"Bilanço iyi gelirse beklenti gerçekleşmiştir diye düşebilir ihtimalini sevdim" Diyemeyecegim.
Printable View
"Bilanço iyi gelirse beklenti gerçekleşmiştir diye düşebilir ihtimalini sevdim" Diyemeyecegim.
İyide ortak bunun neresini seveceğiz[emoji855]
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Diyemeyecegim işte bende:)
nasıl bir kumpastır bu ya endeksle çıkma endeksle düş abv...
iyi bilançonun satın alınması için hissenin çıkmış olması lazım...ama görüldüğü üzere hisse çıkmamıştır...iyi bilanço gelirse hisse her halükarda çıkış yapacaktır çünkü şu anki 19,70 fiyatı endeksin 104 bin lerde olduğu fiyattır...yok eğer bilanço iyi gelmezse de (ki bunu hiç tahmin etmiyorum) zaten düşüyordu o yüzden de kötü bilanço satınalınıyordu denilecek ve dolayısı ile kötü beklenti de gerçekleştiği için düşüşlerin durup çıkışa geçmesini bekliyorum..
yani her iki ihtimalde de çıkmasını bekliyorum..yıllıkta toplam 250 milyon kar da hissenin fiyatının 25 tl lerde olmasını gerektirir...ama daha önce yaptığımız tahminlerde 60-93 milyon aralığında bir kar beklediğimi söylemiştim...
2016 ve 2015 yıllarında (banvit satılmadan önce )son çeyrek cirosu her zaman tüm cironun %22 sine eşit idi...2017 için böyle bir hesap yaptığımızda tüm ciroyu 530 milyon tl olarak buluyorduk...ama artan ihracata bakarak bir 20 milyon daha ekstra ciro yapmış olsun demiştik....o durumda tüm ciro 550 milyon oluyordu...
ikinci çeyreklerde net kar marjı %11 idi ..bunu ciroya tahmini son çeyrek ciroya vurduğumuzda kar 60 milyon tl olarak ortaya çıkıyordu...yok üçüncü çeyreğin net kar marjı %17 e vurur isek de net kar 93,5 milyon tl çıkıyordu...
işte beklentimin 60-93 milyon dememin gerekçesi buydu...
banvitin 450 bin metrekare kümes kiralamak istediği bilgisini bir dostumuz bize vermişti...demek ki şirket tam kapasiteye ulaşmış ve artık kümesleri talebe yetişemiyor anlamını çıkarıyoruz...bu kümesin toplamda %17 lik kar marjı ile 61 milyon kar getirme potansiyeli vardı...demek ki 2018 2017 den daha iyi geçecek diyebiliriz...
bu düşüşlere bence aldanmamak lazım...vakti gelince çok agresif çıkmasını biliyor banvit...
Bilanço açıklanır birkaç gün gecer
Spek.by ve ky bakarrr bakarrr 😁
Algi Durumuna gore sonra hisse hareketlenir
Niçin çünkü inseder olmaz da ondan.YTD
Tabi geçen yıl 17 kâr etmiş eskibanvite
Göre buyil 80-100 kar gelmezse ayipolur.YTD
doğrudur geçen yıl son çeyrekte 507 milyon ciroya karşılık 17 milyon kar yapmıştır...bizim tahminimiz 2017 son çeyrekte 550 milyon ciro ve 60-93 milyon kardır...bakalım ne kadar gelecek dostlar bende sizler kadar merak ediyorum...
2017 nin birinci çeyrek net kar marjı %6 idi..eğer 550 milyonluk ciroya bu kar marjını yaparsa dahi 33 milyon kar yapmış olur...toplamda yıllıkta 250 milyon olur...fk sı 10 a göre olması gereken fiyat o vakit 25 tl olur...
2017 yılında sırası ile %6 , %11 ve %17 lik sürekli artan net kar marjları var...bu trende bakarak son çeyrekte %6 lık kar marjı yapacağına pek ihtimal vermiyorum...benim beklentim %14 civarıdır...öyle bir kar marjı da karı 77 milyon civarı getirir...
tabi bunların hepsi bizim kişisel tahminlerimizdir...kesin değildir..borsada herşey mümkündür...bunu da bir kenara not almakta fayda var...karar her zaman olduğu gibi yatırımcıdadır...sonuçta doğru kararı piyasa bir şekilde ödüllendirecektir...yanlış kararda da zarar ile cezalandıracaktır...
2016 son çeyreğin net kar marjı %3,5 imiş...sonra sırası ile %6 , %11 , %17 net kar marjları oluşmuş...bu çeyrekte acaba bu oran daha da yükselir mi ? veyahut hangi çeyreğin kar marjı yakalanır ??
benim de tahminim 400-500 aralıklarıdır...tabi bunları söylerken sürekli artan ciro ve kar marjı ve ihracatı göz önüne alarak bunları söylüyoruz...ve bana göre bunlar mantığa uygundur...zaten son gelen ciroda 116 milyon kar yapmış idi...her yıl artan bir ciro ve kar var...tahminlerime göre önümüzdeki haziran temmuz aylarında 40-50 tl fiyatlarını konuşuyor olacağız...bu yorumlarımız burada kalsın...vakti gelince alıntı yapıp paylaşacağız...
elimde hisse yok ama ilginçtir ki elinde olanlardan daha çok konuşuyorum...:kahkah: yazsak bir türlü yazmasak bir türlü...
geçen yıl son çeyrekte açıkladığı kar beni bağlamaz 2017 ilk çeyrekte ançak işleri toparladılar ama sonrası artan karlılık devam edecek görüşündeyim.
çıkmayacak hissseye yorum yapmam bu benim prensibimdir...sonuçta bize değer veren ve dolayısı ile takip etmek isteyen dostlarım var...onların zarar etmesini istemem...umarım zaman bizi haklı çıkarır..
geçen yıl son çeyrekte açıkladığı kar beni bağlamaz 2017 ilk çeyrekte ançak işleri toparladılar ama sonrası artan karlılık devam edecek görüşündeyim.
daha öncede yazmıştım bir kez daha hatırlatayım bilançoda karlılık beklentinin çok ama çokk altında gelecek tavuk firmaları 4 aydır yeterli ihracat yapamadığı için artan mallarını iç piyasada zararına satıyor ve halen daha durum aynı değişen bir şey yok
not: yatırım tavsiyesi değildir kişisel görüşlerimdir
İhracat rakamlar bir önceki çeyreklerin bayağı üzerinde idi...yanlış hatırlamıyorsam yakın zamanda bir topikte paylaştım ama tam olarak miktarını hatırlayamadım...ama bir önceki çeyrekten iyi olduğu kesindi...yanlız tavuk sektörünü tam olarak listede göremedim...ihracatın geneli iyiydi...artık bu tavuğa ne kadar yansımış olabilir onu bilemem...doğrusu biraz da o verilerden cesaret almıştım...
ama aliergur arkadaş eğer sektörün bire bir içindeyse ve durumu bilerek böyle yazıyorsa o zaman insan korkabilir tabi...ama kişisel tahminini yazıyorsa o vakit şahsen ben korkmam...aslında sayı stregios dostumuz vardı o bizzat sektörde idi...onun düşünceleri çok önemli...
yanlız bir yandan da işler iyi olmazsa banvit neden kiralık kümes arasın ki ???
[QUOTE=keko;1665581]İhracat rakamlar bir önceki çeyreklerin bayağı üzerinde idi...yanlış hatırlamıyorsam yakın zamanda bir topikte paylaştım ama tam olarak miktarını hatırlayamadım...ama bir önceki çeyrekten iyi olduğu kesindi...yanlız tavuk sektörünü tam olarak listede göremedim...ihracatın geneli iyiydi...artık bu tavuğa ne kadar yansımış olabilir onu bilemem...doğrusu biraz da o verilerden cesaret almıştım...
ama aliergur arkadaş eğer sektörün bire bir içindeyse ve durumu bilerek böyle yazıyorsa o zaman insan korkabilir tabi...ama kişisel tahminini yazıyorsa o vakit şahsen ben korkmam...aslında sayı stregios dostumuz vardı o bizzat sektörde idi...onun düşünceleri çok önemli...
yanlız bir yandan da işler iyi olmazsa banvit neden kiralık kümes arasın ki ???[/QUO
Daşgeli arkadaşın yazdığı gibi Ekim ve Kasım aylarında TUİK verilerinde kanatlı sektörünün ihracat rakamları var ve rakamlar oldukça olumlu, Söz konusu kanatlılar ördek değilse Banvitin de payına düşer.
ssss
Ek 14733 burda artmış artık nasip
dokuz aylik gore banvitin satislarinin 2 milyarlik satisinin 1700 biraz uzerindeki satis yurt ici satislar 200 milyon tl ihracat zaten banvit agirlikli ic piyasa ya calisiyor pek fazla banvit le alakali degil yurt disi satislari
SM-G950F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
50 lot daha kurşun attık bugün icin hadi bakalım kurşunlar bitmeden bilânçosu gelir inşallah.
Bu sektör 2017 yılın da sahlandi
Asya da ve avrupada tavuklar
Kuş gribi. Ilac kalintisi vs.birkismikesildi
Meslekten azcok piyasayi bilirim
Rusya ve japonya ikinci yarıda alım
Ve talepleri var.Brf banviti almadan once
Ortadoğu pazarı brezilya nin elindeydi
Su anda hangi firmanın elindedir sizce.YTD
Bu kağıttaki tek beklenti 4. Çeyrekte yüksek kar ise bu beni korkutuyor. Bu Banvit için zaten 3 çeyrektir olan bir şey. Bize başka bir beklenti lazım.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
BRF gibi bir devin neden banviti
satın aldığı yolunda
Stratejisini okursanız
Gerçek beklentiyi bulursunuz.YTD
Nedir bu sessizlik ???? ... hadi hayırlısı ...
21,5 a gelene kadar sessiz klacam
Neyse endekse göre primliyiz bugün :)
F8331 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
100 Milyon ve üzeri gelebilecek her türlü rakamdaki çeyrek karı benim için kafi gelir.
TÜİK 2017 yılı verileri açıklanmış.
SM-G900FQ cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.