2 günde yaklaşık 85.000 kontrat kapatılmış...
Printable View
2 günde yaklaşık 85.000 kontrat kapatılmış...
Kontrat kapama genelde dönüşlerin habercisi olur.
Fakat fiyatlama yukarı devam edecek gibi duruyor SM-G975F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Üstad teorik fiyat hesaplamasını biliyorum. Geçmişte olan ile şimdiki arasında fark var. Eskiden kısa süreli açılmalar oluyordu. Şu an ise direkt iki hesaplama arasında baz alınan faiz oranında fark var. Sizin veri yayın ekranlarında gördüğünüz teorik fiyat hesaplanırken yıllık %17-18 faiz kullanılıyor. Muhtemelen overnight faiz oranı kullanılıyor. Fakat piyasada shortörler bu orana razı gelmiyor ve yıllık %50-60 gibi daha yüksek faiz talep ediyor. Bu faiz bile aylık %3-3.5 ediyor. Doların 10 dakikada bu kadar oynadığı düşünülürse bu bile çok az aslında. Ben olsam ben de paramı bağlamam.
Burada sorun, para piyasalarına erişim imkanı olan aracı kurum hazine departmanları neden bu işe el atıp, overnight %16'dan borçlanıp %30 ile piyasada bu işe girmezler. Orayı anlayamıyorum. Gecelik 500M TL borçlan para piyasasından, spotta long viopta short yap yıllık %60 faiz kazan. Direkt faiz arbitraj imkanı var. 500M TL borç ile bu işi yapsan sıfır risk ile aylık 13M TL kâr yazarsın. Tek giderin para piyasasına verdiğin banka teminat mektubu veya teminat bonolarının faizi olur.
ISO500 2020 listesine baktım doğrudan 60 kadar, dolaylı 15 kadar şirket BIST'de işlem görüyor. Liste dışında hizmetler sektörü var banka, sigorta, bilişim, sağlık, gayrimenkul geliştirme, lojistik, ticaret vs bu alana giriyor.
Zamanında devlet yeni şirketlere ortak oluyormuş, borsa kurulunca halka arzlar oldu ve şirketler işlem görmeye başladı, bir kaç tane de baştan çok ortaklı şirket SPK kanunu ile borsaya dahil oldu yoksa belki onlar da halka açılmayacaktı.
Görüdüğüm borsada kamu, bankalar ve yabancı şirketler dışında Koç, Sabancı, Oyak, İş, Doğuş, Ülker, Doğan, Özilhan-Yazıcı, Zorlu, Yaşar, Eczacıbaşı, Enka, Tekfen, Dinçkök şirketleri ağırlıkta bunların dışında Torunlar, Kiler, Erdemoğlu, Pak, Konukoğlu, Nuh, Güriş, Güral, Akfeb gibi grupların bazı şirketleri var.
Çok konuşulan Limak, Kalyon, IC, Cengiz, Makyol şirketi göremedim.
Turizm sektöründe çok şirket yok gibi, demir-çelik'de çok büyük şirketler yok. Madencilik alanında da çok şirket yok.
Sağlık sektörü bir kaç şirket ile temsil ediliyor. Özel eğitim kurumu da göremedim.
Her şehirin bir zengini var onlar da çok fazla yok.
Borsa düzgün işler ise halk gelir ama mevcut model ile ekonominin bir kısmını yansıtan şirketler ile al-sat döner.
Demek istediğim dolar çok yükseldi tek alternatif borsa diye düşünmek yanıltıcı olabilir. Borsayı yüksetebilecek tipte para için satılık çok şirket borsa dışında olabilir.
sayın TÜRKOĞLU
palacan teorik fiyatın 6.000 üstünde 1.000 lot alış giriyor ve gerçekleşiyor benim anladığım al kardeşim buralar çok ucuz demek istiyor. yalan mesaj veriyor tam tersini yapayım diyenlerin cesetleri üstünde dans ediyor ne zamandır...o yüzden her düzeltmede lonk düşünmek gerek. varsın 1-2 stop çalışsın...akşam seansı tom emmi eksiye geçmesine rağmen dolares yerinde kalmasına rağmen 1.900 puan aldı gene. bizim pasiflere vermeden...bol şanslar...
Zaten ben de benzer soruyu sordum. $'ı MB satıyor, (başka satıcı yok) bu satışın karşılığında TL eksiliyor piyasadan 2,5 milyar $ olduğu iddia ediliyor dünkü satışın. Bu da demek oluyor ki en az 35 milyar TL piyasadan çıktı MB'ye geri döndü. Borsaya net girişin kaç TL olduğunu bir şekilde bulmak lazım. Sanki yan tahtalardan Bist100 hisselerine geçiş oluyor.