Originally Posted by
hisar06
Bu görüşünüze katılmıyorum. Emekli dediğiniz insanların çalışma koşullarını bilmiyorsunuz, görmediniz veya görmek istemediniz. Şimdi ki gençler aynı şartlarda çalışmayacağı gibi, iş beğenmiyorlar. Sistemin hatası olarak, yanlış eğitimin sonucu gençler beceriksiz duruma düşürüldüler. 1960- 1990 arası çalışanlar mesai diye bir şey olmazdı. İş bitince mesai biterdi. Bir lokma bir hırka ücrete çalışılır, 30 yıl çalışan memur ancak bir arsa alabilirdi.
Sonra emekliye verilen maaş ortalaması ( tüm emeklileri harmanlarsak ) 1600 tl. dir. Üst düzey bürokrat emeklileri saymaz isek , gerisi asgari ücret seviyesindedir. Çalışırken kesilen primleri bankaya faize, yada dolara yatırsalar şimdi zaten o parayı yine alırlar. Sorun emekliye verilen maaş değil. Adı üstünde emekli ( emek vermiş ) . Hak etmeden ( hiç bir prim ödemeden ) maaşa bağlananlara bakacaksınız. Suriyelisinden, pakistanlısına kadar tüm göçmenleri SGK havuzundan fonlarsanız elbette SGK açık verir.
Gençlerimize marka merakını bırakmalarını, okurken bile yaz tatilinde çalışmayı ve tasarruf etmeyi öğretmeliyiz. Ben yazın ayakkabı boyacılığı, inşaatlarda soğuk demircilik, şehir parkında garsonluk vb. çalışırdım. Sonra , tarla kiralayarak ; bamya, tütün vb. yetiştirerek , tavuk yetiştiriciliği bile yaptım. En son memur oldum. 5 yıldır emekliyim. Halen finans işiyle paramı katlamaya çalışıyorum. Birileri bana çalış demiyor. Kafede nargile çeken benim maaşıma yorum yapamaz.