TRUMP, 9 NİSAN'DAN İTİBAREN ÇİN'E %50 EK TARİFE TEHDİDİ ETTİ - Bbg
https://x.com/IGSquawk/status/1909264964017070345
Sıyırdı iyice.:wu:
Printable View
TRUMP, 9 NİSAN'DAN İTİBAREN ÇİN'E %50 EK TARİFE TEHDİDİ ETTİ - Bbg
https://x.com/IGSquawk/status/1909264964017070345
Sıyırdı iyice.:wu:
Donald J. Trump@realDonaldTrump
The United States has a chance to do something that should have been done DECADES AGO. Don’t be Weak! Don’t be Stupid! Don’t be a PANICAN (A new party based on Weak and Stupid people!). Be Strong, Courageous, and Patient, and GREATNESS will be the result!
Amerika Birleşik Devletleri ONLARCA YIL ÖNCE yapılması gereken bir şeyi yapma şansına sahip. Zayıf Olma! Aptal Olma! PANIKAN (Zayıf ve Aptal insanlardan oluşan yeni bir parti!) Olma. Güçlü, Cesur ve Sabırlı Ol ve BÜYÜKLÜK sonuç olacak!
https://x.com/realDonaldTrump/status...58878035828788
Çin hariç gümrük vergilerine 90 gün ara verme haberi yalan çıktı.
Sarı kafa çok kararlı görünüyor.
ABD Başkanı Donald Trump Çin'i uyardı: Eğer Çin Yüzde 34'lük misilleme vergilerini yarına kadar kaldırmazsa, yüzde 50'lik ABD vergileriyle karşı karşıya kalacak ve tüm ticaret görüşmeleri sona erdirilecek.
https://x.com/gizemakgul7/status/1909267556105347475
Birileri iyi vurgun yaptı.
Bu yaptıkları bilinçli bir tercih, Trump gitse, demokratlar gelse bile (imkansız) bu aldıkları kararlar belki yumuşar ama değişmez.
Sarı kafanın sorunu her şeyi direkt sansürsüz ve basının önünde söylemesi.
Bence iyi yapıyor!!! tüm dünya ABD'den nefret etmeye başladı.
Demokratlar hep ekonomiyi toparlamıştır,cumhuriyetçilerde har vurup harman vurmuştur çoğunluk şiddeten yanadır,zaten bizim için fark etmez her ikiside devamlı iç işlrimize karışmıştır,oda yetmez gibi içerideki elamanları ülkemize tuzak kurmuştur,örneğin imamoğlununun içeri atılması gibi,çünkü ABD istemez içimizdeki güçlü insanları,ecevitin başına gelenleri biliyoruz,şu anki iktidar bunu ecevite borçlu ABD ile ortaklaşa iş çevirdiği için,bunlar hep ilerde gün yüzüne çıkacak devran değiştiğinde,işte o zaman vay hallerine,Atatürk zamanında ABD çaresizdi,ingilizlerde öyleydi,çünkü pandoranın kutusu kapalıydı mümkünü yoktu açamıyorlardı,menderes itiylen açıldı şimdi hep onun bokunu çekiyoruz yıllardır,bu zat ile tavan yaptı,ama içi çürüdü bunu yaparken bohçalıylan,içiniz çürümüş ne uğraşırsınız hale elinize geçecek,ülkeye her yapılan kötü şeyler vücudunuzun çürümesine sebep oluyor,bu vatan kutsaldır ayarlarıylan oynayanları hiç af etmez,imamoğlunun babası bile lanet etti fatih gibi,ben devamlı ediyoruz ailecek,çünkü bu vatan için çok şey verdik,bunlardan beslenenlere zehir zıkkım olsun,hiçmi ders almaziar,ne kadar çırpınırlarsa çırpınsın hepsi yargılanacak,vücutlarının çürüdüğünü görmüyorlarmı ? zaten kötü ölene kadar kötüdür bu bir gerçektir ölümleride çok zor olur...
Zulüm ile abaat olanın sonuda berbat olur.
Berhan Şimşek o kadar sanatçı beyanı ile gençlere destek atıp yazzık bu gençleri içerde tutmak derken neredeymiş?
ilginç geldi bana youtube de izleme yaptığımda atv reklamı çıkıyor hep lakin evde kanallar arasında yokki bende:):(
VİOP +1.20 üstünde açılış,zaten dünde beklentim o yöndeydi,uzak doğu borsalarında yükselişler en fazlada caponların borsası +6...ons altın nasıl düştüyse o şeklde yükseliyor 3014 dolar ons yükselmede hızlanma dikkat çekiliyor,sabah saatlerinde 3000 altındaydı,altın demişken alamanların görüşü şu,önce bende belirtmiştim aşağı düştüğü an tine yön yukarı diye belirtmiştim:one:
Küresel bankalar, jeopolitik gerilimlerin ve ekonomik belirsizliklerin etkisiyle altın fiyatı tahminlerini yukarı yönlü güncelliyor. Deutsche Bank, 2025 ve 2026 için altının ons fiyatını sırasıyla 3.139 ve 3.700 dolar olarak revize ederken, HSBC de tahminlerini yükseltti. Merkez bankalarının güçlü talebi sürerken, uzmanlar fiyatların 3.000 doların üzerine çıkmasının alımlar üzerinde baskı yaratabileceği uyarısında bulunuyor.
https://www.hisse.net/haber/deutsche...aciklandi-7643
günaydınlar
Başvuruda, yayın ilkelerine aykırı ifadelerin yer aldığı haber kanalları şöyle sıralandı:
“Akit TV, Haber Global, A Haber, TV 100, Habertürk, TGRT Haber, CNNTÜRK, TRT Haber, Kanal 7”
https://www.yenicaggazetesi.com.tr/i...ru-903237h.htm
Bohçalı diyorki cuntanın başı CHP,ulen bizim parti menderes zamanında en fazla hırpalanan partiydi,sizler hep zaten cuntanın içindeydiniz,türkeş cuntanın tetikçisiydi onların elemanıydı orada etğitim gördü sola karşı,madanoğlu belini kırdı ama o akıllanmadı ortalığı uangın yerine çevirdi,alevi katliamlarını cuntanın emri doğrultusunda yaptı,bu insanlar için yılanın başı ezilmeli bile dediniz,yani yılandan yılan doğar dediniz,bunu defalarca belirttim anlatmaya gerek yok,katilsiniz,ne derdi türkeş davamdan vazgeçeni vurun,bende vaz geçersem benide vurun dedi,artık neyi anlatıyorum,çünkü böyleleri hiç anlamaz:seyt::seyt::seyt:
Borsada sanırım köpük alınıyor ve güven vermiyor,yemin ediyorum başımızdaki zat gitsin borsa eski sisteme göre 500.000,yeniye göre 50.000,borsa güven ister globel olması için.
Refaba hocam Allah seni inandırsın şu yönetim bir değişsin başa gelecek Parti'nin bişey yapmasına gerek yok memleket normalleşecek sadece psikolojik olarak Türkiye uçar coşar yatırımlar emin ol akar
fatih yaşlı@fatih_yasli10s
filistin diye diye suriye'yi de kendi elleriyle israil'e verdiler, şimdi de 50 bin kişinin abd desteğiyle katledildiği gazze'den bütün filistinlileri sürgün etme planları yapan abd başkanı trump'ı övüyorlar.
https://x.com/fatih_yasli/status/1909368540265603215
Matriks Haber@MatriksHaber2s
Trump, Netanyahu ile görüşmesinde, Türkiye'nin Suriye'deki rolünün önemini vurguladı-ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray'da İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile görüşmesinde, Türkiye'nin Suriye'deki rolünün önemini ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile çok iyi ilişkileri olduğunu vurgulayarak, "O, çok güçlü ve zeki biri." dedi - AA
https://x.com/MatriksHaber/status/1909484691561861508
Karşılıklı övgüler, kim bilir neler oluyor?
Ama günün sonun da hep kazanan İsrail oluyor!!!:vk:
Bir şımarıkta yanı başımızda adı yunanistan,avrupanın şımarığı osmanlının son günlerine kadar şımartıldı halada devam ediliyor,osmanlı bilime bakışı yüzünden battı.
DÜN KONULAN LİMON İHRACAT YASAĞI BUGÜN KALDIRILDI
BASIN
Bakan Bolat: Limon ihracatındaki geçici kısıtlama kaldırıldı
Ticaret Bakanı Ömer Bolat sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı
Bu sabah ayağımızın tozuyla Abu Dhabi'den döndüğümüz Ankara'da, Ticaret Bakanlığımızda, Bakan Yardımcılarım, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gümen, AK Parti Adana Milletvekili Abdullah Doğru, AK Parti Mersin Milletvekilleri Ali Kıratlı, Havva Sibel Söylemez, AK Parti Mersin İl Başkanı Adem Aldemir , Erdemli Belediye Başkanı Mustafa Kara , Mersin, Adana ve Antalya illerimizin yanı sıra Erdemli, Silifke, Tarsus, Finike ve Kozan'dan gelen limon üreticilerimiz, çiftçilerimiz, ihracatçılarımız, Ticaret ve Ziraat Odaları Başkanlarımız ile bir araya geldik.
Toplantıda limon üreticilerimizin, ihracatçılarımızın talep ve beklentilerini, piyasada arz güvenliği yanında, arz ve talep arasında fiyat dengesinin sağlanması noktasında atılacak adımları ve önümüzdeki döneme ilişkin yol haritasını ele aldık. Söz konusu toplantıda ayrıca, limonda halkımızın makul fiyatlardan ürüne erişiminin devamlılığı için yeni hasada kadar spekülatif faaliyetlere karşı müsaade edilmeyeceği ve fiyat istikrarının sağlanacağı hususlarında değerli katılımcılarla mutabık kaldık.
Bu çerçevede, limon ihracatındaki geçici kısıtlama kaldırılmış olup, önümüzdeki süreçte de iç piyasadaki fiyat gelişmeleri kararlılıkla yakından takip edilecek ve denetimlere devam edilecektir.
Hükümet olarak, çiftçimizi, üreticilerimizi, ihracatçılarımızı, esnafımızı ve tüketicilerimizi korumaya ve desteklemeye devam edeceğiz.
VİOP açılış -1.30...dış borsalarda yine satış ağırlıklı örneğin şu sıralar uzakdoğu borsalar,buna ilave ABD vadeliler.
Ülkede dişe dokunur ekonomi kanalı yok,bir bloomberg kanalı var sunucuların çoğu artist,vitrin mankeni gibi,söyledikleri hep klişe laflar.
Endex 9300 altında...düşen bıçak tutulmaz,borsadada böyle,ama iila alınacaksa yukarıya potansiyeli yüksek hisse alınmalı,oda az miktarda...ytd.
Son durum.:oleyo:
https://pbs.twimg.com/media/GoGERzIX...g&name=900x900
Trump, Çin’e yönelik tarifeleri yüzde 125’e çıkarırken, kendileriyle iletişime geçen ve misilleme yapmayan 75’den fazla ülke için ek tarifelerin 90 gün durdurulduğu duyurdu
VİOP +4 cıvarı açılışta...ons altın azdı gidiyor 3120 dolar,brent petrolde yükselmiş 64 dolar :whistling:
Fonlara yine el atmışlar yine düşüşte %50 düşüş var fon verilerinde :whistling:.hangi dış yatırım gelir bu vaziyette :bravo:
Capon borsası rekor kırmış %9
Nikkei 225
34.564,00 34.933,50 34.112,50 +2.849,97... (+8,99%)
Sarı kafa muazzam bir şekilde servet transferi gerçekleştiriyor.
Domuz gibi semirenlerin, gelecek haberleri bilmemesi ve faydalanmaması bana imkansız geliyor.
Bundan alaman borsasıda nasibini almış DAX endexsi %7 artıda....bizmi 2.5 artıda hala hazır,onuda ileriye doğru indirirler sebep başımızdakilerin deyimleri,yaptıkları hareketleri...
Teknikde ons altında yeni zirve görülmeli yoksa 2 li tepe formasyonu olur.YTD.
Trap da beni arıyor tüm liderler popomu öpüyor demiş derler.
Çinde altın alıyor
artı rezervlerine dolar yerine altın tutacak derler
Sonuç Çin ürettiğini satmak zorunda yoksa elinde kalır mallar.
Rusya da petrolün düşüşünden tokat yiyor ve ukrayna bağlamında anlaşmalı.
Daha başka Gazze boşaltılıp Büyük ihtimalle bize gelip vatandaşlık da verilecek artı 10 milyar dolarda verilecek der Sebahattin Önkibar
Vallahi benden pes demekki TÜRKİYE diye bir ülke kalmıyacak bizide içinde yaşatmıyacaklar gibi.
Zaten yaşatmamak için uğraşıyorlar,utanmadanda CHP esas cuntacı diyorlar,başta yayın organları TRT...,imamoğlu diplomasındaki sıkandalları gördük,sokakta tuttukları adamı koca üniversitenin yönetime koymuşlar rapor vermişler,daha bu gençlik ölümüne savaşmazmı bunlarlan,gence polis vuruyor,genç vur ulan diyor zaten emir verdiğiniz adam elimizden geleceğimizi çaldı diyor,beni öldürsen ne yazar diyor,yetmez gibi karakollarda zatın militan polisleri işkenceden geçiriyor,sadece hapise giren kurtuluyor,çıkmış zat şimdi mağdurlara oynuyor esas cuntacı CHP diyor,ama kurultay öncesi öyle demiyordu CHP'nin çoğu istemiyor özgürü diyor,seçim sonunda hile yaptı diyor,ulen ben bile bütün dlegelere talimat verdim bizzat memleket için verin özgüre dedim,rekor sekilde kazandı,tamam eğrisi doğrusu var ama memleket elden gitmeye giderken bütünlük zamanıdır,şimdi baktı olmuyor komple CHP için cuntacı demeye,menderes zamanında CHP az tokat yemedi,80 daarbesinde bunların çoğu solcu diye idam oldu,partiyi kapattılar,kıbrısı aldık cuntacı dediklerimiz bize ambargo koydu,bunlar siyasal islamcı olduğundan onlara hiçbir şey olmadı evren köpeği tarafından kollandı,aşırı sağdanda idam olan varsa onlar maraş katliamlarında vs yüzünden idam oldu,adam çok kötü,yüzyılların en kötüsü aynen hitler gibi,hitler hiç olmassa halkı ve vatanı için savaşırdı,bu ondanda kötü ondan olmayanları cezalandırıyor,amacı iç savaş çıkartmak darbe yapmak,hep gözleri CHP üstünde taşkınlık yapmasını bekliyor,çünkü geleceğinin karanlık olmasını biliyor vs daha ne yazayım,düştük bir kötünün eline herkes perişan,bir metiner var zatın tetikçisi hep ezilen biz olduk diye nara atıyor tv oturumlarında,sordu birisi onun intikamınımı alıyorsunuz diye,ulen devamlı kollandınız....
Etkili Haber@etkilihaber122s
Grand Kartal Otel hakkında hazırlanan bilirkişi raporundaki şok gerçek ortaya çıktı:
Otel yönetiminin yangın çıkınca izdiham oluşmaması için genel alarm vermeden, üst katlardaki ayrıcalıkları misafirlere özel haber vererek tahliyelerini sağladığı belirlendi. (Hürriyet)
İnsanlığı yitireli çok olmuş, sadece güçlülerin kanunu işliyor.!:rtfm:
İntihar var derler akp önünde.
Detayları bilemiyorum.
https://www.yenicaggazetesi.com.tr/a...ri-904032h.htm
tamda demlenme mevsiminde.
Orada bir haber daha var,çinde üretilen iphone firması üretimi diğer ülkelere kaydırmış çin, ticaret savaşları yüzünden,iphone firması telefonları toplamış ülkesine götürmüş :notr:,adamlar her yönden kazanma peşinde
Apple, ABD Başkanı Donald Trump'ın açıkladığı yeni vergilerden etkilenmemek için Hindistan'dan ABD'ye yaklaşık 1,5 milyon adet iPhone getirdi.
https://www.yenicaggazetesi.com.tr/a...ki-904085h.htm
Yarın, pztesi, bazı liselerde sabah istiklal marşı sonrası 1 saatlik oturma eylemi olacağını reddit de okuyorum. Çokça paylaşıldığı için yayılma potansiyeli yüksek.