Sayfa 364/600 İlkİlk ... 264314354362363364365366374414464 ... SonSon
Arama sonucu : 4793 madde; 2,905 - 2,912 arası.

Konu: ECILC - Eczacıbaşı İlaç

1. "Sözcü Yazarı Serpil Yılmaz, 13 Mart'ta*"Cengiz’in Londra’daki şirketi"*başlıklı yazısında Mehmet Cengiz'in Londra'da bir şirketine ulaştım diyerek "MF Real Estate Investments LLP adıyla No 102 Michelin House, 81 Fulham Road, London England, SW3 6RD adresinde kurulan şirketin ortakları arasında, kardeşleri Ekrem, Kazım, Asım ve Şeref Cengiz de yer alıyor." ifadelerini kullanmıştı.
    Londra'da gayrimenkul ve fon danışmanlığı hizmetleri vermek üzere 2017 yılında kurulan Cirera Capital ile MF Real'in aynı adreste yer almasının dikkat çektiğini kaydeden Serpil Yılmaz; Cirera Capital üst yönetiminde Tolga Tuğlular, Tijen Gümüşdiş, Ahmet Arınç, Celal Kopuz'un yer aldığını yazmıştı
    Arınç ve Gümüşdiş'in 2017 yılından itibaren Londra'ya getirdikleri makro fonlar ile İngiliz finans dünyasında ün yaptıklarını belirten Serpil Yılmaz, "Kılıçdaroğlu'nun eski tanımıyla “5'li çete” Ukrayna savaşından sonra “Erdoğan'ın oligarkları” olarak sıfatlandırdığı devletten kamu ihalesi alan grupların Londra maceralarını ulaştığım kaynaklarım, “Aslında en etraflıca İngiltere'de yaşayan Sabri Eyüp Çarmıklı'dan dinlemelisiniz” diyorlar…" diye yazmıştı."

Tolga tuğlular diyince böyle bir habere rastladım. Acaba kartal için uluslararası bir fon üzerinden mi yatırım yapılacak?

2. Sadece Kartal yatırımı için bir değişiklik yapılmasını beklemem. Atalay Gümrah ve yeni nesil de yönetim kurulunda yer almamışlar. Icra Kurulunda yer almışlardır. Öyle zannediyorum ki yönetim kurulundaki kişiler yüksek huzur hakkı ücretleriyle çalışırlar, göstermelik pozisyonlar olduğunu düşünmem. Yönetim yapısı ve organizasyonunda bir takım değişiklikler olması kesin gibidir. Şirketlerde birlesme/sadeleştirme opsiyonları çalışsın diye umalım..

3. Şirketlerde sadelik ve birleşme olacaksa yinede ümitlenmemek gerek. Bu yatırımcı düşmanı adamlar bu sadrleşmede bile dışarıdaki lotları nasıl ezeriz hesabı yapmışlardır. Yoksa bu enflasyon ve döviz ortamında hisselerinin durumu ortada. Her ne kadar holdingin yönetimi professiyonel bir ekbe verilmiş olsada borsada paylarla direk iki kardeş ilgileniyor ve kimseye birşey koklatmaya da niyetleri yok gibi. Geçen yıl eczyt nin elinden yapı grubunun hisselerini nasıl bedavaya getirdiklerinden bunu anlayabiliriz.

Alıntı Originally Posted by noreply Yazıyı Oku
    Sadece Kartal yatırımı için bir değişiklik yapılmasını beklemem. Atalay Gümrah ve yeni nesil de yönetim kurulunda yer almamışlar. Icra Kurulunda yer almışlardır. Öyle zannediyorum ki yönetim kurulundaki kişiler yüksek huzur hakkı ücretleriyle çalışırlar, göstermelik pozisyonlar olduğunu düşünmem. Yönetim yapısı ve organizasyonunda bir takım değişiklikler olması kesin gibidir. Şirketlerde birlesme/sadeleştirme opsiyonları çalışsın diye umalım..

4.  Alıntı Originally Posted by ocak20 Yazıyı Oku
    Şirketlerde sadelik ve birleşme olacaksa yinede ümitlenmemek gerek. Bu yatırımcı düşmanı adamlar bu sadrleşmede bile dışarıdaki lotları nasıl ezeriz hesabı yapmışlardır. Yoksa bu enflasyon ve döviz ortamında hisselerinin durumu ortada. Her ne kadar holdingin yönetimi professiyonel bir ekbe verilmiş olsada borsada paylarla direk iki kardeş ilgileniyor ve kimseye birşey koklatmaya da niyetleri yok gibi. Geçen yıl eczyt nin elinden yapı grubunun hisselerini nasıl bedavaya getirdiklerinden bunu anlayabiliriz.
    Umitlenmeyelim de benim merak ettiğim konu şu; piyasa bu değişikliği fark edecek mı? Benim tahminim etmeyeceği yönünde. Genel huyudur cogu zaman ayakta uyur. Eğer 2 kardeş borsadaki hisselerle de hobi düzeyinde bile olsa ilgilenmeyeceklerse bu defa fiyatlarda boşluk oluşur veya tam tersi baskı ortadan kalkar. Ilginç bir doneme girecegimizi dusunuyorum.

5. Bu yeni gelişmeyi hayra mı yormalıyız. Bu adamlar bizim hayrımıza hiç bir şey yapmaz. Belki şartlar onları birşeylere zorlar ve o yeni durum bizim lehimize gelişir, belki de daha da aleyhimize olur. Orası belil değil.

Şirket yönetim kurulu toplantısını online yapacak kararı bu genel kuruldan çıkarınca ben bunu şirketi Bodrum'dan yönetecek şeklinde yorumlamıştım forumda. Bunun çok ötesinde yeni bir durumla karşı karşıyayız. Nereden çıktı bu iş.sadece profesyonelleşme değil bu. Şirket yönetiminin uluslararasılaşması. Bir İngiliz bir Alman bir Fransız (bir Danimarkalı uymaz bu hikayeye) bir Türk, Fıkradakı gibi işler oluyor olmasın. Size daha önce şirket merkezlerinin Ülker örneğiyle yurtdışına çıkışından bahsetmiştim. Acaba yeni bir Kambiyo rejimi Türkiye'ye dayatılacak duyumu alınmış ve Holding yabancı şirket pozisyonuna mı geçiyor. Basmakalıp olacak ama bu tünelin ucundaki ışık bir çıkış mı yoksa üzerimize gelen bir trenin ışığı mı anlayacağız.

6. Holding yönetim kurulunda Cezacı kardeşler varken, Bu isimler aynı zamanda ilacın ve yatırımın yönetim kurulunda olduğu için Holding yönetim kurulunda pratikte hiç bir halta yaramasa da, teorik olarak temsil ediliyorduk. Oysa yeni durumda Mesela ilacın % 37.28 i hiç temsil edilmiyor. Bu karmaşık bir durum ciddi ombudsman düzeyinde bir yoruma ihtiyaç duyar. Hatta bizdeki papağanları aşan, ticaret ve şirketler hukukunun anadili Almacada bu iş nasıl dönüyor, oralardan bir görüş gerekli. İçtihat ve uygulama nasıl ona bakmak gerek. Yoksa bizdeki her genç avukatın bir fikri var. Her Türk vatandaşının ülkenin makus talihini nasıl değiştireceğine ilişkin ham fikirleri gibi. Bunlar işe yaramaz.

7. Bakalım basında duyuracaklar mı bu gelişmeyi? Duyurmalarini beklerim, basit bir konu değil çünkü.. Holding zaten gözümde uluslararası bir şirketti ( Sisecam ve bir iki şirketi daha böyle goruyorum). Basın açıklaması gelirse anlarız. Şimdilik bana " iyiymiş gibi gelen" konu BE ve FE kardeşlerin bizim gibi yönetimden performans bekleyen temettü yatırımcıları olma olasılığı. Tabii bu süreç bir deneme de olabilir. Eğer performans gelmezse yönetimi devir alırlar.

8. Holding'i yurtdışında halka açmak gibi bir plan gelirse- kendi kendime rüya görüyorum, zorunlu olarak içerideki ortaklık yapısına sadeleştirme gelir. Şimdilik, kendi kendimize rüyadır, ciddiye almayınız (veya alınız)

Sayfa 364/600 İlkİlk ... 264314354362363364365366374414464 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •