esasinda bu kotu haber
cok altin toplayamadilar demekki baska bir yerden acisini cikarmak zorundalar
vergiler cezalar yok sirketi devletlestirip kayyum atamalar falan filan
Printable View
E- turuncunun.e-vadeli hesabi var bu 32 gun baglamak isteyenler için mi var .
orani kaç açan varmi?( tl)
Burger, 300k+, 32 gün, temdit: 14.25
Galaxy S8 cihazımdan gönderildi
Enpara , 0-100 bin , 100-500 bin , 500 bin üzeri olmak üzere 3 ayrı mevduat grubuna 3 ayrı faiz oranını (12,75 - 13,75 - 14) neden veriyor diye soran bir forumdaşa cevap vermiştim . Enpara açısından , bana ne kadar büyük mevduat getirirsen sana gücüm yettiğince o oranda fazla faiz veririm in mantığı idi kısa açıklamam. Mutlaka siz de anlamışsınızdır.
Şahsen gırtlağa kadar bütün nakitimle dolardayım. Enpara kurulduktan sadece 1 ay sonra hesap açtırıp kullanmaya başladım. Enparanın en eski kullanıcılarından biriyim. Bir çok tanıdığımı da sistemlerine soktum. Önceleri harika idi , piyasadan ortalama min 1 puan fazla faiz verirdi , temel argümanları da gayet sağlamdı. Esnaf ağzı ile , benim kira maliyetim yok , personel giderim de diğerlerine göre çok daha az , o yüzden daha fazla faiz verebiliyorum diyorlardı. Ama özellikle banka el değiştirip Katarlıların eline geçtikten sonra faiz politikalarını terk ettiler. Şahsen gene de hala kullanırım. Günlük cari harcamalar için 10-20 bin tl her zaman olur birikim hesapta. %10 da günlük faiz işliyor. Eft 0 masraf, kullanıcı ara yüzü gayet basit ve kullanışlı. Ama faiz bakımından Odea , Burgan gibi bankalara göre çok geri kaldılar. Sanırım kendi mevduat müşterilerinin bulundurdukları tutarlar da ,aynen benim yaptığım gibi eski meblağlardan çok daha azdır. Bunu tabi ki kendileri de biliyor , böyle tercih ediyorlar demek ki yönetimleri. Ama gerçekten müşteri dostu (faizler hariç) Telefon bankacılığında max 30 saniyede mt çıkıyor karşınıza, diğer bankadakiler gibi öküz de değiller , leb demeden leblebiyi anlıyorlar , eft , hiü sıfır. Bana göre yaptıkları bir devrim idi Türk Bankacılık sisteminde . Faiz oranlarını tekrar rekabetçi yapsınlar 1 saniye düşünmem , tüm birikimimi hemen oraya kanalize ederim. Mis gibi eft yok , hiü yok , her vade dolumunda mt ile at pazarlığı yapma yok en önemlisi , 30 saniyede zehir gibi mt 'ne hemen erişebiliyorsunuz. Atm leri de yeterli.
Bugün TL oran alan var mı sn arkadaşlar?
300K
denizbank 14.20
burgan 14.25
enpara 14
finansbank 14.10
t bank 14.25
bu aralar en iyi t bank veriyor heralde,haftaya dönüşüm var bakalım..
Aktiften oran alan var mı?
Londradan Gelen Bakan .5 (yazıyla YARIM) ton altın toplanmasına ÇOOK Kızdı:
Mehmet Şimşek: İmkanlarımız atıl ve yastık altında duruyor
BAŞBAKAN Yardımcısı Mehmet Şimşek, ekonomik anlamda Türkiye'nin olanakları bulunduğu halde bunların değerlendirilmediğini söyledi. Şimşek, "Aslında imkanlarımız var ama imkanlarımız atıl ve yastık altında duruyor" dedi.
DHA
http://www.milliyet.com.tr/mehmet-si...onomi-2538665/
82.500.000 vatandaş birer BURMA bilezik ve /veya birer ata lira hazineye bağışlasa pardon 2 seneliğne BORÇ verse bak görün Türkiye nasıl şaha kalkıyor...O zaman Almanlar değil Amerikalılarda kıskançlıklarından çatlar be...
Faiz doğal sınırına çekilecekmiş organik faiz dönemi başlıyor yüzde 15 organik iyi olurdu
yapı kredi 100k 13.8
denizbank 100k 13.5
Dolar almış başını gidiyor , çok kritik full TL deyim, eğer bu 3.67 aşılırsa iflas ettiğimizin belgesidir, acaip bir atak gelecek gibi ve full tl de yakalandım, benimle aynı durumda olanlar vardır herhalde.
ykn yeni para usd %3,20 33+ gün 1000-500bin
ist merkez şube.
Maliye Bakanı Yine Senelik Alışılageldik Şovunu Yaptı
http://i.hurimg.com/i/hurriyet/75/59...0f000bd4d4.jpg
Sayın bakan ,
milletle alay eder gibi ne olacak normalde 10 lira verecektiniz biz yaptık bundan sonra 15 lira yani ekstradan 5 liracık fazla vereceksiniz diyeceğine , önce toplayamadığın ödeyenleri enayi-ahmak yerine koyduğun o vergileri topla ...
benim hayat standartımı aşağıya çekersen 2016 seçimlerde bende seni al-aşağı etmesini seçmen vatandaş olarak bilirim...
bu böyle biline.
Yanlış anlaşılmak istemem... Lakin durum şudur...
Babamın geçen sene 150,000 TL ye almış olduğu araba, üzerinden 1 yıl geçmesine karşı şu an piyasada 190,000 TL ye "Babanın oğluna" ver denir ya; o durum.. (Araç 2017 C200d)
Bıst %3 yukarı basıyor, USD %1 yukarı basıyor... (%99 ters korelasyon olur, %1 düz korelasyon.. Ama düz olan çalışıyor)
Kısaca; arabada yakalan, malda yakalan, altında yakalan, bakırda yakalan, petrolde varilde yakalan, buğdayda, kahvede yakalan, hissede yakalan, usd da yakalan, ama TL de malesef YAKALANMA.."
Tarihçi değilim ama...
Şimdiye kadar okuduğum tarih kitaplarında ve de tarihte batan toplumlar için kullanılan şu klişe cümleleri en az 1000 defa okumuşumdur...
"Ve fakir halk, yüksek vergiler altında ezilirken; saray ve çevresi lüks ve şatafata içinde yaşıyordu..."
Dolar ne gazıydı bilemem Tl karşında geçenlerde 3.40 lara düştüğünde bir abimiz 3.4550 Tl den dolar opsiyonu almış o günde Dolar 3.42 lerde saat 14.00 de pozisyon kapanacak beni aradı ben yandım ne yapayım bir akıl ver diye. Diyor ki 3.30 lara düşecek diyorlar 3 kuruş aşağısından satıp çıkayım mı ? Dedim bir sakin ol önce , başına talih kuşu konmuş haberin yok, anlık durum seni yanıltmasın koy gelen Dolarları bir kenara aç bir üçlü hesap çok beklemezsin sana garanti ediyorum yakın zaman da 3.60 lardan satar hem faizinden hem Tl karşısında değerlenmesinden Tl de kazanacağın 4-5 aylık faizi alır sefa edersin dedim. Dinledi beni yatırdı 3 lü hesaba sonra o Dolar çok değil 2 gün sonra 3.50 lere attı beni aramadı dedim her hal bekliyordur daha sonra Dolar 3.60 ları görünce ben aradım nasıl dediğime geldi mi kazandın mı 1 haftada 3 aylık faizi ? Ne dese beğenirsiniz ben onları çoktan 3.50 den çıktım. Hayırlı olsun dedim uzatmadım en azından zarar etmemiş dedim ama biraz da gücendim hem tavsiye soruyor hem de tavsiye ye uymuyor diye. Tabi anlattığım bu olay forum da YTD sadece başımdan geçen bir olayın paylaşımıdır.
dolar 3.85 lere roketlerken bu başlıkta her gün ben ve diğer tl ci dostlar hop oturup hop kalkıp dolar alsak mı almasak mı diye bunalıma girmiştik dudu abi kaçan kovalanmaz ne ucuz kaldı ona bakın diye bize öğüt veriyordu ve sonuçta full tl de kaldım şimdi ne olur ne biter cidden bilmiyorum ne dolarda ne tl de ne malda nerde olursan ol güvenli limanın neresi olduğu meçhul 😀Sadece her zaman söylediğim enflasyon canavarı dolar artışı ile beslenir ve canavarı susturmanın tek silahı faiz !!
Bende bu konuda naçizane böyle düşünüyorum dolar alınacaksa bile bu seviyelerde kaçmaya devam ediyorken kovalamak mantıksız. alıcak olan 2 hafta önce 3,50 seviyesinden aldı ise karda bence..
Ha güvenli liman meselesine gelince belki burada fikir beyan edecek en son kişiyim ancak sadece amatörce şahsi fikrim ALTIN'dır..
Altın hesabı ile hem parayı ALtında tutup hemde kırıntı dahi olsa faiz almak.. Bana hep mantıklı gelmiştir..
Bugün bir bankanın Mt'si ile ayak üstü samimi bir sohbet yaptık. Yukarıdan baskı var yoksa şimdiye zaten mevduat faizi uçmuş olması gerekirdi cümlesi çok anlamlıydı ...
Sn.Bir esnasf.. Durum şudur... Anlamak isteyene, elbette...
Bir tren düşünün... Lokomotifin başı olan makine dairesindeki makinist ben frene basıyorum. Yavaşlamam gerek önümde viraj var ve ben bu virajı bu hız ile alamam.. Vagonlarda usul usul yavaşlasın diye hemen hemen her an ikaz ediyor...
( Fed 2008 yılında 0,8 trilyon USD olan bütçesi gaza basarak 5 trilyon USD yapmış. Bu hız bana yeter önümüz bu devasa bilanço ile görmüyorum, faiz artırıp ekonomiyi soğutacağım diyor)
Ama en arkalardan bir vagon diyor ki;
- Bana ne! Ben anlamam.. Ben gaz açar hızlanırım.. Durduramayacaksınız, engel olamayacaksınız bana! diye bağırıyor ve yavaşlamamakta direniyor..
Bilakis hızlanacağım diyor...
Ne olur sizce?
Bence ilk virajda, yavaşlayan tren güvenle seyrüseferine seyahatine devam eder.
En arkada direnen vagon ilk virajda savrulur, raydan çıkar, kaza kırım yapar ve ölümlere, yaralılara sebep olur...
Durum budur...
Bol kazanç dilerim...
Sayın bahri , sayın dudu ya bir şey diyemem o kendi doğru bildiklerinin arkasında ve parasını kazanıyor amma eğer siz bazı ahlaksız ve allahsız yabancı ve yerli yatırım kuruluşlarının ve bankaların yıl sonu 3.30 Dolar/Tl söylemlerine inanıp ona göre pozisyon aldıysanız maalesef büyük strateji hatası yapmışınız. Umarım Tl faizi DOĞAL durumuna gelmeli derken onun enflasyon altında iyice mundar olacağına işaret etmemiştir haramiler. Acizane tavsiyem ne benim nede başkalarının sözlerini dikkate almayın , dünyadaki`ni takip edemiyorsanız en azından TÜRKİYE de olan olayları objektif değerlendirin, göreceksiniz kimsenin aklına ve tavsiyesine ihtiyacınız kalmayacak kendiniz en doğru yatırım kararını vereceksiniz. Saygılar bol kazançlar.
Estağrufullah... Rica ederim...
Yani ABD gelişmekte olan ülkelere bas bas 2 yıldır diyor ki;
Ben ekonomiyi soğutuyorum... Yani faiz artırıp USD ın değeri artacak. USD anavatanına geri gelecek... Ve sizlerde ona göre önlem alın, diyor...
Burada polemiğe girmek istemiyorum. Çünkü burdan sonra fikirler değişiyor....
Siz de eğer Türkiye nin önlem aldığını düşünüyorsanız o şekilde, yok inanmıyorsanız bu şekilde yatırım yapacaksınız...
Ortada bir realite var, ama sonuç herkese göre farklı...
Bol kazançlar...
Paramızı TL dışında tutabileceğimiz yüksek faiz veren ir parabirimi yok mu yaa, neden bu TL ile uuğraşmak zorundayız,keşke alternatiflerimiz olsa.
Siz öyle diyorsunuz ama ben bunu tamamen şans olarak görürüm. Bilgisayar mühendisiyim, yani teknoloji düşmanı değilimdir ama yine de bitcoine bu seviyeden yatırım yapmam. devletler bir şekilde isterlerse bu parayı çökertirler. Satış yapılan sitelere vergi koyarlar vs vs.. Yeter ki ABD istesin. Size de körü körüne 10 kat artacak diye bağlanmanızı tavsiye etmem. İllaki yatırım yapacaksam değerlenmemiş başka altcoinlere 10.000 tl yi geçmemek şartı ile yatırım yaparım
Benim sorduğum parayı mesela BRL (Brezilya reali) yatırcaz ve faiz alacaz , bu şekilde daha mantıklı olurdu TL de durmaktansa. Mevcut iktidar maalesef çok kötü yönetiyor , resmen bir kesimden alıyor parayı yandaşlarına veriyor. Ülkede ekonomik güven diye bir şey yok, kurun artmaısna resmen seyirci oluyor.
Biz tl'cilerin bunyesi kaldirmaz 2.3 gunden sonra sikinti basar 3.40 tan aldim ama 3 gun bekleyebildim bunye disa vuruyor dolari disari atmak için resmen olmuyor 2.3 defa denedim her defasinda panik atak oldum..
2016 Kasım ayı başında 1 hafta kadar düşündüm dolara geçmeyi tabii ki klasik TL ci olarak geçmedim. Hesabı ve lafı kısa tutmak için 100k Usd ile yapacağım.
Almayı düşündüğüm fiyat 3.25 ti ben 1 hafta ha aldım ha alacağım derken 3.35 e kadar gitmişti.
Diyelim ki 3.25 ten aldık.
Kasım 2016-Kasım 2017 karşılaştırması olsun ( önümüzdeki 12 günü ihmal edelim)
325000 bileşik 1 senelik faiz %11.5 ( vergisiz net) Sonuç: 362375 TL
100k Usd bileşik 1 senelik faiz %3.5 Sonuç: 103500 Usd bugünkü kurdan (3.66) eşidi = 378810
Aradaki fark: 16k
Sonuç Tl de kalan adam son 1 senede zarar etmiştir.
Bu hesabı herkes bilmekle birlikte bence tl de kalan daha da çok zarar edecek. İlk usd düşüşünde zararın neresinden dönsek kar deyip ben de geçeceğim. 3.6 hedefim. Vadem kasım ilk haftası bitiyor tl deki. İnşallah bu kasım aldığım karar doğru olur.
Sent from my iPhone using Tapatalk
14.15 burgan bank 34 gün temdit
Düşüncelerim kimse için yatırım tavsiyesi değildir.