İnşallah memleketimizde ve bizlerde kötü olaylar ve olumsuz şeyler olmasın. Hep beraber kazanalım.
Printable View
İnşallah memleketimizde ve bizlerde kötü olaylar ve olumsuz şeyler olmasın. Hep beraber kazanalım.
sayın izci devam siz ve bilgilendirici yorumlar geldikçe devam tabii piyasa bozulmadıkça, hedefim 3 ve üstü rakamlar....
çaya ben de varım...:)
İyi bir akşam haberi vereyim size. Ziraat bugün 187 K satmış.
Aslında 299 K satmış, 112 K almış, Kalan net satış 187 K oluyor. Belki de satışın hepsi bizim vatandaşın. Yani 299 K
Bence bu işi, bu hafta bitirir gibi görünüyor. Hayırlısı bakalım. inş.
Yarın geri çekilmez inşallah
http://www.bloomberght.com/haberler/...gi-azaltilacak
Ekmek çıkar mı bize buradan? Sektörde yabancı pek yok bildiğim aslında ama....
Dünkü KAP bildirisi şu şekilde;
"23/01/2018 tarihinde SILVR A.Ş. payları ile ilgili olarak 2,30-2,35 fiyat aralığından ..230.000,00 adet
alış/satış işlemi tarafımca/ortaklığımızca gerçekleştirilmiştir. Bu işlemle birlikte SILVR A.Ş. sermayesindeki
paylarım/oy haklarım 23/01/2017 tarihi itibariyle %4,87 sınırına ulaşmıştır"
Bakalım 24.01.2018 ZİRAAT satışları ile ilgili bir KAP bildirisi bugünde gelecek mi?
Malum Ziraatte KY aracı kurumlarından. Ben şahsen O kadar büyük satışı MEÇ'ten başkasının yaptığını düşünmüyorum. %5 altında hissesi olanların satış açıklama yükümlülüğü yok diye biliyorum. Bunun gerçeğini bugün öğle saatlerinde öğreneceğiz.
MEÇ BENCE büyük bir oyunun parçası burada. Hisseyi baskı altına alarak toplama operasyonunun bir parçası olabileceği ihtimali zihnimi meşgul ediyor.
CEP to CEP yani...
MEÇ baskılayacak, ekibi toplayacak gibi...
Olamaz mı?
Sanmıyorum. Bu tür düşünceler bizi bir yere götürmez. Elimizde bir kanıt olmadığı sürece tüm olaylara objektif bakmalıyız. Yoksa anlamsız bir düşünce ve gereksiz bir yargılama içerisinde oluruz. Bizim yapmamız gereken; bir şeyin altından bir şey aramak değil de, yatırım yaptığımız şirketin hedeflerimize uygun bir şirket mi, potansiyel taşıyor mu, onları tartışmalı ve ortak bir amaca uygun olarak hareket etmeliyiz. Altın vuruş olarak; Bilimsel olarak gerçekleşmiş veya gerçekleşebilecek veriler üzerinden sonuca gitmeliyiz.
Koca borsadaki yegane 5 şirketten biridir SILVER
SİLVER-CAN / ANALİZ
Silver-can hissesini cazip kılan en önemli neden: F/k oranı: 5.80 (bizim 5 lira; buradan geliyor diyebiliriz)
Bunun anlamı: Bu şirketi bugün satın alırsak, yatırdığımız parayı 5 yıl civarında amorti ediyoruz. Örnek vermek gerekirse; Bugün şirketin piyasa değeri 84 Milyon TL (fiyat:2.37) bugün bu paraya şirketi tamamen satın aldık. Bu şirket yılda 14-15 Milyon kar açıklıyor. Bu karları her yıl alarak şimdi yatırdığımız 84 Milyon TL yi 5 yıl içinde çıkartıyoruz. Hatta bir arkadaşımdan 5 yıllığına borç aldığımı düşünelim. Her yıl 1 taksit ödemek koşuluyla toplam 5 taksitte parayı geri ödeyeceğimi söylüyorum ve şirket 5 yıl sonra hiç param yokken tamamen benim oluyor. İşlem bu kadar basit.
Pekala o zaman herkes benim yaptığımı yapar, F/K oranı 5 olan hisselere hücum eder. Şimdi bir dakika, madalyonun öbür yüzü var.
1) Sürdürülebilir kar var mı,
2) Finansal borçları çok az düzeyde mi.
3) Gelecek vizyonları var mı, şirketin açıkladığı bir hedef var mı.
4) Hangi sektörde faaliyet gösteriyor. Bu sektör günümüzde popüler mi.
5) Sektörde pazar payı var mı. İş yapabiliyor mu.
Alacağımız hissede bu 5 kriter varsa gönül rahatlığıyla yatırım yapılabilir. 5 lira hedefine azimle koşulabilir. (inşallah)
BIST'deki 450 adet hisse senedi içerisinde F/K oranı 10 dan dusuk , fd / favok oranı 10 dan düşük , fd/ satışlar oranı 1 den düşük , pd/dd oranı 2'den dusuk , gunluk ıslem hacmı ortalama 1 mio TL'den yuksek , pıyasa degerı 100 .000. 000 TL'den dusuk tek sırket SILVR.
Ziraat 2.37 den malları çıkıyor. Hay maşallah. (mal satıyor ve gerçekten seviniyoruz.)
Verdikçe alıyorlar.
Sn. İnhibitor;
Siz; Bilimsel alternatifim, Endüstriyel partnerim ve Finansal versiyonum sunuz.
Mehmet amca; Bizim için bugün 750 K mal satın lütfen. Kırmayın bizi. Bu hafta satışları bitirebilmemiz için böyle yapmamız gerekiyor.
ortaklar size bir sorum olacak,
bir hissenin A grubu na dahil olabilmesi için toplam piyasa değerinin 100 m üstünde olması yeterlimi? yada borsaya açık kısmı mı 100 m piyasa değerine sahip olmalı? bilen varsa paylaşabilirmi ?
saygılar...
Sevgili roark halın kilimin nasıl, özlettin kendini [emoji4]
[device_name] cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
pIYASA DEGERI 100.000.000 TL nın altı kavramı benım kendı krıterlerıme gore dusundugum bır rakam. a grubuna gecıs vs ıle karıstırılmasın lutfen. Hangı sırkete 100.000 TL yatırırsam 1000 de birine sahip olurum mantıgı ıle dusundugum ıcın 100.000.000 krıterını koydum...
BU hisse beni anel aşkınden vaz geçirecek....YTD
https://www.youtube.com/watch?v=rcVpk564vbI
Kaç kere söyledik biz çocuk sana
Bir türlü kulak asmadin lafimiza
Hadi birak onlari gel yanimiza
Gel gel gel cartele gel
Bilmiyorsan sana ögretirler
Gel gel gel cartele gel
Carteldekiler kan kardesler
:):):)
O kadar kolay değil ben sizlerin söylediklerinize bakıyorum , sizde şu anele!nin son üç ayda değişen takas dökümüne ,vede
bilançosuna bakıverin bakalım . Öyle kolaymı vaz geçmek
http://uploads.tapatalk-cdn.com/2018...08465da4a4.jpg
naçizane fikrimi söyliyim;
bunlar güzel değerler de , bunlar genelde piyasanın hisseyi fiyatlamadığının resmi...
hissenin temel değer rasyonlarını yansıtmıyor...karı, net faaliyet karı, ciro ve satışlar ile bunların arasındaki korelasyonlar önemli değil midir, doğru analiz için?
hissenin ucuz olması onun yükselmesi gerektiğini göstermez...sürekli kar ediyorsa ve teknik bunu destekliyorsa o zaman ok dir...
ytd...
Bu yazdığım oranlar takdir edersiniz ki sadece şirketin piyasa değeri ile ilgili oranlar değil.
Doğru analiz için "karı, net faaliyet karı, ciro ve satışlar ile bunların arasındaki korelasyonlar" yazmışsınız.
Fiyat / Kazanç oranı zaten "kar" a bakılarak yapılan bır hesap.
FD / FAVÖK oranı dolaylı olarak "faaliyet karına", bakılarak yapılan bır hesap
FD/ SATIŞLAR oranı şirketin cirosu kullanılarak yapılan bir hesap.
Dolayısıyla neyi kastettiğinizi anlamadım.
Dediğim gibi , sadece borsada yeterınce fıyatlanamamıs hisse fiyatına göre yapılmıs analızler degıldır bunlar...
31.12.2016 itibariyle net defter değeri 41 .000.000 TL görünen maddi duran varlıklar üzerindeki sigorta değeri , 78.000.000 TL.
Maddi duran varlıklar üzerindeki sigorta değeri , değerlemenin yapılmadığı durumlarda , varlıkların makul değerini verir.
Bugün değerleme yapılsa arsa hariç sadece bina ve makine techizata gelecek yenıden degerleme artısı 37.000.000 TL. Yani hisse başı 1 TL.
Amasya'daki arsa hariç. O zaten bilançoda 41.000 TL görünüyor. Yaklaşık 40.000 metrekare arazi. Yani 1970'lerdeki fiyatından :)
dostum verdiğin bilgiler çok güzel...yanlız bu güne kadar çok merak etmeme rağmen gözüme pek çarpmadı şu sigorta değerleri nereden görülüyor ?? sigorta değeri varlıkların gerçek değerini veriyor...bazen de sigortaya fazla para vermemek için daha az verilebiliyor diye tahmin ediyorum...azı söylenebilir ama fazlası şirketlerce hiç söylenmez...
http://yatirimci.silverline.com.tr/a...SILVERLINE.pdf
Raporun 39.sayfasının son satırı
Net Kar / Satışları oranı %5 ıle %10 arasındakı halka acık sırketlerın lıstesı.....Sılver %5
SIRKET NET KAR / SATIŞLAR
PETUN 10,23%
BANVT 9,98%
GENTS 9,97%
ANACM 9,89%
ALCAR 9,48%
DEVA 9,37%
AKSA 9,37%
EGGUB 9,28%
KUTPO 8,91%
KOZAA 8,88%
AYGAZ 8,60%
TUPRS 8,51%
ADEL 8,46%
CLEBI 8,40%
EGPRO 8,31%
BRSAN 8,15%
BAKAB 8,09%
CUSAN 8,00%
BUCIM 7,90%
PRZMA 7,89%
TUKAS 7,67%
TTRAK 7,60%
YATAS 7,52%
BLCYT 7,28%
KORDS 7,14%
TOASO 6,71%
FROTO 6,50%
PGSUS 6,35%
VESBE 6,33%
HATEK 6,10%
KARTN 6,04%
KATMR 6,03%
KAREL 6,00%
ADESE 5,82%
GOODY 5,72%
ULKER 5,72%
THYAO 5,71%
ZOREN 5,32%
TATGD 5,28%
SILVR 5,17%
KAPLM 4,91%
MAVI 4,86%
BRISA 4,84%
ARCLK 4,77%
DESPC 4,72%
OTKAR 4,71%
şimdiye kadar mal satacak vatandaş ne kadarını sattı ? gelebilirim lütfen bilgisi olan paylaşsın teşekkürler