AFO günlük durum nedir
SM-G930F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Printable View
AFO günlük durum nedir
SM-G930F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Uph I burada yazan arkadaşa da teşekkürler. :)
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Rica ederim sayin trust06.
Unluden premium bir fonun cikmasi gerekiyor artik.Icerigi guzel.
Saygilar.
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
O miktara göre Çok para değil haklısınız. Ama getirisi de düşük tabi. Bir tcd değil :)
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Haydo Dayı gene almış sazı eline ... 35 lik kırışmak da az buz değil hani , haklı yani... piyanoyla chopinle olmaz o iş , bağlamayı eline alıp bir türkü yakması lazım tefasa ,spk'ya ...
Net 17,10
Aylık net 1,40,
Günlük net 0,047 altı kalan fonlar nkolay'ın gerisinde kalacaklar.
Nette bu oranı geçen fonları bulmak lazım.
Bu konuda benim daha önce bir tecrübem var. Fonda değil ama N-Kolay Bono'da %10 stopaj ile bağlanmış bonolar vadesi geldiğinde bozdururken anlık geçerli stopaj oranı %15 iken %10'dan işlem gördü.
Yani aldığınız anda stopaj oranı neyse bozdurduğunuzda da o oran geçerli olur. Bu da demek oluyor ki 31 Mart'a kadar aldığınız uygun fonlarda sonsuza kadar 0 stopajı koruyabilirsiniz.
https://m.youtube.com/watch?v=gs_Gxhk44ZY
Yatırım tavsiyesi değildir...
Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ktm %+0,337
mps %+1,175
opb %+0,594
sua %+0,130
Bu durum hsy fonları da kapsıyorsa eğer; bu tarihler arasında hsyf leri satıp tekrar alırsak. İlerde diyelim mart, nisan ayında hsyf lere gelebilecek küçük miktarlı stopajdan muaf olma imkanı sağlar mı?
Eğer ömür boyu stopajdan muaf olunacak sa (ki olabilir çünkü burda amaç tl fonlarına giriş yaratmak. Böyle bir imkan sağlayarak parayı dövizden çekmeye çalışıyorlar.) Bu kapsama giren bütün fonlarda satıp tekrar almak mantıklı olur mu?
Bunu ciddi ciddi araştırıp netleştirmek lazım.
SM-A320F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Operatörlerin numara taşıma kampanyaları gibi olmuş. [emoji3]
SM-A320F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Fonların fiyatı günlük belirlenir, mevduat gibi vadesi yoktur bundan dolayı bir kez alayım ömür boyu muafiyet diye bir olay yok.
Mart ayında normal kesmeye başlar sistem.
Fiyatla ilgili değil ki çelişki üstadım, stopaj oranı fonu alırken neyse, satılana kadar ona sabitlenir miyi tartışıyoruz aslında.
Daha önce benzer bir düzenleme yapıldıysa o zaman nasıl uygulandığını bakmak lazım.
Ya da birileri çıkıp açıklama yapacak. Haydar Bey'e bir soralım Twitter'dan bakalım ne diyecek.
Arkadaşlar içerisinde hisse senedi olmayan ppz ile portföy yapabileceğim mevduat faizinden fazla getiri sağlayacak bir fon önerisi alabilir miyim sua iyi geldi gözüme ama hisse senedi içeriyor,kendim zaten bu işi yaptığım için istemiyorum içermesini.
Ti7 ve İBB fonlar hisse içermiyor ama borsa düşünce bunlar da büyük ihtimalle düşüyor, yine hisse içermeyen Ahu fon var ama getirisi Ppz ile aynı civarda. Osd fon getirisi güzel bunu tavsiye ederim. Bir de az hisse içeriğiyle Eic fon var. Ben bir tercih yapsam Eic sonra Osd seçerdim Bu fonları inceleyebilirsiniz
Fon lobisine hediyemdir.
https://docs.google.com/spreadsheets...Xfts/htmlview#
Dostum suan icin mevduatlar 20 ye dayandi.hisse senedi olmayan herhangi bir fon bunu GECEMEZ.nedeni dolar dusuyor faiz yuzunden eurobond fonlarini,sukuk dovizli olanlari,altin gumus fonlarini cikar.zaten geriye bisede kalmiyor.PPZ yerine AHU alabilirsin bu arada getirin artar.
Suan mevduati tek gececek fonlar hsyf lardir.turev kullananlari alirsan pek zarar yazmaz.ornek tkf.
Hisse yoğun fonlarda fon yöneticileri sosyal medyada caka satıyor.Bir çok fon yatırımcısıda alkış tutuyor.Arkadas son 5 aydır bistten kendin pörtföy kursan daha çok kazanacaktın.Fonları ve yöneticileri bu kadar abartmaya gerek yok.Tcd,tkf,oph,mac gibi bir kaç fon haricinde diğerleri piyasanın çok gerisinde.
SM-J710FQ cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Burada yatırımcısı yoktur herhalde döviz fonlarında Haziran da gelen duzenlemeden de geri vites. %15 ek vergi 1 Ocak itibariyle kaldırılıyor.
arzum tavan olmuş, alanlara duyurulur...
Fiba ile tekrar konuştum. Durum Sn. Myfinans'ın dediği gibi., eski fonları alıp satmak gerekecek. Bu arada bahsedilen zaman aralığı içinde alınan fonların (23.12-31.03) , bir daha hiç stopajları olmayacak.
RBH de son iki gündür performans düşüşü var. Dün %0,14 idi. Bugün %0,0611 getirmiş. RBH 'nin de sonu MPS gibi mi olacak acaba?
İş bankası dün aldığım ppfleri sattım halen stopaj kesiyor...
Merhaba üstad, konuyu bir kamu bankasının vergi bölümüne yani konunun direk muhatabına mail ile ilettim. Cevap gelirse paylaşırım zira çok kafa karşıklığı yarattı bu durum.
Birde müsadenizle konu dışı birşey sormak istiyorum uzmanlık alanınız olduğu için. Viop xu030 tarafında TEB'in uzun kontratları ciddi arttırmasını nasıl yorumluyorsunuz? Dün +14.000 ile toplamda 133.000'e ulaşmış.
Ben sattım bütün filleri, yarın da ppz'ye çevireceğim, artık ne olursa olsun, hem bahane oldu. ppz bir tık daha iyi.
TEB geçen sene coronadan önce de yogun uzundaydı. Hemen hemen hiç birini çıkamayıp çok yoğun zarar yazdı. 2-3 senedir viop long tarafını sürekli domine ediyor. Ancak viop takası pratikte pekte ipucu veren bir şey değil bence.Ben 12 -13 yıldır bununla ilgili bir işaret görmedim. Ne düşünürseniz bazen oluyor, bazen olmuyor. Yazı -tura gibi.
Yabancıların long, yerlilerin short oldugu zamanda çöktüğüne de şahit oldum. Toplu değil, dağınık tarafa ( milletin ky dediği tarafa ) 25 bin puan gittiğine de şahit oldum. Sadece yukarı beklenti ile değil, hedge vs. maksatlı da olaiblir.
2007 krizinden önce efg istanbul vardı hep uzun tarafında . long kontratların %90'ı hep onlardaydı. Ama spot 58 bin 22 bine düştü elindekilerle birlikte.
Yani ben şahsen, takasın anlamlı bir ipucu verdiğine şahit olmadım. Ne düşünürseniz %50 tutuyor, tutan akılda kalıyor, algıda seçicilik oluyor. Deustche, citi, merryl gibi kurumların hepsinin short olduğu dönemde yukarı ralliler de gördüm.
Benim kendi yazdığım onlarca sistem var, biraz meraklı olduğum için, 5 dakikalık mumlarla onlarla trade ediyorum açıkçası. piyasa ne derse, ne yöne giderse o yöne gidiyorum. Hiç beklentisiz, tahminsiz. Ne haber, ne takas vs. bakmıyorum. Zaten en uzun pozisyonum bir bucuk saat sürüyor. Hiç bir geceye pozla girmiyorum.
Ben "bahsedilen zaman aralığı içinde alınan fonların (23.12-31.03) , bir daha hiç stopajları olmayacak." görüşüne katılmıyorum. Burada ciddi bir karışıklık var. Fonların mevduat ve bono gibi vadeleri yok. Fiyatları günlük belirleniyor. Bu sebeple sadece bahsedilen aralıkta stopaj muafiyeti olabileceğini düşünüyorum. Yetkililerden bu konuda ek bir açıklamaya ihtiyaç var.
süresiz olması normal çünkü faiz düştüğü zaman kimse sonsuza kadar ppf de kalmayacaktır.