Sayfa 699/1001 İlkİlk ... 199599649689697698699700701709749799 ... SonSon
Arama sonucu : 8006 madde; 5,585 - 5,592 arası.

Konu: Viop XXXVII

1.  Alıntı Originally Posted by goksen Yazıyı Oku
    Bugünkü 2,5 Milyar $ satış ile piyasadan 28 Milyar TL çıkmış olmadı mı? Borsaya daha ne kadar para girecek merak ediyorum. TL mevduatlar mı bozuluyor da para borsaya geliyor anlamadım. Yarın da MB ne kadar $ satarsa alıcı gelmeye devam edecek gibi görünüyor... TL likiditesi eksilmeye devam edecek bir başka deyişle.
    Hocam borsay giren tl nerden geliyor.. dolar satarak olsa 14e nasıl geldik ?

2.  Alıntı Originally Posted by Desperado Yazıyı Oku
    Vadelisi olan kağıtlar içinde, yani xu030 hisseleri diyelim kabaca... önümüzdeki 3-6 ayda ENDEX ÜZERİ GETİRİ beklediğiniz kağıtlar nelerdir? şu anki fiyattan alınacak...

Ama hissenin illa artması gerekmiyor yani, bugün endeks düşmeye başlasa endeksten az düşmesi de olur; endeks çıkarken endeksten fazla artması da... diğer yandan; hissenin artması yetmez, piyasayı yenmesi lazım... 3 ayda o hisse %10 gitmiş ama xu030 %15; faydası yok zararı var...

Merak ediyorum çok kişi yazarsa ortak hisseler ne olacak...
     Alıntı Originally Posted by TyphoonTrader Yazıyı Oku
    https://www.tradingview.com/x/m0meBqKs/

Daha önceden de göndermiştim. (XU100.USD)/EEM grafiği. Alt çizgiye yaklaşınca al, orta çizgiye gelince sat orta vadede oyunun adı
    Bunu tekrar hatırlatayım dedim. Son hali aşağıda.

https://www.tradingview.com/x/ccAi1nso/

EEM ile karşılaştırınca fena yerde değiliz. EEM'e göre ucuz değiliz fakat son gelen Q3 bilançolara göre ucuzuz. Gelecek bilançolara göre neredeyiz kestirmek çok zor. Yeni gelecek bilançolarda salt ihracatçılar için iyi gelebilir fakat ortalamada Q3 kadar iyi gelmeyecektir. Dolayısıyla endeks için yükselişin durmasa da daha yavaşlayacağı, tökezleme ihtimalinin arttığı yerlere geldik. Artık hisse bazlı hareketlere yoğunlaşmak gerek.
    Amatör bir yatırımcıyım, yatırım tavisyesi değildir. Kendi analizlerimi sizinle paylaşıyorum, siz de sorgulamadan kabul etmeyin lütfen.

3. 20 yıl ülkeyi yönetseler onlar da yapardı...
    niye yönetemediler o da ayrı konu; şimdi burda yazmak uzun hikaye...
    Markets may remain irrational longer than you can remain solvent.

4.  Alıntı Originally Posted by TyphoonTrader Yazıyı Oku
    Bunu tekrar hatırlatayım dedim. Son hali aşağıda.

https://www.tradingview.com/x/ccAi1nso/

EEM ile karşılaştırınca fena yerde değiliz. EEM'e göre ucuz değiliz fakat son gelen Q3 bilançolara göre ucuzuz. Gelecek bilançolara göre neredeyiz kestirmek çok zor. Yeni gelecek bilançolarda salt ihracatçılar için iyi gelebilir fakat ortalamada Q3 kadar iyi gelmeyecektir. Dolayısıyla endeks için yükselişin durmasa da daha yavaşlayacağı, tökezleme ihtimalinin arttığı yerlere geldik. Artık hisse bazlı hareketlere yoğunlaşmak gerek.
    Hocam haklısın da zaten bu dolar kuru ile bilançolar sağlam ptlamayacak mı? Şu anda garanti hissssi 100 tl olsa ne olur ? Enflasyonu ve doları tutamadıktan sonra 2 hafta önce 95 tl ye 5kilo teneke zeytin yağı aldım. Şimdi 130tl

100.000 tl mi bu hisselere ytırsam şimdi 150.000 olsa alım gücümü ne kadar korumuş olcam..

Herşeye %50 zam gelirken maaşlara %50 gelecek mi?

Çok ciddi bir sarmal yaşıyor memleket

5.  Alıntı Originally Posted by KAPICI Yazıyı Oku
    *Düzeltme: Garanti BBVA asgari ücret alan personellerine %47 oranında zam yaparak en düşük maaşı 5 bin lira olarak belirlemiş. Diğer personellere ise %25 oranında zam yapılmış.

https://twitter.com/Haber/status/1470475247203856384
    Orta gelir sınıfı nasıl öldü... Amerikan rüyası nasıl bitti.. Beyin göçü nasıl hızlandı... Ülke neden gelişmiyor...

6.  Alıntı Originally Posted by realities Yazıyı Oku
    diğer iktidarların akıl edemediği 2 şeyi yaptı adamlar
    iletişim ve basın araçlarının % 90'nını ele geçirmek
    devlete sadece partizanlaııkla değil gestapo taktikleriyle insan yerleştirmek
    Akıl edemediler he heee tabi... Diğer iktidarlar kaç dönem iktidarda kalabildiler... Akp işk döneminde medyayı ele geçirdi sanar okuyanda

7.  Alıntı Originally Posted by JAS Yazıyı Oku
    Yapamaz. Bu kez eli kolu bağlı.
    Hiç belli olmaz, istediğini yapar...

8.  Alıntı Originally Posted by Desperado Yazıyı Oku
    Vadelisi olan kağıtlar içinde, yani xu030 hisseleri diyelim kabaca... önümüzdeki 3-6 ayda ENDEX ÜZERİ GETİRİ beklediğiniz kağıtlar nelerdir? şu anki fiyattan alınacak...

Ama hissenin illa artması gerekmiyor yani, bugün endeks düşmeye başlasa endeksten az düşmesi de olur; endeks çıkarken endeksten fazla artması da... diğer yandan; hissenin artması yetmez, piyasayı yenmesi lazım... 3 ayda o hisse %10 gitmiş ama xu030 %15; faydası yok zararı var...

Merak ediyorum çok kişi yazarsa ortak hisseler ne olacak...
     Alıntı Originally Posted by mazlum_trader Yazıyı Oku
    Hocam haklısın da zaten bu dolar kuru ile bilançolar sağlam ptlamayacak mı? Şu anda garanti hissssi 100 tl olsa ne olur ? Enflasyonu ve doları tutamadıktan sonra 2 hafta önce 95 tl ye 5kilo teneke zeytin yağı aldım. Şimdi 130tl

100.000 tl mi bu hisselere ytırsam şimdi 150.000 olsa alım gücümü ne kadar korumuş olcam..

Herşeye %50 zam gelirken maaşlara %50 gelecek mi?

Çok ciddi bir sarmal yaşıyor memleket
    Ben de onu diyorum zaten. İçeriye çalışan şirketler nedeniyle endeksin dolar bazında 170 centi bu yükselişte görmesi endeksi pahalı hale getirir diye düşünüyorum. Yükseliş buraya kadar demek de çok iddiali. Artık yeni oyun, 170 pahalı, 150 altı ucuz gibi sanki.
    Amatör bir yatırımcıyım, yatırım tavisyesi değildir. Kendi analizlerimi sizinle paylaşıyorum, siz de sorgulamadan kabul etmeyin lütfen.

Sayfa 699/1001 İlkİlk ... 199599649689697698699700701709749799 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •