Deutsche ( yabancı) 27/08/2017 ile 27/03/2018 arasında 13.025 lot şimdi 212.859 lot oldu..
Printable View
Deutsche ( yabancı) 27/08/2017 ile 27/03/2018 arasında 13.025 lot şimdi 212.859 lot oldu..
Yabancı ufak ufak geliyor, diyorsun.
Eee City yabancı 500.000 den sıfır oldu, o sayılmıyor mu?
Eksik ve yanlış info vermekte üste yok.
Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
Uzun zamandır bakmıyordum, ilj gördüğüm gene umut pompalama.
İster alın ister satın ister tutun kişisel karar, görünen KP uykuya yattı.
Bir önceki uykusu 2008 den 2016’ya sekiz yıl sürmüştü. Hisse 1.5 ile 2.0 dolar srasında, istisnai durumlar hariç, 8 yıl dolaşmıştı.
Şimdilerde sağlam operasyon sonrası 1.5 dolar yatayına geldi.
İsteyene istediği kadar veriyorlar, son iki haftada ölü işlem hacminde 50k verdiler.
İsteyen satar mı ne kadar satabilir, bilmiyorum.
Bilanço klasik KP, yaptığı iş ve muhasebe tekniği nedeniyle bazı giderler yüksek görünüyor, işin naturasında var.
Ekonomiye paralel hareket ediyor, yeni ve harekete geçirecek hikaye vede talep yok.
Hakkımızda hayırlısı
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Hocam, DEUTSCHE ve CİTİ , 9,4 TL'lik zirvede malı yıktı çıktı. Hisse geldi 5,8 TL'lere şimdi DEUTSCHE alıma başlamış. CITI'de alım yok. Bunun neresi yanlış anlamadım. Var olanı söylüyorum. Bunu da devamlı yazdım yabancı hisseden çıktı diye. Emeklilik fonları devamlı alım yapıyor. Adamlar salak ya durmadan hisse alıyor..Sizin devamlı negatif duruşunuz mevcut iken buradan ayrılmayışınız da manidar. Ben bu hisseye yatırım yaptım ve bekliyorum. Benim değerlendirmem bu yönde. Sen nereden bakarsan bak sorun yok..
Uzun zamandır bakmadığınız belli. uzun zaman bakmadan gelip şirketin bilanço ve giderlerine güzelleme yapmanızdan belli. :)
size soru o zaman, madem ki giderler normal işin naturasında var niye şirket 2016 bilançosunda incelemeye girmiş? niye şirket kabul edip vergi matrah arttırımı yapmış? :) demek ki sizin bahsettiğiniz gibi değil, bir yerlerde oynamalar yapılmış.
Hikaye kısmına gelince, ithal porselen damping yasağı ne olacak, unutun diyorsunuz sanırım.
Burada herkesin ortak kanısı giderler yüksek gösteriliyor.
Siz bu kadar giderlere güzelleme yaptığınıza göre işin içinden mutfak kısmındansınız. Ama nafile. Tahminim yine vergi incelemesi geçirebilir.
100 milyon reklam ve yönetim gideri akla mantığa aykırı.
burada epeyce içerinin maaşlı adamı var dikkatli olun.
yatırım tavsiyesi değildir.
f/k 7
Hd/dd 0.8
hiç te normal değil.
borsamız ortalama F/k 10-11 civarı, f/K YA göre yüzde 50 ortalama altında, hd/dd borsa ortalaması 1.5-2 , bu orana göre de yüzde yüze yakın ortalama altında işlem görüyor.
Söylemin yanlış, söylediğin tarihte görünen 500.000 lot yabancı var, bugün 250.000 lot.
Ona yabancı yavaş yavaş geliyor değil, gitti derler.
Bu söylem matematiksel bir gerçeği saptırıp pembe göstermektir, yanlıştır.
Okuman da eksik, farkındaysan yukarda verdiler yazıyorum. Kime? Demekki yukarlardan sattığımın bir kısmını almışım.
Negatifliğe gelince; burada boş, yalan, bilgisizce, ümidini gerçekmiş gibi yazan hayallerini satmaya çalışan o kadar çok ya kötü niyetli, ya bilgisiz, ya amaçsız yazan var ki gerçekleri yazanlara negatif deniyor. Bir senedir pompa pompa, kimi uçurur, kimi teleskopla bakar, kimi Amerika’yı keşfetmiş gibi KP bedava hissesi bulur sorun yok.
Borsa % 200 çıkmış hisse neredeyse % 100 düşmüş sorun yok.
Gerçek yazınca sorun var.
Hisse de baskı var, hisse tutuluyor, büyük oyun,
bu çeyrek bekle, öbürünü bekle, uzuncuyuz, düştükçe alırız, abaküsle sayıyorlar vs vs palavrasını sıkmakta sorun yok.
Yabancı geliyor diyene, gitmiş kardeşim işte rakam demekte negatiflik var.
Hissem var, belki çoğunuzdan fazla, Allah’a şükür iyi iş yaptım. Daha iyi olurdu buralardaki pompacılar yüzünden hırs bastı, satmam gerekenin çok altında sattım. Belki erken gene aldım. Benim sorunum benim sorumluluğum.
Ama yalan yanlış yazmak, içi boş lafla doldurmak, insanı nedensiz beklentiye sevk yazanın sorumluluğu.
KP iyi hisse, öyle düşünüyorum ki izliyorum.Yerine göre Alıyorum satıyorum, doğruyu yazıp palavralara cevap yazıyorum o kadar.
Üstad,
''KP iyi hisse, öyle düşünüyorum ki izliyorum.Yerine göre Alıyorum satıyorum, doğruyu yazıp palavralara cevap yazıyorum o kadar.'' bunu yazdığına göre iyi bir şeyler yazsana bizde senden duyalım güzel şeyler..
Aynen katılıyorum, geçmiş senelerde 2009-2010 yıllarında vergi incelemelerine tabii tutulmuş, hatta devam eden dava bile var.
Sonradan 2016'larda yeni incelemeden kurtarmak için matrah artırımı yapmışlar. (dipnotları okuyan herkes bunları görür ve yönetimin o kalemlerle istediği gibi oynadığını görür. Senelik 352 milyon satış hasılatı, 32 milyon kar.
Hadi devletten sıyırdın, ortakların hakkını nasıl ödeyeceksiniz, o matrahı artırırker temettü verdin mi, o da vicdanlarını sızlatsın, varsa tabiki.
Sonra da bir tane okul yaparlar, isimleri hayırsever işadamı olur, maşallah.
İşte fakirin tanımı...ytd...!!!
GM 5 Plus cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Fakirin umudu bitmez.....
Venedik Kardeş,
İyi şeyler yazsana demişsin. Bende diyorum ki buralarda olup hisseyi satın almış olmak yeter şart.
Mavi yumurta, çok sütveren inek, pazarlamıyoruz ki pembe gözlükle yazalım.Zaten hisseyi almışız.
Bizim insanımız ,genelden 2-3 gömlek fazla, avantaya meraklı. Gel şu fabrikaya yatırım yap senede % 3-5 para kazan, yatırımında dursun desen kimse bakmaz. Bilgisayar açık kalıp çalışsın diye süsle pompala,avantadan ayda %5 de herkes atlar.Nasıl olacağını hiç sorgulamaz.Son bir kaç ayda giden para enaz 1 milyar dolar.
KP, 40 senedir orada. Almak isteyen önce inceleyecek. Finansallar, faaliyet raporları, geçmiş performans kendi sitesinde duruyor.
Geçtiği aşamalar, kardeş kavgaları, yaşanan sorunlar internette küçük araştırmayla mevcut.KP’de geçmişe göre kötü giden bir şey yok.Gider her zaman yüksek,yönetim profesyonel değil, şeffaf değil, yatırımcısını kollamak gibi bir düşüncede hiç değil. Ama bu Türkiye için 3-5 ‘i hariç her şirket için böyle.Batıda borsaya açık şirket yöneticilerinin en önemli görevlerinden biri, şirket değerini yükseltmek, imkanları bu yönde kanalize etmek. Bizde büyük çoğunluğunda yatırımcı önemsiz,bazılarında sağmal inek.
Bunları çalışıp, kendi kararını verip aldıysan kağıt iyi diye aldın demektir.
Beklentin varsa oturur bekler, izler, iyiyi kötüyü ayırt etmeye çalışır, arada piyango çıksın diye dua edersin.
Haa tipik KY profili tabii bu değil. Hisseye patlayacak çatlayacak diye dalacak, KP kim, NG gurubu kim, oteller kimin, Kuleler kimin,Çin ithalatını en çok hangi firmalar yapıyormuş, anti dumping müracatından sonra bir yıl içinde ithalat zaten durmuş mu, vs vs bilmeyecek, sonra başlayacak şikayete.Kağıtta anormal baskı var, topluyorlar,dağıtıyorlar, mal kaptırdı, giderler çok yüksek, patron burda, spek orada.
Emekli fonundaki malın gerçek sahibi kim diye soran KY gördüm forumlarda yahu.O kadar şartlamış ki kendini hala 2+2=5 olacak diye bekliyor.
Adamlar hala içi boş, çoktan sıfırı tüketmiş şirketlerde operasyon yapıp milleti tokatlayabiliyorsa daha çok iş var demektir.
Sonuç KP yi 1.5 dolara aldım 4 sene sonra 2.5 dolara sattım. Şimdi 1.5 dolar ve altına gene alır inşallah üstünde bir fiyata satarım. İyi yazı bu.
Palavra ve yalan yanlış gözüme takılırsa gene yazarım.
Akşam göz atarken birde mahkemecileri gördüm.
İnsanın bir tarafıyla gülesi geliyor.
Yahu bu borsada adamlar batmış şirketleri çatır çatır sattılar, satıyorlar. Bu borsada devlet şirkete el koydu,küçük hissedarları çırak çıkardı. Bu borsada patronlar herkesin gözü önünde şirketlerin içini boşalttı, kırk dolap çevirip külahı ters giydirdi.
Üç beş işlem yasağı, 20-30 bin liradan fazla bir ceza duydunuz mu?
Mahkemeye vereceklermiş? Hangi suçla? Şirket çalışıp düzenli para kazanıyor, borç yok harç yok, artık azda olsa temettü dağıtıyor diye mi?
Sorusu olan GK ‘a katılır sorar.
Bu ülkede multi milyar dolarlık banker faciası oldu. Bir Yalçın bir de Kastelli hapis yattı.
Deprem faciası oldu, yüzbinlerce ev göçtü, bir Veli Göçer hapis yattı.
Aylık yazıyı yazdık şimdi meydanı bırakalım artık.
Yatırım tavsiyesi değildir, Allah hayırlı helal kazanç nasip etsin.
Şirketin ve hissenin değerli olduğuna sanırım hepimiz hemfikiriz.
Finansalleri de madde madde okuyup anormal bir durum farkedildiğinde de bunu dile getirmek elbette normaldir. Sanırım bunu dile getirmek bazı ortakları rahatsız ediyor. Şuanda kötü olan sadece hisse fiyatıdır, o da zamanı gelince düzelir diye umutla bekliyorum.
Gördüğüm lüzum üzerine ben artık burada sessizce izlemeye geçiyorum, bol kazançlar.
Sayın Uzun burun'nun analizlerini bekliyoruz...ytd...!!!
Günaydın,
Sayın khan07'i 2016 yılında bu hissede yazdıklarından hatırladım, kendisi bize göre daha rasyonel ve ayakları yere basan biri.
Borsa aslında elinizdeki payı sizden daha yüksek fiyata almaya razı olan birileri olduğunda para kazandığınız, sizin maliyetinizden daha düşük fiyata satmaya hevesli yatırımcılar olduğunda zarar ettiğiniz (en azından overall'da, satmadıkça paranın maliyetini ve alternatif getirileri göz önüne almazsanız zararda değilsinizdir) bir yer. (temettü yatırımcıları hariç)
Kütpo'nun betası 0,66 , o yüzden endeksin yükseliş ve düşüşlerine pek ayak uydurmaz, nadiren hızlı hareket eder, sürdürülebilir kar eder ama çok iştahlı yatırımcıları tatmin etmez, büyük beklentilere cevap vermez, genelde maniple edilemez bir şirket.
2017 sonunda şube kapatmaları çok hoşuma gitmişti, sonunda zarar ettikleri mağazalara el attılar diye düşünmüştüm ve 29 Ocak'ta Halaskargazi şubesini de kapattıklarında tamam galiba maliyetlere ciddi şekilde el attılar diye ekranıma aldım.
Kütpo genellikle 1. ve 4. çeyreklerde net kar anlamında iyi rakamlar açıklamıyor; her ne kadar satışlarında anlamlı bir dönemsellik olmasa da maliyetlerinde bir dönemsellik olabilir. (daha geriye yönelik kırılımlara bakmadım, aşağıda çeyrek bazlı son 2 senenin hasılat tablosu kırılımı var.)
https://s14.postimg.org/zct0sjcsd/Ekran_Al_nt_s_2.jpg
Bizim açımızdan kilit nokta giderler üzerine şu andaki yaklaşımlarının devam edip etmeyeceği; bunu da 1. çeyrekte göreceğiz. (Mağaza kapatma vs. ekstra maliyetler doğurabilir 1 çeyrekte)
Hazır kimse yokken bu şekilde karşılıklı yazışmak faydalı, beklentilerimiz doğrultusunda hareket olduğunda bu şekilde yazılar yazdığımızda linç edilebiliriz :)
Ben hisse sayfalarında yazmıyorum lakin seni görünce dayanamıyorum)))
Amacın ne bir türlü çözemediğim 2-3 kişiden birisin))) bir de Tümosan sayfasında biri var 2013 ten beri 5 senedir yazar da yazar. Hissesi var mı yok mu belli değil))) sen de şu an var mı belli değil, çıksın mı niyetindesin düşsün mü o da belli değil. Bak ben bunu ilk aldığım da toplam overall portfouum 200 k idi. 50 k sını hibe ettim))) sen de vardın o zamanlar. Sonra bıraktım gittim.
Şimdi sizin savunduğunuz tezler var ya))) 6 dan alın 15 yıl bekleyin 7.5 dan satın))) falan 1 dolardan alın 3 dolardan 50 yıl sonra satın falan, burada sadece uyku sendromu yaşatma ağızları bunlar sen ve 2-3 kişi bunu çok iyi başarıyor. Şimdi cevap ver bakim sütoğlan
2 den başlayıp benim 5 den alıp 10 dan sattığım sonra 28 e kadar giden banvit, 2 den başlayıp benim 5.50 den alıp 12.5 den sattığım 16 ya kadar giden sasa, 6 dan başlayıp ben 6.5 tan aldığım 11.5 den sattığım 12 ye kadar giden vestel, 4 den başlayıp benim alıp sattığım fakat para kazanamadığım 64 e kadar giden asuzu ... bunlar 2017 ocak ve 2018 mart arası gibi 1 yıl gübi kısa süre içerisinde olanlar. Ayrıca hiç alıp satmadığım 1 tl den 20 tl ye giden kront, 3-5 ay içinde gitti, 2 sene borsaya ara vermezden önce yine 3 den aldığım 27 den sattığım sonra 60 tl ye kadar giden logo ,, daha yazarımda yazarım, 13 den 48 e giden Aselsan, var da varrrr.... ve de aklıma gelmeyenler...
Şimdi cevap verelim bakalım, sizlerin tezlerine uymayan bu hisseler nepal borsasında falan mı işlem görüyor??? Başka ülkenin hisseleri de biz mi bilmiyoruz.)))
Cevap veremezsiniz, çünkü ufkunuz yetmez, borsa nedir bilmiyorsunuz. Sen biliyon da 50 k niye zarar ettin, haklısınız. Lakin sonra o 150 k oldu şu an neyse yazmıyım gece rüyanıza falan girer))) her zaman başarı kar yoktur, şu kadar diyim 500 k tl si sabit bir hisse de kalanı ile trade yapıyorum. Bu hisseden 1 lot bile yok. Geçen yine vestel den aldım 2 gün önce adese den. Vs vs arasıra trade yapıp çıkıyorum.
Bu hisse niye almıyorsun dersen, conileri bekliyorum, ama onlar da patrondan ve senin normal dediğin ama hep maliyenin incelemeye aldığı giderlerden korkuyor olabilir))) ne zaman rahmani bilanço gelirse, o zaman full girerim bak gör hisse kaç para oluyor, hakettiği yere nasıl hızlıca gidiyor.
O yüzden yok palavra yazanlara yazoyorım falan geçin bu ağızları))) uyutun siz anca uykucular)))
Yatırım tavsiyesi değildir.
Yükselen hissede bile zarar edene ky denir 😁
Geçen senede benzeri durumu yaşadım, yüksek fiyattan alıp aylarca bekledim. Sonra uygun zamanda kar ederek çıktım. Şimdi aynı durumu yine yaşıyorum yine bekleyeceğim bu aylar sürebilir. Daha önceleri yazmıştım birinci çeyrek, üçüncü çeyrek diye. Eğer çok yukarıdan almadıysanız, eğer kısa zamanda para kazanayım diye düşünmüyorsanız sorun yok. Şanslı süreçte kısa zamanda da para kazanılabilir ama asıl olan musluğunuzun akması burayı da keyif alarak takip etmenizdir. Eğer ihtiyacınız olan parayla yada kredi çekerek buradaysanız o zaman Allah yardımcınız olsun. Geleceği öngörebilsem şu an ne yapacağımı bilirdim, ancak burada yazılanlar umut tacirliği değil, kişilerin kendi beklentileridir. Burada yapılan yorumlara göre hisse almak hele ki KUTPO gibi çok sığ bir hisseyi almak işi şansa bırakmak, çoğu zamanda zarar etmek demektir. Herkese sağlıklı günler. YTD.
Beyler hazır bilgili arkadaşlar buradayken size bir sorum olacak.Finansal açıdan bu kadar güçlü olan ve 1 tl nominal değerlik hisse başına yıllık kazancı 82 kuruş olan bir şirketin tahtası neden bu kadar sığ kalabiliyor?
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kutpo'nun yaklaşık 400 gün önce gördüğü 9,42 değerine ulaştığında 2015 4. çeyrek, 2016 1,2 ve 3. çeyrekler karları sırasıyla 7,1M+7,7M+19,9M+9,1M toplam 43,8M idi.
2017 2,3,4. çeyrekler karları 12,8M+15,5M+3,4M toplam 31,7M ediyor. 2018 1. çeyrek karı 12,1M gelirse yine 43,8M rakamına ulaşıyoruz. Bu İhtimal olabilirse hisse 9,42 ye çıkar mı?
Bana göre zor? YTD.
Hocam çok güzel diyorsunda ben sana şuan 200 tane bist şirketi bulabilirim zararda olmasına rahmen yıllık kazançları %100%200 lerde olan yani demek istediğim bu hissenin bilançosu bistte ki ilk en iyi 50 şirketin bilançolariyla eşdeğer olmasına rahmen yerlerde sürünüyor hem fiyat hem hacim olarak çok saçma
KUTPO'da cevap arayan tek soru neden devamlı satış baskısı ile hissenin yukarı gidişi engelleniyor. Bu sorunun cevabını bulan bu hissenin neden bu durumda olduğunu da bilir..
Siz biliyormusunuz peki hocam
Haklısınız hocam
Kısacı hareketine benziyor dikkatli olun...ytd...
Herkese selam. Hissemiz bu hafta 6.20 hedefe sahip. Burayı test edeceğini geçtiğimiz hafta teyit etti. Bununla beraber 6.20 nin kalıcı olacağını düşünmüyorum ancak minik bir tobo yapacağı için buradan 6.55 civarını da test etmesi mümkün olacaktır. Eğer 6.55 bandına hissemiz gider ise haftalık Elliot teorisinde 3 nolu düzeltme dalgası tamamlanmış olup yeni bir dip arayışı için aşşağı doğru tekrar kayacak ve burada son olarak ilerleyen haftalarda 4.95 gab boşluğunu doldurarak 4. Dalgasını da tamamlayıp. Yine içinde bulunduğu haftalık flama formasyonun 01.10.2018 son tarih olmak üzere düşüş bitip yükselişe gireceğini ve yine bu tarih ile beraber hissenin hedef noktasının 12 TL civarına yol alacağını görmekteyim. Elbette yatırım tavsiyesi değildir. Bol kazançlar.
Spekler hissede potansiyel gördüğünde mal sahibi ile bir anlaşma yaparak tahtada belirli bir grafik çizerek yine o tahtada ki diğer yatırımcılara karşı hem maddi hemde manevi yani psikolojik olarak bir denklem kurarlar. Bu denklemde speklerin amacı buradaki herkesin amacı doğrultusunda para kazanmaktır. Bir şirketin hisse senedi deki değer ve sayısı göz önünde bulundurulduğunda en çok değere ve en az hisseye sahip bir tahta da at koşturmak hem kolay hemde maddi güce dayanan bir iştir.
Geçen sayfalarda ki söylediğimiz fonlar bir gün aldıklarını tahta yapıcı ya emanet ederek çekilecek ve daha sonra tahtacı tüm gücü ile hissede kim var kim yoksa topladığı malı k.y. ye dağıtacak tır. Şu an fonların elindeki mevcut olan hisse adedi spekin sol çebidir. Ancak sağdan sola ve soldan sağa aktarmalar yapmak için yeterli malı yok spekin. Ve bunu baskı ile sizlerden alacak daha sonra tek bir kurşun ile tüm k.y. yi vuracaktır. Teknik takas bunun için önemlidir. Şirketin değeri zaten bilinen bir durumdur. O yüzden kelebeklerin kozalakları dan çıkıp olmelerini beklemeniz gerekecek.
Bol kazançlar...
Hocam, bu dediklerinin gerçekleşmesi için temel şart ellerinde sağlam bir veri olması gerekiyor. Bunun en kolayı iyi bir bilanço..Bu tahtanın sahibi hobi için para yatırmıyor buraya.. Buradan yolunu bulacak. Bunun için uzun zamandır çaba harcıyor. Emeğinin karşılığını alacaktır. Tabii bizim ile paylaşarak..ytd
Bu hissede tek gösterge bilanço, Mayıs ayında ya yukarı ya aşağı olacak. O tarihe değin benim hiç bir beklentim yok ama olursa da yadırgamam. Günlük takip ediyorum ama derinlik yok. Şirket elindeki stokları eritirse güzel bir bilanço görebiliriz. Ama zamanında stok imha gideri de görmedik değil. Son dört çeyrektir her bilanço şaşırtıcı, öngörmek mümkün değil. Sanki piyango aldık. Ytd.
Ben yıllarımı verdim bu işe. Emek verdim , dirsek çürüttüm. Ya siz haklısınız ya da ben. Ne diyorsam o olacak. Ama bu sefer ben demiştim demem...
Bu hissenin emin olun endeks ile işi yok!!!
Patronun insafına kaldık.
Ama hep ve her daim uyardım.
inkar eden beri gelsin.
İlk bilanço dan da medet ummayın derim.
Elbette taktirsizlerindir.
Ben temel okumasını severim ama teknik zaten her şeyi ulu orta sererken gerek yok boşa uğraşma da derim kendime. 10. Ayda kim öle kim kala. Nokta...