Son açıklanan %400 lük bedellinin SPK tarafından onaylanmama ihtimali bana göre düşük değil. Talep edilen bedel zaten spota oranla anormal yüksek, herkes bunun altından kalkamayabilir.
Son açıklanan %400 lük bedellinin SPK tarafından onaylanmama ihtimali bana göre düşük değil. Talep edilen bedel zaten spota oranla anormal yüksek, herkes bunun altından kalkamayabilir.
3 Eylül 2025 de PPF den (%100 nakitten) çıkıp 29.30 dan YKBNK aldım. Tek kağıt, portföyün tamamı YKBNK.
Eğer onaylanırsa ve kuzuların çoğu rüçhanları satma cihetine giderse aşağı yönde ciddi bir marj oluşur. %400 lük bedelli açıklandığında hisse 7 tl civarındaydı ve henüz ciddi bir tepki görmedik.
3 Eylül 2025 de PPF den (%100 nakitten) çıkıp 29.30 dan YKBNK aldım. Tek kağıt, portföyün tamamı YKBNK.
2018 deki FENER bedellisini çak yakından takip etmiştim. Mal almak için uygun zamanı bekliyordum. O bedellide spotun %30 u kadar bir bedel talep ediyordu ve hisse bedelli açıklandığında 40 tl civarındaydı (hisse başına 12.5 tl talep ediliyordu). Hisse 10 tl nin altına indi bedelli sürecinde hatta 8 tl lere kadar düştü. %80 düşüş oldu bedelli arifesine oranla, devasa bir düşüştü bu. Henüz GSRAY bedellisinde ciddi bir tepki görmedik, kuzular beklemede. Bir ihtimal bu bedelliyi SPK iptal ederse yırtar herkes.
2015 yılında BJKAS ta benzer bir durum söz konusuydu. %66,7 lık bir bedelli açıkladılar, sermayeyi 240 milyon TL'den 400 milyon TL'ye artıracaklardı ama SPK şartlı izin verdi, bundan dolayı da bu bedelli iptal edildi. Bir kaç ay sonra bu bedelliyi tahsisliye çevirip yeniden sundular, yani dernek nakit koymayacaktı, alacağına mahsuben katılacaktı, bedelliden gelecek parayı sadece borsadaki yatırımcılar (küçük ortak) koyacaktı. Bu da kabul görmedi ve bedelliler iptal edildi. Ancak aradan 8 yıl geçtikten sonra 2024 te Mayıs gibi BJKAS %400@1TL ancak bedelliye gidip sermayeyi 240M tl den 1.2 milyar tl ye çıkardı. Ama buna rağmen özsermaye hala ciddi şekilde ekside kalmaya devam ediyor.
GSRAY ın şu anki %400@1TL bedellisinde dernek kendi payına düşen 4.32x0.6=2.6 milyar tl yi nasıl koyacak acaba? Bu mevzu açığa kavuşmadı henüz. Nakit koyarsa ne ala. Belki de Kemerburgazdaki arazilerin Şirketten tahsil edilen aylık kira gelirine (aylık 8.6 milyon TL artı KDV) mahsuben bedelliye katılacak ki ayni sermaye oluyor, koyması gereken nakidi koymayacak. Eğer böyle olursa SPK arıza çıkartabilir çünkü bedelliden gelecek nakidin tüm yükü borsa yatırımcıların sırtına bindiriliyor, dernek hiç elini cebine atmıyor.
Not: Ayni sermaye, para dışında koyulan sermayeyi ifade eder yani nakit değil ama gayrimenkulün kendisi veya kira geliri vs gibi.
SPK nın bu bedelliyi onaylamama veya şartlı onaylama ihtimali bence %50 den fazla. Zaten geçen sene %100 bedelli yapmıştı, şimdi tekrar %400/bedelli yapma kararı aldı. Böyle zırt pırt bedelli olmaz. Ek olarak derneğin nasıl katılacağı muallakta. Eğer ayni sermaye koyacaksa bu da kabul görmeyebilir. Eğer SPK dan onay gelmezse hisse toparlar, onaylanırsa kuzuların tepkisine göre ciddi bir satış dalgası görebiliriz.
Aynen onaylar,bak TS bir sene içinde 2 bedelli yaptı şimdi sürünüyor 0,80-90,dötleri sıkıştımı ya hisse satıyorlar yada bedelliye gidiyorlar,adamlar böyle,iktidar taktiğini uyguluyorlar vur abalıya diyorlar,yine TS var bende,BJK'da var,TS'nin bedellisine girmedim,hiç R ana hisseden yüksek olurmu nerede görülmüş,o eski camlar şimdi bardak oldu...bunların haricine yüklüce kent vardı bende, önceki bölünmeyi kaçırmıştım,4000'e vurmuştu,300'e düştü başladım takılmaya,yani huyumu bilirsin vur,kaç taktiği uyguladım,400 üstüne atınca yoktum,taki 250 altına düşene kadar,ne 250'si 150 bile gördü,çokları fk oranı defter değeri 20 tl diyordu kaçın diyorlardı,ne kaçacağım topladım maliyet 170 oldu,çok iyi yatırım yapıyordu patronu mondelesdi,ama Türkiye ayağı zayıftı,halka açıklık oranı 0.54 bir bile değildi,yahu bunun işine belli olmaz diye arkasında güçlü patron var diye yüklendim,250 olunca kısmi sattım biraz,çünkü hedefim 30 üstüydü,önceki bölünmede 600 sınırına dayanmıştı,bu sefer 1550 oldu.zaten oraya kadar kademeli sattım,en son 700 sınırı göründü oraya kadar sildim süpürdüm maliyetim 890-900 üstüne atınca ufaktan satmaya başladım,çünkü bunların huyu çok pis zaten sığ hisse,1000-3000 lotlan hisseyi oynatıyorlar tahtavı vs,bugün 1045 tavanda hedefim 50 dolar,bu ikinci perdede iyi kaldırdım 450 hiçte fena para sayılmaz,tahsisli ve bedelsiz bekliyorum,fısıltılarda patron hisse toparmış diyorlar,acep diyorum kottanmı çıkacak düşüncesi hakim bende,bu ayın sonuna kadar haber gelmesi lazım beklenti öyle...oğlana gelince şimdi bir restoranın müdürü,iyiki bir işe girdi bana yük olmaktan kurtuldum,benim 3 çocuğum var 2 kız 1 oğlan en küçüğüm 36 yaşına oğlanda 37,büyük kız trabzonlulan evli ,dünür maçkalı A101 patronu hısmı olur onunlan iş yapıyor,yani durumları çok iyi,küçük kızımı rte harcadı,3 imtihanda kps ve kurumlar arasında sınavdan üstün perfonmans gösterdi chp'li olduğumdan sözlüde elendi,maliyeden giresunda 2 birinciliği istanbulda 1 birinciliği vardı,küfür etsem neye yarar,onu bir arkadaş vasıtasıylan isviçreye gönderdim zürih sigortaya,öyle sıradanı almıyorlar,ülkede ülke 3'cü sıralaması vardı son imtihanda 93 puanı vardı,bu kps değil kurum sınavı puanı,görüyoruz ülkede ne vevherleri eliyorlar boşuna yurt dışına kaçmıyorlar,valla bir chp'li olarak peşlerindeyim,'internette sınava tabi tuttular oradada başarılı oldu 9.9 üstü puan almıştı,buda çok yüksek rakamdı anında bünyesine kabul ettiler,şimdi isviçre ve istanbul arasında mekik dokuyor istanbul zürih ayağında sektörde yönetimde,oda benim gibi iktisatçıydı işletme bölümünden,3 çocukta üniversite mezunu,büyük öğretmen damatta öyle,küçük kızım sgortadı eşi garanti bankasının yönetiminde 3 dil biliyor,baba tarafının otelleri var,kartal,pendik ve beşiktaşda vs konutları var,tatil yörelerindeki yazlıkları es geçtim,oğlanda iktşsatçıydı koceeli üniversitesinde okuyordu oda sınıfın birincisiydi,proflan atışmış merdivenden yuvarlanmış tek dersten onu çaktı,çok uğraştık namert hoca gıcık olduğu için tek dersten çaktı,bilişimci olduğu için ona teklif geldi kuzeni aracılıylan Adnan Öztürk bilirsin eski GS başkanı,fan kulüp diye bir kulüp kurmuşlar oranın sorumlusuydu,ceosuda fransa mitteldi,18-19 yaşındaydı paraya gark oldu,ama iş yürümedi ekip dağıldı,diploması olmadığından ona sepet havası yaptılar,Aydın doğan bünyesinde iş yapmaya başladı,oradada sorun başladı,bilirsin tüpçüyü yalaka hırsız devleti 1 milyar dolandırdı yurt dışına bana bir mok olmasın diye para kaçırıyor,zaten çokları kaçırıyor sabancılar dahil,oradan ayrıldı filim şirketi kurdular arnavutköy,bebekte,önce iyilerdi,sonra içlerine fetö olayı girdi oradanda ayrıldı,zaten filimlere rte el koyup incelemeye alıyordu o iş daha nasıl yürüsün,istanbulunda çakalı olmuştu,çşitli müzik gurularının bir ara yönetmenliğini yaptı para getirmediği için onuda bıraktı,zaten önceden belirtmitim,oda senin gibi ateisttir devrimcidir,kendi işine gelmediği gibi basıp gider,yobazlarlan hiç işi olmaz,olmadığı için süründü,nasıl olsun atalarının ne yaptığını bilirdi,tarihi çok iyi bilirdi benim gibi binlerce kitap okumuştur,biraz uzun oldu,hisselerden girdik,sorunlardan çıktık
![]()
1-1 berabere kaldı,kötünün iyisi,zaten galip gelseydi hisseye az fark yaratırdı,çünkü 1 senedir hiç faydası olmadıki,bu başarı FB'de olsaydı yine 200 olurdu.
Yer İmleri