Bu arada sessiz dönem başlamış...Seslisinden ne hayır gördüysek...:)
Tahtayı heyecanlandıracak bir bilanço beklentim yok açıkçası...Danıştay kararına kadar beklemeye devam...Dediğim yere getirirlerse alırım yoksa eldeki ile devam...YTD
Printable View
Bu arada sessiz dönem başlamış...Seslisinden ne hayır gördüysek...:)
Tahtayı heyecanlandıracak bir bilanço beklentim yok açıkçası...Danıştay kararına kadar beklemeye devam...Dediğim yere getirirlerse alırım yoksa eldeki ile devam...YTD
Patron 1.5 milyar dolar nakitte, maden sektörü favorim diyor, hisse öküzün trene baktığı gibi seyrediyor. Birşeyler olmak zorunda. 1.5 milyar dolar. Ciddi para, uzaya bile çıkılır bu parayla
"Gözü tanede olan kuşun ayağı tuzaktan kurtulmaz."
Bizimkisi bu hesap...Şahsım adına; bu kadar sabır herkeste olmaz...:)
ara sıra taramalarda gözüme çarpıyor.. genel durumu iyi olmakla birlikte yengeç yürüyüşünden hala vaz geçmedi.. 3-5 seans sonra 19.70 seviyesinin sorgulanması söz konusu olabilir...kırarsa yeni senaryolara bakmak gerekir.. kırmaz ise adam olacak çocuk 20.78 ve üzeri..
yukarıdaki 19.70 i 20.00 olarak düzeltmem gerekiyor.. sehven başka bir indikatör değerini yazmışım.. 19.70 te önemli olmakla birlikte ana destek 20.00 olarak daha güçlü olarak değerlendirilir
https://i.hizliresim.com/ct7jnlk.png
Ekonomik gidişattaki belirsizliklerle ilgili görüşlerini beyan etti bahanesi ile ülke sanayisini yöneten adamların polis zoruyla derdest edildiği bir yerde borsaya yatırım yapmak ?!...Telefon edip çağırma nezaketinden bile yoksun bir idare ve hayaller peşinde koşan biz zavallı yatırımcılar...
Sözün bittiği yer !
prkme yi de satsa da rahatlasak hepimiz, zaten ciro falan da yok. halka acik sirket, bilanco vb. surekli kamuya aciklamak zorundasin, bildigin dert...sat kurtul yaw, ben patron olsam bir gun tutmam elimde
YKB Yatırım mevzusu...Benim de (hatta en sık) işlem yaptığım kurum... Çünkü KOÇ aleyhine algı yapabilecekleri müsait bir zemin... İşlemleri, badem bıyıklılar belki de kendileri yaptılar çökebilmek için...
Bence...İş, çığırından çıkmak üzere... 3-5 gün sonra bana "Sen, 18.50 lerden alıp 22 lerden satmışsın ne iş?" diye soruşturma açıp kallavi bir ceza kitleseler kime ne diyebilirim?... Mahkeme kararı olmaksızın istediği şirkete kayyum atayabilecek olanlar bize ne yapmaz...
İlk fırsatta pay piyasasından tamamen çıkma, kararı aldım... YTD
Halbuki işlemin kralını ve en dik alâ manipülasyonu BOFA üzerinden kendileri yapıyor ve bunu da tüm piyasa oyuncuları biliyor...Onlara, serbest başkasına yasak...Tıpkı Fetöcülük gibi...İlk ve sonsuza kadar cezaevinde olması gerekenler "kandırldık, Allâh ve millet affetsin" deyip yırttılar, hala en etkin görevlerdeler...
Patron, ciddi risk altında olduğunun farkında, neyi var neyi yok satıp gidiyor, haklı... Ben olsam aynısını yapardım... Tereddütsüz!
Ilgın'a bir yabancı ortak bulup yatırım yapar belki dedim ancak bu konjonktürde yapmaz...Net...
Bu hisseye 25 yıldır yaptığı zulm göz önüne alınarak kayyum atamalı, hükümet, milleti borsadan soğutup milletin parasına yavaş yavaş, zamana yayılarak nasıl hisseye çöküldüğünün kitabını yazdılar.
Ülkenin madenlerini düşük maliyetlerle al sonra zenginle, parayı bulunca Yunanistan'a git, küfür eder gibi. Bari dost olan bir yere gitseydin.
Yunan ekonomisini güçlendir ki yarın bize atacağı bombaların parası çıksın.
Tavanda kaç lot var, derinlik atabilecek arkadaş var mı?
sn palmet mesaj kutun dolmuş..
https://i.hizliresim.com/g0qcpys.png
Derinlik için teşekkürler.
rica ederim.. son 845.432
Borsa değeri 100 milyon dolar bile değil, 2013 yılında 200 milyon dolarlık bakır madeni satışı aradan geçen yılların dolar enflasyonunuda köy en az 300 milyon dolar eder, 2000 yılındaki tekstil fabirkalarının arsalarınıda köy nerede bu şirket. Bu nas
ıl bir hortum al kayyum atamak için birsebep
Kayyum lafı bile yetti... Daha önce niye akıl edemediysek.... :)
Yunanistan'a yatırım ne demek, hükümete imada bulunmuş gibi olmuş. Şimdi hükümette eski defterleri açarsa sırf borsadaki bu şirket yüzünden gerekli veriyi toplar. İnşallah da buraya bir bakar. Belki üç-beş lot paramız ilk etapta gider, ama içimiz soğur, zaten uzunda o parayıda burada iç ederler.
sadece şirket merkezi atina ya taşınmış. zaten tüm şirket yönetimi yunan uyruklu.
Adam Türkiye yi terk ediyor, öyle ise prkme yide elden çıkarabilir, ucuza vermek istemeyecektir, yükseliş ondan olabilir, ama ben reisin yerinde olsam, sanki nispet eder gibi Yunanistan'a giden birine tez zamanda gereğini yapardım. İlk de borsada yıllar içinde kuşa çevrilen bu hisseden başlardım. Siirt'teki bakır madeni satışından gelen 195 milyon doların bugünkü yasal faizi ile o oluşacak rakamlada işe başlardım.
Medya gurubu satışının normal bir süreçte yürüyüp bitmesi anlaşmalı bir sıvışmaya işaret gibi, böyle ise prkme nin bünyesinde bulunan maden ocakları anlaşmalı satılır, bizim yaptığımızda zenginin malı züğürdün çenesini yorarmış dan başka birşey değil. Bakalım ne olacak
Karmaşık işlerin döndüğü, çözümü ne taktik ne de teknik açıdan zor.....,,,.,,..
Dün tavandan %50 pozisyon kapattım. Bugün de kalanın %50 sini 21,94 den kapattım. Çerezlik kaldı elimde.
Çerezler çürür mü, yenir mi..,,.,..,...
An itibariyle 20,86.. kalanlar çürüyecek anlaşılan...:rtfm::wave:
Hisseyi, firmayı çözebilenlere bol sabır ve kazançlar.
20,82 devre kesti.....
Bu hissedeki işlemleri inceleyin eyyyy spk yetkilileri...
Dünkü tavan işlemleri hacim zayıflığı ve bugünkü hacmin büyüklüğüne bakınca satış fırsatı değerlendirilmiş birileri tarafından.
Verileri gecikmeli görsem de...
Hissedeki alım satım makasına bak..!!! 22,08 - 20,82.. şimdilik!!!
daha önce de yazmıştım, ellerindeki son kalan malları da küçük yatırımcılara satıp kaçıyorlar bilesiniz.
Zamana yay, içini boşalt taktiği ile şirketin içi boşaltılmış. Şimdide hükümete nispet yaparcasına, ülkenin dolara ihtiyacı olduğu bir zamanda Yunanistan'a git, oranın ekonomisine destek ver. Tamda kayyum atamak için okkalı bir sebep.tabi siyasilerle aralarında kavga varsa
Beklentim kayyum atanması. Eğer bu olmazsa parkme nin bir bütün halinde bir vatansever iş adamına satılması. Bu ikisi olmazsa böyle bir şirkete ülkenin madenlerini daha fazla emanet etmezler, lisans iptalleri gündeme gelir. Ama medyadan çıkışları 1,1 milyar dolara oldu. Anlaşmalı satış daha mantıklı, yoksa medya satışına izin verilmezdi. Düşüncem bu yönde. Yatırım tavsiyesi değildir. Bakalım zaman ne gösterecek, bakarsın yeniden anlaşırlar. Dışardan bakınca limoni görünüyor siyasilerle araları
Ciner Grubu CEO'su Gürsel Usta, Bloomberg HT Genel Yayın Yönetmeni Açıl Sezen'in konuğu oldu. Usta, ABD'de 1,4 milyar dolarlık satın alımın ve Türkiye'de yaklaşık 1 milyar dolarlık yatırımların detaylarını anlattı.
- Kazan Soda'da 700 bin tonluk kapasite artışı yatırımımız var, anlaşmasını tamamladık.
- Kazan tarafında 300 bin tonluk endüstriyel tuz yatırımı işine başladık.
- Eti ve Kazan Soda adına 480 megavata kadar güneş enerjisi yatırımı için sözleşme imzaladık.
- Cam tarafında üçüncü hat yatırımı yapıyoruz.
- Kostik soda üretimi için yatırım yaptık
- Demiryolu taşımacılığı için de yatırım yapıyoruz.
- Sodada atıktan sodyum bikarbonat üretimi için yatırıma yöneldik.
__________________________________________________ _______
Anladigim kadariyla "PRKME' ye BAMYA", sat kurtul kardesim, sen de kurtul biz de senden kurtulalim.
Yok ama hic satar mi; siketin degerini nereden nereye getirdiler, bravo size
Tv ye çıkıp kaçmıyoruz, buradayız demiş, demek ki bu açıklamaya gerek duyuldu, bir rahatsızlık var. Anlaşırlar bence. Olan bu hissede kuşa dönen yatırımcıya oldu, oluyor.inşallah anlaşmalzarda , siyasiler bu hissenin geçmiş yıllarını sorgular ve gereğini yapar. Bu hisseyi bahane edip tüm varlığına kayyum atarlar,
*PRKME-Park Elektrik 2024 yılı 12 aylık konsolide net dönem karı 73.046.115 TL (Önceki 487.960.698 TL)
Çayırhan'ı, maden sahası ve diğer tüm varlıkları ile 20 milyara SATTILAR...Ciner ihale dosyasını almaya bile korktu bırak ki teklif vermek...:)
İşin kötüsü aldığımız kağıtları satmaktan korkar hale geldik. .. 12 kişiyi içeri almışlar, neymiş yaptıkları satışlar ekonomik gerekçeler ile bağdaşmıyormuş... :)
Vay baban...Mallar elimizde kaldı...
Kardeş böyle küçük hissede çok hisse alırsan ne hisse gider, nede satabilirsin. Satarsan da bindiğin dalı kesersin. Patrona güvenip aldın, böyök bir zenginin burada üç beş kuruşamı kaldığını, tenezzül etmeyeceğini flan söyledin. Tüm böyök para sahipleri aynı borsada. Mümkün olsa yemek bile yemeyecek ler cimrilikten. Biz olmasak aç gezerler,
Yemek mi yemeyecek... :) Başkasını bilmem de Turgay bey hayatı zirvelerde yaşayan biri, senden benden çarpacağı para ile bindiği yatın yakıtını bile alamaz ki, bugüne kadar kağıtta gayet güzel trade ettik buradaki arkadaşlarla... Bence onların ceplerinden epey para çıkmıştır...Biz de az kaşar değiliz yani... :p
Dersen ki borsada kağıdı olduğundan haberi yok, fazla beklentiye girmeyin, bak ona bir şey demem...Zaten epey azalttım pozisyonumu, artık vur-kaç...Çarptığım parayı tam karşıdaki Çırağan Tuğra'da ezmece... :)
Rekabet Kurulu devri onayladi diye haberler var, fakat ben Rekabet Kurulu sayfasinda onayi goremedim
Resmi Onay ile ilgili link vb.(kurum sayfasindan, resmi) paylasabilecek var mi?