Originally Posted by
pilavli
DTHlarda azalma olabilir normaldir, ama bu ekonomide işlerin düzeldiğini göstermez, beklentilerin olumluya döndüğünü göstermez. Sadece aniden kurlarda çok şiddetli bir çıkış oldu, karı cebe atanlar vardır, ben dörtte birini sattım mesela elimdekilerin. Ama niye sattım? Düşerse daha aşağıdan almak için ya da borsada çok ucuzlayan hisselerden alabilmek için.
Şimdi bu aşamada doların aşağıya tekrar 7.5 ve altına gitmesi de çok zor, çünkü dolarını satanlar yerine koymak isteyecektir ya da 7 liradan yıldırım hızıyla önce 7.5 e sonra da 8'e çıkarken dolar alamayıp içinde kalanlar ve pusuda bekleyenler almak isteyecektir. Kısaca çok büyük talep gelecektir, o talebi kırmak için gerçekten çok büyük satışlar lazım. Bu sefer yabancı kaynak da bu kadar gelmeyeceğine göre dolar için en iyi senaryo buralarda piyasa soğuyana kadar oyalamak, sanırım bunu yapmaya çalışıyorlar. Fiyattan da belli zaten yeni barajı sekiz liraya kurdular.
Gerçekten çok belli 8 e baraj kurulduğu. Ben serbest piyasa koşullarına müdahaleyi hiç doğru bulmuyorum. Borsadaki devre kesmeler, taban tavan fiyatlar, dövizdeki bu tür eylemler vs gerçekten anlamsız.
Piyasayı regule edecek kurumlar bence asıl uğraşlarını manipülasyonlara odaklamalılar. 100-200 fk lı içeriği bomboş bir sürü şirket var maalesef. Halka yeni açılan firma 15 gündür aralıksız tavan olup 80 FK ya gelmiş. Madem firman 40 TL ediyor neden 10 TL den halka arz edersin ki? Gerçekten finansal okur yazar olmanın da para kazandırmadığı dönemdeyiz. Ama tek tesellim finansal okur yazar biri olarak en azından zarar görmüyorum.
Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...
Yer İmleri