Originally Posted by
trust06
İki hafta önce yay aldım. yaylanıp duruyoruz aşağı yukarı, elde var sıfır. Ama uzun vadeli düşünüyorum sabır edersek.
GBC aldım yine bir miktar. Yabancı Altın ETF lerden oluşuyor. Borsadaki kapanışları artı olmasına rağmen fon eksi getirmeye başladı son 2 gündür. Ben de Azimut portföye önce mail attım bir cevap döndüler sonra tatmin olmadım tekrar bir şeyler sordum maille. Hemen ardından aradılar. Fonun müdürü doğrudan aradı o yapmış bu fonu. Olay meğerse kapanış değeri değilmiş. Amerikada borsada bildiğiniz gibi 16:30 da açılıyor. Anladığım kadarıyla İş bankası üzerinden işlem yapıyormuş bu şirket. (Bir banka üzerinden yapılması gerekiyor bildiğim kadarıyla) bankalar da saat 17:30 a kadar çalıştıkları için getiri 16:30 ile 17:30 esnasında yapılan işlem hacminin ortalaması alınıyormuş. Yani ETF güne eksi başlarsa fon zarar yazabilir ama sonra haliyle kapanışta artı olabilir diyor. Bana bu husus riskli geldi. Bu fonu alacak arkadaşları bilgilendirmek istedim.Fon aslında özel bir fon ama tesrte kalma olasılığı da var. Çünkü 1-2 saatlik seans gibi düşünmek lazım. Bu arada konuştuğum yönetici altında 2000 dolarları görebiliriz diyor yıl sonuna kadar. Ben şahsen o kadar olmayacağını düşünüyorum bu arada. YTD.