Son açıklanan %400 lük bedellinin SPK tarafından onaylanmama ihtimali bana göre düşük değil. Talep edilen bedel zaten spota oranla anormal yüksek, herkes bunun altından kalkamayabilir.
Printable View
Son açıklanan %400 lük bedellinin SPK tarafından onaylanmama ihtimali bana göre düşük değil. Talep edilen bedel zaten spota oranla anormal yüksek, herkes bunun altından kalkamayabilir.
Eğer onaylanırsa ve kuzuların çoğu rüçhanları satma cihetine giderse aşağı yönde ciddi bir marj oluşur. %400 lük bedelli açıklandığında hisse 7 tl civarındaydı ve henüz ciddi bir tepki görmedik.
2018 deki FENER bedellisini çak yakından takip etmiştim. Mal almak için uygun zamanı bekliyordum. O bedellide spotun %30 u kadar bir bedel talep ediyordu ve hisse bedelli açıklandığında 40 tl civarındaydı (hisse başına 12.5 tl talep ediliyordu). Hisse 10 tl nin altına indi bedelli sürecinde hatta 8 tl lere kadar düştü. %80 düşüş oldu bedelli arifesine oranla, devasa bir düşüştü bu. Henüz GSRAY bedellisinde ciddi bir tepki görmedik, kuzular beklemede. Bir ihtimal bu bedelliyi SPK iptal ederse yırtar herkes.
2015 yılında BJKAS ta benzer bir durum söz konusuydu. %66,7 lık bir bedelli açıkladılar, sermayeyi 240 milyon TL'den 400 milyon TL'ye artıracaklardı ama SPK şartlı izin verdi, bundan dolayı da bu bedelli iptal edildi. Bir kaç ay sonra bu bedelliyi tahsisliye çevirip yeniden sundular, yani dernek nakit koymayacaktı, alacağına mahsuben katılacaktı, bedelliden gelecek parayı sadece borsadaki yatırımcılar (küçük ortak) koyacaktı. Bu da kabul görmedi ve bedelliler iptal edildi. Ancak aradan 8 yıl geçtikten sonra 2024 te Mayıs gibi BJKAS %400@1TL ancak bedelliye gidip sermayeyi 240M tl den 1.2 milyar tl ye çıkardı. Ama buna rağmen özsermaye hala ciddi şekilde ekside kalmaya devam ediyor.
GSRAY ın şu anki %400@1TL bedellisinde dernek kendi payına düşen 4.32x0.6=2.6 milyar tl yi nasıl koyacak acaba? Bu mevzu açığa kavuşmadı henüz. Nakit koyarsa ne ala. Belki de Kemerburgazdaki arazilerin Şirketten tahsil edilen aylık kira gelirine (aylık 8.6 milyon TL artı KDV) mahsuben bedelliye katılacak ki ayni sermaye oluyor, koyması gereken nakidi koymayacak. Eğer böyle olursa SPK arıza çıkartabilir çünkü bedelliden gelecek nakidin tüm yükü borsa yatırımcıların sırtına bindiriliyor, dernek hiç elini cebine atmıyor.
Not: Ayni sermaye, para dışında koyulan sermayeyi ifade eder yani nakit değil ama gayrimenkulün kendisi veya kira geliri vs gibi.
SPK nın bu bedelliyi onaylamama veya şartlı onaylama ihtimali bence %50 den fazla. Zaten geçen sene %100 bedelli yapmıştı, şimdi tekrar %400/bedelli yapma kararı aldı. Böyle zırt pırt bedelli olmaz. Ek olarak derneğin nasıl katılacağı muallakta. Eğer ayni sermaye koyacaksa bu da kabul görmeyebilir. Eğer SPK dan onay gelmezse hisse toparlar, onaylanırsa kuzuların tepkisine göre ciddi bir satış dalgası görebiliriz.
Aynen onaylar,bak TS bir sene içinde 2 bedelli yaptı şimdi sürünüyor 0,80-90,dötleri sıkıştımı ya hisse satıyorlar yada bedelliye gidiyorlar,adamlar böyle,iktidar taktiğini uyguluyorlar vur abalıya diyorlar,yine TS var bende,BJK'da var,TS'nin bedellisine girmedim,hiç R ana hisseden yüksek olurmu nerede görülmüş,o eski camlar şimdi bardak oldu...bunların haricine yüklüce kent vardı bende, önceki bölünmeyi kaçırmıştım,4000'e vurmuştu,300'e düştü başladım takılmaya,yani huyumu bilirsin vur,kaç taktiği uyguladım,400 üstüne atınca yoktum,taki 250 altına düşene kadar,ne 250'si 150 bile gördü,çokları fk oranı defter değeri 20 tl diyordu kaçın diyorlardı,ne kaçacağım topladım maliyet 170 oldu,çok iyi yatırım yapıyordu patronu mondelesdi,ama Türkiye ayağı zayıftı,halka açıklık oranı 0.54 bir bile değildi,yahu bunun işine belli olmaz diye arkasında güçlü patron var diye yüklendim,250 olunca kısmi sattım biraz,çünkü hedefim 30 üstüydü,önceki bölünmede 600 sınırına dayanmıştı,bu sefer 1550 oldu :evil:.zaten oraya kadar kademeli sattım,en son 700 sınırı göründü oraya kadar sildim süpürdüm maliyetim 890-900 üstüne atınca ufaktan satmaya başladım,çünkü bunların huyu çok pis zaten sığ hisse,1000-3000 lotlan hisseyi oynatıyorlar tahtavı vs,bugün 1045 tavanda hedefim 50 dolar,bu ikinci perdede iyi kaldırdım 450 hiçte fena para sayılmaz,tahsisli ve bedelsiz bekliyorum,fısıltılarda patron hisse toparmış diyorlar,acep diyorum kottanmı çıkacak düşüncesi hakim bende,bu ayın sonuna kadar haber gelmesi lazım beklenti öyle...oğlana gelince şimdi bir restoranın müdürü,iyiki bir işe girdi bana yük olmaktan kurtuldum,benim 3 çocuğum var 2 kız 1 oğlan en küçüğüm 36 yaşına oğlanda 37,büyük kız trabzonlulan evli ,dünür maçkalı A101 patronu hısmı olur onunlan iş yapıyor,yani durumları çok iyi,küçük kızımı rte harcadı,3 imtihanda kps ve kurumlar arasında sınavdan üstün perfonmans gösterdi chp'li olduğumdan sözlüde elendi,maliyeden giresunda 2 birinciliği istanbulda 1 birinciliği vardı,küfür etsem neye yarar,onu bir arkadaş vasıtasıylan isviçreye gönderdim zürih sigortaya,öyle sıradanı almıyorlar,ülkede ülke 3'cü sıralaması vardı son imtihanda 93 puanı vardı,bu kps değil kurum sınavı puanı,görüyoruz ülkede ne vevherleri eliyorlar boşuna yurt dışına kaçmıyorlar,valla bir chp'li olarak peşlerindeyim,'internette sınava tabi tuttular oradada başarılı oldu 9.9 üstü puan almıştı,buda çok yüksek rakamdı anında bünyesine kabul ettiler,şimdi isviçre ve istanbul arasında mekik dokuyor istanbul zürih ayağında sektörde yönetimde,oda benim gibi iktisatçıydı işletme bölümünden,3 çocukta üniversite mezunu,büyük öğretmen damatta öyle,küçük kızım sgortadı eşi garanti bankasının yönetiminde 3 dil biliyor,baba tarafının otelleri var,kartal,pendik ve beşiktaşda vs konutları var,tatil yörelerindeki yazlıkları es geçtim,oğlanda iktşsatçıydı koceeli üniversitesinde okuyordu oda sınıfın birincisiydi,proflan atışmış merdivenden yuvarlanmış tek dersten onu çaktı,çok uğraştık namert hoca gıcık olduğu için tek dersten çaktı,bilişimci olduğu için ona teklif geldi kuzeni aracılıylan Adnan Öztürk bilirsin eski GS başkanı,fan kulüp diye bir kulüp kurmuşlar oranın sorumlusuydu,ceosuda fransa mitteldi,18-19 yaşındaydı paraya gark oldu,ama iş yürümedi ekip dağıldı,diploması olmadığından ona sepet havası yaptılar,Aydın doğan bünyesinde iş yapmaya başladı,oradada sorun başladı,bilirsin tüpçüyü yalaka hırsız devleti 1 milyar dolandırdı yurt dışına bana bir mok olmasın diye para kaçırıyor,zaten çokları kaçırıyor sabancılar dahil,oradan ayrıldı filim şirketi kurdular arnavutköy,bebekte,önce iyilerdi,sonra içlerine fetö olayı girdi oradanda ayrıldı,zaten filimlere rte el koyup incelemeye alıyordu o iş daha nasıl yürüsün,istanbulunda çakalı olmuştu,çşitli müzik gurularının bir ara yönetmenliğini yaptı para getirmediği için onuda bıraktı,zaten önceden belirtmitim,oda senin gibi ateisttir devrimcidir,kendi işine gelmediği gibi basıp gider,yobazlarlan hiç işi olmaz,olmadığı için süründü,nasıl olsun atalarının ne yaptığını bilirdi,tarihi çok iyi bilirdi benim gibi binlerce kitap okumuştur,biraz uzun oldu,hisselerden girdik,sorunlardan çıktık :yes:
1-1 berabere kaldı,kötünün iyisi,zaten galip gelseydi hisseye az fark yaratırdı,çünkü 1 senedir hiç faydası olmadıki,bu başarı FB'de olsaydı yine 200 olurdu.
refaba hocam uzun ama çok güzel bir yazı olmuş, içten yazmışsın zevkle okudum. Pek çok mevzuya da değinmişsin. Özel mevzulara da girmişsin, valla helal olsun sana, ki bunlar hayat dersi niteliğinde. SPK bedelliyi onaylar diyorsun, ben ise fifti fifti diyorum. Burada gerçekten de KYlerin ciddi şekilde aleyhine bir durum söz konusu. %100 bedelliyi patlat, aradan 1 yıl gibi zaman geçtikten sonra bir %400 bedelli daha yap. Yok böyle bir dünya. Büyük ortak olan dernek hep kendine yontuyor. %400 lük bedelliye onay verilmesi bence hata olur. Eğer onay vereceklerse derneğin de kendi kaynaklarıyla 2.6 milyar TL nakit koyarak bedelliye katılmasında ısrarcı olunmalı, öyle ayni sermaye ile bedelliye katılmak veya şirketten sürekli borç almak vs gibi anti kuntin işlere müsaade etmemeli.
KENT gibi tedavüldeki lotları çok çok az olan hisselerde para kazanıyor olmana sevindim. Bu tür hisseler bana uygun değil, bunlara ben giremem, girsem bile çıkamam. Portföy ufak olacak, ayrıca zamanlamasını da doğru yapmak şart bunlarda.
Doğru dedin. Sportiflerin arasında FENER'in yeri başka. En profesyonelce yönetilen Sportif A.Ş. FENER'dir. Dolayısıyla da yatırımcısına en çok kazandıran da FENER. Böyle olması gayet doğal, iyi yönetilen şirketlerin yatırımcıları her daim kazanır. Bak mesela FENER ve GSRAY her ikisi de bedelli açıkladı. FENER'in bedellisinden 900 milyon TL para gelecek, GSRAY'ınkinde ise 4.32 milyar TL gelecek. Arada devasa fark var ve bu farkın faturası KYlere çıkıyor. Ayrıca, GSRAY devasa şekilde sulanacak ve tedavülde 2 milyar 160 milyon hisse olacak. FENER'İN lot sayısı ise 83 milyon lot olacak. Bölündükten sonra hangi hissenin gideceği bariz değil mi?
Eğer SPK bedelliye onay verirse 432 milyon adet rüçhan verilecek. Mevcut yatırımcıların bir kısmı rüçhanlarını kullanarak bedelliye katılacak ve ellerindeki her 1 lot için 4 TL ödeyecekler. Bazı yatırımcılar da bedelliye katılmama kaararı alıp rüçhanlarını satma cihetine gidecek. Acaba bu 432 milyon adet rüçhanın kaç tanesi satışa tabi olacak? İşte bunun cevabı şu anda bilinmiyor. Hele SPK onay konusunda kararını versin, onu müteakiben millet kararını vermeye başlar. İşte bu karar hissenin gidişatı üzerinde 1 nolu etken olacak. Hisse ciddi satış yiyecek ise bunun nedeni rüçhanların satışından kaynaklanacak. Rüçhan fiyatındaki düşüş otomatik olarak hisse fiyatına yansıyacak ama kaldıraçlı okarak. Rüçhan fiyatı 1 birim düştüğünde hisse 2 birim düşecek. Rüçhan tahtasında yeteri kadar likidite yoksa bu düşüş çok sert olabilir.
2018 deki FENER bedellisinde bunu günü gününe yaşadım. Spotun %30 una tekabül eden bedelli açıklandıktan sonra FENERi takibe almış ve alım için fırsat kollamaya başlamıştım. Hisse baştan çok olumsuz tepki vermedi, yavaştan yavaştan düşüyordu, zaman zaman yukarı tepki de veriyordu. Ama millet bedelliye katılmama kararı alıp rüçhanlarını satmaya başlar başlamaz düşüşler iyice sertleşti.
Düşük hacimle hafif aşağı yönlü harekete devam. Bakalım SPK ne zaman karar verecek. Yıl sonuna kadar bir karar çıkmalı.
Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Fenerbahçe Futbol A.Ş.'nin 151 milyon TL'lik bedelli sermaye artırımı talebini onayladı. Artırım sonrası şirketin sermayesi 250 milyon TL’ye çıkacak. Mevcut ortaklara pay alma hakkı, 1 TL nominal değerli pay için 6 TL fiyat üzerinden kullandırılacak.
Darısı GSRAY ın başına. 28 Kasımda açıklanan bedelliye 12 Aralıkta onay geldi. SPK 2 haftada onayını verdi. Hızlı çalışmaya başladı SPK, eksik YK üyeleri ile başkan atanınca SPK da işler yoluna girdi. EREGL bedelsiz başvurusunu onayı çok uzun sürmüştü.
BJK bastı gaza tavana gidiyor,buda takıldı guya peşine ama menzili yetmedi :kmk:
%50 kısımı duruyor,zaten gargi emicemden fullediydim ona attım 4.30 üstünden maliyet 4.48 idi,70 üştüne atınca %25 ondanda okuttum,bilirsin ben vurkaççıyım yani işimi bilirim,kentim 1149 yapmıştı,menzili yetmedi yukarıya gitmeye 1090 cıvarında oyalanıyor,olsun onda maliyet 890 yarısını okutmuştum,snpamımda tavan çekti onda maliyetim 63 idi,200 cıvarından 60 altına inmişti,ondanda tavandan biraz okuttum,sadece zarar bunda var maliyet 6.70-7 olmasını bekliyorum,esasında bırak 7 üstünü %400 bedelli açıklıyor aşağıya inmesi ilginç,eskiden böyle değildi,bedelli,bedelsiz açıklayan şirketler uçup giderdi,şimdi top yekün düşüyorlar :notr:
FB bugün bölündü %152.5 bedelliye gitti,sportiflerde bedelli moda oldu anlamadım gitti,galiba milleti keriz sanıyorlar,R ilginç geldi bana,önce 35 sonra 60 üstü,şu aralar 55-56 :notr:
17 Aralık Salı FENER rüçhan fiyatının açılacağı baz fiyat:
Bugün kapanış = 105.60
Bölünmüş fiyat = (105.60 +9.16) : 2.5257= 45.44 TL
Rüçhan fiyatı = 105.60 - 45.44= 60.16 TL
Sağlama: (60.16+9.16) : 1.5257= 45.44
Rüçhan tahtalarında ilk ve son gün sınırsız limit var diğer günler +/- % 50. Mesela bugün FENER rüçhan tahtası baz fiyatı 60.16 idi ama 35.60 ı gördü. %40 lık bir boşluk var. Salınıma bakar mısınız? Pasiften alt kademelere girilirse kağıdın gelme olasılığı düşük değil. Tahta son derece sığ olduğu için ve normal limitler uygulanmadığı için aşırı volatilite söz konusu, böylece çok düşük bir fiyattan alım yapma imkanınız var. Unutmayın tahta çok sığ, o yüzden rüçhan tahtasında aktiften değil pasiften işlem yapmak daha doğru olur.
SPK dan onay geldikten sonra, rüçhan tahtası açıldığında benzer volatiliteye GSRAY.R tahtasında da şahit olacağız.
Hedeflediğim fiat olursa anında okuturum,önceden elimde kalanların bir kısımını dün 60 üstü vermiştim,bugün 38 yaktı 40'dan stoploss yaptığımın yarısı ile yerine koydum,ben stoploos olayında hissenin %50 kısımını değerlendiririm,çünkü her ihtimal dahilinde yukarıya zıplama yapabiliyor,başıma çok geldi,bununda bölünmesi an meselesidir.
FB 42.5 altında-R 55...FB sportiflerin imajını bozdu,çünkü onu takip ediyorlardı,o düşüyor diğerleride düşüyor :notr:
6.29 gördü en son,zamanında 400 olan hisseydi,ortalama bölünüşe vuracak olursak fiatı 15 yapıyor...bedelli açıklamasından sonra yalandam adamı 7 üstüne atar,çünkü devamlı düşen hissenin bedellisine kimse girmez.
Sen 7 nin üstünü bekliyorsun ben 1.75 in altını (bölünmüş fiyat bazında) ki bölünme öncesi fiyat bazında (1.75x5)-4= 4.75 ediyor. 432 milyon adet rüçhan tedavüle çıkacak. Sığ olup normal limitler uygulanmayan rüçhan tahtasında 150-200 milyon rüçhan satılırsa ne olur bir düşün. FENER bedellisinde talep edilen meblağ spota göre ciddi rakam değildi ama buna rağmen %20-25 gibi bir oran bedelliye katılmıyor gibi gözüküyor. Bedelliye katılmama oranının GSRAY için bunun 2 katı %40 civarı olması çok muhtemel çünkü 6.3 olan hisse için 4 TL gibi yüksek bir bedel talep ediliyor.
6.21 yaptıktan sonra destek geldi 6.30 üstüne attı,hafta sonu maçı var kayseriylen,bunu mecbur fiatlıyacak,tahminen 6.50 üstüne atacak,hala bedelli olayını tahtaya yansıtmadılar,eli kulağında sayılır.
:kahkah:,sen daha iyi bilirsin,buna ben bayağı takılıyorum,ben hiç tavanını görmedimki,geçen sene neyse şimdi o,üstelik o seneden çok daha kötü durumda fiat olarak,zaten SPK bedelli için onay verdi,onay vermeseydi belki,şimdi nasıl haşırt diye geçiririz hesapları yapıyorlar,normalde herşey iyi,bunun önceden yazdığım gibi yeri burası değil,çoktan 10 üstünde olması gerekirdi,demekki olmadığı zaman olmuyor,yani sorun tahtacısında,kulübü boş ver,çoğu sektörler bile sallantıdayken kulübün durumunumu düşüneceğiz,mesela bir AZTEK teknoloji var,hisse 160'a vurmuş karda yazıyor fiatı 47 altında,şimdi çık işin içinden,patronu önceden geri toplama kararı alıyor,hisseyi tepe noktaya çıkartıyor,başlıyor hisseyi boşaltmaya :evil:,sorarlar insana neden borsaya kote oldun diye,yani eskiden bir deyim vardı,borsa kim,kime gorsa :yes:
Bak PALA, SPK'dan onay henüz çıkmadı ama eğer benim mallanmamı istiyorsan onay sonrası fiyatları şu seviyelerin altına çekeceksin:
GSRAY bölünmüş fiyat 1.75 TL
GSRAY rüçhan 3 TL
Bu 2 fiyat bölünme öncesi 4.75 e tekabül ediyor. Henüz SPK’dan bedelliye onay çıkmadı bekliyoruz.
Eğer seninle ayni safta yer almamı istiyorsan bu seviyelerin altına indireceksin. Aksi halde ben yokum ona göre.
Acaba bedelliden sonra bölünürse TS yanına postalanırmı ?,çünkü o yanına eş alıyor,şöyle 0.99 olursa iyi olur :evil:
Sana katılmamak elde değil,çünkü grafiğinde bölünmelere göre 2000 başlarında tepe nokta 9 gözüküyor,daha yarı fiatına düşmüş değiliz,yani 450 yapıyor,demekki hala pirimli,senin 4.75 fiatın yine iyimser rakam,gerçi oraya kadar düşüreceklerini sanmıyorum,önünde 5.75 var daha :he:
Herkese selamlar.....
Dolar bazlı aylık grafik de dibin dibi 12 dolar cent
3 defa ordan depmiş....
Bir defa da 11 dolar centten....
12 dolar cent bugünkü kurla 4.20 tl yapıyor....
11 dolar centte 3,85 tl yapıyor....
Bekleyelim görelim....
Neylerse mevlam güzel eyler....
Saygılar/Başarılar....
Nerelerdesin Tengri ya? Yorumlarına hasret kaldık. Ben 4.75 in altı diyorum, sen 4.20 ve 3.85 den bahsediyorsun. Neyse, bakalım Mevla neler eyleyecek, piyasa nasıl karar verecek göreceğiz. Belki de buralara hiç inmez, Mevla bu yönde de karar verebilir.
Hele bir SPK onay versin, 432 milyon adet rüçhandan kaç milyonunun satılacağını yani bedelliye % kaç oranında katılım olmayacağını merakla bekliyorum.
FB tökezledi,bunun önü biraz daha açıldı,kayseriyide yenerse :whistling:
şampiyonluk garanti olunca spor hisselerinde fiyat hep düşmüştür. bence yükselir gibi yapıp yukarıdan küçük yatırımcıya verirler yine. yatırım tavsiyesi değildir.
Kayseriyi farklı yendi,neredeyse yarım düzineyle,6.50 stoplossum %50 idi,cuma 6.05 yaktı ve toparladı 6.11 kapattı,bana göre yetmez 30 üstü kapatmalıydı,35-10 altı bayağı aldım ikinci stoploos kullanmam,6.50 yaptığım stoplarımı alttan ilave ettim noksanım tamamlandı,bazen zarar kesler artıya dönebiliyor,tekrar 6.50 olursa karda sayılırım yani 2 puanlan,tavanı 6.72...şu sıralar tahtacısının kafası çok karışık,devamlı aşağıya bastıkça lot kaptırıyor,her aşağıya bastıkça ben varım bundan sonra,elmi yaman beymi yaman demişler,ayni durum başıma kent ve ptrokentte gelmişti,hisseyi kentte 400 cıvarından 150 cıvarına çekmişlerdi,ama ben 250 inişinde stoploss uygulamıştım,çünkü 300 altı tehlikeliydi benim için öylede oldu,zaten 300-400 arasında bayağı al,sat yapmıştım,çünkü hisse 300 iken bir bakıyorum 350-380 yapıyordu,1 lotta kazanç en aşağı 50-80 demekti,150 görmesinden sonra 150-200 ayni taktiği uyguladım ve tuttu,bilançolarda pozitife geçtiğinde devamlı kar yazmaya başladı,170 maliyetlen 1500 üstüne kadar geldim kademeli satışlan,şimdi ettiğim karlan tahtacısıylan matrak geçiyorum,yani hisse 100 altına inse bile karda sayılırım-gelelim petroya,biz ona deli petro deriz,ismini bigpara,investing,mynette öyle koymuştuk,big ve mynet forum yazışmaları sonlandırdı,çünkü çoğu zaman iktidara giydirme yapılıyor diye,petro 850 yaptıktan sonra soluğu 250'de aldı,başladık ufak takılmaya 150 altına inişlerde ufaktan yüklenmeye başladık soluğu 100 altında 90 altını bile gördük,çünkü patronu manyak aç gözlü devamlı hisse satar,neyse 110 maliyetlen açıkladığı iyi bilançolarlan 450 gördü,ben 150-250-350 ve 400 üstü çoğunu okuttum,şu sıralar 230-260 arası gezeliyor,hala 300 bile etmiyor,üstelik 10 kat bilanço açıkladığı halde,bu ikisinin önceki bölünmelerine katılmamıştım,düştükten sonra alınacak noktalara gelince takılmaya başladım,şimdi sıra bunda,zaten BJK benim anteraman yerim 4.40-4.70,ben mantık yürütürüm borsada,palavra diyenlere tavsiyem pkent ve kent topiğine uğrasınlar görürler orada,oralara benden başka takılan olmadı 2 senedir,TH sana ve diğer arkadaşlara bol kazançlar dileğiylen...ytd.
Sağol abi. Benim alım seviyelerim belli:
GSRAY bölünmüş fiyat olarak 1.75 tl nin altı
GSRAY rüçhan fiyatı olarak 3 tl nin altı
(henüz GSRAY bölünmedi, SPK dan onay bekliyoruz)
FENER bölünmüş fiyat 35 tl nin altı
FENER rüçhan 44 tl nin altı
Bu seviyelere gelirlerse ne ala, aksi halde yolları açık olsun.