Artık kiltle şu tavanı herkes rahatlasın
Printable View
Artık kiltle şu tavanı herkes rahatlasın
Güldürme beni hoca güldürme.Ben burada yazı bile yazmayacaktım bunu cümle alemde biliyor beni mecbur ettin.Bak yazılarıma bir tane yönlendirme yazısı yok bilakis sen ve buradaki bazıları konusunda bir ton uyarı yazıları var.Şimdi kal sağlıcakla bugün uzun zaman için kotamı doldurdum.
Bu arada teknik analiz bilginde tam bir fecaat.Onu da işine gelenleri çiziktirtmek için kullanıyorsun.Senin gibiler yüzünden insanlar teknik analiz denince arkasına bile bakmadan kaçıyor.
Bir diğer konu sen Bahmet dostuma kurban ol.Onun eleştiri yapmaya hakkı var.Senin gibi 15 dakkalık mesafe olan Gk ya gitmeyip buralarda goy goy yapmıyor çünkü.
Yazma Lunar,
yazdıkça batıyorsun..
Hoca merak etme günü vakti gelince ne jeneriklik yazıların var seninde burada ahkam kesen çoğu kişininde.Alt alta kopyalayıvericem sen iyi bilirsin.Bakarız o zaman kim neye batmış.Benden bu kadar korkma diyorum ya bize bulaşma burada ne yaptığın çok uzun zamandır umrumda değil.
Harbiden ikinizdende cacık olmaz
[emoji23][emoji106]
LG-D802 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu gün ne olmuş öyle hisse tavana gitmiş ama son dakikalarda utanmasalar tabana kadar vereceklermiş...Demekki tahtanın altı bayağı dolmuş....Yarından itibaren yine gevşetirler...
Yatırımcısına sabır versin....O haberle hangi tahta olsa en az %100 soluksuz çıkardı....
Hemde euro/dolar paritesi o gün 1,1380 bugün 1,1280 kaç geçiyor şu an ekranında dolar.Yorum yapacam diye de hiç boş yere eveleyip geveleme.Olmaz demiş misin olmuş mu?Al sana harikalar diyarı.Darılmaca gücenmece yok.Dikkat et baloncuktu hava kabarcığıydı derken nefessiz bırakmasınlar.
https://i.hizliresim.com/bvMymd.png
Adam Ölüm çukurundan dün çıkmaya çalıştı...Çıkarsa önü açık yatırımcısı da rahatlar..
https://i.hizliresim.com/Xbq9o0.jpg
https://i.hizliresim.com/JVkq4W.jpg
Ölüm çukurumu kaldı .Zaten fiyat olarak yeri dibine girmiş.(2011-2019 fiyat tl-usd)
Sistemim 2011 e kadar verdiği için o tarihi aldım. Daha eski tarihli paylaşabilecek varsa iyi olur.
Bu şirket sanki her yıl zarar eden bir şirket.?
Zarar ettiğinden birikmiş dağıtılmayan karıdan dolayı; öz kaynağı 1 trilyona dayandı? aktif toplamı 3 trilyona? dayanmış.?
ytd.
Saygılar,
Sektör hareketlendi.. tum cimentolar
da bir hareket var......☺
Ya zurnanin son deligi hareketi....
Yada olagan bir satis icin herkes kendine bir ceki duzen veriyor.[emoji28]
Bsoke de hala yerim dar.... yenim dar
modunda....[emoji20]
“Niyetin neyse akibetinde o olacak”
“50K 1+1......80K 3+1”
Saygilar.
[QUOTE=CARİ;3576357]https://i.hizliresim.com/Xbq9o0.jpg
https://i.hizliresim.com/JVkq4W.jpg
Ölüm çukurumu kaldı .Zaten fiyat olarak yeri dibine girmiş.(2011-2019 fiyat tl-usd)
Sistemim 2011 e kadar verdiği için o tarihi aldım. Daha eski tarihli paylaşabilecek varsa iyi olur.
Bu şirket sanki her yıl zarar eden bir şirket.?
Zarar ettiğinden birikmiş dağıtılmayan karıdan dolayı; öz kaynağı 1 trilyona dayandı? aktif toplamı 3 trilyona? dayanmış.?
Ek 22730
Urulustan konuya ılıskın yapılan basın acıklaması asagıda bulunuyor:
Turkıye cımento mustahsıllerı bırlıgı (tcmb) yonetım kurulu baskanı nıhat ozdemır ve cımento endustrısı ısverenlerı sendıkası (ceıs) yonetım kurulu baskanı suat calbıyık ev sahıplıgınde duzenlenen basın toplantısında ceıs tarafından deloıtte turkıye’ye hazırlatılan “gecmısten gelecege emın adımlarla: Turk cımento sektoru’nun gelısımı ve stratejık onerıler raporu” paylasıldı. Sektore ılıskın guncel verılerın acıklandıgı toplantıda, turk cımento sektoru mevcut durum analızı ve gelecek stratejılerı de aktarıldı.
Toplantıda ılk olarak soz alan tcmb yonetım kurulu baskanı nıhat ozdemır, “turk cımento sektoru olarak 2018 yılında yıllık yaklasık 71 mılyon ton klınker ve 75 mılyon ton cımento ureterek ulke ekonomısıne katkı saglamaya devam ettık. % 76’sı yerlı, % 24’u yabancı sermayelı yatırımcılardan olusan sektorumuz, uretımde avrupa’da bırıncı, dunyada dorduncu sırada yer almaktadır. 2018 verılerıne gore yaklasık 19 bın kısıye sagladıgı dogrudan ıstıhdam ve 614 mılyon dolar ıhracat gelırıyle turk cımento sektoru, gayrı safı mıllı hasılada onemlı bır paya sahıptır. Sagladıgı ısgucu ve ekonomıye katkısının yanı sıra sektorde dıkkat ceken bır dıger konu ıse ıhracattır” dedı.
Cımento ıhracatı yuzde 46 artıs gosterdı
ozdemır, “2019 yılının ılk 6 ayında cımento ıhracatımız %38 artarak 5,3 mılyon ton, klınker ıhracatımız %116 artarak 6 mılyon ton olarak gerceklestı. Su ana kadar en cok ıhracat yapılan ulkelerı abd, gana ve ısraıl olarak sıralayabılırız. Sektorumuzun toplam ıhracatı bu donem ıcın %46 artısla 444 mılyon dolar olmustur” seklınde konustu.
Yabancılara konut satısında yuzde 77 artıs yasandı
konut sektoruyle de ılgılı acıklamalarda bulunan ozdemır, “2019 yılının ılk 5 aylık verılerıne gore ulkemızde konut satısı %20 azalarak yaklasık 423 bın olarak gerceklesmıstır. Yabancıya satıslar ıse %77 artısla yaklasık 17 bın adet olarak gerceklesmıstır. Bu rakamın 11 bın 300 adedı ıstanbul ve antalya’da yapılan satıslardan olusmaktadır” dedı.
Çimento sektöründen kamu bütçesinde 3,7 milyar TL katkı
Türk çimento sektörünün orta ve uzun vade stratejileriyle ülke ekonomisi ve toplumsal refah için daha fazla değer yaratmayı hedeflediğini belirten Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası (ÇEİS) Yönetim Kurulu Başkanı Suat Çalbıyık, şunları söyledi:
"Sektörümüzün mevcut durumunu analiz etmek ve gelecek stratejisine yön verecek gelişim alanlarını belirlemek amacıyla Deloitte Türkiye işbirliği ile 'Geçmişten Geleceğe Emin Adımlarla: Türk Çimento Sektörünün Gelişimi ve Stratejik Öneriler' raporunu hazırladık. Rapora göre, çimento sektörü 2017 yılında tüm bileşenleriyle ülkesi için 16,2 milyar TL katma değer üreten, 3,7 milyar TL kamu bütçesine katkı yapan, doğrudan ve etki ettiği sektörlerle birlikte 27 bin kişiye istihdam sağlayan bir sektördür. 614 milyon dolara yükselttiği ihracat gelirleriyle toplam ihracat içindeki payı binde 37'ye çıkmıştır. Bunlar hepimizi çok memnun eden veriler olmakla birlikte, sektör olarak daha iyisini yapmak için çalışıyoruz. Çimento sektörünü geleceğe taşımak için ihracat, beton yollar, atık geri dönüşümü ve insan kaynakları yönetimi olmak üzere 4 alana odaklanmamız gerektiğini düşünüyor ve her bir alana ilişkin öneriler geliştiriyoruz."
"Rusya ve Gürcistan ile gümrük sorununun çözümü 1 milyon tonluk pazar yaratır"
İhracat söz konusu olduğunda mevcut ihracat koşullarının iyileştirilmesi ve geleceğe dönük iyi bir ihracat stratejisi çizilmesi olmak üzere iki temel konu olduğuna değinen Çalbıyık, "Mevcut koşulların iyileştirilmesi noktasında atılacak bazı adımlar, sektörümüze önemli katkılar sağlayacaktır. Örneğin, Rusya ve Gürcistan gümrüklerinde çimentonun 28 günlük dayanım kontrolü için bekletilmesinin sektöre ciddi pazar kaybı yaşattığını görüyoruz. Sadece bu sorunun çözülmesi 1 milyon tonluk yeni bir ihracat hacmi anlamına gelir" dedi.
Lokal pazarda üretim yapacak global Türk markalarına ihtiyaç var
Çalbıyık, İyi bir ihracat stratejisi çizilmesinin önemini vurgularken, sözlerini şöyle sürdürdü: "Dünya çimento şirketleri liginde Türkiye ile özdeşleşecek, Türkiye markasına katkı sağlayacak şirketler çıkarmamız gerekir. Stratejik olarak ürün ihracatından çok oyuncu ihracına odaklanmamız gerekiyor. Lokalde üretim yapacak global Türk çimento markalarının çıkarılması için şirketlerin finansal kaynaklara erişiminin kolaylaştırılması önem taşıyor."
Beton Yollar ile 4 yılda bir Marmaray bütçesi kadar tasarruf
Beton Yolların milli bir altyapı ve ekonomi meselesi olduğuna değinen Çalbıyık, "Uluslararası araştırmalara göre yatırım maliyeti açısından bakıldığında asfalt yolların yapımı beton yolların 2 katına denk gelen bir maliyet doğuruyor. Asfaltın yıllık bakım-onarım maliyeti ise beton yolların maliyetinin 10 katına denk geliyor. Bu açıdan baktığımızdan beton yolların
tercih edilmesiyle Karayolları Genel Müdürlüğü'nce her yıl harcanan 2 milyar TL'lik bakım onarım masrafını ortadan kaldırarak, 4 yılda bir Marmaray inşa edebilecek parayı harcamak yerine tasarruf edeceğiz" dedi.
Sektör atık yönetiminde somut adım bekliyor
Enerji maliyetlerinin düşürülmesi için atık yönetiminin büyük önem taşıdığına değinen Çalbıyık, "Türkiye'de atıktan enerji üretim ve kullanım oranları Avrupa Birliği'nin gerisinde.
Biz çimento sektörü olarak bu problemin çözümünde gerekli yatırım yapmaya hazırız. Ancak yerel yönetimlerin de mevzuattan kaynaklanan yükümlülüklerini yerine getirme noktasında daha somut adımlar atmasını ve Çevre Bakanlığımızın da konunun takipçisi olmasını bekliyoruz" dedi.
"İş güvenliğinde başarılı sonuçların teşviklerle desteklenmesini bekliyoruz"
İş sağlığı ve güvenliği, çimento sektörünün en çok önem verdiği konuların başında geliyor. Son 10 yılda iş sağlığı ve güvenliği alanına çimento şirketleri ve ÇEİS'in yaklaşık 150 milyon TL yatırım yaptıklarını ifade eden Çalbıyık, "Bunun 6 milyon TL'sini tek başına ÇEİS yaptı. Bugün ÇEİS olarak İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim Merkezi'ne sahip Türkiye'nin ilk sendikasıyız. Geçtiğimiz 10 yılda çalışan sayımızda yüzde 20, klinker üretim kapasitemizde yüzde 30 oranında artış yaşanırken; kaza sıklık oranında yüzde 16 ve kaza ağırlık oranında ise yaklaşık yüzde 84'lük düşüş sağladık. İş güvenliğinde elde ettiğimiz başarılı sonuçların teşviklerle desteklenmesini bekliyoruz. İş sağlığı ve güvenliği faaliyetlerinde iyi performans gösteren işletmelerde, işveren SGK payında 1 yıl boyunca ilave yüzde 5 puanlık indirim yapılması Sıfır İş Kazası vizyonunu desteklemek ve özendirmek adına çok önemli bir teşvik olacaktır" dedi.
Sektör olarak hem mesleki eğitimin teşviki hem de iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması konularında pek çok çalışma yürüttüklerini hatırlatan Çalbıyık, "Üniversite-sanayi işbirliğinin artırılması için, gerekli teşvik ve imkanların sağlanmasının her iki tarafı da güçlendireceğine inanıyoruz. Yükseköğrenim programlarının sektörün ihtiyaçları dikkate alınarak revize edilmesi, yetişmiş eleman bulma sıkıntımızın çözümüne katkı sağlayacaktır" ifadelerini kullandı.
Tamam Soul,
senin dediğn olsun,
ve burayı, bu boş sözlerle işgal etmeyelim, antipatik oluyoruz.
" ELEKTRIK FIYATLARI YILLIK BAZDA %43,9 AYLIK BAZDA ISE %2,4 ARTIS GOSTERDI. 2018 YILININ IKINCI YARISINDA YAPILAN DOGAL GAZ FIYAT ARTISLARI GUCLU ELEKTRIK FIYATLARINA YOL ACARKEN, ZAYIF BAZ ETKISI, YILLIK BAZDA FIYATLARDAKI YUKSELISIN TEMEL SEBEBI OLMUSTUR. ANCAK, ILK YARIDA FIYATLAR MEVSIMSELLIKTEN DOLAYI 2Y18 SEVIYESININ ALTINDA KALMAKTADIR.
" AYLIK ELEKTRIK TUKETIMI, HAZIRAN AYINDA YILLIK BAZDA %0,1 ORANINDA ARTARAK 23,034 GWH SEVIYESINDE GERCEKLESMISTIR.
" HIDRO, RUZGAR VE DIGER YENILENEBILIR URETIM, TOPLAM URETIMIN SIRASIYLA %42, %7 VE %4'UNU OLUSTURMUSTUR. OZELLIKLE, HIDRO URETIMINDEKI ARTIS, TEMEL OLARAK ARTAN YAGISLARDAN VE ERIYEN KARLARDAN KAYNAKLANMAKTADIR.
GEDIK YATIRIM MENKUL DEGERLER A.S.
WWW.GEDIK.COM
Batının 3 tane HES'İ var ......
YTD.
SAYGILAR,
Feyyaz beyin cinlikte phd si var. Yaparmı yapar :) siz bakmayın kendisini çok seviyorum. genç ve dinamik son 3 yildir ülkede yaşanılan kaos ve yatırım zamanlaması pek uyusmadi hepsi bu. Tecrübe edinerek ve güçlenerek çimento da sözü geçen bir birey olduğunu unutmayalım. çoğunun o yaşta çocuğu malesef daha ayakkabısını bağlayamıyor.
https://i.hizliresim.com/gPVP60.png
Bu günde dirence dokunup geri geldi ,büyük olasılıkla 2.2 ye gevşer , veya olumlu gelişmeler var ise cuma direnci kırıp artık düşen kanaldan çıkarak trend yapmaya başlar....
Hiç böyle teknik analizdi şuydu buydu kendinizi yormayın.Henüz ilk yazı yazdığı 15.01.2018 den bu yana patrondan bile iyi fiyat öngörüleri yapan mı desem hatta oscarlık fiyat öngörüleri ; artık tahtada bu işi yapan ekibin bir üyesi mi desem daha piste teşrif etmedi.Herhalde ya kaynakları kesildi ya da tahtada 3-5 kuruşla yaptıkları manipülasyon hegemonyası BSOKE için satış yetkisi verildikten sonra son buldu.Gelsin o yardımcı olur size.
Yazik..... Emeklilik fonlari en dusukden 500K mali satmis. Bu capsizlarin cok vebali var. Degersizlestirme uzmani iyi egitimliler.... GA kararini uygulayamayan..... elini cebine atmayan basiretsizler.
Biride kalkmis kafa buluyor..... G7 falan.... Yeter artik ....13 senedir yarattiginiz magduriyetin icinde bogulun gidin gari. Sizde ... kalmadigi icin planladiginiz hersey ters teperde
kivranmaya devam edersiniz.
Size guvenipte destek olan herkesi bitirdiniz yaw.[emoji35]
Saygilar.
Boşverin onu bunu bize geçen cuma günü tahtaya basan kim ondan haber verin.
Size tavsiyem kimin ne kadar günahı sevabı vebali var onu da Allah bilir.Bende size yeter artık demek istiyorum ama nezaketen yakışıksız olur.Hepimizin bir de arasıra da olsa şöyle bir kendisini de değerlendirmesi gerekir.
Gittiniz eleştirilenizi zaten yaptınız yalnız toplantının sonunda verilen cevapları tutanağa işlettirmeyi unutmuşsunuz.ve samimi olarak söyleyeyim benim gözümde yırttığınız nokta burası.Yoksa şu yazdıklarınızı bir başkası yazsa bir başkası yapsa bu topicde gazabım çok daha büyük olurdu.Çünkü çok yanlış varsayımlar yaptınız burada hala da devam ediyorsunuz.Öyle ki yarattığınız ortamdan bazıları nasıl faydalandı ve faydalanıyor hala farkında bile değilsiniz.Bu durumlar oluşurkende en çok küçük yatırımcı zarar gördü.
Yazdıklarımı da yapıcı bir eleştiri olarak değerlendirin.Çünkü yüzünüze karşı olsa bunun çok daha fazlasını yapardım.
Sizin bir küçük yatırımcı edasında burada ağlanıp sızlanmaya hakkınız yok.
Adam olacaklar aldiklari karari uygulayacaklar nokta.
Mirasyedi ... yoksunlari.
Bencede polemik yapmayin.... patron
edasiylada yatirimcilari hor gormeyin.
Gun ola harman ola.... birgun bu hisselere ihtiyac olur....o zamanda ben onlari muhabbetle kucaklarim.
Merak etmeyin hergun 500 hisse olmasada hatiri sayilir bir kisminda islemler yapiliyor zaten.
Sizi bilmem ama ben hakkimi alincaya yada tasfiyeye kadar buradayim. Siz kendinize kayirin gari.