bıktırdı gerçekten
Printable View
bıktırdı gerçekten
yil sonu bilancosunu gormeden hicbir yere ayrilmam
yatırım tavsiyesi degildir
Bak alkışlıyorum.Sen her şeyi biliyorsun. Pirimizsin...Biz hiç bir şeyden anlamayan insanlarız.Yeter mi? Egosu yüksek şahsiyet...Bir şey söyleyeyim mi senin burada yazdıklarından kimse etkilenmiyor. Bizi hisseden uzaklaştırma çaban nafile. Madem Efes bu kadar kötü madem temel analizin çok iyi git temeli güzel hisse al. Burada hisse alıp da bize kötüleme edebiyatı yapma. Hedefime ulaştığım an satacağım.Acelem yok.Vaktim var.Ama sattığım zaman bir yere kaybolma. Dekontu gözüne sokmak için sabırsızlanıyorum.Hani bu kötülediğin hisseden kazandığım para demek için.Ama eminim sen o zaman görevini yapıp çoktan buradan uzayacaksın.
Ben bir eklwme yapayim. Hatta ben o kadar salagim o kadar ahmagim ki 7 cihanda insanlarız alay konusu olmus sapsalligim.
AGHOL ve AEFES ystirimcilari ise genelde senin de dedigin gibi hiç bir şeyden anlamayan insanlar. Ama ne hikmetse bir çogunun elindeki hisseyi gören "ulan en son bu kadar sifiri olimpiyat logosunda görmüstüm" der. Bakiniz cari deger demedim, hisse adedi dedim!
O degil de bu kadar salak insanlar nasil bu kadar parayi bulmus?
hepimize geçmiş olsun bugün epey dayak yedik :oleyo:
Stop loss için uygun zaman değilmi arkadaşlar , Strateji ne olmalı , öküzün trene baktığı gibi bakıp 17 ye gelmeyelim
yahu alıyorum zaten rahatol :)
en son 2-3 ay önce frigo aldım kağıt bistte bile değil ama temel yönden harika fiyatta düşüş çıkış önemli değil finansal bozulmadıktan sonra sıkıntı yok
ben manyakmıyım tek kağıtta kötü yönetilen şirkette %10-20 aşağı yapsın alayım %15 satayım bunu bekleyeyim
temeli iyiolduktan sonra her şirkete yatırım yapıyorum tek şartı bıst 30 olmasın ,bazen 50 yatırım yapıyorum
bencmarkt getirisi önemli candır burada 3-5 taba ederken neler kaçıyor bunada bakmak gerekli
istisna ag oldu bu sebeple finansal mevzundan yaptım ama olmayacak galiba
buzdağının görünmeyen tarafında tahmin ettiğimden çokdaha büyük enkaz ve pislik olduğu ihtimali maalesef artıyor
umarım hepiniz kazanırsınız
bende isterim ag alayım efes 20 den 150 vereyim ama zor bu mantık kafa
bu küçük yatırımcı kitlesi ile gerçekten zor
salak vs ben bilmem sen kendini daha iyi tanıyorsun
bende azıcık egeen var öyle çoook 0 yok olimpiyat vs yapmaz ama bana yetiyor bence o sana yeter :)
paranın büyük küçüğü önemli değil isterse 100.000 tl olsun bunu en efektif biçimde yatırıma dönüştürmek önemli
yoksa 5 milyon bağlamışsın zamanında para 3 milyon dolar yapıyorken şimdi 1.000.000 dolar yapıyorsa yiyeyim olimpiyat madalyasındaki 0 ları büyük küçük değil mevzu efektif büyütmekte rakam çok öenmli değil herkesin parası alınteri ile zzar zor kazanılıyor
bana hepiniz kızıyorsunuz ama ben niye çıkmadığını size anlatıyorum
yanlışları dile getiriyorum
geçen ay efes ağırlıklı yatırımcı ilişkilerine sorular sordum
cevap alamadım bu akşam spk üzerinden soruları yeniden gönderdim
boş durmuyoruz sizin için çalışıyoruz
1-tuborg bizden nasıl düşük maliyetle mal alıp brüt satış karı daha yüksek yada biz neyi yüksek mal ediyoruzki tuborg bizden çok çok yüksek brüt satış karı ve faaliyet karı var ? hammadde maliyet aynıyken; efes türkiye son 3 yılda 120 milyon net kar açıkladı aynı zamanda tuborg 1.125 milyon kar açıkladı arada devasa fark var bu fark için gelecek genel kurulda özel denetçi tayini isteyeceğim bu konu ile ilgili detaylı bilgi tüm paydaşlara bekliyorum kap yada yatırımcı sunumunda onlar neyi doğru yapıyor biz neyi yanlış yapıp ısrarla devam ediyoruz
2-anadolu etap acil sermaye artışı gerekli şirketin bu durumu ile kar elde etmesi imkansıza yakın nasıl çelik motora 320 milyon sermaye enjekte edildi ve nakit akışı sağlıklı hale geldi ise etapda da bu yöntem belirlenmeli , etapda sermaye artışı niiçin yapılmıyor zombi şirket olarak devam etmesi şirket çıkarlarınamı ?
3-enerji şirketlerinin akıbeti ne olacak kara delik olmuş ,zombi şirket olmuş duurmda borçluluğu arttırken şirkete en ufak bir artıları yok enerji gurubu ile ilgili düşünceniz nedir nasıl düzeltmeyi düşünüyorsunuz
4-anadolu resturant satıldımı durumu nedir
5-bu aradaki verim farkı hisse fiyatlarına da yansımış durumda 10 yıllık periyotta tuborg yatırım yapan enflasyonun 7 kat üzerinde getiri elde etmişken efese güvenip yatırım yapan verdiği temettüler dahil %70 paranın satın alım gücü düşmüş ve zarar etmiştir hisse niye böyle fiyatlanmaktadır. piyasanın efes ve ag holdingle sorunumu vardır ?
doğruları yapınca migros gibi bir yılda 4 kat hisse yükselebiliyor özeleştiri yapıyor musunuz ? hisse fiyatını yükseltmek için yaptığınız verimlilik çalışmaları nelerdir
6-düzgün kar yapan şirket yokken yerli otoya kısa vadede 650 milyon orta vadede 2 milyar kadar sermaye koymanız gerekecek zaten borçlu ve kar yapmayan sistemde bu parayı nereden koyacaksınız getirisi uzun vadede olacağından finansmanı ve şirket borçluluğuna olan etkisi ne olacak ne önlemler aldınız ?
7-tl faizler düşmüşken kredilerin re finansmanı yapılıp uzun vadeye yayıldımı ? enflasyonun , faizlerin ve dövizin yükseleceği bariz belli iken bu duruma karşı aldığınız önlemler nelerdir
8-gayrimenkul ve anadolu etap,enerji ilgili hiç bir veri ne finansal tablolarda nede yatırımcı sunumlarında bulunmamaktadır, bu şirketlerin favök,net borç, borç parabiirmi,hasılat,gider, mal maliyetleri vs niiçin paylaşmıyorsunuz yatırımcıdan niiçin bu bilgiler gizlenmektedir. Bunun sebebi zombi şirket oldukları içinmidir ?, bu nasıl şeffaflık ?, şirketlerin ürettikleri favök faize bile yetmiyor diyemi yatırımcılarınızdan bu bilgiler saklanıyor
bilen varsa efes ayarında benzer büyüklükte ciro , satış hacmi olan yurt dışı bira şirketi varmı
finansallarını efes ile karşılaştırmak istiyorum
Sayın hayek, karamsar yorumlara bakmayınız. Rubledeki değerlenmeden 2. bilançoda 1 milyar kar yazacak, 3. bilançoda dolardakı değer kaybından 1 milyar kar yazacak gibi duruyor. Dolar çok dik yaptı yıl sonuna kadar 6,30 a kadar geriler diye düşünüyorum. City iki gündür mal topluyor. Bu tahtayı yukarıya taşıyacaklar. Ben karımı burda bıraktım ve üzerine 1 lot bile eklemiyecem. Eğer karamsarlığa kapılıp satılacaksa bile karınızı bırakın derim. 10 yıllık bir enerji birikimi var, yatırımları bitmiş meyve yeme zamanı gelmiş. Yt değildir. Zaten ben de buraya yatırım yapmadım düşük fiyata satan ile yüksek fiyata alan arasındaki fark bende emanet duruyor. Ben bir hisseyi yüksek fiyattan alana kadar.....
Redmi Note 8 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bunları şirket analistleri de biliyor merak etmeyin fiktif kur gelirlerini kimse kaale almıyor 120.000 borsada bu seviyede ise 100.000 borsada x olur , özelikle 6.30 dolar kuru tahmininiz kaynağını Merak ettim , Efes yatırımınızın nekadar doğru olduğunun tespiti olmuş böyle şirkettede böyle yatırımcı olur
gordugum kadariyla tahrik burayi susturmus... ve gercek amacina ulasmis.
Arkadasin rol aldigi diger dizide thrik ile ilgili yeni bilgiler var.
(Tahrikìn maddi durumu nasil, tahrik parayi nereye yatiriyor, vs..)
izlemek isterseniz sizi aghol forumuna bekleriz.
okuyun gerçekten ; borsa fiyatlaması ile ilgili bir kaç konu yazdım hakaretler hariç iyi bilgiler var yaralanın isterim
ben yatırımlarım kısaca hektaş, egeen, bilici yatırım bunlar 2 yıl ve üstü yatırımlar
gözde girişim 1,5 yıl
frigopak 3 ay
ag hol 1 ay
başka borsa yatırımım yok
hiç hektaş egeen sayfalarında yazmadım
biraz bilicde yazdım 1 yıldır bakmıyorum bile
sadece sıkıntılı olan yatırımlar aghol ve gözdede ağırlıklı yazıyorum belki frigoda 1 kaç kez yazmışımdır
iyi olan yerlerde işleyen sistemde ne yazacaksın ?
önemli olan sıkıntılı yerlerde yazıp bu sıkıntıların giderilmesinde katkıda bulunmak
bukadar potansiyeli olan şirketlerin bu durumda olamaları yazık
ben yatırımcıyım isterimki efes 20 alayım 80 vereyim yada ag hol
ama bunun için düzelme şart düzelme içinde sorun tespiti ve bu sorunların şirket yönetimi ile paylaşılması bence çok çok önemli
gümrük vergisi muafiyeti ve KDV istisnası şirketin bilançosuna nasıl yansır. muhasebeleşmeden anlayan arkaşlar açıklarsa sevinirim
Gönül istemez ama grafiğin dibinde 10 rakamı gözüküyor gibi ( tarihi dip)
Ben lotlarımı geri koymaya başladım. 15 e kadar kademeli alırım düşerse umalım ki düşmesin bugün 10 bin lot destek attım ama düzelme emaresi görmezsem 17 stop...
Buraya hava atmak veya kendimi ispat etmek için yazmıyorum, özellikle coşku varken satıyorsam veya korku varken alıyorsam yazıyorum ki borsanın dalgaları arasında küçük yatırımcı dipte kötümser tepede iyimserlere aldanıp zarar etmesin. Dediginiz gibi 15 liraya düşsün herkes 1 lira diye koro tutmaya baslar burada, sebebi ucuzdan milletin malını almaktır yükselince de 100 tl demeye başlarlar bu kez onun sebebi de mal vermektir. Biz olduğu gibi yazıyoruz yalan yok dürüstce, size de saygım var yazılarınızı okuyorum bol kazançlar dilerim. Temel analiz her şeydir, bu hisse 10 liraya giderse ben yine alırım çünkü temeli ederi bellidir temel analizle almaya karar verirsin teknikle al sat yapılır sadece...
bayram çabuk gelsin borsa fena
hepimiz için hayırlısı inş düşüş durur
anadolu efes ozelinde geri cekilme beklenenden biraz fazla oldu ! ama problem degil
10 yillik tarihi zirveleri kiracagimiz icin biraz sancili surece alisacagiz ! sonrasi guzel gunler
bekleyip gorecegiz
yatırım tavsiyesi degildir
Efes’in Türkiye’deki sıkıntısının ana nedeni şu aşağıdaki yazıda müşteriye ne verirsem içerler mantığının sonu %91 piyasa hakimiyetinden %45 düşüş maalesef https://www.milliyet.com.tr/amp/yaza...iralar-1354532
Aefes, 19,13 desteği takip edilerek 19 stoploss ile alım yönünde değerlendirilebilir. Hisse için en ucuz denebilecek yerler 16 civarı. 16’ya geri gelirse tekrar büyük alım fırsatı olur diye düşünüyorum. Düzenli temettü veren bir şirket çünkü. Hissede direnç olarak 20,14 fiyatı takip edilebilir.
Potansiyeli olan Ağustos Ayı hisseleri destek, hedef ve stoploss seviyeleri.
https://t.co/CIhcpPPKCd?amp=1
Bilmiyorum hisseyi ve fiyatlamayı ne kadar yakından takip ediyorsun lakin bir hatırlatma yapmak isterim. Invesco'nun dur durak bilmeyen satışı sebebi ile hisse 16-17 civarına kadar düşmüştü ki orada da çok uzun süre takılmadı, toplamda 35-40 milyon lot civarı satış yapıldı. 650 milyon TL'lik hisse yabancıdan yerli hesaplara kaydı o sırada. Invesco'nun satışı bittiğinden beri yabancı kurumlar şu an için her ne kadar agresif olmasa da takaslarını artırıyorlar.
Tekrar o fiyat aralığına düşmez demiyorum lakin düşmesi için yine kallavi bir satış yemesi lazım kağıdın ve o satışı yapacak bir kurum benim gördüğüm kadarıyla yok. Her ne kadar Citi'nin elinde halen çok yüksek hisse olsa da küçük parçalar halinde farklı fonlar adına kayıtlı o hisseler. Yani eskisi gibi Invesco ayarında mal taşıyan tek bir fon/kurum yok.
Efes gelirlerine gelirsek, şirketin Türkiye bira pazarından pek bir beklentisi yok. Konsolide bilançoda cironun sadece %7-8'i Türkiye bira pazarından geliyor. Bira gelirlerinde aslan payı Rusya pazarından geliyor ve Efes özellikle elinde tuttuğu yerel bira markaları ile Rusya pazarında lider ve bu markalar alt gelir grubunun tükettiği markalar. Tam emin olmamakla beraber yabancı bir kaynaktan okuduğum kadarıyla, Efes'in elinde tuttuğu markalar daha çok evlerde tüketilen markalar, yani koronavirüsün vurduğu "ev dışı" tüketim markaları değil.
Ayrıca, internetten okuduğum yorumlara göre +1 dinlendirme tekniği ile üretilen biralar çok başarılıymış. Bu ilk olarak Türkiye pazarında iyi bir reaksiyon sağlarsa yakın vadede Rusya ve Ukrayna pazarındaki biralarla yeni müşterilere ulaşmayı kolaylaştırabilir. Hatta uzun vadede lisans satışı geliri bile sağlayabilir şirkete. +1 dinlendirme tekniği ile üretilmiş biraları tüketmiş arkadaşlar varsa yorumlarını lütfen buradan paylaşsınlar.
Şirketin konsolide bilançosunda bir başka aslan payı CCI'den geliyor ki onun da özellikle Pakistan pazarında büyümesi için büyük fırsatlar var malum Pakistan pazarında şu an için lider bile değil. Coca Cola'nın pazar lideri olmadığı ender pazarlardan biri Pakistan ve ben hem CCI'nin hem de TCCC'nin bu konuda bir şeyler yapacaklarını tahmin ediyorum.
Anadolu Etap tarafı ise tam bir bilinmezlik, şirket kapalı kutu. Bir meyve ağacının tam verimle meyve vermeye başlaması (cinsine göre değişerek) 5-10 yıl sürüyor. İlk fidan ekimi 2011 yılında başladı ve bugün 5 milyon ağacı olan Türkiye'nin en büyük organize meyve üreticisi. Farklı kaynaklarda farklı rakamlar olsa da üretimin %65'inin ihracata gittiği bilgisi mevcut.
12 Ağustos'ta 2. çeyrek bilançosu yayınlanacak. Anadolu Etap dışında tüm iştirakler tam konsolide olarak konsolide edilecek şirketler ve en güncel rakamları ayrıca koronavirüs'ün ne kadar etkileyip etkilemediğini göreceğiz.
9 sene önce Vedat milor Efes ne rezil bira ürettiğini sektördeki hakimiyetini nasıl kötüye kullandığını tüketiciye koyun muamelesi yaptığı bunun üzerine tüketicinin tüketim davranışındaki değişimi görebilmek bukadar mı zor ? %91 pazar hakimiyetinden %45 düşüş ana nedeni zaten yazıyor , şimdi +1 , -2 sür eşşeği Niğde’ye
9 sene önceki eleştiriler haklı idi. Şimdi sıcakta +1 lerden bir tane yuvarladım buzlu bardakta, inanın lezzet olarak çok beğendiğim kolsch gibi biralara yakın bir lezzet olmuş. Kötü giderken biz de elestiriyorduk, iyi giderken övmeyi de bilmek lazım. Bomonti filtresiz zaten on numara idi, dinlendirilmiş biralar da filtre edilmiş segmentte benzer kalite ve lezzeti sunuyor son derece başarılı.
https://www.youtube.com/watch?time_c...ature=emb_logo
Bira`nin 9 sene onceki tadini hatirlamiyorum da eski genel mudurun ingilizcesi toefl`a girse 120 uzerinden ancak 30 falan alir. Saka gibiymis.