Değişken fonların çoğu büyük düşüşteki kayıplarını kapatmak üzere bazıları ise bu kaybın üzerine çıktı.
IPB zirvesinden hala %30 aşağıda.
Sizin serbestlerde evlere şenlik..Bu dönemi hiç okuyamadılar.Serbest de olsa bir fark olmuyor.
Saygılar.
Printable View
Daha çok kazanma hırsı, kaybettikçe depreşir. Emtia, döviz ve faizlerin oynak olduğu dönemlerde fonlar kazandırmıyor. Borsa bile 2 gün sahte yüksek kapanışla insanları şevke getiriyor ve gelenlere itina ile veriyorlar. Zamanı olmayan, risk sevmeyenler için bu dönem borçlanma araçları fonları ilaç gibi. ( TZT , YOT vb. )
Biraz zamanı ve finans bilgisi olanlar ise tam volatil ortamdan foreks de güzel para kazanabilir. Gün içi dolar 15-20 kuruş oynuyor. Çok tatlı para bırakıyor. Tüm bunlar şahsi fikrim olup, yatırım tavsiyesi değildir. Yatırım için uzman kuruluşlardan görüş alınız.
Perşembe günü faiz artacak dedikoduları var.
Gerçi Perşembenin kararını Çarşamba FED kararı doğrudan etkileyecek.
Bakalım neler göreceğiz.
IPB'ye komple satışı verdim :)
Geçen sene iyiydi de bu dönem berbat..
Saygılar.
Yabancı fonların durumu çok kötü bakalım bu işin sonu nasıl olacakRedmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
valla geçen yıl israille normalleşen ülkelere hain diyen, kendi memleketinin liberalinden solcusundan nefret eden adamlar bugün israili davet edip kardeş gibi oluyorsa, konjönktür değişti deyip nas'ı falan boşverebilir bence o konuda dikkatli olun. kkm ödemeleri de başlıyor haftaya. e kasada para yok eski rezerv. faiz artırmazsa bu biz kkm'cilere sağlam başka bi kazık hazırladıklarını gösterir, ki öyle bir kazık istisnasız herkesin kkm'den süratle kaçıp dolara saldırmasına sebep olacağına bu da zaten kötü olan ekonomiyi ukraynadan beter edeceğine göre faiz artırımı olası gibi. umalım da kasada para olsun bizim haberimiz olmasın zira bu konularda ustalar: )
aslında kur yine yükseldi son zamanlarda ama yabancı borsalar özellikle de nasdaq sürekli düştüğü için fonlara hiç faydası olmadı, bir yandan satıp kurtulayım diyorum bir yandan düştükçe ufak ufak alıyorum, ne yapacağımızı da şaşırdık artık, 2022 de ne kadar az zarar edersek o kadar kâr olacak herhalde.
Ortalama nasdaqqq tech maliyetim 7500 ler civarı.
Düştükçe alıyorum :)
7000 altı görür mü bilmem :)
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Merkez bankası faiz artırırsa TPF gibi borçlanma araçları fonları düşüş gösterir mi?
maalesef öyle, hem kuru takip ediyorsun hem de borsaları, alım satım yapmaya kalksan ters köşe olma ihtimali çok yüksek, ben de 8 çeşit yabancı fon var aylardır bir gün artı bir gün eksi bıktım artık.
dolar, altın, ev, araba, kur korumalı hatta normal vadeli yapsam çok daha iyiymiş, gidip en çok zarar edeceğimize bulaşmışız, abd tarafının çıktığı çıkacağı da yok bu sene, ne olacaksa böyle bilmiyorum.
O zaman için su serpeyim. Aşağıdaki linke giriyoruz, 30 yıllık S&P grafiği, oradan ayı piyasalarının ne kadar sürdüğüne göz atabilirsi.
Ayı piyasaları 2000 yılındaki "teknoloji balonu"nu saymazsak, ki o ekstrem bir durumdu, şu andaki sürece benzemiyor, en az 6 ay, en fazla 18 ay sürmüş. Yani en kötü daha bir yıl böyle devam eder, ya da bir kaç ay sonra düzlüğe çıkabiliriz. Ben iyimser taraftayım, 6-12 ay benim yatırım pesrpektifimde oldukça kısa süreler. Ben düştükçe ağırlığını arttırmayı planlıyorum.
https://www.macrotrends.net/2324/sp-...cal-chart-data
TPF % 61,53 DT ve % 24,24 Finansman Bonosu ağırlıklı.
Bu sorunun cevabını ben de merak ediyorum.
Ancak DT ve Finansman Bonoları piyasa faizine göre fiyatlanıyor, Merkez Bankası faiz oranlarına çok bağlı değil diye düşünüyorum.
Piyasa faizleri yükselir, devlet daha yüksek faizli tahvil çıkarır ise, mevcut tahvillerin değeri düşer, elinde bu tür tahvil bulunduran fonların da getirileri düşer diye bir mekanizma olmalı.
Ek olarak; piyasa faizini etkileyecek oranda bir değişiklik yapılabilir mi MB tarfından bu da bir soru işareti!
Yine de konunun uzmanı değilim, yazdıklarım bir yatırım tavsiyesi olarak algılanmamalı.
görünen o ki her düşüşün sonunda yükseliyor, sadece aradaki süreler farklı, ben de uzun vade diye başladım aslında ama biraz moralim bozulmaya başlamıştı, sabırla bekleyip düşüşlerde almaya devam edeceğiz artık,
umarım genelde yaptığım zarar çıkınca satmak gibi bir hatayı bunlarda yapmadan uzun vade bekleyebilirim.
Merhaba, çok sorulan klasik sorulardan biri geliyor :)
TGE için 11.03 tarihinde saat 13.00 öncesi satış vermiştim. Valör 16.03 görünüyor. Portföyüm epeyi eridi. Satış gelince düzelir mi bu ? Ziraat böyle mi hesaplıyor acaba.
Ayrıca 11.03 akşam fiyatı mı geçerli olur ?
Şimdiden teşekkürler ve bol kazanç dilerim arkadaşlar.
16,03 valorü doğru. Evet 11,03 gün sonu belirlenen fiyat geçerli. " Satış gelince düzelir mi bu? " ile ne demek istedin onu alamadım. Ama son günlerde emtia fiyatlarında düşüş olduğu için bu durum fon fiyatına olumsuz olarak yansıyor. Düşüş sonrası bir yerde fiyat dengelenecek ve duruma göre fon da buna göre hareket edecekir. Bu fon içinde az da olsa Eurobond v.s yatırım araçları da var.
Şu an fonu satmamışım gibi. 11.03 sonrası düşüşler fondaki miktara yansıyor hocam. Bu şekilde söylemem daha doğru olacaktır haklısınız. Ekstradan -5 -6 gibi bir kayıp söz konusu çünkü.
https://www.youtube.com/c/AdamKhoo/community
Bu arkadaşı uzun zamandır takip ederim, çoğu zaman uzun vadeli trendi doğru bilir. Biraz fazla iyimserdir ama geçmişe dönük verileri, analizleri bazen kendi görüşüne göre şekillendirse de, ilginç noktalara değiniyor.
Son 2 paylaşımı özellikle ilginç.
Birinde son 20 yılda piyasaların Şubat aylarına (-) girip, yıl sonunda (+) kapattığı yılları karşılaştırmış. Teknoloji balonu ve 2008 krizi hariç kazandırmış görünüyor. (%70)Bir taraftan çok güzel bir istatistik ama bilmediğimiz konu, acaba 2008 krizine benzer bir durum öncesinde de olabilir miyiz? :)
Diğerinde de son 40 yılda FED'in faiz artışına başladıktan sonraki 3 ve 6 aylardaki piyasanın durumuna bakmış. 6 ay sonunda pozitif getirme ihtimali %75. :)
Tabi bunlar geçmişe bakarak yapılan iyimser tahminler ama dünyada sürekli yeni krizler, belirsizlikler ortaya çıkıyor, artık riskler de eskiye göre daha fazla, bu dönemde yabancı fonlara ne kadar ağırlık vermeli ona karar veremiyorum, çıkışlarda birer miktar satıp düşüşlerde almaya çalışıyorum. 2008 gibi bir kriz veya uzun süreli bir ayı piyasasına girebilir mi acaba diye fazla risk alamıyorum.
20 Ocak'ta aldığım TGE'den yüzde 19 kazandım ve dün satış verdim. uzun bir süre yataya saracağını tahmin ediyorum... umarım tahminim doğru çıkar... ordan gelen parayla elimdeki YTD'yi biraz daha artıracağım...
ABD Merkez Bankası(Fed), minimum faiz oranını %0,25 seviyesine yükseltti(Beklenti %0,25, önceki %0,00)
FAİZ KARARI 8-1 OYLA ALINDI
FED YETKİLİLERİNİN UZUN DÖNEM İÇİN FED FON FAİZİ BEKLENTİLERİ %2,4,
2024 SONU İÇİN ORTALAMA FED FON FAİZİ BEKLENTİSİ %2,8,
2023 SONU İÇİN ORTALAMA FED FON FAİZİ BEKLENTİSİ %2,8,
2022 SONU İÇİN ORTALAMA FED FON FAİZİ BEKLENTİSİ %1,9
Yabancı borsalar çok iyi gidiyor bugün/bugece
FED açıklamasına göre artırılması düşünülen faiz 2025'e kadar her zaman enflasyonun altında kalacak.Yani enflasyon doları kemirecek.
ABD'li ne yapsın?
Bence borsalar için beklenti yaratıyor bu durum.
Yarin hangi fonlara basalim parayi o zaman ? Baksana savas vs iplemiyor fed , her sey gulluk gulustanlik
Fed:
-2022 Yılı enflasyon beklentisi %4,3 (Önceki %2,6)
-2023 Yılı enflasyon beklentisi %2,7 (Önceki %2,3)
-2024 Yılı enflasyon beklentisi %2,3 (Önceki %2,1)
FED
2022 SONU İÇİN ORTALAMA FED FON FAİZİ BEKLENTİSİ %1,9
2023 SONU İÇİN ORTALAMA FED FON FAİZİ BEKLENTİSİ %2,8,
2024 SONU İÇİN ORTALAMA FED FON FAİZİ BEKLENTİSİ %2,8
ABD faizinin 2024'e kadar ABD enflasyonunun altında kalacağı anlaşılıyor.
Şu anda
5 yıllık faiz 2,183
Enflasyon 7,5
Altın beklenen yükselişi bir türlü yapamıyor.
Bu durumda paranın gideceği yer borsa gibime geliyor.
Ama bizim için bir de kur ayağı var.
Yarın MB kararını beklemek faydalı olur
Ytd de stopaj sifir mi ?
Bende biraz daha sabit getirili portfoye gectim... Bugun geliyorlar yeniler (koyu renk)
% KOD
11,8% GTL (alttakilerden biri icin ici dolu gorunuyor)
11,8% NJY
11,8% KTN
11,8% GAK
11,8% IAT
4,8% TDG
4,4% KIS
15,5% YBS
4,2% YFV
10,7% GPF
1,4% NRG
https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=FUA
son 1 ayda
BIST30 %4.78
USD %7.79
Bu fon %3.22
:D
The illegitimate freezing of some of the currency reserves of the Bank of Russia marks the end of the reliability of so-called first-class assets. In fact, the US and the EU have defaulted on their obligations to Russia. Now everybody knows that financial reserves can simply be stolen. And many countries in the immediate future may begin – I am sure this is what will happen – to convert their paper and digital assets into real reserves of raw materials, land, food, gold and other real assets which will only result in more shortages in these markets.
17 Mart 2023'e not olsun; şahsi fikrim USD %30(20tl civarı) ve TGE %100 üstü olacaktır. Bugünkü fiyatı :0,073319
https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=TGE