http://fs5.directupload.net/images/170811/vhcm5yvj.jpg
Printable View
Yatas ile karsilastirma basit:
2017 yili ilk 6 ayda cirosu %36 buyuyen ve 250milyon TL ciro, 5.2milyon TL net kar yapan Dogtas'in su an borsada piyasa degeri 880 milyon TL. 2017 yili ilk 6 ayda cirosu %60 buyuyen ve 350milyon TL civari ciro, 10-15milyon TL arasi net kar aciklayacak YATAS'in ise piyasa degeri su an 531 milyon TL.
Hangisi ucuz hangisi pahali siz karar verin.
kasdettiğim tam olarak bu değildi. yataşın faaliyet raporunda satışların %34,2 yatak, %10 ev tekstili ,%8.9 baza. yani satışların yarısından fazlası yatak ve ev tekstilinden kaynaklı. Faaliyet raporu bu bağlamda çok daha açıklayıcı
Doğtaş satışları ile ilgili bir veri paylaşmamışlar, faaliyet raporun çoğu kopyala yapıştır ve yönetim kurulu bilmem nereyi bitirmiş ıvır zıvır bilgiler. Ceo yatak ve ev tekstili alanlarında pek tanınmadıklarını ve 2 yeni marka lansmanı yapacaklarını belirtiyor. http://www.fortuneturkey.com/dogtast...-markasi-46240. Burdaki başarıda önemli
Endeks pyasa toparlandı kağıtlar nerdeyse + geçtiler dgklb günü en düşüğünden kapamış
Pasta cok kotu pzt dusmeye devam :)
Kağıt sahipsiz kalmış, bir anlam veremedim.
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
İŞ YATIRIM – Doğtaş Kelebek Mobilya DGKLB Hisse Analizi 2Ç17 – 10.08.2017
Kapanış (TL) : 4.7 – Hedef Fiyat (TL) : n.a – Piyasa Deg.(TL) : 983 – 3A Ort. İşl.Hac.(mn$) : 1.77 DGKLB TI Equity- Öneri :N.R Get.Pot.%: n.a
DGKLB announced 2Q17 net income of 6m TL vs 2m net loss in 2Q16. The company posted positive quarterly net income following the five consecutive quarters of net loss. 2Q17 EBITDA came in at 21m TL in 2Q17, up by 132% y-y mainly due to 1) robust y-y revenue growth at 46%, 2) slight improvement gross margin by 1ppt to 38, 1% in 2Q17 and 3) strict opex control, only up by 17% y-y. Although the improvement in operational performance is eye-catching, stock has partly priced in the mentioned positives, in our view. The company is guiding for 100m TL EBITDA for the year-end, corresponding to 2017E 11.2x EV/EBITDA based on yesterday’s closing mcap and 2Q17 net debt. That said, we expect market reaction to be positive.
Yakında iş yatırımın takibine girecek hisse için, son cümle önemlidir.Altı çizilmiştir.
hisse budur patron ve spek 1.20 lerden oyle bir tasıdıki duraksız bugun fiyatlar buralarda helal olsun adama
birisi sahipsiz kaldı diyor başkası yukarı diyor. benim kafam karıştı artık. düşerse biraz daha destekleyebilirim. 4 olursa ki umarım olmaz alıp ortalamayı 4.40 dan 4.23 e çekebiliyorum. 4 den aşağısı için ben tehlikeli görüyorum. geldiği yerler aklıma geliyor sonuçta. 3.90 her türlü hisseyi terkederim.
geldiği yerlerden ziyade gideceği yerler önemli.kağıt defter değerinden geleceğini belli eder 14 lira defter değeri var kağıt 4 lira.bu ne perhiz ne lahana turşusu düşürün daha da düşürün 4 altına hatta 2 liraya düşürün TÜRKİYE nin en güzide şirketlerinden olan bu şirketi de rezil hüsra edin...
SM-C5000 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
14 lirayi nasil buldunuz bi hesaplayin da gorelim.
Piyasa bu hafta gelen kar rakamını sanki zarar gelmiş gibi fiyatladı...faaliyat karındaki muazzam artış gözden kaçmasın...ayrıca euro kuruna bağlı baskı unutulmamalı ki euronun çok fazla değerlendiğini düşünüyorum ve gevşeyeceğini umuyorum yorumların geneli bunu destekliyor...
Şirketi zarardan kara geçti ve bunu fazlayısıyla sürdürecektir...aracı kurum analizleri olumlu yönde bizleri destekler nitelikte umarım herkesin beklediği 5,xx'ler seviyelerine ulaşırız...
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...74eaa56de7.jpg
hesaba gerek yok hesap ortada
http://fs5.directupload.net/images/170812/a6bq66ni.jpg
dünya borsaları kapanışları.
http://fs5.directupload.net/images/170812/cnlrxras.jpg
ağustos ayı düşenler çıkanlar.
Selam, gördüğünüz 14 orandır ve piyasa değerinin , defter değerinden 14 kat yukarıda olduğunu gösterir. Yani şu an çok pahalıdır. Defter değeri 0,29 gibi galiba. Fiyat kazanç oranı 150-160 arasına gelmiştir ki çok yüksektir , ancak -32 lerden gelmiştir. Şimdi sektördeki yataşla mukayese ettiğimizde ( 1.çeyrek verilerine göre 2. Yok) piyasa değeri defter değerinin 5 kat üstünde , fiyat kazanç oranı da 25 lerde. Bu kağıt buralara gelirken bilanço fazlasıyla fiyatlanmıştı.10000KTL de kar gelse aynı hareket olacaktı. Cıma pastası da ürkütücüdür.Patronun yatırım demesi ürkütmüştür. Yatırım kar getirir safsatadır. Hedefi 2023 e koymak , benim için, kim öle , kim kaladır. Benim için uzun vade 1 yıldır. Yatırımın kara dönüşmesi bu sürede olmayacağına göre , ALLAH yardımcımız olsun.Bilançoyu detaylı okuyup daha fazla bilgilendirme yapacağım.Cuma günkü işleler sıkıntılıdır, pasta çok parçalı. İŞ yatırımın bu kağıda analiz yapacağını biliyorum, herkes için iyi olur diye düşünüyorum.
Hayırlısı olsun bakalım.
Farklı analizlere saygılıyım, benim görüşlerimdir, asla yatırım tavsiyesi olarak görmeyin.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...4ce574f9ce.jpg
sn ulakya benim bildiğim defter değerinin altında olması kağıdın yükseleceğinee işarettir
yani kâğıdın değerinin altında olması olarak biliyorum
Varlıkları 542 MTL, Borç 480 MLT ,Özkaynak 62 MTL, olur. Ödenmişi 209
DD= 62/209=0,296 krş. Yani nominal değer bile değil.
Hissemizin piyasa fiyatı 4,21
Defter fiyatı 0,296
4,21TL/0,296TL = 14,44 gördüğünüz oran çok yüksektir. Ne zaman ki kağıdımızın defter değeri 1TL VE ÜZERİNE GELİR O ZAMAN BU ORAN DÜŞER ÇOK CİDDİ PARALAR KAZANIRIZ.
BUnun için de 480 MLT yükümlülüklerin düşmesi gerekir. Bunun da sağlanması için , döviz kuru borçlarının azalması ( kambur demiştim, bir arkadaş ta sarışları da döviz demişti, ancak girdi maliyetleri de döviz demiştim), uzun vadeli yatırıma girip , kredi almaması , yüksek kar marjı ile faliyetini sürdürmesi gerekir.Ben bu kağıda yatırımımı yüksek borçlarının biteceğini varsayarak girdim. Bakacağız bilanço detay kalemlerine ve patronun ağzından neler çıkacak.Şirketi aradım bana bu cevabı verdilere de inanmayın, 6 aylık bilançoda oynayamazlar, orada takke düşer kel görünür.
Sevgili ortak umarım tatmin olmuşsunuzdur.Şu an tatil dönüşü molamın bir kısmını size ayırdım.
Sağlıcakla.
teşekkürlerr peki pazartesi için öngörünüz nedir yukarı bi tepki gelmezmi
Sayın ualkya şirket size hangi bilgiyi verdi tam anlayamadım, borçlarda bi %20 ilk düşüş gerçekleşmiş zaten, ayrıca özsermaye karlılığıda %10 a çıktı bu dönem.
Bide citi aldığında hep yabancı algısı oluşuyor, ancak mobiusun fonuna hisse satışında aracı kurum iş yatırımdı o yüzden İngilizce rapor yayımlıyorlar.
Kar beklentisinden dolayı hisseye giren çok oldu, özellikle ky kar gelicek diye girdi. Herkes 5 i geçer Çakar giderim diye düşünüyordu😀ama evdeki hesap uymadı. Genelgede gördüğüm soruda buralardan döner mi tekrar toparlar mı, bu soruyu soran bilsin ki bu girenleri sallamadan dönmez. O yüzden ya ekranını kapatacan yada diğer şıkk. Ama korkutacak ve sallıcaklar orası kesin. 60 dakikalık grafiklerde durum ortada.
Son olarak Doğtaş'ın kesinlikle orta sekment bi markaya ihtiyacı var. Özellikle tr için. Boydakların istiklal pahalı mondi uygun algısına ihtiyac var.her zaman Doğtaş exlusive giyince Zihnimde Doğtaş expensive(pahalı) algısı oluştu ve oluşuyor😀. Çevremde memur ve orta direkt olup Doğtaş alan görmedim daha.
geri vitese takılmış.
Sevgili kardeş, ben şirketten bilgi almam,alanlara da inanmayın demiştim .Benim için yol haritası özellikle de 6 -12 aylık bilançodur.Öz sermaye karlılığı beni ilgilendirmiyor, sermaye koyanları ilgilendirsin (%8.5) , mevduat faizi %12 .
Ayrıca , karşılaştırmalarınızda hangi dönemleri baz alıyorsunuz.
Stoklara bakmak gerek, neyse artık. Ben ,3 98-4 04 gibi döner diye düşünüyorum. Teknik bakarken de saatlik pek bakmam,ancak bu kağıt için kısa vadeli trade yapanlar kullana bilir.
Bol kazançlar.
İş yatırım raporu yabancı dılde yazılmıs ne demek ıstenmıs anlamadım ama ileride kurumların analizlerinde görünürse kağıt için iyi olabilir
Beklentiler gerceklere karsi. Belli ki biri veya birileri gelen bilancoyu begenmedi ve 2 gundur veriyor. Bu finansallarin kotu geldigi anlamina gelmiyor, belki beklentiler cok yuksekti ve gelen bilanco tatmin etmedi.
Gercek olan su, sirket yeniden yapilaniyor ve basarili bir degisim surecinde. Yeni CEO cok iyi, bravo 👏🏿. EBIT, Eur borcun azalmasi ve satis buyumesi fevkaladenin de fevkinde. Evet bu beklentilerin bir kismi fiyatlandi, ancak daha gidecek yolu var.
Pers cuma satan abinin mali bitince yukari doneriz.
Bence Hissenin kar ve zararından öte gerçek olan dünyanın genel durumu bundan dolayı k.Kore amerika belirsizliğinden doğan satıp riskten kurtulma hali.
Ben savaşın çıkacağına inanmıyorum bunlar gövde gösterisi günün birinde amerika k.koreyi yok etmek için bi hareket içerisine girecektir ama şimdi değil ne zaman ki amerika dışında savaş ekonomisiyle ayakta duran (Rusya Çin benzeri) ülkeler koreyi düşman ilan ederse o zaman amerika savaş halini alır tabi şuan Rusya amerikanin düşmanini dost olarak gördüğünden, çin ekonomik olarak dünya ile güç savaşındayken (ekonomik büyümesinden bahsediyorum)bu zor.
Bütün hisseler düşüş halinde sadece Bist değil dünya Borsalari da risk içinde.
Bu düzelecektir önümüzdeki günlerde bunun Doğtaş'a getirisi ne olur bilinmez ama bugüne kadar yükseldiği noktaya geri döner diye düşünüyorum yani kimse zarar etmez.
Bu benim görüşüm hissem yok sadece yakından takibimdesiniz.
GT-I9300 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bilancoda kar beklentim olan 15milyon TL'ye yakin gelmedigi icin ve 20%+ kari realize etmek icin yuklu miktarda 4.40-4.45 arasindan yatirim finansman'dan sattim. Yatirim finansman'dan artik pek satis gelmez, rahat olun:) Dogtas'a gore Yatas daha ucuz oldugu icin Yatas aldim bilanco oncesi. 4 altina inerse Dogtas, ve Yatas bilanco acikladiktan sonra Yatas bekledigim fiyatlara gelirse, Dogtas'a tekrar girmeyi planliyorum.
Son işlem gününde 130 bin lot satılmış senmisin o dostum ;)
GT-I9300 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
günaydın. kelebek tam destekte kapamış. buradan yukarı hareket beklerim, eğer aşağıya devam etmeye kararlıysa 2 tane destekle karşılaşacaktır. bunlardan tırt olan 3.94 desteği ve ana destek olan yaklaşık 3.70 desteğidir. yukarı gitmeye karar verecek olursa hedef 5 -5,15 arasıdır.
..
ANKET-BIST 100 Endeksi'nin haftaya alıcılı bir seyirle başlaması bekleniyor
Analistlerin BIST 100 Endeksi açılış değerine ilişkin medyan
tahmin +290 olurken, ortalama tahmin 335 olarak gerçekleşti.
Foreks'in 29 aracı kurum analisti ile yaptığı ankette, en yüksek
beklenti +963 puan olurken, en düşük beklenti +120 puan olarak
gerçekleşti.
Ankete katılan analistlerin tamamı negatif açılış tahmininde
bulundu.
NOT: Foreks Haber Merkezi tarafından günlük düzenlenen BIST 100
Endeks anketine katılmak isteyen yatırım uzmanları
neslihan.koroglu@foreks.com adresine başvuru maili gönderebilir.
(14/08/2017 - 09:24:49)
adamın biri 25000 lotu satma derdinde
ne diyor kademeler. görenler yazabilir mi?