Ben şort tuşunu tekrardan takana kadar :)
Printable View
Bozkuş talihsiz bedeviyi çölde kutup ayısı öpermiş. Benim 500 lot arsan var tahta kapalı deprem bölgesinde hasarlı olduğu için. Ama kızmıyorum üzülmüyorum depremde yaşanan can ve mal yaşayan insanlara saygısızlık olur diye. Latife olsun diye yazıyorum. Yapacağım bişi yok Alperden ceviz söğüşleyecegiz yemekci abiden yemek sende cigara paramı ödersin böylece geçiniriz. Bende depremzede sayılırım.
Egosunu öyle beslemiş ki; karakteri aç kalmış....kendini bir şey zan ediyor fukara..Her şeyi ben bilirim havasında olan unutmasın kaybetmeye mahkumdur......Bu tür egosu tavana olana dikkat derim ...yoksa kayıp da çok olur.....
Kimsenin kimsenin malina coktugu yok kardesim.
Biz zaten nakitteydik, tutariz kapatmayin borsayi dayicim, babacim dedi ismi lazim degiller.. Yoksa 7 gun yas ilan edilmis ulkede borca acik olmazdi....
Pazartesi-sali zokayi yutturdular bunlara
Carsamba umuklerini sikacaklardi ama o babalar, dayilar bu sefer apar topar kapattirdilar borsayi
Pazartesi de kurallar degistirilerek magluplar galip ilan edildi
Tanidik gelmiyor mu hikaye TR de ?
Bin kere yazdım Cimere Sahibinden.com kapatılsın diye , kanı bozuk ev sahipleri , galericiler , emlakçılar çeteleşmiş artık piyasanın ırzına geçiyolar resmen , bu kadar halktan kopuk bir iktidar olamaz ya...
Ahmet Kasım Han “Sorunları yaratan siyasetle bu sorunları çözemezsinâ€
Aysel Tunc Retweetledi
Şeref Oğuz
@serefoguz
·
1 sa
Borsayı yükseltmek enkazı kaldırmıyor ki…
bugunün güzel sözleri
Cengiz BEYİN bahsettiğini aktarayım
Gün sonu POZ kapatan arkadaşlar, VIOP kapanış saati 18:15 den 18:10 a çekilmiştir.
Ayarlarınızı güncelleyiniz.
Bilginize...
Bunlar arasında Malatya ile ilgili şöyle bir bilgi verebilirim..
Orada bir arkadaşım için villa tasarımı yapmıştım...Tecde denilen bir bölgede tepelik zemini kayalık bir bölge zemin çok sağlam..
Ama o sırada Malatya'yı dolaşma fırsatım oldu, yeni gelişmekte olan bir bölge var genelde hep yüksek katlı binalar yapmışlar...(yeni yapılar bunlar ve iyi paralara satıyorlar...)
Oradaki inşaatı yapan müteahhit arkadaşla dün görüştüm....Büyük çoğunluğu ya yıkılmış ya da zarar görmüş...
Zemin kötü, tarımsal arazi üzerine inşa edilmiş ve zemin sağlamlaştırma yapılmamış...Ve zeminin kaldıramayacağı büyüklükte yapılar inşa edince de kaçınılmaz sonuç ortaya çıkmış ne yazık ki.....
Rant uğruna belediye bunlara ruhsat vermiş, müteahhitlerin canına minnet zaten....
Şayet bir ceza verilecekse belediyeler ve o imar planlarını hazırlayan tüm kamu görevlileri de yargılanmalı....!
Aç köpek senden başka buraya pozisyon yazan varmı böyle günde çıkmışın akıl veriyorsun tokatın gülü...
Burak beyin Bugün yaşanan şeyin teknik tanımı anlatımı;
Kamu ve Şirketlerin hazır kaynaklarının, likidite sağlamak amacı ile doğrudan piyasa enjeksiyonu yöntemi ile yatırımcıya transfer edilmesidir...
Şu anda bir serbest piyasa oluşumu değil, bir kaynak transferi durumu yaşanmaktadır.
Borsada Salı günkü düşüşün barı ve hacmi orada, bugünkü tavan hareketinin barı ve hacmi de Resimde..
Biraz piyasa okumayı bilenler, hareketin nasıl oluştuğunu anlayacaktır...
Grafiği biraz önceki yorumumu desteklemek amacıyla attım sadece...
https://i.hizliresim.com/l03719m.png
aynen şimdi dahi ovanın ortasına 5 katlık yapılan binalar riskliyken rant uğruna 9 kata çıkarılmış önlem alınırmı ben hiç zannetmiyorum
malesef Ateş düştüğü yeri yakıyor…
Mağdur mağduriyeti ile baş başa kalır herkes hayatına unutarak yine devam eder,
Bir çok kez boykot çağırları yapılıpta üzerinden zaman geçtikten sonra unutulduğu gibi,
Maalesef her şey her mağduriyeti her felaket unutuluyor,
İnsan unutuyor!
depremde vefat eden avukat depremden önce zemin kattaki markete dava açmış kolonları kestiniz diye şimdi davayı kazansa ne olur o binanın yerine yeni bina yapılsa ne olur
viop böyle tavandan kaparsa, tarihteki en yüksek margin call oluşucak. çünkü long kadar short da var.
yarın shorterler teminat tamamlamak için pozisyon kaparsa bu borsa en az bir gün daha tavan olur.
ayrıca emeklilik fonları da alamamış olur.
bune böyle ya!!!!
piyasa değil, konserve kavanozu....
Evet maalesef unutuluyor....
O yüzden de bu acıları, tekrar, tekrar ve tekrar yaşayacağız maalesef...
Sonra "Kader" deyip geçeceğiz...
Aptallığımıza ve açgözlülüğümüze mazeretimiz bu oluyor her zaman..
Umarım toplumun eğitim ve ahlak düzeyi yükselir...Ve bu acıları bir daha yaşamayız...
Sn Kahırlı , su-i zan da bulunmak istemem kimse hakkinda.Taninamadığımız insanlardan helallik istemekde zor.Sanirim o yüzden garezlerim hep kendi sevdiklerime oldu.
Beşeriz hepimiz . iyimiz kötü,kötümüz iyi olabiliyormuş.
Bir başkası hakkında birşey diyemem,ama benim hakkım kimseye geçmemişdirde...olaki geçti,kendi adıma sizlere (size ve diger tum yatırımcılara)helal olsun.
Ben kendi halinde arasıra buraya cansıkıntısından yaziyorum.
şu an para borsa vs düşünmem zor eşimin odasındayım ve önünde 10 kol bacak dokusu var.depremde ampute olanlarin .
ben şindiye dek hastalik teşhisi için dokulara baktiğı sanıyordum öyle değilmiş.
varsa bende hakkı olan helal etsin.
borsada pislik yapmak serbest ama sadece yukarı yönlü...ulen tebrik ediyorum ilgili kurumları işte piyasa ahlakı böyle sağlanır...hükümet batan müteahhitlerden sonra şimdi de batan spekleri kurtaracak...
Hakikaten shortcular kalender oluyor. Batıyorlar hiç sesleri çıkmıyor. Hisse tayfası ve kredili işlem yapan bebeler nekadar zirlak ağlak çıktılar. Piyasadan istediklerini alınca hepsi sus pus oldu . Kanlı para diye ortalığı ayağa kaldıran tipler şimdi shortculari batırmak vatan görevi diyor. Menfaat dünyası tüm felaketleri unutturuyor.
Görüldüğü gibi Ödünç Pay Piyasasında tabloda açık kalmamış, iyiki de yasaklanmış ve kapanmaya zorlanmış, yoksa bugün oylum oylum selvi boylum olurlardı! Hatta açık olsaydı panik kapanma alışlarıyla tavanlar daha erken saatlerde gerçekleşirdi! ama Viop30 ve Pay Vadelilerde shortçu katliamı var gene!
https://i.hizliresim.com/givd786.PNG
Birisi vardı borsa duşmezden düşmesi imkansıza evrildi diye yazısını okumuştum adam kerhende olsa haklı doğru tespit yapmış düşmeyen borsa icad edildi.
Enflasyon hedefini bu yıl yakalarız artık 🤣
Yalnız bu enflasyonu altınin dövizin ne zaman fiyatliyacagi daha önemli bir konu olacak gibi.
Bugunkü yükselişin bana kalırsa en önemli sebebi bes fonları hikayesi , sistem bir anda kendine karşı bacak oluşturdu , çünkü depremden önce alıcı ayağı zayıflamış aşağı hareket başlamıştı bu hamle dengelemek için bakalım domuz tavanı formasyonu ne kadar sürecek.
çimentolar gidince kansızlar diye çığıran bir tayfa vardı hiç sesleri çıkmıyor olay genele yayılınca...yapamayan yapandan nefret ediyor bu ülkede...
şimdi teknik açıdan 8 şubat tarihindeki sanal bar hiç olmamış gibi görmezden mi gelinecek? takas gerçekleşmese de birileri sattı ve aldı o gün. gerçi matriks sildi o günü. bizim için yaşanmamış ve borsanın 7 şubat tarihinin image dosyasını tekrar yüklemek gibi oldu.
84 milyar denen şey gmsh kabı değil, bina, ekipman vs. Net kayıp gmsh aslında, o da %1 civarı, 10 milyar dolar olabilir. Kaybın tamamını devlet telafi etmeyecek, deprem konutu vs, belli ödeme planı da olacak. Gerçek kayıp 10-15 milyar doları geçmez, enf. etki çok büyük olmaz bence.
Bugün tavan olucağını taaa o gün piyasayı iptal edince anladım.
Aynı durumda palanın poz. u olsaydı iptal etmezlerdi.
Hileli makinayla anca delikli ceton atarak hayatta kalıyoruz biz şortculara yağmurlu havada bile su vermezler
ama sıkıntı yok nassa borsada fırsatlar hiç bitmiyor, unutmamak lazım borsa uzun soluklu bir maraton yıllar yıllar yıllar geçse de tilkinin dönüp dolaşıp geleceği yer kürkçü dükkanı
acm canını sıkma, olur böyle şeyler, sağlık olsun
Fatih TONGUÇ (Pride Veteran)
@prideveteran1
·
38d
Depremzedenin hakkı unutuldu.
Sistemin kredibilitesi rafa kaldırıldı.
TCMB;BES devlet katkısı portföyünde tahvil satıp, hisse senedi alan şirketten tahvil alacak.
Yani,TCMB parasal gevşeme yapacak.
Borsadaki çöküş durduruldu.
Toplumdaki ahlaki çöküşü de durdurmak ümidiyle.
buda güzelmiş..
pozisyonum olup olmadığı soruluyor ,
isteseydim açardım ama elim gitmedi herkesin kendi kararı.
sadece %40 gram altında pozisyonum var kalktığı yerden.
seçim süreci stratejimi önceden yazmıştım pair treda ile devam edicem biraz daha zaman geçsin kendi adıma.
Kapasite kullanım oranlarına bağlı, şehirler tekrar inşaa edilirken oluşacak talep mevcut kapasiteyi zorlarsa enflasyon olarak dönmesi muhtemel. Kısa vadeli olarak iç göç miktarına bağlı olarak kira artışları muhtemel.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
evet Matriks o günü silmiş,
https://i.hizliresim.com/k4wy7sp.PNG