hadi bak işine canımı sıkma..
Printable View
Son yapılan Elektrik ve doğalgaz güncellemeleri(!) Eylül’den sonra herşeye ZAM ve sonrasında Enflasyon daha sonra kurun yükselmesi,faiz artışı... olarak size geri dönecek
İşler Türkiye’de hiç de iyiye gitmiyor ağalar...
Dostum öncelikle teşekkür ederim. Benim bu portalda birşey ispatlamam gerekmiyor ve tabii seninde. Beni şahsen tanıyanlar piyasa ile ilişkimi biliyor.
2 ay önceki öngörümde bir değişiklik yok (2 ay önce 22/30 ay 4,08/4,93 yatay) şimdi 20/28 ay 4,08/4,93 yatay öngörüm devam etmektedir. Bu marjların dışına taşmalar mümkün olsada kalıcı olması mümkün görünmüyor.
Saygılar. Bol kazançlar
Öncelikle kişiye saygı duymak ayrı, görüşlere-icraatlara saygı duymak ayrı..dolayısıyla kişiye bir saygısızlık yaptığımı düşünmüyorum..oda zaten saygılı biri, kimseye bir saygısızlık yapmadı..ayrıca ben yada buradakiler her zaman yanlış çıkan bir öngürüye saygı duyarlar merak etmeyin..
Neyse fazla uzatmak anlamsız, siz detay bilmiyormusunuz..saygılar..
adamda surat kösele olmuş.
Birilerine inanarak yatirim yapmamayi ogreneli cok oldu.
Evet hissedeyim. Ama sadece hissede olmamak gerektiginide ogrenmis biriyim.Dolarlada biraz iliskimiz var haliyle.
Benim yazim yatirimima gore yazilmis degil.
Ben bu sayfayi okumayi seviyorum. Esprilerin bile seviyesi yuksek iken , goruslerin, teorilerin itilip kakilmasi hosuma gitmedi sadece.
GT-I9500 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Arkadaşlar ltf birbirimizi kırmayalım...
Ltf ltf ltf çok rica ediyorum sizden...
saygılar/başarılar
Bu tür özel başlıklar belli bir fikre özel açılmış başlıklardır...
Hisse başlıkları gibi değildir...
Adam bu başlığı açmış ki: Kendi gibi düşünenlerle hasbihal etmek için...
Sen her gün!!! gelir kör gözün parmağına gibi yorum yapamazsın bu tür başlıklarda...
Hisse başlıkları olumlu/olumsuz fark gözetilmeksizin açılmıştır...
Her fikre eşit mesafede başlıklardır ama "Dolar da Yükseliş Kaçınılmaz" başlığı buna inanların birlikte olmayı yeğlediği bir başlıktır...
Faklı fikrini bir kere belkide haftada bir kere dile getirirsin ama hergün hergün tersi fikir dile getirmemlisindir bu başlıkta...
Bu tür bir görüşün varsa sende "Dolarda Düşüş/Yatay Kaçınılmaz" diye bir başlık aç,bu fikre inanlarla sende hasbihal et...
Benim görüşüm budur...
saygılar/başarılar
Hisse başlıklarında boğalardan yediğim küfür burdan köye yol olur ama pes etmiyorum...
Çünkü o başlık "boğa"lar kadar benim gibi "ayı"larında
Boğalar başlığı kendi babalarının tapulu malı sanıyorlar...
Yok öyle yağma....
İstersem hergün olumsuz görüş bildirebilirim...
Forum ve SPK kurallarına uyduğum sürece kimse karışamaz....
Ama bu başlık özel bir fikre binaen açılmış....
Fikre saygı duymak lazım....
Bir iki defa farklı/olumsuz fikrini söyledikten sonra ısrar etmemekte fayda var....
saygılar/başarılar
notun indirildiği 13 temmuz gecesi adamın atmasyonuna bakar mısınız, londra fiyatlaması gece 00.30 dolar 4.97 görmüş
hangisini ciddiye alıcaksın, o saatte piyasanın kapalı olmasını mı yoksa doların o fiyatı görmemesini mi..?
biri de kalkmış buna destek atıyor asya fiyatlamasıdır o diye lakin asyalılar o satte c.tesi kahvaltısını hazırlamak üzere..!!
Zam yağmuru sonrası yorumlardan yetmez ama bu seferlik bu olsun serzenişleri var toplumda:) Buradan yetkililere seslenmek istiyorum. Bence siz bir seferde yüzde yüz yapın millet rahatlasın. Derin bir ohhhh çeksin.
4.90 üstü kapanış 31 temmuz 4.20 MB sının bedava dolarının son günü gerçekleşti.... Bakalım bundan sonra ne olacak....
Mb baş yaverinin bugünkü enflasyon raporunu iyi irdeleyen bundan sonra Doların saldım çayıra allah kayıra modunda bırakıldığını anlamıştır. Allah Işık Ökte gibi sözde her moku bildiğini sanan ekonomistlerin `ben Doları buradan almam satarım giderim UCUZ ! BIST hisselerine para yatırırım ` goygoyuna kanıpta Dolarlarını 4.80 li fiyatlardan bozdurup alttan alacağım diyenlere sabır ve selamet versin. Dolarda yükseliş kaçınılmaz , üstten satarım alttan alırım diyenler bir sıçrar iki sıçrar ...
BİZ BUNLARI ANLATTIK ŞEVKET HOCA DAVULCU ZURNACI
https://www.youtube.com/watch?v=kJ-Dt8Vwxdk
Çocuklar ne yapıyorsunuz ? Biz bunları anlattık, bu kupayla anlattık, kalemle anlattık, dolmuşçuyla, davulcuyla, zurnacıyla anlattık, bu Dolar 2 Tl iken anlattık ` Dolarda YÜKSELİŞ KAÇINILMAZ` diye anlattık ama siz gittiniz iki çiziktirik TEKNİK analiz ile yok 2 den döner olmadı 3 ün üstü yok, o da olmadı 4 den almam satarım BIST ucuz gider banka hissesi alırım diyenlere inandınız bizi bir şevket hoca kadar kaale almadınız ne diyeyim...:notr:
BOTAŞ gaza yüzde 50 zam yaptı...İSO: Şok olduk
İSO Yönetim Kurulu Başkanı Bahçıvan, ``BOTAŞ`ın elektrik üretim amaçlı kullanılan doğal gaz fiyatına yüzde 49.5 gibi çok ağır bir zam yapmasını, üretim hayatımız ve sanayimiz açısından alınmış çok talihsiz bir karar olarak görüyoruz.`` dedi.
Öngörülebilir bir üretim hayatına en fazla ihtiyaç duyduğumuz bir dönemde BOTAŞ`ın paydaşlarına haber vermeden, ön bir duyuru yapmadan, adeta keyfiyeti çağrıştıran, çağdaş yönetişim anlayışıyla bağdaşmayan bir yaklaşımla aldığı bu baskın zam kararı ekonomik gerçeklerimizle bağdaşmadığı kadar, akıl ve vicdanla da uyuşmamaktadır.
http://www.patronlardunyasi.com/habe...k-olduk/208454
BAHÇEVAN ! zatı muhteremi Doğal gaz zammına vicdansızlıktır demiş, hadi be ! essahmı diyon BAHÇEVAN ! senin gibiler ancak KAZIK kendi bir yerlerine nüfus edincemi ciyaklıyor ? Ulan adama sorarlar 16 yıllık `EL ŞEYİ` borçlanıp yapılan soygun BETON ekonomisiyle millete verdiğiniz MEHTER gazına ne oldu ? Aklınız o zaman nerenizdeydi ? Bu işte yanlışlık var REİS diye niye sesinizi yükseltmiyordunuz ? Beton ekonomisinin sonunun HÜSRAN olacağını bilmiyormuydunuz ? Neyse umutabi derki: Beteri görmeden yeter olmaz, DOLARDA yükseliş kaçınılmaz, istesenizde istemesenizde ...
TCMB Başkanı Murat Çetinkaya, enflasyonun yüzde 70 olasılıkla 2018 sonunda orta noktası yüzde 13.4 olmak üzere yüzde 12.5 ile yüzde 14.3 aralığında gerçekleşeceğini öngördüklerini açıkladı.
Çetinkaya, "Enflasyonun 2019 yıl sonunda yüzde 9.3`e geriledikten sonra orta vadede yüzde 5 düzeyinde istikrar kazanacağı öngörülmektedir. 2020 yılında ise enflasyonun yüzde 6.7 olacağını öngörüyoruz" dedi.
Ahanda MB baş yaveri bugün bunları dedi bu yazı bir yerde kalsın , umutabi`de şunu desin, (tutmazsada kandırıldım derim olur biter )
%99.999 olasılıkla MB baş yaverinin hem 2018 hemde 2019 enflasyon hedefleri denilenin %40 ile %70 arasında daha yüksek yerlerde olacaktır. 2020 ye gelince, orasını kestirmenin şimdiden mümkünatı yok , kim ne derse desin 2018 de ki gerçekleşmeler olmadan hiç kimseye inanmayın. Ama topiğin ruhuna uygun olarak son söz, bu ahval ve şerait altında DOLARDA yükseliş kaçınılmaz...
2023 hedeflerinde ısrarlımıyız?
Sonra bunlar zam değil zamcık 😁😁
zamcıkta indirim bekliyorum.
usta bu işe el koyacak ve bu fazla yarısını yapın diyecek
neyse kurlar açıldığında 93 den doalrlarımı alıp kumsala yatmaya gideceğim:)
Sizin ne çektiğinizi iyi bilirim sn Tengri Han :)
Ayrıca bu şartlar altın da üreticisi, tüketicisi , emekcisi, öğrencisi kısacası toplumun hemen hemen tüm kesimlerinin artan döviz kurları neticesinde az çok neler çekebileceğini tahmin etmemek zor olmasa gerek diye düşünüyorum...
Gece konakladığım otel de uzun zamandır Türkiye'ye gelmemiş bir Alman aile ile bar da yaptığım sohbette özellikle Euro karşısında değerini giderek yitiren Türk Lirası sonucunda tatillerinin çok daha cazip hale geldiğini ve bu durumun onlar için oldukça pozitif olduğunu söyledi Adam haklı beyler dedim :)))
Sabah uyandım ne göreyim zam zam zama zam içinden çıkılması zor bir kısır döngüye girdik ve gerçekten çok ama çok zor bu döngüden çıkmamız
Şimdinin zam yapanları rahmetli Levent Kırca'yı hiç sevmezler di , rahmetlinin de söylediği gibi zam var zamcık var sanırım bize zamcıklama geçirtene kadar durmak yok zamlamaya devam edecekler onlar zamladıkça zamcıklananlar artacak ve bir gün herkes rahmet'liyi yad ile anacak diye düşünüyorum ... Ve yılllar önce rahmetli olan Benjamin amca reenkarnasyon geçirmişcesine hükümranlığını ilan edecek günümüz muktedirlerine asıl gücün kendinde olduğunu gösterecek diye düşünüyorum
Saygılar.
Zamları, 1 ağustostan itibaren yığdıklarına göre, amaç temmuz ayını kurtarmak !!!
Ağustos ayına yığılan zamların yanına, ufak bir iki yöntem değişikliği, bi takım rakamsal oynamalar, bakarsın bir anda temmuz ayı enflasyonu % 1'in altında gelivermiş !!!
Belki bu şekilde bu ayı da atlatır, günü kurtarırız anlayışı.
Benim dikkatimi çeken durum, dolar daha önce, 3 kez 5 seviyesine sert bir şekilde yaklaşmış, 3'ünde de tutunamamıştı. (teknik meknik değil , tamamen 5 psikolojisi)
Bu kez 5 seviyesine usul usul yaklaşıyor, sindire sindire yaklaşıyor.
Yani çekirge dördüncü de zıplayacak gibi. Bi olumsuz habere bakarım der gibi !
Sonra ne mi olur ?
İmam gene bildiğini okuduğuna göre, 4'ü geçince ne olduysa gene aynısı olur diye düşünüyorum.
Döviz sepeti 5.341.
ağustos sonu enflasyon rakamı %1,50 den aşağı gelmeyecek geçen yıl temmuz enflasyonu %0.15 ağustos enflasyonu % 0.52 eylül 0.65
yani bu 3 ayda enflasyon geçen yılın aynı dönemlerine göre eylül ayı itibariyle muhtemelen toplamda %8 civarı fazla olacak ve %19 lara dayanacak
ekim ayı geçen yıl %2.08 kasım %1.49 aralık %0.69 civarında dolayısıyle b-u ödemde enflasyonu tutabilirlerse yıl sanunda %17-18 arası bir enflasyon muhtemel
mb sı başkanımı tutturacak ben mi bakacağız
ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Heather Nauert bugün yaptığı basın toplantısında “Rahip Brunson’un hemen eve gönderilmesini istiyoruz. Kesinlikle çok geç kalındı” dedi. Toplantıda kendisine yöneltilen bir soru üzerine Nauert Türk Hükümetine karşı ciddi yaptırımlar uygulanabileceğinin Başkan Yardımcısı Mike Pence tarafından dile getirildiğini söyleyen Nauert “Bu konuda ABD Hükümeti, Türkiye Hükümeti ile defalarca görüştü” ifadesini kullandı.
https://m.haberturk.com/abd-disisler...lamasi-2084344
Dolarda yükseliş yerini uçuşa bırakırsa bakalım SAYIN teknikçi uleması neler yumurtlayacak. Ama ben hep demişimdir TEKNİKÇİLER asla yanılmaz 5 mi oldu yine haklı çıkarlar biz şurayı geçerse bu olurdu dediydik dediklerini duyar gibi oluyorum. Zaten öyle bir bant belirliyorlar ki anasını satayım nasıl yanılsınlar. Aşağıda 4.08 yukarıda 4.98 bu ne ya !... Dolarda uçuş yakındır diyorum başka bir şeyde demiyorum. Ha bu arada zamcıklar başladı ortalık feryat figan durun yahu bunlar ne ki daha karpuz kescez ! ayrılmayın bir yere hele sakın ayhan başgan ! gibi Dolar shortlayıp tatile neyin ! kaçmayın. :oleyo:
Stagflasyon mu? Merkez Bankası: Zamlı fiyatlara alışın
http://www.patronlardunyasi.com/habe...n%C2%A0/208466
Ne ! aklını biryerlerine sıkıştırıp kalmış, çalışmadan yaşamaya alışmış güruh YUMUŞAK iniş mi bekliyordu ? Bekleyin bekleyin ama beklerken bu günlerin kıymetini iyi bilin daha garpuz! kescez ! o zaman görecem sizleri yumuşak mı sert mi olacak tadınca anlayacaksınız. Beter olmadan yeter olmaz ve bu ahval şerait altında Dolarda yükseliş kaçınılmaz. Sahi teknikçiler buna ne diyor ? :kahkah:
Flaş haber... Kurban Bayramı tatili 9 güne çıktı
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: ``Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma günü 100 günlük icraat programını vatandaşlarla paylaşacak. Kalın, bayram tatilinin 9 güne çıkarıldığını açıkladı
http://www.patronlardunyasi.com/habe...e-cikti/208452
Hayırlı olsun millet bakın reisiniz size yine kıyak yapmış 9 gün tatil . Yan gel yat, bin Tl de emekli bayram ikramiyesi oooogh ! keka çalışmak üretmek bunlar neymiş kim çalışıp üretince kalkınmış ki siz kalkınasınız ! Bu durumda eminim en kısa zamanda Dolar da yerle yeksan olur Tl Dolara eşitlenir.
Umut hocam ağzı olan konuşuyor.varsın konuşsunlar it ürür kervan yürür. Dolarda fezaya gidiş kaçınılmaz. ..
İş Bankası'ndan 2.1 Milyarlık borçlanma başvurusu
İş Bankası iki ayrı finansman bonosu ile 2,1 milyar liraya kadar borçlanmak için Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) başvurdu.
http://www.patronlardunyasi.com/habe...svurusu/208448
Koşun millet kaçırmayın bunu bakın Fitch` in geçenlerde `ENLER` içinde adını duyurduğu en uçta ki 3 bankadan biri olan İŞ bankamız borçlanma senedi çıkaracakmış eminim yüksekte ! faiz verir bunların mıçları o kadar yukarıda ve kendilerine o kadar güveniyorlar ki devlet borçlanma faizinden de az 3-5 puan düşük borçlanmaya kalkarlar. Ha o tahvilleri kim mi alır tabi kurumsallar peki bu kurumsalların başında kim gelir ? Ehh tabi BES şirketleri ,malum adamlar üstün başarı sağlayıp iştirakçilerine düz banka faizinden bile düşük getiri sağlıyorlar. Bende bu kadar uyanık ! iştirakçi bulsam, bende müşterime hesap vermesem, daha doğrusu akıllı müşterilerim benden hesap sormasa gider ucuzundan İŞ bankası gibi ölü soyucuların borçlanma senetlerine milletin parasını gömerdim. Ulan bu Bes çileri anlamıyorum her ay kendilerinden kesilen prim kadar altın döviz vs alıp bir kenara atsalar garanti ediyorum 10 yıl sonra BES te ellerine geçecek tırpanlanmış paradan kat ve kat daha fazla birikimleri olur.
Malum medya zamcık haberlerini kaldırmış. Zaten vermeniz hata bre gafiller hainler. Bu devirde zam olmaz.... fiyat ayarlaması olur oda otomatik oluyor hükümetin suçu olmaz.
dolarcılar nekadar yazıp çizsenizde borsayı düşüremeyeceksiniz ,bülesüz:drunk:
Zaten doların her çıkışında borsa aynı kaldı mı o oranda düşmüş oluyor.Tüm maddi varlıklarımız gibi orası da eriyor.Bu iş artık karakolda biter ,döviz falan durdurulamaz.Önümüzdeki 5 yıl çok ama çok sıkıntılı geçecek.Ben en çok kanal istanbulu merak ediyorum.Olmaz olmaz demeyin aha da yazıyorum buraya reis yıl sonuna kadar ihalesine çıkacağız da diyebilir ,demedi demeyin