https://i.ibb.co/pfFqpYq/Resim05.jpg
bir arkadaşım isteğinizi görmüş aradı kırmızı parantez içine aldığım bölümü okursunuz.
Printable View
https://i.ibb.co/pfFqpYq/Resim05.jpg
bir arkadaşım isteğinizi görmüş aradı kırmızı parantez içine aldığım bölümü okursunuz.
halka açık olmayan yani borsada işleme konu olamayacak bu 224 milyon lotun bbva"ya ait olduğu muhakkak- halka açık olmayan mallar takas saklamasında durabilir, buna engel yok, bir çok örneği var
bu malların takasbanka sokulması, herhangi bir şey için teminat göstermek amaçlı olmalı
merdivenaltı şirket diğil aslan gibi izmirli ATATÜRKÇÜ çoçuklar marketten aldığın alkolden daha kaliteli diyebilirim .
https://www.facebook.com/groups/386808685271627
Genç dergisinin Mart 2022 sayısının kapak konusu:
Din dili gençlerde nasıl karşılık buluyor?
-Popüler din dili insanları dinden soğutuyor.
-Uçlarda yaşıyoruz,gençlerle iletişim kopuyor.
-Kürsülerde tahakküm edici, tepeden bakıcı, emir kipli dil kullanılıyor.
-Popüler hocalar yaşadıkları toplumun sosyolojisinden haberdar değil.
-Eğitimli insanları tatmin edecek bir din dili geliştirilmiyor.
-Siyaset ve diyanet ilişkileri sağlıklı olmadığında camilerin birleştirici vasfı aşınıyor.
Din dilinin dolayısıyla dinin, siyasi çıkarlar uğruna kullanılması bir çok genç için
İslam buysa yaklaşımıyla dinden uzaklaşma sonucunu doğuruyor.
https://www.karar.com/yazarlar/ahmet...-ayeti-1592496
https://www.yenicaggazetesi.com.tr/-217981h.htm
Vaktimiz var ki internette harcıyoruz.
O zaman şikayet. Harca harca.
Trendyol benden %20 alıyor.
Ben tereyağını 120 tl ye satıyorum. Trendyola koyunca 144tl oluyor. Ortalama kargo risk vb. 180 tl yazıyorum. Al sana %50 fark.
Millet internete bakınca fiyatlar ucuzlamıyor.
80 tl te indirimle aldığım 4.5 litre Yudum sıvıyağ (normalde 100 tl -1 ay olmadı alalı) trendyolda 300 tl yazmış. Bence bu siteleri kapatmaları lazım. Yorumlara bakın hep kendi yorumları ********lerin...
İnternete bakma süresiyle fiyatlar ters orantılı bence. İnternete bakmak yerine üretime odaklansa insanlar fiyatlar düşer.
Ürettiğimiz ürünler ve dünyadaki sıralaması:
🔘1. Fındık 536 bin ton.
🔘1. Kayısı 476 bin ton.
🔘1. Kiraz 418 bin ton.
🔘1. İncir 255 bin ton.
🔘2. Çilek 300 bin ton.
🔘3. Mercimek 448 bin ton.
🔘3. Yerfıstığı 128 bin ton.
🔘4. Elma 3,5 milyon ton.
🔘4. Domates 10 milyon ton.
🔘4. Mandalin 859 bin ton.
🔘4. Nohut 531 bin ton.
🔘5. Şekerpancarı 18 milyon ton.
🔘6. Çay 235 bin ton.
🔘6. Üzüm 4 milyon ton.
🔘7. Ayçiçeği 1,32 milyon ton.
🔘7. Limon 787 bin ton.
🔘8. Arpa 7 milyon ton.
🔘10. Portakal 1,7 milyon ton.
🔘11. Buğday 20 milyon ton.
🔘15. Tütün 80 bin ton.
🔘22. Mısır 4,3 milyon ton.
🇹🇷 TÜRKİYE;
◾ Dünya tarımında 7. sırada
◾ Avrupa tarımında 1. sırada
🔘Dünya Kavun Karpuz ve bal üretimi kendinden 17 kat nüfusu ve 12 kat büyük toprağı olan. Çin den sonra 2. sırada ama. TÜRKİYE Dünya nın 36. büyük topragına sahip.
300 değil 500 tl de yazar ama satabilir mi? kim alır? şu an piyasada 130-150 tl civarı 5 lt yağ hadi 170 tl olsun...kim gider de 300 tl verir? orada yazılan yorumların çoğu evet çok çok büyük ihtimalle kendi sistemlerinin ürettiği bot hesaplar tarafında yapılan yorumlardır...trendyoldaki fiyatlar zaten saçma ötesi...markette 100 tl olan şey bir bakıyorum 150-200 tl fiyat yazılmış...amaç nedir acaba insan merak ediyor...gerçekten satabileceğini düşünüyor mu o fiyatı yazan satıcı...
yoksa acaba oradaki uçuk fiyatları görüp insanları marketteki fiyatlara razı etmek mi amaç? ölümü gösterip sıtmaya razı etmek gibi...orada 200-300 tl fiyatı görünce marketteki 100 tl lik aynı ürün insana bedava gibi gelir...
https://www.sozcu.com.tr/2022/ekonom...luruz-7022148/
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://i.hizliresim.com/5flwdka.jpg
Götümün kenarı kadar olan Romanya senden fazla, Bulgaristan ise neredeyse eşdeğer üretim yapıyorsa senin tarımından bir bok olmaz, Ukraynayı hiç saymıyorum tam 7 kat fark var üretimde...
https://i.hizliresim.com/su92djy.jpg
https://i.hizliresim.com/h3p0fw7.jpg
Şeyimin kenarı kadar yüzölçümü olan Hollanda, senden 4 misli fazla tarım ihracatı yapıyorsa, senin tarımından bir s i k i m olmaz...
Paramız var ki alıyoruz. demek
Sen paran yoksa alma. demektir.
Ayçiçeği/ buğday -arpa paritesi nedir hiç duymamış
20/20 ile dap arasındaki farkı hiç bilmeyen
Tarladaki buğday ile değil arpayı yulafı ayıramayacak
olanların tarım ile ilgili her hafta sonu ahkam kesmesi bıktırıyor.
Yetiş yaa SECBUL.
Dayanamadım
ayçiçeği tarımının yapıldığı yerlerde (özellikle tüm Marmara bölgesinde)
Arpa üretiminin artmasının
buğday ayçiçeği münavebesi yerine buğday arpa buğday döngüsüne girildiğinin. bunun ülkenin ayçiçeği ithalatını arttırdığının,
bunun asıl sebebinin buğday /ayçiçeği paritesinin bozulması ve özellikle iktidarın Trakya çiftçisine olan büyük sevgisi olduğunu ekleyeyim.
Herkese iyi pazarlar.
çavuşoğlu açıklama yapmış...taraflar anlaşmaya yakın diyor...
https://www.hurriyet.com.tr/gundem/s...amasi-42026229
Ayasofya abi pılını pırtını topla gel köye, şehirde yaşayaman artık.
Ben iyi bi köy aramaya başladım, suyu bol toprağı verimli olması öncelik.
ekecem nohutu mercimeği fasülyeyi patatesi soğanı sarımsağı, bir tane süt veren cinsi Hollanda ırkından saf inek alıcam. on tanede yumurta cins tavuk saf ırk.
Sonra ekmek elden su gölden.
Zam gelmişmiş, fiyat artmışmış çokta kafayı takma, sağlığın gider
sabah ineği sağarsın, mis gibi taze organik süt, kümese girer alırsın 2 tane çok gezen köy yumurtası organik, ordan bahçeye atlar çeşit çeşit yeşillik koparır salata yaparsın
Al sana mis gibi kahvaltı
Peki bunlar o kadar kolay mı 2 ördek aldım 10 tane de tavuk birde MANDU denen haramzadelerden tavuk kümesi (tavsiye etmiyorum sakın almayın )bunlara kışın yem yetiştiremedim yazın az oluyor harcama ama kışın bir yumurta 10 TL ye mal oluyor suları donar kışın eşeleyecek yer bulamazlar haftada bir kümes temizle ineği düşünemiyorum bile köydekilere 1 kilo süt İçin 20 de versen hakkı.. zor iş valla hele sebze ekmek yetiştirmek kolay iş değil organik olsun diye hayvan gübresi alıyorum nazlana nazlana getiriyor uçmuş fiyatlarla gübreyle birlikte otlanıyor heryer böcekler de dadanıyor ilaç ayrı bir külfet atmasan olmuyor atsan ayrı bir dert hele köstebek yok mu ne patates bırakıyor ne de soğan sarımsak tam yetiştirdik diyoruz sağolsun talan ediyor velhasıl zor iş hele köyde yetişmediysen
Hollanda tipi ineği neyle doyurucaksin git Kars' tipi yayılan inek al sütü bedava az süt verir lakin masrafı az kışın yer senden. Hollanda tipi ineğe günlük en az 80 TL yedireceksin sütçü gelmezse peynir yoğurt yapılacak zamanında gelmezse süt kesilir. Az öz sana yetecek kadar besle. Ha bide onun çıkardığı gübre var kamyonla çıkartır. En iyisi yayılan inek.
Cebinde emeklilik parası olmayan
Sırtında konforu olan köylülük yapamaz...
Romantizm den öteye gidemez..
Eşi çocukları bırakması gerek..
100kişi gider
99 u geri döner..
Konforlu hayatta kedi köpek beslenir..
Gönül ister ki her evde keçi beslenip bebeler keçi sütü içsin..
uzaktan davulun sesi hoş gelirmiş.
o işleri yapmayan bilmez. harcarsın da harcarsın sıkıntı bitmez. çok fazla emek harcarsın, yemi veterineri şu bu derken paranı harcarsın, ömrünü harcarsın.
tam bitti derken bir salgın hastalık gelir sürüyü yutar gider (tavuk falansa neyse, büyükbaşsa ayvayı yedin)
yani herşey çok pahalı kendi boğazımı doyurayım, 10-15 hayvan besler işin içinden çıkarım derken 10-15 boğaza daha bakmak zorunda kalırsın.
Geçmiş yıllara kadar dayımın kızı havalar ısındı mi köye gider bağ bahçe kendi ve çocuklara yetecek kadar eker her hafta çocukları gelir çocukları asgari ücrete yakın alıyor piknik gibi iki gün orada yatarlardi. Şuan ki yakıt fiyatları onların bütçeyi zorlar. Benim planda yattı. Köyde bedava yaşarsak aldığım maaşı da çocuklarin yakıt parasına gönderirsem o zaman torun tombalak huzur dolu hafta sonları olur. Köyde su beleş elektrik öyle her aleti çalıştırmak için sıkıntılı kesinti çok oluyor. Onun harici huzur ve sessizlik var
Git müdür köy iyidir.
Ama başkalarını çoluk çocuğu doyurmak için değil..
Emekli maaşını yemek için iyidir..
çinli bilge sun tzu'nun savaş sanatı kitabını iki kere türkçe tercümelerinden okumuştum. şimdi bir de ingilizce tercümesini bitiriyorum.
başka bir ingilizce tercümeye de yakında başlayacağım.
öğrendiğim en güzel şeyler:
-kaybı minimum kazancı maksimum yapacak yolları bul,
-duygularını kimseye gösterme, duygularının da esiri olma.
Sana kimse kulak vermemeli. Yoksa aç kalacaksın. Tezek kokusu çekmeden süt içemezsin.
https://girisimcikafasi.com/sagir-kurbaga-hikayesi/
Hepimiz başarılı olmak isteriz ancak çevremizden gelen olumsuz kelimelere olumsuz insanların yorumlarına inandırırız. Tamamen negatif olan bir insan, konu ne olursa olsun her zaman söyleyecek kötü ve olumsuz bir şey bulur ve bizi yapmak istediklerimizden soğutabilir. İşte bu yüzden sizi negatif yönde etkileyen her neyse bir kenara bırakın ve yapmak istediklerinize odaklanın.
Zamanın birinde bir gün kurbağaların yarışı varmış. Hedef; çok yüksek bir kulenin tepesine çıkmakmış. Bir sürü kurbağa da arkadaşlarını seyretmek için toplanmış ve yarış başlamış.
Gerçekten seyirciler arasında hiçbiri yarışmacıların kulenin tepesine çıkabileceğine inanmıyormuş. Sadece şu sesler duyulabiliyormuş:
"Zavallılar! hiçbir zaman başaramayacaklar!''
Yarışmaya başlayan kurbağalar kulenin tepesine ulaşamayınca teker teker yarışı bırakmaya başlamışlar. İçlerinden sadece bir tanesi inatla ve yılmadan kuleye tırmanmaya çalışıyormuş. Seyirciler bağırmaya devam ediyorlarmış:
"Zavallılar! hiçbir zaman başaramayacaklar!"
Sonunda bir tanesi hariç, hepsinin ümitleri kırılmış ve bırakmışlar. Ama kalan son kurbağa büyük bir gayret ile mücadele ederek kulenin tepesine çıkmayı başarmış. Diğerleri hayret içerisinde bu işi nasıl başardığını öğrenmek istemişler. Bir kurbağa ona yaklaşmış ve sormuş;
"Bu işi nasıl başardın?" diye.
Kurbağa cevap vermemiş.. Bir daha sormuşlar.. Yine cevap vermemiş..O anda farkına varmışlar ki; kuleye çıkan kurbağa sağırmış!
Siz de hayallerinizi gerçekleştiremeyeceğinizi söyleyen söz ve kişilere karşı hep sağır kalın.
Olumsuz düşünen insanları duymayın!..
2 dönüm ot yoldunuz mu elinizle tek tek.
O kadar yeri çapayla çapalayalıp tek tek diktiniz mi acaba .
Bahçedeki 10 metrekare bir alanlar karıştırmayın lütfen .
Bel fıtığı kasık fıtığı olur çıkarsanız sonra
Cehennem bu insanlar icin var.
köy para yapar bundan gayri.
bizim köyde yavrulu inek 25 bine satılmış bugün.
4 tane 2 yaşında danaya 100 kaad istemisler dayiii
ama yerin yoksa köye gitmek zor.
arazi fiyatları el yakar.
Türkiye'de km2'ye düşen insan sayısı 110 kişi, kabaca kişi başı 10 dönüm arazi var. Bunun ancak 4 de 1 tarıma elverişli olsa kişi başı 3-4 dönüm olur muhtemelen bunun çok çok altındadır.
Kişisel olarak kendini kurtarmak genel bir çözüm olmayabilir. Araziler planlı ve kollektif şekilde işlenir ise verimlilik artar, insanlar doymasa da en azından aç kalmaz diye düşünüyorum.
Tahminim kabaca doğru gibi.
https://tr.wikipedia.org/wiki/T%C3%B...7de_tar%C4%B1m
Türkiye arazisinin %55,9'u 1000 metreden fazla yükseltiye sahiptir. %15'ten fazla eğime sahip alanlar ülke topraklarının %62,5'ini oluşturur. 1. 2. ve 3. sınıf kaliteli topraklar %24,5 oranındadır ve bu arazilerin %90'nı tarım arazisidir. 77,9 milyon hektar Türkiye arazisinin 26,3 milyonu tarımda kullanılır.
arazi az abi.
ben bu islerim içindeyim.
sulak verimli arazi kittir. nokta.
öyle araziler var. kisin donar yazın yanar.
egede tarıma uygun sulak araziler antalyada orda burda sahibinden de aratılırsa fiyatından kit olduğunu şip diye anlaşılır.
sulak arazi duz arazi nerde ley nerde ley.
ve son 2 3 yılda tarla fiyatları aldı yürüdü.
Tarım hayvancılık çok anladığım bir konu değil.
Geçen TV'de bir programda Almanya 2.Dünya savaşında Ukrayna'dan verimli toprakları tren ile Almanya'ya taşıdı diye bir söz geçti.
Bir seferinde de biri Bursa'da tarım bitti gübre dökmeyince verim alınamıyor demişti.
Bir şekilde toprakların ıslah edilmesi de gerekebilir. Tarım ve sulama teknikleri, altyapının iyiletirilmesi gerekiyor olabilir.
sobalı evde yaşamak biz şehirlilere sanırım zor gelir:her gün sobanın külünü temizle, odun, kömür kır getir- götür vs.yakması da ayrı bir dert temizlemesi de..hava rüzgarlıysa içersinin duman olması falan bisürü sıkıntısı olur sobalı evin yerine göre..ama ısıtması şahane olur..
Bence tezek yaptınız mı diye sormak lazım?
Tezek, odun, odun kömürü, maldız her boku yaktık zamanında...:)
Neyse havalar ısınsın üretime devam kendimize yetecek kadar.
https://www.youtube.com/watch?v=Qf9XiQLPAiA
Gençler bu sene bahar geç gelecek fideler geç ekilecek ürünler temmuzdan sonra çıkar. Eğer havaların soğuması Eylül Ekim de olursa kışlıklar açısından sıkıntı olur.
Arkadaşımız olumsuz olma olumsuzluk yaratma demiş ama eskiler hatırlar hiç ağaç diktiniz mi diye bir başlık vardı orada benim 1-2 yıllıkiken çektiğim bahçemin meyve ağaçlarımın resimleri vardı çok güzellerdi aradan 5-6 yıl geçti onlardan bir kaç ağaç kaldı devamlı yenilerini diktim doğal olsun diye ilaç atmadım değişik yöntemlerle korumaya çalıştım başarılı olamadım ne yaptıysam kurumalarına engel olamadım arazi yapısı ağaçların en fazla 10 yıl canlı kalmasına neden oluyor bir tek etrafına diktiğim 150 çam ağacı 40-50 cm den 7-8 metrelere ulaştı kuruyan ağaçlar yerine daha dayanıklı olan badem ağacı diktim 500 kadar bu yıl 10 ar yirmişer badem verir sanıyorum bir kısmında …olumsuzluk benim yapımda yok zor olduğunu söylüyorum fedakarlık istiyor 1 ay sonra çiçeklenmeler başlar sabah 5 akşam karanlığa kadar aralarında olurum hem çok yorucu hem de çok zevkli ..ticaret amaçlı yok bende gelen yedi mi mutlu oluyorum tavukların civcivlerin ördeklerin koşuşturmaları da ayrı bir güzel hele civciv halleri ve ördekler çok bir tatlılar ve bu tatlı yaratıkların da zararlıları var akşam kapatmasan tilki sansar talan ediyor ördeklerimden 4 tanesini boğazladı öldüler halimi görseydiniz mahvoldum zor hem de çok zor yine de durmak yok sağlığımız el verdiği müddetçe devam
axaray buranın tarımla hobi olarak en çok uğraşanıdır. Yıllarca meyve bahçesi muhabbeti yaptık eski forumda. 2 fide dikmeyen adamlar tarım konusunda yanlış kişiyi eleştiriyor.
PUTİN B Planına geçmiş..
Rus Ordusu'nun Ukraynalıları evlerinden kaçmaya teşvik etmek ve
kitlesel bir mülteci yaratmak amacıyla kasıtlı olarak Ukraynalı sivillere, apartman bloklarına,
hastanelere, işyerlerine ve hatta bomba sığınaklarına- ateş açmak...
(Putin tüm Ukrayna'yı askeri yollarla işgal edip elinde tutamazsa ve sadece kendi barış şartlarını dayatamazsa,
bundan sonraki en iyi şeyin, özellikle kadınlar, çocuklar ve yaşlılar olmak üzere beş veya 10 milyon Ukraynalı mülteciyi sürmek olacağı düşünülüyor..)
diktatörler zamanla egolarına yenik düşerler ve kendi sonlarını getirirler
potin cami duvarına işemeye rusyayı dünyadan soyutlamaya devam ediyor
suç potinde değil ona oy veren salaklarda