Cuma günü saat 17.00 civarı gelen BDDK'nın bankalara kısmen temetü verebilme izni veren kararı yarın olumlu etki yaratabilir.
Ne de olsa temettü yasağı kısmen de olsa kalkmış oldu.
Printable View
Cuma günü saat 17.00 civarı gelen BDDK'nın bankalara kısmen temetü verebilme izni veren kararı yarın olumlu etki yaratabilir.
Ne de olsa temettü yasağı kısmen de olsa kalkmış oldu.
Linkteki bilgiler doğruysa gümüş %16 yukarıdaymış, daha piyasa açılmadan. Dolarda yükseliş başlığında paylaşılmış link:
https://twitter.com/TheLastDegree/st...85811829452808
Bende az buçuk yabancı siteleri, youtube videolarını vs bu hafta sonu bu haberleri okudum. Bu redditci oluşum, Gamestoptan sonra, hedefimiz gümüş onsunu 25 dolardan 1000 dolara çıkarmak vs diyorlar. Jp morgana kafayı takmışlar. Cuma söylentiler bile hareketlenme yarattı. Takipçileride hızlı bir şekilde artıyor. Elon Musk da sanırım bu grubun açığa satış vs konularındaki görüşlerine katılıyor destekliyor.
Önümüzdeki haftaların ana konusu da bu sanırım. Baya ilginç şeyler olacağa benziyor. Kıymetli madenler konusunda zaten genel olarak olumlu görüşler var, normalde de gümüşte patlamalar olduğunda altından daha fazla yükselen bir emtia. Altına göre daha ufak ve spekülatif piyasa, tabi gamespot hissesinin piyasasi ile kıyaslanamaz. Ama fiziki gümüş alınması yönünde tavsiyeler veriyorlar, sistemin açığını buldularsa, fitili ateşleyip, kar topu etkisi ile 1000li rakamlar olmasada 50-100 arası rakamları kısa vadede göstermeleri çok ta süpriz olmaz bana.
Bende portföyümdeki altın fonunun bir kısmını gümüşe kaydırmayı düşünüyorum. Ama henüz son, kararı veremedim.
Karar verirsem, gümüş yatırımını fon olarak değilde, gümüş hesabı olarak (kuveyt senin bankan üzerinden, aklımda kalan makas fena değildi en son), hatta bir miktarda platin ile kıymetli madenler sepeti yapabilirim.
Ytd.
Benim de aklım çeliniyor gibi ama geç kalmış bile olabiliriz bilemiyorum:
Apmex yatırım isimli kuruluş fiziki gümüş talebindeki yükseliş yüzünden piyasa açılana kadar yeni sipariş kabul edemeyeceğini duyurmuş:
"Due to unprecedented demand on physical silver products, we are unable to accept any additional orders on a large number of products, until global markets open Sunday evening. "
https://www.apmex.com/
Geç olduğunu sanmıyorum, reddit teki grubun önde gelen isimleri, halen gamestop hissesinde işleri bitmediğini, bittiğinde sonraki hedefin gümüş olduğunu yazmışlar bu haftasonu. Gümüşteki işlerinin, Gamespottaki gibi kolay olmayacağını biliyorlar, 2-3 ay içinde hedef olarak 70 li rakamlar telafuz ediyorlar, ama 1.000 hedefi ana hedefleri.
Başlangıç aşamasındaki hareket, küresel bir harekete dönüşürse ilginç olacak. Siyasi vs farklı görüşü olan insanlar, bir amaç için bir araya geliyorlar, zenginlik pastasından pay almak isteyen küçük yatırımcılar, manipulasyonla zenginliği elinde tutan %1'lik kısımdan kesime nefret duyanlar, zarar ettirmeyi, batırmayı hedefleyenler vs. vs. Birlikten kuvvet doğar, izleyip göreceğiz, neticede yeni yeni zenginler ortaya çıkabilir, bir sürü iflaslar, varını yoğunu tüketenler olabilir.
Uçuk rakamlar haklısınız, ama bence uzun vadeli yatırımcı olarak, 25-30lu rakamlardan alınabilir, altın ve platin ile bir emtia sepeti yapılabilir. Kısa vadede spekülatif hareket olursa, altın ve platinden daha fazla getirisi olursa, gümüşteki ağırlık altın ve platine kaydırılabilir. Yatırım tavsiyesi değildir. Saygılar.