KKM kuru şu an 19,50 TL lerde.. KKM dönüşünde misal kur 20-21 ise piyasada 25 ise 25 den zararına mı alır yoksa 32-35 lerden vadeliye mi bağlar? (Ben olsam vadeliye kayardım.)
Herkes kur yükselecek diye beklerken tam tersine düşüş olma ihtimali de var.
Bunu da göz ardı etmemek lazım.
https://www.mahfiegilmez.com/2023/05...olar-kuru.html
Mahfi hoca eski formunda değil uzun zamandır bir ihracatçıya verdiği cevap
https://twitter.com/mahfiegilmez/sta...d5-owuwTQ&s=19
Mahfi hoca pandemi dönemi mb para bassın insanlara versin enflasyon yaratmaz demişti
Mahfi bahçesinde Domates yetiştirsin..
Bi dünya borç var.. Kasa boş.. Nasıl ödenecek o borçlar.. 17 lira olunca Dolar bazlı bir çok şeyin fiyatı yüksek kalacağı için fiyatlarda gerileme görülebilir ithalatın azgınlık duruma göre.. İthalat çok azmaz ise sonuç Deflasyon.. Deflasyon psikolojisine girer ise insanlar, fiyat düşüyor diye almayı durdurur nasıl olsa düşecek diye.. Kar marjı ve satışları düşen üretici işi küçültmek, işten adam atmak zorunda kalır.. Ekonomi durur vs.. Atıyorum bir anda %100 yaptın mevduatı.. Dolar gelirledi.. Ekonomi duvara çarpar... O yüzden faiz artırımında önce biraz TL de değer kaybı, ardından beklenti yönetimi ile kademeli faiz artırımı makul yoldur.. Klasik devalüasyon ile milletten alırsın parayı, borçlar ödenir..
Hiç birmşey devam yükselmez, hiç bir şey devamlı düşmez..
Olmaz. Neden?
11 Eylül 2002 deki ikiz kuleler saldırısı sonrası kuzey Amerika ekonomisi yara alınca abd hükümeti, zayıf dolar politikasını takip etti. Dolayısı ile dolar uzun süre diğer paralar cinsinden değer kazanmadı.
Not: o dönemi bizzat yurtdışında yerinden takip ettim. Ekonomik ve toplumsal etkilerini iyi bilirim...
Şimdi de faiz artırımının sonuna geldi ABD.. Faiz düşürüp para basarsa ki bence ciddi ihtimal var, dolar önce bir çalkalansa da uzun dönemde yavaş yavaş aşağı gidebilir.. Ha burda dolar enflasyonu hortlar da insanlar dolardan kaçmaya başlarsa, rezerv para olma durumunu kaybederse doların çöküşü bile olabilir.. Petrolden uzaklaşıyoruz global olarak, dolar düşmanı nir çok ülke var olabilir mi? Olabilir.. O zaman amekan ekonomisinin çöküşü demektir..
doğu bölgelerinden ilk gelen sonuçlara göre bay kemal
ortalama %70 yakın bir oy almış görünüyor.
bay Kemal tek Rize ilinde %38 ile geride ilk verilere göre
istanbul ve ankara dan
sandık bazında kesin sonuçlarda
KK ezici oy üstünlüğü görünüyor.
örnek ankara 2332 sandık
kk 253
rte 66
İstanbul üsküdar
3043 nolu sandık
KK 246
rte 82
Limit arttırılmazsa ABD'de temmerrüd riski oluşmuş.
https://www.dunya.com/dunya/biden-ab...-haberi-693579
Ne macera olur ama. ABD tahvileri ödenemiyormuş.:)
Tv ler öyle söylemiyor.Özellikle deprem bölgesine şaşırdım.Heryer Kemal sayesinde yıkılmış bunuda öğrenmiş olduk
MI 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Akp teşkilatları Chp nin oldukça önde olduğu bölgelerde Ysk ya itiraz ettiklerinden seçim sistemine geç girmesini sağlayıp algı yönetimi yapmaktadır.
Tele1 ysk dan veri açıklıyor
Saat.20.05
Kk 47.65
Rte 46.58
S.ogan 5.32
Meclis seçimleri de önemli.
Cumhurbaşkanı bir yerden, meclis çoğunluğu diğerinden olursa sittin sene belimizi doğrultamayız.
Anket firmalarının hepsi cortladı
Gidişata göre Bay Kemal
% 49,0 ile % 49,50 civarı oy alacak gibi
300 500 bin civarıyla kaçıracak
Açıkçası şaşırdım daha net sonuç beklerdim. Böyle giderse tüm adayların kaybettiği bir gece olacak
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Benim için sürpriz değil bu sonuçlar zaten burada da kaç kez yazdım muhalefetin yaptığı bariz hataları ! yine de iyi aldılar bu kadar saçmalamaya
Mv de cumhur 300 üstü gozukuyor , olası 2 turda kendisi için avantaj sağlar
Bankalar bu 2 hafta ne yapar ki :)
Ya da dolar...
Sinan oğanın yüzde 5 lik oyunu yarı yarıya ittifaklara dağıtsak ikinci turda reis kesin alır gibi
Henüz sisteme girilmeyen 10-11 milyon civarı oy var deniliyor.
yüksek oy aldığı yerlere itirazlar edildiğinden sisteme girişi yapılamadı
Kemal Kılıçdaroğlu kazanıyor gibi seçimi bu gidişle
Gece çok uzun olacak
İmamoğlu - Binali olayının aynısını yaşıyoruz
Hak ne ise yerini bulsun