https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=HDA
Son 4 günü çıkarırsanız, mükemmele yakın grafiği, ve aylık bazdaki getirisinin 60% olan yıllık faiz eşleniği
Printable View
https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=HDA
Son 4 günü çıkarırsanız, mükemmele yakın grafiği, ve aylık bazdaki getirisinin 60% olan yıllık faiz eşleniği
Öncelikle herkes kayipta değil hda fonuna yatırım yapanlar kayipta.
Ongoremiyorsaniz her gün burda gelip fonun guzellemesini yapip, hakkında olumsuz yorum yapanlara bilgisiz, troll gibi sıfatlar takmasaydiniz.
Bütün gün fona telefon edecek misin merak ediyorum yoksa telefona da robotlar mi bakıyor?
öncelikle geçmiş olsun diyeyim, olur böyle şeyler ama fon işine başlamanın ilk 1-2 yılı içerisinde olur. ben sizde seçil erzanlık potansiyel gördüm resmen: ) öyle biri olsam bu forumu asla kaçırmazdım. bize öyle dediler aldık lugatının başka açıklaması yok. arbitraj işini hiç araştırdınızmı bir kere? tamamen şansa bakan bir pozisyon, kesinlikle garantili getiri yok. hadi 10 senedir yatırım işindesin birkez bile açıp arbitraj nedir okumaya üşendin, yıllardır bir yığın arbitraj fonu var hepsi basbaya zigzaglar çizmiş, adamları arayıp sormadınızmı tüm arbitraj fonları zarar yazmış bu fonun farkı ne diye? araştırma yok, kulaktan dolma bilgiyle iş var, kendini geliştirme yok..çoğunuzda şimdi iki saat telefon edip 1'e bazın 2'ye basın diye kim uğraşacak kafası var, üşengeçlikle riske attığınız para onbinlerce lira, ama pazara gitseniz yumurta için pazarlık yaparsınız. kusura bakmayın ama gerçekler acı.
oldu artık yapacak birşey yok, uzatmanın anlamı yok cümlesini ancak çok güzel dersler çıkardıysan, yaşam tarzında değişiklik yaptıysan söyleyebilirsin. yatırım işinde önce kaybetmemek esas.
Tamam madem insan dilinden anlamıyorsun, anlayacağın dilden anlatayım.
Haklı çıktığını saniyorsun. Ama haklı çıkmadın. Sen haklı çıktığın için olmadi, hedef portföy illegal ama muhtemelen kılıfına uydurulmuş bir boklar yediği için, 2000 küsur yatırımcısını dolandırdığı için oldu.
Arbitraj fonu diyip son 3 günde arbitraj yapmadığı için oldu.
Arbitraj konusunda bilgin yok, BİLGİSİZsin. Tekrar yazmamı ister misin, BİLGİSİZSİN.
Bütün gün telefon da edicem, twitterdan her yeri ayağa kaldırmaya da çalışıyorum.
Hayırdır ya, sana laf mı anlaticaz, yürü git hadi
bu hda'dan bir miktar almıştım denemek için, bugün satış yazdım fakat bu şekilde herkesin çıkmaya çalıştığı bir fonda emirlerin gerçekleşmeme olasılığı var mı?
Spk mevzuatı gereği emri gerçekleştirmek zorunda.
Ama elindeki nakitten değil takasbankta saklanan fon bakiyesinden ödeme yapacağından, nakite çevirmek için girdiği pozisyonları hisse ve/veya viop kapatacaktır.
Bu da yarın için bir zarar daha yazmasına neden olabilir.
Ah kıyamam. Hedef portföye iftira atmışım.
Anlamak istemiyor musun birader sen?
Şöyle bir kurguyla anlatayım;
Adamlar "mevduat fonu" kurdu. Risksiz, bu fonda mevduat yapıyoruz dediler.
İyi dedin, paranı koydun.
Adamlar mevduat yapmadı, gitti ne yaptılarsa (ulaşılamadıkları ve açıklamadıkları için bilemiyoruz) paranı kaybettiler.
Sonra forumda adamın biri bana gelip, bak fonu övdünüz ne oldu diyor.
Kardeşim adamlar, kandırdı, dolandırdı, fonun adında geçen temanın dışına çıktılar, ne dersen de. Ne yaptıklarını açıklamıyorlar, ulaşılamıyorlar.
Anlıyor musun?
Bu konu; o çok istediğin "bize mal pazarladınız" noktasına gelemeyecek anlıyor musun.
Hadi başka kapıya..
Teşekkür ederim.
normalde düşenin dostu olunur ama böyle yeni bir fon kendini ispat edemeden, üstelik fon yöneticileri iletişimde sorun yaşıyorsa getiri götürü önemi kalmaz benim için.
hepi topu iki bin yatırımcısı var diye biliyorum.
çıkıp resmi sitesinden veya sosyal medyadan düşüşün nedenini iki cümle yazsalar insanlar kabul edebilirdi. biz şöyle bir hata yaptık bile demeleri makuldu ama telefonları açmamaları v.s. kabul edilemez.
Sen aksi yorumu fonla ilgili yapmıyorsun.Hatta fonla ilgili aksi yorumu da ben yapıyorum şu anda. Para kaybetmişim, canım yanıyor, sen gelip burada fonla ilgili fikrini söyleyenlere "pazarlamacı" muamelesi yapıyorsun.
Forum benim tapulu malım değil. Forumdan git diyen yok, benim kapımın önünden git, başka yerde kemik ara diyorum.
İyigelir 'den Serra hanım'a ulaştım twitter'dan.
Sağolsun hedef portföyle iletişime geçtik, yanıt bekliyoruz yazdı.
Belki bir bilgi kırıntısı alabiliriz.
Kendisi yakın zamanda yöneticiyi youtube da ağırlamıştı, yönetici de nasıl risksiz efendim nasıl güzel diye anlatmıştı.
Hedef grubunun diğer fon performansları da kötüleşmeye başladı..Acaba tahtada sıkışan speklerin zirvelerden birilerinin mallarını mı aldılar!!!!!
hedef portfoyden acıklama var mı
yasanan bir skandal, bu kadar dusuk riskli bir fonun bu kadar buyuk dususunu tefas tarihi gormemistir heralde.
birseyler dondugu kesin, bari acıklamayı gorelim
daha önce yazdım. bir şeyin çok reklamı yapılırsa benden uzak olsun.
IPB
AFT
HDA
HKH
RPP
DAS
GPG
NNF
ben içine dışına çok bakmıyorum. Yok birinci olduk. Yok uçuyoruz. Yok kaçıyoruz. Bunları duydunuz mu sürekli o fondan hayır kolay kolay gelmez. Gelse bile artık eskisi gibi olmaz. Daha vasat olur.
Sonra fon büyüklüğü aniden kaldırabileceğinden fazla büyüyünce fon benchmarkın gerisinde kalmaya başlıyor.
Büyük parayı yönetmek zordur. Getiri bulman zorlaşır. Fon alırken kıstasım 1 Milyar TL yi geçmemiş olması 2024 yılı için. Ne kadar küçük o kadar iyi.
Hedef portföye erişilemiyor malum
Bu numaradan info yatırıma arayıp Ergün beyle görüşmek istediğinizi söyleyebilirsiniz(Ben aradım toplantıda dediler)
Telefon
444 46 36
Birbirimizle uğraşacağımıza tefasta bu şekilde günlerce kayıp yaşayan fon var mı onu incelemeli. Yani örneklerine bakılmalı. Belki alım fırsatıdır. Belki dediğiniz gibi arbitraja uygun olmayan işlemler yapılmıştır. Belki başka zararlarını buradan çıkarmaya çalışıyorlar. Bizim bakmamız gereken durum daha ne kadar düşebilir.
Arbitraj fonu şu anda 7 tane var. HDA en kötüsü sanki. Hedefin HDK sı da var. O daha başarılı HDA dan.
AC5 A1 PORTFÖY İSTATİSTİKSEL ARBİTRAJ SERBEST FON Serbest Şemsiye Fonu 3,5856 14,4577 28,0788 4,9016 60,9628 - -
IRV İSTANBUL PORTFÖY İSTATİSTİKSEL ARBİTRAJ SERBEST FON Serbest Şemsiye Fonu 5,2287 12,7540 24,4511 8,0398 56,4925 - -
UJA ÜNLÜ PORTFÖY İSTATİSTİKSEL ARBİTRAJ SERBEST FON Serbest Şemsiye Fonu 3,2301 9,4096 17,7035 4,6570 34,3842 - -
IAU A1 PORTFÖY İKİNCİ İSTATİSTİKSEL ARBİTRAJ SERBEST FON Serbest Şemsiye Fonu 3,3647 10,1895 10,2327 4,8505 - - -
BHI BV PORTFÖY İSTATİSTİKSEL ARBİTRAJ HİSSE SENEDİ SERBEST (TL) FON (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON) Serbest Şemsiye Fonu - - - - - - -
HDA HEDEF PORTFÖY DÖRDÜNCÜ İSTATİSTİKSEL ARBİTRAJ HİSSE SENEDİ SERBEST (TL) FON (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON) Serbest Şemsiye Fonu -2,1977 8,0661 - 0,0050 - - -
HDK HEDEF PORTFÖY VEGA İSTATİSTİKSEL ARBİTRAJ HİSSE SENEDİ SERBEST FON (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON) Serbest Şemsiye Fonu 2,5726 10,4643 23,6883 4,8088 -
Haberlere de düşüyor hda olayı
https://www.endeks24.com/sok-cokus-h...a-neler-oluyor
O listede 2 gün önce HDA birinci sıradaydı. Hem de farkla.
Zaten can sıkıcı durum bu. Listeler 2 günde bu kadar kolay allak bullak olabiliyor.
Valla aynı zımbırtıyı, gereksiz yere düşüşü bi ara ırf de yaptı, şimdi istanbıl portföyün hiçbir fonunu almıyorum. Bi ara re pie abidik gubidik şeyleri topluyordu, re pie nin rpd de dahil artık hiçbir fonunu almıyorum. İş portföyün endeks fonları vardı elimde, kısa zamanda tatmin edici kazanç olunca aç gözlülük yapmamak için dün tte, ıdh ve tı3 fonlarıma da satış verdim. Bir süre 3 ppf ye bölüp, duruma göre bakıcam. Belki kısmi altın, dolar alıp kalanı da para piyasasında bekletirim... Hda iyi ki bu haltı şimdi yaptı, Allah korudu, belki de büyük miktar park edecektim. Büyük ihtimal endeks hisse yoğunlar artmaya devam edecek, ama kafam rahat olsun istedim. Dayanamazsam yine dönerim. Ama içimden bir ses altın yatay kaldı, dolar da günlerdir neredeyse para piyasası fonu kadar artıyor, para piyasası fonları da fena getirmiyor.Bırak değişkenleri, sepetleri, arbitrajları al dolarını,at bir kısmını dolar fonlarına, al altınını, al para piyasası fonunu yat uyu, abidik gubidik fonları sektir et gitsin, para yatırma başka bir şeye diyor. Tabiki yatırım tavsiyesi değil kendi manyak düşüncem.
KAP taki bildirimlerine göre Haziran 2023 de gönderdikleri yatırımcı bilgi formunda risk değeri 4 olarak gözüküyor. benchmark ise kısa vadeli mevduat + 150 baz puan. Buna gör portföyünde hisse senedi ve daha riskli bir araç olan vadeli işlemler var. Bu fon nasıl '2' risk değerine ulaşmış anlamadım.
Arkadaşlar bu HDA dan başka fon yok mu tefas ta yahu. Amma takıldınız buna ..HDA topiği açın bari oldu olacak..
ibrahim gül
@ibrahimg52
#HDA yetkilileriyle görüştüm. Gerekli önlemleri aldik bugün açıklama twitter üzerinden yapılacak diye bilgi verdiler. Telefondaki arkadaş bunu bir düzeltme olarak görün diyor. Yersen tâbi. Arbitrajin düzeltmesi mi olur.
@bmylz @erguntekgul
Doğrudur yanlıştır bilemem, twitter'da paylaşmışlar.
Bhi sıkıntı çıkmaz inşallah hda satıp Bhi almıştım âš™ï¸âš™ï¸
Hda risk değeri: 4/7
Belirtilen risk değeri Fon'un geçmiş performansına göre belirlendiği için fonun gelecekteki risk profiline ilişkin yüzde yüz bir güvence vermeyebilir.
Kap yatırımcı bilgi formu
Kaynak:https://www.kap.org.tr/tr/fon-bilgil...nedi-yogun-fon
https://www.kap.org.tr/ek-indir/4028...88bf7f24c76c9e
Aynen sn kastirsef'in dediği şekilde. Zaten serbest fonların nitelikli yatırımcılara satılma amacı budur.
Ayrıca fonların izahnamelerinde fonun maruz kalabileceği riskler adlı başlık vardır.
Örneğin, "10) Etik Risk: Dolandırıcılık, suiistimal, zimmete para geçirme, hırsızlık gibi
nedenler ile Fon’u zarara uğratabilecek kasıtlı eylemler ya da Fon’un itibarını
olumsuz etkileyecek suçların (örneğin, kara para aklanması) işlenmesi riskidir."
Serbest fon ve özel fon dışındaki fonlar için, regülasyonlar nedeniyle içeriğe alınabilecek varlık sınırlamaları sıkı kurallara dayanır ve her gün bu sınırlara uyulup uyulmadığı saklayıcı kuruluş tarafından hergün raporlanmaktadır.
Piyasa riski almadan mevduat üstü getiri" gibisinden reklam yapıyorlardı sosyal medyada, etik olmadığı kesin. Yatırımcıların hakkını araması gayet doğal.