sabah yazdıgımı gecemedi...
buranın altı pahalıdır üstünden benim için...
Printable View
Sağolsun BIST. Bu haftaki güzel kazancimla Fed e full malda giriyorum. Tolere eder beni.
Mottom "Donsuz kalırım malsiz kalmam."
Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bizim pala genelde tahminlerinde iyidir.
sanırım akşam 100 baz puan artışını fiyatlıyor
ABD'nin 2 yıllık tahvil faizi Fed faiz kararı öncesinde %3.993 ile 2007 yılından bu yana en yüksek seviyeye çıktı
ayın son vs kapısması...
bu seferki kapışma aşağı yönde...
hangisi eylül ayını aşağıda bitirir...
hangisi en ucuz fiyatta olur...
kabaca üçü 8,10 sayalım...
eylül kontratı üçüde...
kaybeden kazanır...
https://i.hizliresim.com/iyg2gb6.jpg
Benim düşüncem bu..sp500 için net olarak tuttu..ama bist100 de tutmadı.. gurubu tahmin edemedim...Açıkçası sp500 e bakarak bist100 yorumu yapıyorum..
Hisse... Forex zamanı da veri varsa iki gün önceden cekilirdim. Yine de operlerdi. Viop ta aynı en iyisi kenarda beklemek.Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Düşüncem bu ..isteyen farklı,argümanlı düşüncede bulunur..
vadeli için bir şey demek çok zor. şu anda oranın şartları çok farklı ve çok özel. teminat makas vs derken uğraşmaya değmez.
ama spotta buralardan orta-üst düzey x30 kağıtları almayan bu işleri bıraksa kendisi adına çok hayırlı olur. aşağı doğru 150-200 puan risk tabii ki var. 3400 altı çok sıkıntılı olur.
tabii hemen yarın yukarı olmaz bilançolar az çok belli olana kadar ufak bir testere olabilir. o da zaten 1 ay sonra bugünlerde palanın kulağına gitmiş olur.
bence bu risk alınır.
yunus emrenin de dediği gibi "kader gayrete aşıktır"
cavurlar da "fortune favours the brave" demişler benziyor. detay için:
https://en.wikipedia.org/wiki/Fortune_favours_the_bold
falan filan.
Ben ters indikatörüm .Bak hemen yakalamışsın ..Dediğimin tersini yaparsan karlı çıkacaksın..
O zaman ne yapıyorsun; fulll long...
Malum ters indikatör düşüş diyor...Kazancın bol olsun.:bravo:
TRAFİĞE ÇIKAN KAZA YAPABİLİR.ama ARABA SÜRMEYEN ASLA TRAFİK KAZASI YAPMAZ.(ÜNLÜ BORSA SÖZÜ)
Sözüm kimseye değil yanlış anlaşılma olmasın FED’in akşam 75 puandan fazla artış yapacağını düşünmemenizi tavsiye ederim.
Ha yarın FED 75 puan artırıp yarın bu borsa yemyeşil olmazsa ben long tuşunu sökerim o zaman
SPOT kapanış,
https://r.resimlink.com/_JwdIFP.png
Bist 100 endeksi bugün % 0,97 geriledi (3245), toplam günlük işlem hacmi 72 milyar 769 milyon tl oldu
hiç söylemiyorsunuz ...
VİOP'a açılış seansı uygulaması geldi, pay vadeliler kapanış 18:15 diye
benim senaryom şöyle, fed 75 arttırır amma o meymenetsiz guvernör beklenenden daha şahin konuşur, dow düşer
de ki, 100 arttırdı- piyasa zaten düşer, meymenetsiz güvercin konuşsa bile artık fayda etmez, dow şelale olur
yada fed 75 arttırır, dow bunu beğenir ralli yapar, sabah bizimki de ayıp olmasın diye +1 falan başlar ama dayanamaz ki oralarda, illa ki satış yer en geç yarım saatte.. aracı kurumlardaki eksi bakiyeler, teminat eksiği hemen öyle bugünden yarına çözülmez- gayrimenkullere ipotek tesis edilecek, avukatlar mesai yapacak, bankalardan kredi lines update edilecek falan filan.. ay sonu fiziki teslimat resetlenmesi olmadan her fiyat afakidir
FED 0.75 atırır..Üzerine de güvercin ötesi güvercin açıklamalar yapar..
Heryer füzeler..
Bit nasdaq parite borsalar gold hepsini start pozisyonuna getirdiler..
ne 1 adım ileri ne geri..
Hepsi startda fed amcalarını bekliyor..
Hadi fed amcası ver mamalarını bunları..
ABD Başkanı Biden, Çin'in herhangi bir şeffaflık olmaksızın daha önce benzeri olmayan bir nükleer silahlanmaya gittiğini söyledi.
Kaynak : Anadolu Ajansı
kemal 7 liradan dolar şortlamış bir garip bir canlısın. veya robot musun. hala burda bir şeyler yazıyon. bir de iyi borsacı diye peşine takılmış zavallılar var. bu zararları kimler karşılıyor?
hacivat mısın karagöz müsün? tv lerdeki televole iktisatçıları gibi sahibinin sesi misin? ben zaten dikkate almıyorum.
bir de sizin cenahın çok sevdiği bir espri yapayım. inan çok komik zuhhaaaaa
ke-MAL
güzel grafik, tebrikler
ben bosponun yolundan gitmek istiyorum şu an için -c diyorum.. bu ana senaryo, diğer seçenekler ters yönde kırılım.. sorun şu ki, herhangi bi yukarı kırma teşebbüsüyle karşılaştığımızda -bunun trend başlatıcı bi kırılım mı olduğunu -yoksa, shortçuları kapamaya zorlayan feyk bi badem rallisi mi" olduğunu nasıl anlayacaz ? bu nokta kritik karar anı..
mesela herhangi bi tahtada klasik güniçi grafik şu şekilde -ani ve sert ve kısa süreli bi go-go sekansıyla görülen zirveden itibaren günün kalan kısmının hafif aşağı bi trendle mal yedirme şeklinde, zaten aşağı aşağı gittikçe kendi trendini kendi oluşturuyo.. yani endeksin ani ve sert bi yukarı/aşağı kırılım yaptığı anda bunun gerçek mi feyk mi olduğuna karar vermek kısmı sezgisel
BIST30 AKSEN giriyor, HALKB çıkıyor.
https://i.hizliresim.com/klxavc0.jpg
Isdmr de 50 den çıkmış, big abi küme düştü
ke-mal almanyada yüzde bilmem kaç enflasyon var bizden çok fazla yazını silmişsin.
kim sil dedi?
Temettü emeklileri bedelli de ne yapıyor ?
Birde şu temettü vergi olayını ?
Putin seferberlik feln diye dedi ama ben asıl hamleyi cinlilerden bekliyom bakalım..
Bu tamamen yatırımcıya göre değişir
Yıllık bazda misal derki 400 bin tl para bana 1 yıl yeter çalışmasam da hayatım döner dediği rakamdır
Türkiye şartların da 300 bin tl temettü geliri yeter die düşünüyorum
Türkiye de 3500 tl emekli maaşı alanlar var mesela bazısı derki 42 bin tl yıllık temettü geliri yeter der
Şahsa göre değişir yani
Ereğli bazında konuşursak 50 bin lotu olanı Erdemir emeklisi olarak görüyorum ben minimum finansal özgürdür o arkadeş artık