%25ten faize yatırdığını söyledi videoda. Ama 2-3 yıl önce.
Yatırım tavsiyesi değildir.
Altinla ilgili forum varmi?
Thyssenkrupp, Gebze’deki çelik tesisini satıyor
https://t.co/StirAL3uSV
Akaryakıt fiyatında kur ve petrol artışını karşılayacak marj kalmadı
https://t.co/rVA8ZYnTX5
İyi ....... geçmiş.
Ülke parasını bu hale getirenler utansın...
Sonra da yerli ve millilikten bahsederler...
Ekonomi bilgisi cari açıktan ibaret cari açığı sözüm ona bir taraflarından uydurdukları rekabetçi kur söylemiyle çözeceklerini sanan tayfanın ülkenin parasını getirdikleri durum... Daha ithalata bağımlı ihracatımız olduğundan bile habersizler...
Tabii çaycı değiştirir gibi değiştirilen merkez bankası başkanlarını ve bunun sonucu bir günde %15-20 değersizleştirilen yerli ve milli parayı unutmamak lazım...
Bütün bunların sonucu olarak ortaya çıkan enflasyonu da üç-beş markete bağladın mı, işlem tamam...
Ama ortalama bir evin 1milyona, ortalama bir arabanın 300bine dayandığı ortamda bile bunu kafalara vura vura anlatamayan muhalefetin beceriksizliğini de es geçmemek lazım...
Sonuç: Fakirleştirilmiş, dünyanın en ucuz iş güçlerinden biri haline getirilmiş, yabancı ülkede keyif sürerken kendisi parasının değersizliği nedeniyle ülkeden dışarı adımını atamayan bir halk, kendisi bir ömür çalışıp iki oda bir salon bir eve para yetiştiremezken yabancının bedavaya aldığı gayrimenkuller, arsalar, enflasyon canavarının yeniden hortlayışı, yüksek döviz kuru, yüksek enflasyon...
Tabii bu durumda bile iphone'unu değiştirmekten imtina etmeyen güzel halkımızın tüketim tarzını da bir köşeye not edelim...
Benzin 15 tl olsun yollardaki araba sayısı ikiye katlanır..
Araç satışları zirve yapar..
Ne oluyor dersiniz kafayı yersiniz , delirirsiniz , uykularınız kaçar..
Tüm hayatınızı gözden geçirirsiniz..
Hatta kafayı ilmeğe geçirmeyi bile düşünürsünüz..
Fazla düşünmeyin..Rahat olun..
Hiiiiiçççç bişi olmaz..
Çıkın gezin gününüzü gün edin..
Kapatın ekranı haberleri twitteri aptal saptal "şimdi batacaz" youtube videolarını..
Biz parası olan rahat kesimiz zaten. Sadece en dipteki gelir grubu için endişe ediyorduk ama etmeyiz sorun değil.
Kimlik fotokopisi,ikametgah,belge belge...vesikalik fotoraf Doviz almak icin bir klasor evrak mi gerekli artik[emoji39]
Bizde nazar diye bişi vardır ki..Bunu batı dillerinde çevirisi evil-eye falan diyedir..Adam gibi çevirisi de yoktur..
Kem göz manasına gelir ama tam nazar manası vermez..Düşmanca bakıştır..
Bir batılı nazar diye bişi bilmez..
Bizde vardır ayy ayol kocan ne alıyor ..aaa ne kadar paranız var..aaa nasıl aldınız..aaa tatile mi gittiniz..ay ayol kız nereden buldun bunu...
Batıda hiçbi salak saçma sokak röpörtajında çıkar cebinde ne kadar para var denmez..Kimse kimseye de sorma ihtiyacı hissetmez ..sormaz da zaten..
Çünkü herşey kayıt altındadır..Herkesin statüsü bellidir..Ya ciddi bir iş terfisi ya işte ciddi bir eğitimden falan geçtikten sonra anca 1-2 tık üste geçersiniz daha fazla para kazanırsın..Paradan para kazanma anca çok profesyonel adamların işidir..
Bizdeki gibi 2. el araç al satından bile para kazanma işte dolar al sat..altın al sat..
TR ise bambaşkadır...
Fakirim makirim ay sonunu zor getiriyorum diyen adam bi bakarsın araba değiştirir..
Sorsan kredi mredi hanımın bilezikleri işte köyde tarla falan zırvalar..Bitmez o bilezikler tarlalar amcaoğlundan alacak falan..
O kadar basit değil..
Öyle hemen geçiştiremezsin..
Herkes mi rüşvet alıyor..
Ama çoğu gelirini varlığını gizler..
Nedenlerinden birisini yazdım..Nazar diye..
Apartman altımıza eczane açıldı..Üni den yeni mezun kızdı..
Hopp devlet ASM leri açtı..Tam karşısına..
10 sene falan geçti işte..Ev araba yazlık..Her sene 2 kez yurtdışı tatili..Evlendi..
Kocadan da bi o kadar mal mülk geldi..
Rüşvet mi şimdi bu..Şans mı..Yoksa ülkenin şartlarından sadece 1 tanesi mi..
Böyle yüzlerce örnek var..
Dönmez:Karadeniz gazında çalışmalarımız takvime uygun bir şekilde ilerliyor. Hedef gazın 2023'te sisteme bağlanması ve ilk faz gaz akışının sağlanması. Bu rezerv,2027'de en yüksek üretim kapasitesine ulaştığında Türkiye’nin yıllık iç tüketiminin üçte birini karşılar hale gelecek
https://twitter.com/ForeksTurkey/sta...sTyfW0MpQ&s=19
Reuters, 2027 yılı olarak ön görmüş
Turkey braced for costly winter as record gas demand and expiring contracts bite https://www.reuters.com/world/middle...te-2021-10-12/
benim evin altında da bir eczacı kız işyerini devraldı.
her gün selamlaşırdım komşuluk adına ama kızın mal mülk dökümünü bilmem.
nerede gezdiğini yediğini içtiğini hiç takip etmedim.
demek ki kem gözlü komşular insanların mal mülkünü takip ediyorlar.
nazar değecek kızcağıza.
Rahmetli peder bey ilaçlarını oradan alırdı.
Git gel bende muhabbet sarmıştım..
Kendi anlatırdı zaten..
Şuraya gittim buradan yeni geldim..
ee arabası malum..
Kimsenin parasında gözüm yoktur..
40+ olduktan sonra hele..
Bu ülkenin gerçekleri bunlar..
Bahri ye dün yazdım
2018 de de batıyorduk..
Hiç de bişi olmadı..Fışkırarak çıktık ..
Yine hiççç bişi olmaz..rahat olun.
Her gün dolar indi çıktı ayy 2 kuruş daha çıktı 9.10 oldu olmadı ...Bırakın..
Sinir stres..değmezzz..
Turkiye ye uzaydan dan bakin dunyanin merkezinde sanki...batirmazlar burayi.80 milyon musteri var burada[emoji2957][emoji39]
İnsan dayanamıyor. Bu ülkede nerden baksan 30 milyon fakir var. Ülkede yaşayan 5 milyon kişiye bakıp ülkede para fışkırıyor demek resmen aymazlık.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Bıkkınlık geldi para fışkırıyor kelimesinden trollüğü yine yapın kaliteli yapın.
Rüşvet mi daha iyi ahlaksızlık mı...
Evime ve işyerime yakın olan iki eczaneden de ilaç almıyorum.
Neden mi?
Doktorun yazdığı (ki çoğu kez ben adını söylüyorum) ilaçları etken maddesi aynı diye eşdeğerli olan fason, adı duyulmamış ilaçlarla değiştiriyorlar.
Örneğin herkes bilir ki Agumentin antibiyotiği gerek üreten firma gerekse etkisi olarak herkesçe bilinir. Doktor, onu yazsa da bu eczaneler asla aynını vermezler. Size de doktor şunu yazmış, bende yok demezler. Aksine doktorun yazdığını talep ettiğinizde ben yasal olarak eşdeğerini veriyorum, doktorunkini vermek zorunda değilim diye bir de size fırça çekerler. Verdikleri antibiyotik hiçbir iyileştirici yanı olmadığını bizzat ben deneyimlemiştim.
Şimdi bu kazanç helal mi, ahlaki midir?
Hem ağrın, iltihabın devam ediyor, hem acı çekiyorsun. Yani doktora gidip şifa bulamıyorsun.
O eczaneler de şu fason markaların verdikleri promasyonları cebe indiriyorlar. 10 adet satarsan 1-2 adet bedava veriyorlarmış. Günde kaç adet sattıklarını ve aydaki cirolarını hesaplarsan elbette servette artış olur.
Bir zamanlar da doktorlar şu ilacı yazarsan adamlara kredi kartı vermiyorlar mıydı, bedava tatil teklif etmiyorlar mıydı. Yoksa ben mi yanlış hatırlıyorum.
Türkiye kayıtdışı para ile beslenir. Rahmetli Bülent Ecevit söylemişti. Bunu daha öncede yazdım. Ayrıca Türkiye önemli bir ülke asla batmaz ama yüzde 80 sürünür. Toplumsal ahlak çökünce böyle oluyor 1980 den sonra böyle oldu.
Yalanda değil aslında.
Kriz döneminde inşaat sektörünün durması gerekir.
Ancak dışarıya batığından 24 saat full çalışıyorlar.
Kapı alalım dedim, 2 ay bekledim.
Kapı taktırmak için usta bulamadım. Hepsi 15-20 süre sonraya verdiler. Onu da aynı gün başka işlerinden kalan zamanda yaptılar.
Çatı oluğu değiştirmek istedim. onu da en az 2 ay sonra güç bela bir usta buldum.
İki ustada bir daha tekrar gelemem ona göre dikkatli bak dedi.
Kiremit almak istedim ona da 1 ay süre veriyorlar.
Tüm bu anlattıklarım, ülkenin en büyük krizi sırasında ve konut kredi faizlerinin zirve yaptığı sırada oluyor.
Çocuğun okulunda arabasını değiştirmeyen öğretmen yok. Hepsinin arabası en çok 5 yaşında.
etrafında hep o 5 milyondaki insanlar varsa para fışkırıyor denir tabi.
oğlanı okuldan aldım geçen (özel okul). Genelde çocuklar hepsi aynı tip lüx servisleriyle gidiyorlar, bazılarını da benim gibi veliler okuldan almaya gelmişti. Ama yolda bir anadolu meslek lisesinin önünden geçtim. Kapının önünde hiç servis, hiç bekleyen veli yoktu. Okuldan dağılmış yüzlerce genç öğrenci ya otostop çekiyor ya da yürüyorlardı.
Dediğim gibi bakmak istediğin tarafa göre olayları görür yorumlarsın...
Sanayiye gidiyorsun demircisi, otocusu tek bir boşta usta yok. Kapanan tek dükkan yok.
Ucuzluk marketleri her yık 300-500 şube açıyorlar.
Bu nasıl kriz diyorsun kendi kendine...
Belki de herkes kendini altın ve dolarla hedge etmişler.
TL hizmetlerde ise enflasyonun iki katı basıyorlar zammı.
Gerekçeleri ise demire, petrole şu kadar zam geldi vs. Halbuki hizmetin ancak yüzde 15-20 sini etkiliyor gelen zamlar.
Kalan miktarı cukkaya atıyorlar.
Mutlu-mesut yaşayıp gidiyorlar.
Şimdi bunları yaptıkları ticaret mi, ahlaksızlık mı?
Cuma da topluca anlamını bilmedikleri dualarla Allah'ın karşısına geçerler...
30 senedir öyle orası..
90 larda da öyle idi..
Ama 90 larda o bahsettiğiniz seneliği 80-100 binlik özeller yoktu..
Benim üni hayatımda hiç bir arkadaşım yurtdışı tatili yapmadı hiç birisi araba ile gelmedi 1-2 tane zengin aile çocuğu vardı..Onlar işte..O da senede 2-3 gün..
Şimdi git bi bak..18 19 yaşında gençler...Ayağında 1500 2000 lik adidas..Ellerinde 5000+ telefonlar..Yanında kendisi gibi kız arkadaşları..Ehliyet alalı 6 ay olmuş 350.000 lik arabaya biniyo..
Hayır bu böyle ise ailesi ne kazanıyo...Herhalde evdeki tek arabayı alıp binmiyo..:oleyo:
Beyler siz nerede yaşıyorsunuz allah aşkına..Bosphorus u anlarım..Adam almanyadan atıp tutuyo burası hakkında da..
Sizlere gerçekten şaşırıyorum yaa..
2019 da 1500 e 13 ay üye olduğum spor salonu 2600 fiyat çekti..Hemde 12 ay..1 ay vermezmisiniz dedim..ı ıh dedi..O kadar tok satıcı..
Şimdiden üyelik yenileyin 3000 olacak diyor..
Haksız da sayılmaz..3 ay önce 2200 sieeee dedik yenilemedik...
Full çekiyo salon..:)
Bu forum da yazı yazanların durumu gayet iyi en azından yüzde 95 inin
biri yazmıştı unuttum, burada yazanların parası var diye. Bizde herkesi kendimiz gibi zannediyoruz.
Dudu senin zaman geliyor yakinda merak etme.grapth cam gibi goruyorum.son dususteyiz.[emoji250]5.galgadayiz.dipyeyiz
Hedef 8Cent.
Dudu ağabey Datça’da tatil nasıl geçiyor.!!
Tintin fish bulabildin mi?
Helal olsun sana.!!
Melketten herşeyi ayarı o kadar kaçtı ki..
Kavramlar o kadar manasızlaştıki..
https://i.hizliresim.com/9nlwgzj.jpg
Şu haber de bile gayet normal güzel bir kadın yapacak tabi diyenleri okudum..
Oturdukları ev 1.5 2 milyon..Min 2 araba..300 400K dan..Evin her üyesinde 5K+ telefonlar..Bankarda 500k 1M arası cash ...yazlık..
Aylık gelir 20 30K..
Bunlar olacak tabi..Bunlar ihtiyaççç abiii..
He bunun üstü zenginlik..
Fakirlik nedir o bile nedir unutulmuş artık..
Babam 1933 doğumlu idi..
Halan eve gelir botu nu çıkarır ben giyer öyle giderdim okula diye anlatırdı..
Fakirlik budur..
Milletin paradan maldan mülkden artık şirazesi kaçmış durumda..
Benim gözlemim budur..
https://p6.focus.de/img/fotos/id_243...a36a65492d10cb
Maserati nin eksozundan para fışşşkırıyor.!!:kahkah: