IB'ye İşyatırımdan Hisse virman yaparsak gelecekteki varlık barışından yararlanabilir miyiz? Yoksa devlet baştan bildiği için yararlanamaz mıyım?
Printable View
IB'ye İşyatırımdan Hisse virman yaparsak gelecekteki varlık barışından yararlanabilir miyiz? Yoksa devlet baştan bildiği için yararlanamaz mıyım?
OJT diye bir fon çıkartmış Finansbank %65 Nasd** - %20 Bist teknoloji. Yalnız yeni modaya uymuş, azami fon gideri %4,38. Ne yapıyorsunuz arkadaş ya, yurt dışında morningstar'dan 5 yıldız almış fon %1 istiyor.
Israrla "açılışta para yatıranları daha hızlı onaylıyoruz" demelerine rağmen açılışta para göndermemiştim. Benim hesabı onaylamaları uzun sürmüştü baya yanlış hatırlamıyorsam. (ikbr)
İlk parayı da 1-1,5 ay sonra falan yatırdım. Aslında borsanın iyice çakılmasını bekliyordum ama apple'ı 120 dolar civarında görünce dayanamadım para atıp aldım.
Bir süre güven problemi yaşadım bir de acaba hata mı ediyorum diye düşündüm tdAmeritrade'i seçmeyerek ama şimdi iyi ki açmışım diyorum.
Yurtdışında 250bin dolara kadar devlet garantisi altında banka hesabı sahibi (gibi) olmak ve bunun verdiği güven hissi ile istediğin dünya piyasasına istediğin anda yatırım yapabilme lüksü için değer.
Hisse almasam bile dövizimin bir kısmını burada tutmayı düşünüyorum artık. İlerisi için hedefim hesabın büyüklüğünü $100bin üzerine çıkarmak.
iş yatırım hisse virman yaptırmıyor. benim hisseler için olumsuz dönüş yaptılar. satıp öyle taşıyacagınız kurumdan yeniden satın alın dediler. tabi satınca vergi çıkacak.
ibde olursa herşey satar parasını getirirseniz bence olmalı. ama iş yatırımdaki satıp parasını getirince bana yine olmaz dedi gelir idaresindeki bir personel.
Ben de gelecek planlarımı varlık barışı bir daha yaşanacakmış gibi düşünerek yapmazdım açıkçası. Olur da denk gelirsem, o sırada hesap da belli bir büyüklüğe ulaşmışsa şansımı denerim ama bütün planlarımı ona göre yapmam.
Uzun vadede (10+ yıl) ödeyeceğiniz vergi gözünüze hiç batmayacak zaten getiri aşırı artacağı için.
ytd
valla abi iş yatırımda personelde çok bilgili değil.vergi konusunu bile dogru dürüst bilmiyorlar.
virman talebi alacakları bir panelleri yokmuş. çözüm üretemediler o şekilde kaldı. iş yatırım şuan komisyon 15 usd. midas ve phillipe göre pahalı ama rekabet olunca biraz düşürdüler. başka bir avantajları yok
kolay diye acele edip başvurdum.
pişman oldum. tabi artık ordan yurtdışı senet almıyorum.alınanlar kaldı içeride. taşıtmıyorlar. ancak satmak lazımmış. bunu da şuan vergiden dolayı ben yapmıyorum. öylece bekliyorum. bu ib benim de aklımı çekiyor. sadece pasaport mu istiyorlardı
midas, philip, iş, finans bunların hepsi yerli. İlla ki bir gün bunların çözemeyeceği bir işiniz olacaktır. Kesinlikle bulaşmam. Global kendini kanıtlamış firmalar iyidir. Aylık 5-10 dolar masrafı ödemek istemeyenler tdAmeritrade'e baksınlar. al-sat da komisyonsuz diye hatırlıyorum.
ytd
Ne yalan söyliyim ben varlık barışına göre plan yapıyorum. Varlık barışı gelmezse para dünyanın en güçlü devletinin güvencesi altında. 3. Dünya ülkeleri gibi yolsuzluk, hırsızın, tecavüzcünün işlediği suçlarının yanına kar kaldığı değil, “Kahve sıcaktır” uyarısı olmadığı için milyonlarca dolar tazminat alınan ülke amerika.
Philip capital yakında UK/Europe/Asia piyasalarını da açacakmış işleme. Platformuda yenilenmiş.
Şu an pusuda bekliyorum.
evet ben phillip kullanıyorum. arayüz çok kötü anlık fiyat vs. de sunmuyorlar. fiyat bile çıkmıyor. sen başka yerden takip edip emir gireceksin. çok başarısız bir sistem.
midas baya baya iyi. hem komisyon olarak da baya fark var. ama midas saklama sorularıma cevap yazamadı. çagrı merkezide yok.
phillip ekranı şöyle :
https://i.resmim.net/QGln3.png
Çok kötü. Rezalet derecesinde kötü. Merdiven altı borsası gibi.
Bir de şuna bakın:
https://i.imgur.com/1xN9Xjn.png
bu çok kötü tabi.
yeni pro ekranı aşağıdaki şekilde dediler . PC'ye yükleniyor sanırım. demo ekranı olsa test ederdim.
https://www.poems.com.sg/platforms/poems-pro/
https://i.hizliresim.com/q2sr98.JPG
Bugün vira bismillah diyip ilk havalemizi yaptık. Cuma sahurda eft yaptım. Maas hesabı olunca eft ücret alınmıyor. Hesaba abd piyasaları kapandıktan sonra birebir dolar kuru üzerinden çevrilerek hesaba yansıdı.
Aynı gün yapılan eft kapanışa kadar hesaba geçiyor.
Bu etfler için interactive brokers kullanan var mı acaba araştırmalarım sonucu buraya üye olmaya karar verdim hem ülkemizden katılım alıyorlarmış
Anlık datayı para ile satıyorlar. (10 dolar) Bana da çıkıyor aynı uyarı. Yaw he he diyip limitli emir giriyorum. 1 dolar komisyonla hisse satınca bir yerden çıkarmaları lazım kalan parayı. Datayı başka yerden görüyorsanız sıkıntı olmaz.
Bu platformun boktan yanı bu malesef. Ben de sonradan öğrendim. Bist yalnız değilmiş bu konuda.
tdAmeritrade'de var mıdır bu tarz işler bilmiyorum.
Gerçek zamanlı veriyi investing.com'dan takip edebilirsiniz bu arada.
Daha önce de sormuştum ama cevabını alamadım,
IByi tercih edenler tradestationi incelemişlermiydi?
Aynı platform kullanılıyor IB 1$kesiyor bunlar 1.5$ min ama İnactivty fee yok.
Ayda1 çekim ücreti ikisinde de ücretsiz galiba
Alıp tutacaklar için veya az işlem yapacaklar için daha iyi gibi geldi? Ancak kimsedende duymadım
YTD
Yok 10$komisyonluk al sat yaparsan ödemene gerek yok.
Adı üstünde inactive ücret , aldın o ay hisseni 15$komisyon tutsun hisseyi elinde 13 ay tuttun al-satsız. İlk ay aldığın işlem 10üzeri olduğundan muafsın geri kalan aylar için 12 ay 120$ inacitivty ücreti çıkıyor.
YTD
iş yatırımda zaten minimum ücret 15 usd.
phillipcapital 8 usd
senede 10-15 işlem yapsanız bu paraları ödersiniz. (120 usd )
120 dolara ib de 12 ayda daha fazla işlem de yapılabilir. bence her türlü ib daha mantıklı .
en güzeli de hisseler sizin adınıza orda kayıtlı.
Şöyle birşey buldum:
https://ibkr.info/node/739Alıntı:
IB does not accept or hold any physical stock certificates. As a matter of operational efficiency and costs, we hold all securities in street name meaning that they are registered electronically in the name of IB on the books of the issuer. IB, in turn, holds securities for clients in what is known in the industry as 'book entry' form which simply means that we maintain a record on our books that you are the beneficial owner of the securities.
Zannediyorum ki yanlış biliyormuşuz.
İş Bankası'nın yaptığından farkı var mı bunun? Bence yok.
teyit ederim.
IBKR kendi muhasebesi altında tutuyor. Adınıza saklama falan olamaz bu işlem ücretleriyle. Philip ve Midas'ta aynı olacak.
TR hisseleri gibi değil yani. ABD'li Jason Fieber'la yazışmıştım o da benzer bişi demişti.
MKK gibi görüntüleme yokmuş orda...