https://i.hizliresim.com/9984yug.jpg
Bir kaç hafta önce alışılageldiğin dışında endekse gram altın bazında bakmıştık ve 2,08 bölgesinin 3 kez iyi bir destek olarak çalıştığını farketmiş ve bunu göstermiştik. Şimdi aynı bölgeye doğru bir geri çekilme var. Endeksin TL bazında düşmeye devam etmesinin ve gram altının da aynı anda artıyor olmasının bu bölgeye doğru olan gerileyişi hızlandırma potansiyeli mevcut. Bu bölgede bir alım fırsatı doğabilir diye düşünüyorum kendi adıma. Bir yandan borsaya negatif etki edebilecek siyasi gelişmeler, bir yandan TCMB'den iyi bir faiz indirimi olabilir mi kısmını bana göre olumsuz etkileme potansiyeli olan Ağustos enflasyonu bu bölgede daha önceki temaslarda olduğu gibi yine bir ikili dip benzeri bir oluşuma yol açabilir diye düşünüyorum.
Kısa vadeli bazı çıkışların içinde olmasanız bile nakitte sabırlı ve anlamlı bekleyişlerin borsada sürekli yeni alım fırsatları verebileceği gerçeğini defalarca test ettiğimize göre bu durum da bana göre yeni bir alım fırsatı teşkil edebilir.
Yorumlarım şahsıma özel ve son derece subjektiftir ve kesinlikle herhangi bir yatırım tavsiyesi içermez.