Selam, gördüğünüz 14 orandır ve piyasa değerinin , defter değerinden 14 kat yukarıda olduğunu gösterir. Yani şu an çok pahalıdır. Defter değeri 0,29 gibi galiba. Fiyat kazanç oranı 150-160 arasına gelmiştir ki çok yüksektir , ancak -32 lerden gelmiştir. Şimdi sektördeki yataşla mukayese ettiğimizde ( 1.çeyrek verilerine göre 2. Yok) piyasa değeri defter değerinin 5 kat üstünde , fiyat kazanç oranı da 25 lerde. Bu kağıt buralara gelirken bilanço fazlasıyla fiyatlanmıştı.10000KTL de kar gelse aynı hareket olacaktı. Cıma pastası da ürkütücüdür.Patronun yatırım demesi ürkütmüştür. Yatırım kar getirir safsatadır. Hedefi 2023 e koymak , benim için, kim öle , kim kaladır. Benim için uzun vade 1 yıldır. Yatırımın kara dönüşmesi bu sürede olmayacağına göre , ALLAH yardımcımız olsun.Bilançoyu detaylı okuyup daha fazla bilgilendirme yapacağım.Cuma günkü işleler sıkıntılıdır, pasta çok parçalı. İŞ yatırımın bu kağıda analiz yapacağını biliyorum, herkes için iyi olur diye düşünüyorum.
Hayırlısı olsun bakalım.
Farklı analizlere saygılıyım, benim görüşlerimdir, asla yatırım tavsiyesi olarak görmeyin.
SM-C5000 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
sn ulakya benim bildiğim defter değerinin altında olması kağıdın yükseleceğinee işarettir
yani kâğıdın değerinin altında olması olarak biliyorum
Varlıkları 542 MTL, Borç 480 MLT ,Özkaynak 62 MTL, olur. Ödenmişi 209
DD= 62/209=0,296 krş. Yani nominal değer bile değil.
Hissemizin piyasa fiyatı 4,21
Defter fiyatı 0,296
4,21TL/0,296TL = 14,44 gördüğünüz oran çok yüksektir. Ne zaman ki kağıdımızın defter değeri 1TL VE ÜZERİNE GELİR O ZAMAN BU ORAN DÜŞER ÇOK CİDDİ PARALAR KAZANIRIZ.
BUnun için de 480 MLT yükümlülüklerin düşmesi gerekir. Bunun da sağlanması için , döviz kuru borçlarının azalması ( kambur demiştim, bir arkadaş ta sarışları da döviz demişti, ancak girdi maliyetleri de döviz demiştim), uzun vadeli yatırıma girip , kredi almaması , yüksek kar marjı ile faliyetini sürdürmesi gerekir.Ben bu kağıda yatırımımı yüksek borçlarının biteceğini varsayarak girdim. Bakacağız bilanço detay kalemlerine ve patronun ağzından neler çıkacak.Şirketi aradım bana bu cevabı verdilere de inanmayın, 6 aylık bilançoda oynayamazlar, orada takke düşer kel görünür.
Sevgili ortak umarım tatmin olmuşsunuzdur.Şu an tatil dönüşü molamın bir kısmını size ayırdım.
Sağlıcakla.
teşekkürlerr peki pazartesi için öngörünüz nedir yukarı bi tepki gelmezmi
Sayın ualkya şirket size hangi bilgiyi verdi tam anlayamadım, borçlarda bi %20 ilk düşüş gerçekleşmiş zaten, ayrıca özsermaye karlılığıda %10 a çıktı bu dönem.
Bide citi aldığında hep yabancı algısı oluşuyor, ancak mobiusun fonuna hisse satışında aracı kurum iş yatırımdı o yüzden İngilizce rapor yayımlıyorlar.
Yer İmleri