Sayfa 723/1007 İlkİlk ... 223623673713721722723724725733773823 ... SonSon
Arama sonucu : 8053 madde; 5,777 - 5,784 arası.

Konu: Viop XL

1. shortçulara moral...grafiği dondurup cevirip bakmak iyi geldi..düş düş düş nereye kadar..nolacak bu endeksin hali dedim durdum

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    ankara
    Gönderi
    3,047
     Alıntı Originally Posted by ABKA Yazıyı Oku
    Ben mi yanlış biliyorum.KKM de vade sonunda kur artmışsa ve artış faizi geçmişse (%20 olsun),sadece kur farkı mı veriliyor?

Bu koşullar da kur farkı ile beraber faizde mı veriliyor?
    Hesap çok kolay, o günkü bağlandığınız döviz kurundan meblağ dolara cevrilir. Vade sonu gün ile çarpılır. Eğer dolar düştüyse zaten faiz oranı belli sadece onu veriyorlar.
    biliyorsunuz ya işte yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir falan...filan...

Viop XL

Alıntı Originally Posted by acm Yazıyı Oku
    Hesap çok kolay, o günkü bağlandığınız döviz kurundan meblağ dolara cevrilir. Vade sonu gün ile çarpılır. Eğer dolar düştüyse zaten faiz oranı belli sadece onu veriyorlar.
    KKM , % 17 faiz ile bağlanırsa 91 günlük net getiri % 4,23 yapar.
    Vade sonu kuru, Bağladığınız kurun % 4,23 fazlasına kadarsa anapara + faiz alırsınız.
    % 4,23 üzerinde ise başlangıçtaki dolar rakamı X vade sonu dolar kuru kadar para alırsınız.

Alıntı Originally Posted by EGEDUK Yazıyı Oku
    KKM , % 17 faiz ile bağlanırsa 91 günlük net getiri % 4,23 yapar.
    Vade sonu kuru, Bağladığınız kurun % 4,23 fazlasına kadarsa anapara + faiz alırsınız.
    % 4,23 üzerinde ise başlangıçtaki dolar rakamı X vade sonu dolar kuru kadar para alırsınız.
    Eğer dolarınız bozup kkm yapmışsanız ve kur farkı oluşmuşsa aradaki farkı merkez bankası eğer tl nizi kkm yapmış ve kur farkı oluşmuşsa aradaki farkı hazine ödüyor yanş bütçeden karşılanıyor.
    Bu nedenle mart sonu ve nisan başlarında bütçede oluşan faiz ödemelerinin yüklü bir miktarıda buradan kaynaklanıyor olacak
    bir halt olacağı yok.

5. Güzel bir yazı yazdım, belki süre uzadı "no permission" dedi. Ben de yazıyı alıp kendime mail attım. Ben öyle her şeyi beğenmem bana göre güzel yazı idi. Öte yandan kader ile inatlaşmamak lazım.

Onun yerine başka bir şey yazayım.

Emekliliği yaklaşan EYT'li birini hatırladım, doğum tarihini vs biliyorum. 2 yıl önce mesaj atıp 3 ay öncesinden hazırlan başvur demiştim, geçen yıl başında tekrar hatırlattım. Tamam bakarız vs mesaj atmıştı. Bu sene bu sefer o aradı, tabi emeklilik tarihi 1 yıl geçmiş 1 yıllık maaş gitti şimdiden. Geliri olan biri de değil ablasının yanında kalıyormuş. Ne yapmam gerekiyor diye sordu. Normalde internete baksa bulur. O arada sen GSS primi ödedin mi dedim, e-devletten kontrol etti 13-14 bin borç çıkmış. Neyse bir kaç haftalık yönlendirme ile emeklilik başvurusunu tamamladı.

Kişi en iyi okullardan mezun, zeka bilgi maşallah, ama basit bir konuyu halledememiş.

Benim canımı sıkan esas şey ise sonra beni aradı ben senin emekilik maaşını aldığın bankayı değil, başka bankaya yatıracağım sana 250 TL promosyon ücretini maaş bağlanınca gönderirim.

Benim tahminim başkalarının kaderi ile oynayınca sana da böyle arada tokat gelebiliyor.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

6. Bana göre borsacının seans içi zamanı çok pahalı, minimum 100 TL'den aşağı değildir. Gel 100 TL vereyim başka iş ile uğraş desen çoğu kimse kabul etmez.

İnsanların gereksiz yazılardan nefret etmesi normal. Kader kasten gereksiz yazı koyduruyor da olabilir o başka.
    Son düzenleme : ariston; 17-04-2022 saat: 12:55.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

Duhul
    Oct 2021
    İkamet
    St.Tropez . Miami . Panama . Los Angeles . Sütlüce daimi terk 84
    Gönderi
    3,668
     Alıntı Originally Posted by ariston Yazıyı Oku
    Bana göre borsacının seans içi zamanı çok pahalı, minimum 100 TL'den aşağı değildir. Gel 100 TL vereyim başka iş ile uğraş desen çoğu kimse kabul etmez.

İnsanların gereksiz yazılardan nefret etmesi normal. Kader kasten gereksiz yazı koyduruyor da olabilir o başka.
    seans içinde yani intra-day trading'de mantık şu ; mümkün olan en kısa sürede , en fazla parayı , en az risk alarak kazanmak. burada bu üçlünün mükemmel kesişmesini aramıyoruz. bu üçlünün birbirine yakınsadığı, kişiye göre subjektif fırsatları değerlendiriyoruz. onun içün gün içinde işlem yaparken dış dünya ile irtibatı her türlü kesmek başarı oranını yükseltir. işte onun içün seans içi zaman çok çok kıymetli bu işi yapıyorsan. portföyün büyüklüğüne göre o zamanın değeri de geometrik olarak artar.
    kainatın BİR varlığından bütünleşip! kendi birliğinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediğimiz yüce varlığa salat ve selam olsun ! hamza sütbıyık -aka- klaus maximilian kerpenter münche

Rusya, bir asırdan fazla bir süre önce Bolşevik Devrimi'nden bu yana görmediği
    korkunç bir dönüm noktası olan dış borcunda büyük bir temerrüde doğru ilerliyor..

https://www.nytimes.com/2022/04/16/b...t-default.html

Sayfa 723/1007 İlkİlk ... 223623673713721722723724725733773823 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •