Yalniz, bu fona devredilen Bist Hisselerini tutanlar, bu isten cok kotu zarar gorecek.
Uzun vade tutmamak lazim.
Kimin ortagi oldugunuzu da aklinizda tutun.
Vatandas kumar oynamistir der cikar, biliyorsunuz teflondur.
Printable View
Hocam japonyanın ekonomik durumunu, demografik durumundan ayrı düşünemeyiz.
Japonya dünyanın en yaşlı ülkesi. Dinamizmi düşük, tüketimi düşük, yeni şirket kurulumları düşük, tabi bahsettiğiniz bürokrasi ve engeller, kültürel faktörler de var ama en temel sorun gençliğin alttan gelip işleri devralmaması / değiştirmemesi.
Aslında sadece çocuk yapmaları ve çocuklarına iyi eğitim vermeleri gerekiyor, ancak ülkede çok farklı sosyal politikalar yürütülmesine ve gelişmiş bir ülke olup pek çok yardımı desteği bol keseden vermesine rağmen toplum çocuk yapmıyor. Bu demografi ile ne emeklilik yürür, ne ekonomi. Amerika değil, ancak Avrupa da bu yolda. Bizde de doğum oranları inanılmaz düşük, Şanlıurfa ve Suriyeliler olmasa yenilenme hızının dahi altındayız. Oysa tüm emeklilik sistemleri aslında ponzi, 4 - 5 çalışan başına 1 emekli şeklinde dizayn edilmiş her tarafta. Mükemmel ekonomisi ve imrendiren cari fazlası ile Almanya bile, hem emeklilik yaşını 75'lere çekmeyi hem de emekli maaşlarını düşürmeyi konuşuyor (emekli maaşları düştü bile) , hem tasarrufu hem düzgün bir ekonomisi hem de cari fazlası olmayan bizim gibi ülkeler ne yapsın?
Şu an, içinde bulunduğumuz yıllar Türkiye için fırsat penceresi ama bunları da kısır siyasi saçma sapan konularla heba ediyoruz, 20 30 yıl sonra sizlerin değil ama bizlerin nesli için çok daha kötü bir gelecek malesef bizi bekliyor. Herkes ona göre vaziyet alsın, emekli maaşı veya emeklilik diye bir kavram kalacağına inanmıyorum.
2010 lu yıllarda Yunanistanda seçim sonrasi iktidari alan Başbakan'ın Kral Çıplak demesi sonrasını yaşayacağız anlaşılan.
Yellen, yeterince sağlıklı görünen ABD bankalarının temettü ödemelerine ve hisse geri alımları yapmalarına izin verilebileceğini söyledi.
Verecek para bitti ama piyasalar lehine söylemlere devam
https://www.sozcu.com.tr/2021/ekonom...mlesi-6306489/
Önceden almış oldukları 1 milyar Euro borcun ödeme tarihi geldiğinde zaten bu kredi bulma olayına girdiler. Bugün borç 1,25 B euro olacak önümüzdeki sene vade tarihi gelince 1,5 B Euro başka bir borç aranacak anladığım kadarıyla bu şekilde bir varlık balonu!!! gelecek kuşaklara miras kalacak maalesef. Sonrasında ülkenin değerli kurumları icradan!! özelleştirme yolu ile satılır. malum bir de 5li çete var parasını alamadığında Londra mahkemesine başvuracak.
Saygılarımla.
Deniz hocam suveys kanalında bir kaza var ve kanal kilit. ama bizim anadolu ajansı kanal acık vs diyor ama cnn de hala kapalı. ben bu bizim anadolu ajansına inanmadıgım için malum sebeplerden bilerek bu haberi yanlış algılattırdıgı yonunde anlam çıkardım.
bu kanalda problm devam ederse ne gibi etkileri olur.
Sabah bloomberg’de konuşuyorlardı. Karaya oturan gemi eyfel kulesinden yüksek dediler.
Gerçi aklım almadı ama....
Geminin kaldırılması Pazartesi Salıya kalabilir diye bir yorum yaptılar.