Jamiryo hocam ekgyo değerlendirilmesi yapabilir misiniz lütfen. Bugün açıklama yayınladılar kafalar karışık biraz
TURKCELL T70 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Jamiryo hocam ekgyo değerlendirilmesi yapabilir misiniz lütfen. Bugün açıklama yayınladılar kafalar karışık biraz
TURKCELL T70 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Aynen, Jamiryo bi yorum yaparsan iyi olur bu nasil etkiler. Ekgyo soyle açıkladı aksam:
Tertip Kanuni Yedek Akçe ayrıldıktan sonra kalan 1.673.223.990,98 TL karın 2016 yılında alınan arsa yatırımlarına ödeme yapılacak olması ve 2017 yılındaki alımı planlanan arsalar dikkate alındığında, dağıtılmayarak, Olağanüstü Yedek olarak ayrılması hususunun Genel Kurul onayına sunulmasına karar verilmiştir.
SM-N915F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hocam merhaba uzun vadeli olarak 3 yil gibi.. asagidaki kagitlar hakkinda gorusunuz nedir.. sasa - kutpo - goodyear - sayas.. tesekkur ederim
SM-N900 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
EKGYO,
Orta vade de (aralıktan bu yana) yükseliş trendi, kısa vade de (6 marttan bu yana) düşüş trendine girmiş. bilanço olarak bakılınca iyi ve değerli bir şirket gibi gözüküyor. fakat böyle büyük şirketlerde olan bu fiyat dalgalanmalarını nedense bir türlü sevememişimdir. 15 gün içerisinde %6 gibi bir değer kaybına uğramış.
orta vade deki yükseliş trendini bozmaması için 3,04 üzerinde kalması gerekir. iyi bir çıkış içinde kısa vade düşüş trendini bozması gerekir. bunu da 3,10 bandını kırarak yapabilir gibi. aşağı da destek yukarıda direnç olarak çalışabilecek noktaları işaretledim.
http://i.hizliresim.com/r36q8M.png
Haberden anladığım kadarıyla da şirket yönetimi yatırımcılara her hangi bir kar payı dağıtmayıp kazanılan net karı, 2016 senesinde aldıkları arsa ödemeleri için ve 2017 de almayı düşündükleri yerlerin ödemesinde kullanacaklarından dolayı kar payı dağıtmayacaklarını açıklamışlar. bu kararı da genel kurul onayına sunacaklar.
bu bence farklı şekillerde yorumlanabilecek bir haber.
kar payı dağıtmak istemiyorlar ama yatırım yapacaklarmış gibi, yada kar payı dağıtmadılar bu iş hoşumuza gitmedi şeklinde de yorumlanabilir.
SASA, KUTPO, GOODY bu üçü hepsi A grubu kağıt ve gerçekten güçlü sermaye yapısına sahip şirketler.
Sıralamak gerekirse SASA, GOODY, KUTPO doğru bir sıralama olur diye düşünüyorum. öz sermaye, ödenmiş sermaye ve karlılıkları açısından güzel firmalar. hepsi temettü vermiş bedelsiz bölünen olmuş.
Bence bunları arasında SAYAS ın pek bir şansı yok diyebilirim. B grubu ve zarar da olan bir şirket. diğer şirketlerin hemen hemen 10 da biri değerinde bir firma. bana göre diğer üçü varken buna bakmak gereksiz olur diye düşünüyorum. bu kadar uzun vade için ben grafikten se bilanço incelemenizi öneririm. çok daha doğru karar verirsiniz diye düşünüyorum.
geçmişten bugüne baktığınızda da şirket hareketleri üç aşağı beş yukarı size fikir verir. ben şahsen yukarıda saydığım üç firma dışında bakmazdım. kendi görüşümdür. ytd.
Jamiryo cok tesekkurler
SM-N915F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Son dönemlerin primli iki kağıdı uluse ve kront için,Sn Jamiryo teknik olarak ne soylersiniz?:):)
ULUSE,
B grubu bir kağıt ve hacmi oldukça düşük. karlılığı iyi bir şirket gibi. %11 i halka açık gibi. piyasa değeri, sermaye ve öz sermayesine göre çok yüksek. dikkatli olmakta fayda var diye düşünüyorum. şubattan bu yana bir yükseliş trendinde gibi. gidebileceği ve gevşeyebileceği destek direnç noktalarını işaretledim. ytd.
http://i.hizliresim.com/LyypBa.png
KRONT,
Bu da B grubu bir kağıt. sermayesi ve öz sermayesi düşük diyebilirim. ama karlılığında geçen senelere göre ciddi bir gelişme olmuş gibi ve kar payı dağıtacak bildiğim kadarıyla. kısa vadede bir düşüş trendine girmiş bu trendi bozması için 10,78 bandı önemli buranın üzerine atabilirse düşüş trendi bozulur ve tekrar yükselişe geçebilir. gidebileceği ve destek olarak çalışabilecek noktaları işaretledim. ytd.
http://i.hizliresim.com/BrrM09.png