shortçulara moral...grafiği dondurup cevirip bakmak iyi geldi..düş düş düş nereye kadar..nolacak bu endeksin hali dedim durdum :)
Printable View
shortçulara moral...grafiği dondurup cevirip bakmak iyi geldi..düş düş düş nereye kadar..nolacak bu endeksin hali dedim durdum :)
Eğer dolarınız bozup kkm yapmışsanız ve kur farkı oluşmuşsa aradaki farkı merkez bankası eğer tl nizi kkm yapmış ve kur farkı oluşmuşsa aradaki farkı hazine ödüyor yanş bütçeden karşılanıyor.
Bu nedenle mart sonu ve nisan başlarında bütçede oluşan faiz ödemelerinin yüklü bir miktarıda buradan kaynaklanıyor olacak
Güzel bir yazı yazdım, belki süre uzadı "no permission" dedi. Ben de yazıyı alıp kendime mail attım. Ben öyle her şeyi beğenmem bana göre güzel yazı idi. Öte yandan kader ile inatlaşmamak lazım.
Onun yerine başka bir şey yazayım.
Emekliliği yaklaşan EYT'li birini hatırladım, doğum tarihini vs biliyorum. 2 yıl önce mesaj atıp 3 ay öncesinden hazırlan başvur demiştim, geçen yıl başında tekrar hatırlattım. Tamam bakarız vs mesaj atmıştı. Bu sene bu sefer o aradı, tabi emeklilik tarihi 1 yıl geçmiş 1 yıllık maaş gitti şimdiden. Geliri olan biri de değil ablasının yanında kalıyormuş. Ne yapmam gerekiyor diye sordu. Normalde internete baksa bulur. O arada sen GSS primi ödedin mi dedim, e-devletten kontrol etti 13-14 bin borç çıkmış. Neyse bir kaç haftalık yönlendirme ile emeklilik başvurusunu tamamladı.
Kişi en iyi okullardan mezun, zeka bilgi maşallah, ama basit bir konuyu halledememiş.
Benim canımı sıkan esas şey ise sonra beni aradı ben senin emekilik maaşını aldığın bankayı değil, başka bankaya yatıracağım sana 250 TL promosyon ücretini maaş bağlanınca gönderirim.
Benim tahminim başkalarının kaderi ile oynayınca sana da böyle arada tokat gelebiliyor.
Bana göre borsacının seans içi zamanı çok pahalı, minimum 100 TL'den aşağı değildir. Gel 100 TL vereyim başka iş ile uğraş desen çoğu kimse kabul etmez.
İnsanların gereksiz yazılardan nefret etmesi normal. Kader kasten gereksiz yazı koyduruyor da olabilir o başka.
seans içinde yani intra-day trading'de mantık şu ; mümkün olan en kısa sürede , en fazla parayı , en az risk alarak kazanmak. burada bu üçlünün mükemmel kesişmesini aramıyoruz. bu üçlünün birbirine yakınsadığı, kişiye göre subjektif fırsatları değerlendiriyoruz. onun içün gün içinde işlem yaparken dış dünya ile irtibatı her türlü kesmek başarı oranını yükseltir. işte onun içün seans içi zaman çok çok kıymetli bu işi yapıyorsan. portföyün büyüklüğüne göre o zamanın değeri de geometrik olarak artar.
Rusya, bir asırdan fazla bir süre önce Bolşevik Devrimi'nden bu yana görmediği
korkunç bir dönüm noktası olan dış borcunda büyük bir temerrüde doğru ilerliyor..
:rtfm:
https://www.nytimes.com/2022/04/16/b...t-default.html