Bucimde hesap kitap tutmaz..giderse fiyat ne olur oda bilinmez...[emoji4]
Printable View
Öyle bir şeytanki besmele ile çıkmaz. İçini boşaltırsa seni yıldırırsa belki canı ister çıkmak. Ne ayini düzenlersen düzenle fayda yok. İT nin kurtuluşu bu dünyada olmayacak bu yüzden kendinize mukayyet olup, hevesinizi diğer tarafa şaklayın. Bu dünyada size zırnık koklatmaz. Sadece ahınızı ve hissenizi alıp, serbest piyasa der geçer gider. Diğer tarafta hesap görülürse aşağı çağıracak 1 kolordu dolusu adam tanıyorum :)))
şimdi biraz sabır. Ben i t yerinde olsam hisse almak için en uygun zaman.adam sektörün en iyi zamanında endeks coşup 5 sent üzerini denerken bile baskılayarak hisseye nefes aldırmadı.hissedarlar sabır taşı olsa çatlardı.dile kolay aylar değil yıllarca baskıladı.zaten tahtada ve sitede göründüğü üzere pek yatırımcıda kalmadığı meydanda.tanıdığım bütün yatırımcılar hisseden tiksinmiş durumda.i t böyle zamanları kaçırmaz.kimsede mal kalmadığına göre ne yapsa yeridir.
Arkadaşlar grafiğini inceledim,haber ve yorumları okudum.Yıllardır grafiğe göre yerinde saymış,alanı satanı olmasına rağmen pek takaslarda değişiklik olmamış.Alan sanırım bir süre beklemiş bakmış bir hareket olmamış geri ellerine vermiş.Benim hangi hisseyle ilgili yorumum olmuşsa iyi hareketler yakaladım.Bu hisseyi buralardan alanlar uzun vade beklerlerse çok güzel para kazanacağına inanıyorum.Mükemmel grafiği var.Ancak borsanın kuralı sabırdır.Mutlaka bunada sıra gelecektir.Ne zaman diyenler bilir.Spekülatörü bilir.Y.T.D.
İşbankası olayı herkese mesajdır.Başta bu ülkede yıllardır at koşturan İ.T gibilere.O yüzden bundan sonra aklı olan patron işinden gücünden başka hiçbir şeye bakmaz.hisse senedi tahtalarında operasyona kalkışmaz.Hele bu ve bunun gibi bir kaç yerde olmayacak işlere kalkışmaz.Bu devir eski devre benzemez.Niye yazdım bunu buraya ISGYO tahtasında kim kiminle operasyon yapıyorsa duayenimizde o işin içinde.Bir kusuru görülürse çimento hisselerinin alayında kurdugu saltanat gümleyiverir.Hiç kimsede yazdıklarımı hafife almasın.
Cemts da vurduğu dolaylı döviz volesini de hiçkimseye tek başına yedirmezler.Ben yazayımda duayenmiş ya kendisi aynı kafada devam etsin.
x hisse 11 defa tavan yapar bir bildirim gelmez fakat başka hisse %10 yaptı diye açıga satış ve kredili satış yasaklanır ...
birisi herhalde yakın digerinin sahibi yabancı..misal atı alan üsküdarı geçiyor önemli olan atın başındaki veya süvarisi ne kadar ehil kişi..
şu İ.T bucım,in kapısının önüne koymalarını en çok ky istiyordur bende dahil..
cemts %58 payı bakalım tek başına cebe atabilecekmi cebi çok geniş olmalı avro veya dolar dolduracak tarman bey..:kahkah:
ölümü lan bu bucım ekrün cemtş fark attı sana arkasından zor yetişirsin ::vk:
cemtş:çelik üretiyor.
bucım:çimento donuyor.
:kahkah::kahkah::kahkah:
Azcık musallat olun hemen hooop özel mülk diye abiler baskıya başlıyor, bi arkadaşa bakıp çıkıcak modda değiliz kapıda bekleriz:)
Bugün birkaç tahtada yeni alıcı vardı.çok geçmeden ne menem bir tezgaha düştüklerini anlayıp aynı gün satıcı oldular.ancak tahtada pasifte kalan mallar yeni alıcıların gibime geliyor.çemtaşın gazına gelip mal alanlar dikkat biz çemtaş bucim i fiyat olarak geçtiğinde gözlerimize inanamamıştık. şimdi 2.25 tl fark açtı.ben 1 çemtaş -2 adet bucim ne zaman olur diye bekliyorum.olmaz demeyin çemtaş 1 tl değilken bucim 6 tl idi.
Bucim yasak bölgedir mal alan mutlaka zararsız satamaz isterse endeks 300000 olsun.
Sende herhalde bu yazılarla İ.T nın emlak danışmanısın !!!!!!!!!!!!!!!! Ama birileride çıkar ona her kuşun etinin yenmeyeceğini öğretir.Burası değil belki ama başka yerde.Her çöplükte horozluk yapmaya kalkarsan birileride senin burada yaptığın operasyonları sana yapar.Öyle yazılar yazıyorsun ki sanki burada hatalı olan bu şirkete yatırım yapanlar.İ.T nin geçmişte yaşadığı dünya yok artık.Eskiden her haltı yerdin iki röportaj hooop puri pak olurdun.Devir artık öyle değil.Ben çevirdikleri dolapların tercümesini çok nazikçe yazıyorum burada.Öyle var mı sürekli illegal yollar ile kanunların çevresinden dolanmak?
Ya da başta buradaki operasyonlar olmak üzere tüm operasyonlara dur der biri .Oturur ağlarsın bu yaştan sonra.
sn:HASANOĞLAN
bence dogruları yazmış yıllardır ortak oldugu şirketleri baskılayıp ve hisseleri toplayandır..
birzamanlar 1.adet bucım hissesini 2013 de 2,5 $ almasına ragmen şimdi 1.$ dahi etmemesine ragmen adam hisse fiatından düştügü zararı degil nasıl %70 hakim olurum mantıgı var ..bakalım bir spk veya masak bir soruşturma açarmı bence atı alan üsküdarı geçiyor ky karşıya nasıl yüzerek geçecegini düşünüyor..
şu çok deger verdiginiz kimseler acaba cengiz gurubuna ne yaptı birde milletin a,sına koymustu..nerde bu milletin adamı ..adam iyi kalayladı diye 3. havaliman inşasını aldı iş bilen kılıç kuş*****nmış beyler ..
kanunla nizamla bu işler olmuyor allah rahmet eylesin demeden ky hakkını helal edermi bilemem ama ben etmiyorum..?
son haberler ise gündemi degiştirmek için için oldugunu sanıyorum uçak ve diger konular haberlerde çok işlenmeye başlayınca tepkiler artınca ortaya bir olta attı herkes onu konuşmaya başladı birşey olacagından degil..? amaç gündemi degiştirmek bu konuda usta herzaman takdir ederim..?
Sayın Sulzer olanı biteni zaten artık bilmeyen mi kaldı.Mesele yazdığı yazı : yapılanı savunur gibi.Kusurumabakmayın ben kendimi tutamadım.Tutmam da...
Kurallara uysun.Öyle % 5 i aşmadım ayaklarına başka hesaplara hisse almak var mı operasyon yaparken.Burada kasa para dolu bir yatırım lafı attı yalandan yere ortaya sırf durumu ötelemek için.Adama gülerler o kadar duayen madem 120 bin endekste yatırım matırım olmaz.Hissede operasyon yapıcam diye bu kadar da aleni dalga dümen olmaz.Hadi o yaparda bu topiclerde bunları savunanı ben hiç anlamam.
degerli ortak bence yazılanları dikkatli oku aslında bir serzeniş anlatıyor alenen..
yazıları yeni olmasına ragmen usta bir yatırımcı oldugunu düşünüyorum biraz bekleyelim mutlaka özeleştirisi olacaktır tabi bilgilerinide ve nedenlerinide biraz daha açıklayıcı olursa burdaki yanlış anlamalarada yer vermez diye düşünüyorum..
Bende o zaman şöyle yazayım bir mecnun attılar ortaya mecnun başta buradaki zatı muhterem olmak üzere aslında duayen diye lanse edilen bazılarının yanında melek kalır.
ve kusurumabakmayın bu konuda siz biraz fazla iyimsersiniz.Yazılanlar çok net mesajda sana bana.
Ha sanılmasın ki benim derdim burası.Burada aldığım pozisyon çerez olmaz.Hiç kimse ile de gereksiz polemiğe de girmem.
Yılların bataklık zorlu çilekeş tahtası, kontrol altında, ne isterlerse öyle felan ama geldiğimiz noktada yaşanan devalüasyon iştirakin güzel güzel gitmesi gibi sebeplerle ister istemez bi hareketlenme ihtiyacı duyacaktır, sadece bucimin fiyatı özelinde yılların alternatif maliyeti herkese maliyet ve bunların sahip olayım benim olsun yeter şeklinde bir düşünce tarzı olamaz; para paradır herkese; o yüzden bir noktada evet tamam deyip koyduklarının semeresini almaya çalışacak, ucuz hissenin altında altın yumurtlayan tavuk sahibi olmuş, devalüasyon olmuş, eskiler bilirler her döviz krizi ve enflasyon hareketi borsada akabinde yeni fiyatlamalar getirir, ky nin parası nasıl alım gücünü ederini kaybettiyse by ninde patronunda kaybetti, gel gelelim döviz üzerinden pazarlayabileceğiniz bir varlığınız varsa şu kurlardan gerçekleştirmek çok ama çok makul olurdu, hoş diğer taraftan burada dürüstlükle yazan çizen sayın Sulzer, Lunar ve Carkos gibi yatırımcıların defaatle söylediği üzere iştirakler burdaysa fabrika nerde, fabrika burdaysa iştiraklar nerde..
3-5 gün hafta veya ay olarak bakmak hala belirsizlik ve sıkıntı olabilirse de limanın satın alınması, ellerinde bucim in satılmaya çalışılması vs bir şeylerin hazırlığı ve planı olduğunu ama doğru zamanı beklediklerini düşündürüyor, boş yere hareketler değil, sonuç olarak sabır sabır ..
yıllardır hisseyi süründüren İ.T mutlaka bir düşüncesi veya bildigi ve bizim bilemedigimiz bir neden vardır bu nedenler azda olsa ortaya çıktıgında herhalde BUCIM buralarda olmayacaktır..
i.tarmanın bucım ile ilişkisinden sonra hisse sürünmeye başlamıştır..bunu iki nedeni olur düşüncesideydik..
1. bucım satılacak
2.cemts satılacak
ceo cılbert nadda boşuna gelmedigini düşünüyorum bu fransız,ın..bu adam nerde görev yapsa o şirket satılmıştır..?
bu gidişle önce bucım elinde olan cemts %58 paydan kurtulması lazım buda öncelik cemts ,da oldugunu gösteriyor..
fıslıtı 1. hisse 7 dolar veya euro diye bahsediliyor ..bizim duayen patronda sıktıkça sıkıyor sonunda bu gaz sıkıştırıp kalp,te sıkıntı yaratabilir diyip konuyu burda NOKTA koyalım..bol şanslar
Bu hisse temettüler çıkıldıktan sonra 2006 yılında 6,12 tl fiyattan işlem görmüş.aynı yıl çemtaşın gördüğü max 1,22 .çemtaş üzerine 6 tl koymuş.buçim iştirakinin değerlenmesine rağmen 1,25 tl zarar ettirmiş .bu süreçte hiç bir dönemde zarar etmemiş. şu an en karlı olduğu dönem.böyle bir mucizeyi kim nasıl becermiş.eğer hakim ortaklar elbirliği ile yapmamış iseler kim yapmış ve patronlar bukadar aciz ve beceriksiz mi ? Yoksa işin içinde başka bir şeyler mi var.spk neden bu fiktif işlemlerle yatırımcıyı zarara uğratanları araştırmaz.
Burada diğer şeyleri yazacak kadar bilgin varsa bu soruları da fazlası ile cevaplayacak bilgin vardır,olmalı.Yoksa o ilk yazdığın yazıları yazmamalısın burada.
Bir manipülasyonun 3 ayağı vardır.İkisi patron ve spek burada zaten aynı.3. cüsü ise adres verirsem başıma iş açarım çevirilen dümenleri sümenaltı edecek edebilecek yetkide ve karekterde biri.Sorularınızın hepsinin cevabı var burada.
Dahası bu sektör operasyonlarının içinde SANKO da var Sabancı da Oyakta zaten ilişkili beraber hareket etme var kağıt üzerinde olmasada.Hatta kafaladıkları bazı kurumsal yabancılarda var.Bu şekilde onlarla beraber hareket etmeyenlerin şirketlerine de 3 kuruşa çökme operasyonları var el altından.
Ama işte bu ülke eski ülke değil.Bende merakla bu düzenin nereden patlak vereceğini bekliyorum.
Bu başlığı şu anda 10 kişi okumaktadır. (6 üye ve 4 ziyaretçi)
sulzer, Badi, Hasanoğlan, Kurtuluş48, Tentirdiyot, Zdx&Lunar Soul
oooooo burası bayagı şenlenmiş inşallah devamı gelir..:bravo::bravo::bravo:
gerçeklikten kopuk fiyatlamalar uzman işi .sabahtan beri tahtada dün malı kalanlar bugün sattı. Ondan alanlarda yatırım finanansmana verdi.o bakakalım kime verecek.
Bu şirket halen 3 vardiya çalışıyor .bursa bölgesinde tek çimento fabrikası.iştirak yapısı malum.aşkale yarı kapasitedeki sançimmi 295 milyon dolara borçları ile birlikte satın aldı.çimento fabrikaları yatırımı bilindiği üzere dolarla yapılıyor.yeniden kurulmaya kalksa ruhsatını çıkarabilmek için piyasa değerinin iki katı para harcaması gerekir.
Bunları ben hesab ediyorumda patron bilmiyormu
en son 6 tl den 200000 lot mal aldı tahtadan onun bile gücü yetmedi fiyatı tutmaya ? Tabii yersen
Patronda para çok 15 gün önce batı sökenin bedellisine yaklaşık olarak 13 milyon TL. verdi. Patronun para ile sorunu yok, sadece bu fiyatlardan satacak kimse yok, çok az sayıda küçük yatırımcı kalmışız gözü bizlere dikmiş. kafasında bir plan yaptığını düşünüyorum ve zamanını sadece kendisi biliyor. Roda limanını peşin tek seferde alınabilirdi halen neden 6 ayda bir ödemeli taksitle aldığını çözemedim. son taksit ödemesi 2019 şubat ayında kısacası bizim patronun parayla değil zamanla ilgili hesapları var:kahkah:
''Yatırım tavsiyesi değildir.''
Gedik yatırımdan işlem yapan her kim ise o sabahtan beri alış yaptığın adetler 31 rakamları ile ne kadar aciz duruma düştüğünü gösterir, ne yaparsan yap sana bir tek lot bile yok sen bu kafayla gidersen daha çok sabuna ihtiyacın olur:yahoo:
''Yatırım tavsiyesi değildir.''
İştiraki nerdeyse 5 e katlarken kendisi yaklaşık yüzde 40 düşecek, bu kurlarda bi dünya dövizi olacak, karlı olacak da olacak, final sahnesine yakın olmalı, aylıklarda her yol Paris diyor, elimde hep az maz vardı ama şimdi hazır kıta burdayız, 1 yıl vade yatırım için uzun sayılmaz, kaçacak yeri kalmadığını düşünüyorum.Diğer taraftan böyle devam ederse hisse hareketlerinin ve karşılıklı işlemlerin incelenmesi için cimer bimer SPK nezdinde girişimde bulunmak, yatırımcısına bunca yıldır yapılanı ifşa etmek motive edici olacaktır.
TAHTADA PİSLİK YAPAN GEDİK AYIKLANDI ZANNEDERİM.ZİRAAT AK KARŞILIKLI GİBİ MAL ZİRAAT ÜZERİNDEN FONA GEÇeCKK GİBİ.BAKALIM TAHMİNLER TUTACAKMI?