Pembe üstünde kaldıkça 9.80 yoksa iptal olur
Printable View
Pembe üstünde kaldıkça 9.80 yoksa iptal olur
Çikan haberlerde yapı grubunun topluluğun yaptığı işlerde en büyük payı almasına yönelik ( tekrarlanan ) bir vurgu var. Eski Ecyap yatırımcıları ( ben dahil) bu durumu teyit etmezler, yine de bu kadar uzun yıllardır bu işte ( seramik) ısrar ettiklerine göre bir bildikleri vardır.
ecilc , echol'de en büyük hissedar.
azınlık iskontosu !!!!!!!
https://pbs.twimg.com/media/FS0RPcBX...g&name=360x360
https://pbs.twimg.com/media/FS0RSC7X...png&name=small
https://pbs.twimg.com/media/FS0RT6jX...g&name=360x360
https://twitter.com/british177/statu...94916685062144
Piyasadan ayristirmiyorlar. Kendileri bilir, bir şeyler değişmezse hicbir şey değişmez, yani benim tarafımda boyledir...
https://www.yenisafak.com/ekonomi/ya...yuksek-3820001
Her şey çok güzelmiş.!!!
Eczacı ilaç sen bir kenesin,kan emici kene.İnşallah berbat olursunuz.
Üstüne gelmesinler diye devamlı iktidar kanallarına ayar veriyor.
"Her durumda yatırım !" demiş. Yatırım Holding'in 400 milyon lira civarında nakdi var.
İlaç hissesi alıyor mu?
Almaz.
Artık nasıl bir gelecek görüyorlarsa hisselerin sapır sapır dökülmesini bekliyor sanırım.
Oysa ki bundan tam 1 ay önce 18 nisan 2022 tarihinde yaklaşık bu saatlerde "meşaz" alındı demişti. Meğerse görürsünüz siz demş.
Meşazı aldığında hisse fiyatı 65 cent idi şimdi 61 cent. 60 centleri bu hissenin yeni normali yaptılar. Oysa uzun yıllar ortalaması 1 usd civarıdır.
Bu hissenin sahiplerinde kokuşmuş karakter sorunu var demek hafifmi kalıyor!SM-A315F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Piyasanın daha aşağıya gitmeyeceğini düşünseler buralardan alırlar.
Bir taraftan da şöyle düşünüyorlardır: piyasadan ciddi olarak ayrışsa uzun zamandır bekleyen yatırımcı satıp başka hisselere geçer, esasında bu duruma yol vermesi gerekir(di) Bu yolu seçmek yerine piyasaya paralel, baskı altına girmiş bir fiyatta bekletmeyi seçiyorlar.
Kendileri bilir, 3 kalemde İlaç hissesinin avantalarını sayarsak:
Topluluğun işleri ağırlıkla dış satıma yönelik, döviz gelirleri yüksek ve yatırım iştahı var.
İç içe geçmiş ortaklık yapısı nedeniyle temettü verimi dahil ortaklık hesap edilenden/görünenden daha yüksek
Kartal ve Ayazağa gibi 2 önemli proje ufukta kendisini gösteriyor.
Bu 3 kriterden başka Holding ortaklık yapısının gösterdiği gibi BE ve FE dışında daha adil bir dağırım talep edebilecek aile üyeleri de var.
Şirketimizin güneş enerji santralleri anahtar teslimi müteahhitlik faaliyetleri kapsamında, Esenboğa Elektrik Üretim A.Ş. ile Eczacıbaşı Holding Şirketlerinden Eczacıbaşı Yapı Gereçleri Sanayi ve Ticaret A.Ş.arasında "SSG Bozüyük Fabrikası Çatı Öztüketim Güneş Enerji Santrali" kurulumu sözleşmesi imzalanmıştır. Söz konusu yatırım ile güneş enerjisinden elektrik üretimi sağlanırken aynı zamanda karbon emisyonunun azalmasına da büyük katkıda bulunulacaktır. Sözleşme bedeli KDV hariç 2.417.867,00 USD'dir (38.174.735 TL+KDV).
Kamuoyuna ve yatırımcılarımıza saygıyla duyurulur.
Ne zaman gülecek bu ecilc yatırımcısının yüzü
[
Ne zaman gülecek bu ecilc yatırımcısının yüzü[/QUOTE]
Anlaşılan bu yıl gülmeyecek.
Başka hisselerde yüzü gülenler de aslında bir şey kazanmayacaklar, ne kazanırlarsa kazansınlar enflasyonun altında kalacak.
"Güvenli liman" diyoruz. Liman ne demek? Kıyıya güvenle bağlanmak, öyle değil mi?
Satmayacak olduktan sonra fiyat 10 olmuş 9 olmuş fark etmiyor.
Temettüden gelecek olan tutarlarla hisseyi almayı düşünenler de bence zamana yaysınlar. Halka açık kısımda 2,5 milyon dolar temettü ödenecek.
En iyi ihtimalle 1 milyon doları ecilc hisse alımına döner.
Düşünün, önümüzde koskoca bir yıl var ve eğer hisseyi uyutmaya kalkarlarsa girecek taze para maksimum bir milyon dolar.
Birkaç ay sonra işler iyice bozulduğunda fiyatları nokta atış istedikleri yerlere raptiyelerler bunlar..
Bir konuyu merak ettim bilenler yazabilirse sevinirim. Şimdiden teşekkürler. Geçen gün bozhüyükteki yeni tesisin açılma kap haberi eczyt düştü. Bugünde bu tesisin çatısına kurulacak güneş enerji sisteminin sözleşme imzalanması haberi eczyt kap gönderildi. Bildigim kadarıyla bunlar ana holdinge baglı haberler. Öyleyse neden kap haberleri aadece eczyt ye sğşüyor ecilce verilmiyor. Bugünki sözleşme haberinde şirketimizin diye başlamış. Bu şekilde yazılması sanki burada 2.4 milyon dolar artı kdv tutarının eczyt nin kasasından çıkacakmış gibi algıladım. Sizler bu konuda ne düşğnüyorsunuz acaba.
Günaydın, tesis Yapı Grubunun. Sözleşmesi de (eski borsa rumuzu) Ecyap ile imzalanmis. Eczyt adının geçip Ecilc'den bahsetmemesi basit bir etiketleme ihmali olabilir. Dün gece gördünüz Abd piyasaları çöktüler. Bizim spekulator veya işin başındaki her kimse küresel piyasayı çok iyi takip ediyor, daha önce de yazmıştım.
Haberi etiketleyen Esenboğa elektrik üretim A.Ş. Eczacıbaşı nin gonderdigi bir haber değil.
Muhtemelen Eczacıbaşı yatirim holdingle Eczacıbaşı holdingi karıştırdılar. Borsaya acik sandılar Eczacıbaşı holdingi. Ya da canlari oyle gostermek istedi. Reklamın iyisi kötüsü olmaz hesabı.
Dap Emlak Konut'un Atasehirdeki arsasına çok yüksek bir bedel teklif etmiş görünüyor. Sanırım finans merkezine yakınlığı ile ilişkilidir. Kartaldaki arsanın tahmini inşaat alanını hala öğrenemedik. Turgg'de birileri kendi arsaları için 125 bin metrekare civarı bir inşaat alanı yazmış. Doğruluğunu bilemiyorum. Bu yıl bir şekilde Kartal ( ve belki Ayazaga) gündeme gelecekse emlak uzmanlarının görüşlerini almak iyi olur.
Bu çok acaip, çok. Holding'in yönetiminden çekilip tamamen yabancı ağırlıklı profesyonel bir yönetime devretmişler görünüyor. Siz anladiniz mı?
İsimleri googleladım, çok birikimli-başarılı kişiler.
Başka yorum yapamıyorum.
Görüneni şu, BE ve FE kardeşler aktif olarak holdingi yönetmeyecekler. Emekli olmuşlar.
Emin değilim , ilaçta vs hala varlar.
Eğer buysa, Eczacibasi'nda yeni bir dönem başlıyor demektir. Bu haberi tarayıp bulduğunuz için tebrik ederim. Yakında medyada yer bulur düşüncesindeyim. Belki de " meşaz" buydu.
"Sözcü Yazarı Serpil Yılmaz, 13 Mart'ta*"Cengiz’in Londra’daki şirketi"*başlıklı yazısında Mehmet Cengiz'in Londra'da bir şirketine ulaştım diyerek "MF Real Estate Investments LLP adıyla No 102 Michelin House, 81 Fulham Road, London England, SW3 6RD adresinde kurulan şirketin ortakları arasında, kardeşleri Ekrem, Kazım, Asım ve Şeref Cengiz de yer alıyor." ifadelerini kullanmıştı.
Londra'da gayrimenkul ve fon danışmanlığı hizmetleri vermek üzere 2017 yılında kurulan Cirera Capital ile MF Real'in aynı adreste yer almasının dikkat çektiğini kaydeden Serpil Yılmaz; Cirera Capital üst yönetiminde Tolga Tuğlular, Tijen Gümüşdiş, Ahmet Arınç, Celal Kopuz'un yer aldığını yazmıştı
Arınç ve Gümüşdiş'in 2017 yılından itibaren Londra'ya getirdikleri makro fonlar ile İngiliz finans dünyasında ün yaptıklarını belirten Serpil Yılmaz, "Kılıçdaroğlu'nun eski tanımıyla “5'li çete” Ukrayna savaşından sonra “Erdoğan'ın oligarkları” olarak sıfatlandırdığı devletten kamu ihalesi alan grupların Londra maceralarını ulaştığım kaynaklarım, “Aslında en etraflıca İngiltere'de yaşayan Sabri Eyüp Çarmıklı'dan dinlemelisiniz” diyorlar…" diye yazmıştı."
Tolga tuğlular diyince böyle bir habere rastladım. Acaba kartal için uluslararası bir fon üzerinden mi yatırım yapılacak?
Sadece Kartal yatırımı için bir değişiklik yapılmasını beklemem. Atalay Gümrah ve yeni nesil de yönetim kurulunda yer almamışlar. Icra Kurulunda yer almışlardır. Öyle zannediyorum ki yönetim kurulundaki kişiler yüksek huzur hakkı ücretleriyle çalışırlar, göstermelik pozisyonlar olduğunu düşünmem. Yönetim yapısı ve organizasyonunda bir takım değişiklikler olması kesin gibidir. Şirketlerde birlesme/sadeleştirme opsiyonları çalışsın diye umalım..
Şirketlerde sadelik ve birleşme olacaksa yinede ümitlenmemek gerek. Bu yatırımcı düşmanı adamlar bu sadrleşmede bile dışarıdaki lotları nasıl ezeriz hesabı yapmışlardır. Yoksa bu enflasyon ve döviz ortamında hisselerinin durumu ortada. Her ne kadar holdingin yönetimi professiyonel bir ekbe verilmiş olsada borsada paylarla direk iki kardeş ilgileniyor ve kimseye birşey koklatmaya da niyetleri yok gibi. Geçen yıl eczyt nin elinden yapı grubunun hisselerini nasıl bedavaya getirdiklerinden bunu anlayabiliriz.
Umitlenmeyelim de benim merak ettiğim konu şu; piyasa bu değişikliği fark edecek mı? Benim tahminim etmeyeceği yönünde. Genel huyudur cogu zaman ayakta uyur. Eğer 2 kardeş borsadaki hisselerle de hobi düzeyinde bile olsa ilgilenmeyeceklerse bu defa fiyatlarda boşluk oluşur veya tam tersi baskı ortadan kalkar. Ilginç bir doneme girecegimizi dusunuyorum.
Bu yeni gelişmeyi hayra mı yormalıyız. Bu adamlar bizim hayrımıza hiç bir şey yapmaz. Belki şartlar onları birşeylere zorlar ve o yeni durum bizim lehimize gelişir, belki de daha da aleyhimize olur. Orası belil değil.
Şirket yönetim kurulu toplantısını online yapacak kararı bu genel kuruldan çıkarınca ben bunu şirketi Bodrum'dan yönetecek şeklinde yorumlamıştım forumda. Bunun çok ötesinde yeni bir durumla karşı karşıyayız. Nereden çıktı bu iş.sadece profesyonelleşme değil bu. Şirket yönetiminin uluslararasılaşması. Bir İngiliz bir Alman bir Fransız (bir Danimarkalı uymaz bu hikayeye) bir Türk, Fıkradakı gibi işler oluyor olmasın. Size daha önce şirket merkezlerinin Ülker örneğiyle yurtdışına çıkışından bahsetmiştim. Acaba yeni bir Kambiyo rejimi Türkiye'ye dayatılacak duyumu alınmış ve Holding yabancı şirket pozisyonuna mı geçiyor. Basmakalıp olacak ama bu tünelin ucundaki ışık bir çıkış mı yoksa üzerimize gelen bir trenin ışığı mı anlayacağız.
Holding yönetim kurulunda Cezacı kardeşler varken, Bu isimler aynı zamanda ilacın ve yatırımın yönetim kurulunda olduğu için Holding yönetim kurulunda pratikte hiç bir halta yaramasa da, teorik olarak temsil ediliyorduk. Oysa yeni durumda Mesela ilacın % 37.28 i hiç temsil edilmiyor. Bu karmaşık bir durum ciddi ombudsman düzeyinde bir yoruma ihtiyaç duyar. Hatta bizdeki papağanları aşan, ticaret ve şirketler hukukunun anadili Almacada bu iş nasıl dönüyor, oralardan bir görüş gerekli. İçtihat ve uygulama nasıl ona bakmak gerek. Yoksa bizdeki her genç avukatın bir fikri var. Her Türk vatandaşının ülkenin makus talihini nasıl değiştireceğine ilişkin ham fikirleri gibi. Bunlar işe yaramaz.
Bakalım basında duyuracaklar mı bu gelişmeyi? Duyurmalarini beklerim, basit bir konu değil çünkü.. Holding zaten gözümde uluslararası bir şirketti ( Sisecam ve bir iki şirketi daha böyle goruyorum). Basın açıklaması gelirse anlarız. Şimdilik bana " iyiymiş gibi gelen" konu BE ve FE kardeşlerin bizim gibi yönetimden performans bekleyen temettü yatırımcıları olma olasılığı. Tabii bu süreç bir deneme de olabilir. Eğer performans gelmezse yönetimi devir alırlar.
Holding'i yurtdışında halka açmak gibi bir plan gelirse- kendi kendime rüya görüyorum, zorunlu olarak içerideki ortaklık yapısına sadeleştirme gelir. Şimdilik, kendi kendimize rüyadır, ciddiye almayınız (veya alınız)
Umarım rüyalar bir süre sonra kâbusa dönmez [emoji16]
Yönetim kurulundaki bu değişiklik beraberinde yeni bir hisse alım satımı ihtimalinide getirecekmi acaba. Y.T.D.
Genelde piyasa ayakta uyur. Çok uzun yılların deneyimi bunu gösteriyor. Zaten pozisyonlar bağlı. Bütün spekülatörler kendi yuvalandıkları yerlerde bir şeyler yapmaya çalışıyorlar. İlaç hissesinin oyuncusu da sessiz ve derinden gitmeyi tercih ediyor.
Buradaki kilit konu, bu değişikliğin kamuyuna ne ölçüde duyurulacağıdır.
Eğer holdingi dünya şirketi yapma yolunda bir adım atılacaksa mutlaka yurtdışında halka açarlar görüşündeyim. Bunu bana düşündüren gelişme de CEO ve yeni nesil aile üylerinin yönetim kurulunda yer almayıp sadece icra kurulunda ( tahminen) görev yapacak olmalarıdır.
Basında haberler çıkmadan paçaları sıvamak anlamsızdır, çıktığı andan itibaren kalp atışları hızlanabilir.
Bu halka açılma nasıl olacak dünya piyasasında? Zaten % 37.28 ilacın. Ve % 11.5 civarı yatırımın payı var. Gerisini ben bilmiyorum. Halka açılacaksa bence önce ilaç ve yatırımın elindeki hisselerle ilgili bir işlem yapılacak olmalı. Ya da tüm işletmeler holdingte tek çatıda toplanacak. Birleşme sağlanacak sonra dünya piyasası gelecek.
Ben bir şey mi kaçırıyorum gözden. Emin değilim.
Ben de öyle düşünüyorum. Yani öncelikle ilaç ve yatırım holding ( hatta intema) şirketleri bir çatıda birleştirilmeli ve çağrı fiyatı açıklanmalı. Çağrıdan sonra belki de halka açıklık %15 altına inecek. Belki sonra gidip Frankfurt borsasına kote ettirecekler. Eğer holdingin böyle majör planları varsa ilaç hissesi ancak çok uçuk fiyatlara giderse satilabilir. Sn Bezgin, bu kadar beklentinin alt alta yazıldığı başka bir yil olmuş muydu hiç? ( Zentiva'nin satıldığı dönem haric)
Evet sıkışık bir satranç partisinin muhtemel kırışma sonrasında yepyeni kombinasyonların gündeme gelmesi gibi bir şey olacak sanırım. Ama hala ketum olacaklar. Bu büyük gelişme sessiz sedasız oldu. Hep öyle olacak gibi.
Zaten gelirlerinin önemli bir bölümü yurtdisi satışlardan oluşan bir şirketin yurtdisi borsaya kote olması da makul karşılanır. Ancak bunlar zaman alacak süreçler ve henüz yapılmış bir resmi açıklamada yok. Umarım holding bir açıklama yapar da hersey netlik kazanır herkes önünü görür. Y.T.D
Elimizde henüz bir şey yok. Heyecana da gerek yok. Yabancılar yönetim kurulunda. Tek bildiğimiz bu. Diğer tahminler için henüz erken.
Şu anda hiç bir beklentiye girmeden sağlam durarak önümüzdeki dönemi bekleyelim görelim derim. SAKİN.