Originally Posted by
alicemal
Şirketlerin attıkları TOPLU KAZIKLARA dair örnekler geçmişte vermiş ve başlangıcınıda yazmıştım.
İlk toplu kazığı(benim bildiğim) atan 1990 lı yıllarda cem boyner denen siyonist yahudiydi. İbrani azınlıktan. boyner mağaza üyelerinin kartlarına 5 TL eklemişti. Bugünki 5 TL ye yakın bir paraydı. Boyner mağaza üyeleri gelir seviyesi orta ve yüksek kesim olduğundan 5 TL yi farketmezler veya aldırmazlar diye düşünmüştü. Ama yanılmıştı. boyner kartlı üyeler evet orta sınıf gelir düzeyi de iyi olan ailelerdi ama bunların eğitim düzeyide yüksek ve bilinçli kesimdi. Gider binlerce TL yardım yapar ama 1 TL kazık atmana ahlaksızlığa namussuzluğa ellerinden geldiğince itiraz ederlerdi. Tam tersi gariban aileler sesleri çıkaramıyorlar. Neticede fark edildi ve anında olay oldu, tüm ülke duydu. boyner 300 bin kartlı üyesine 5 TL geçirmişti.
5 TL Kişi başı hiç bir şey değil ama 300binle çarpınca 1.5 milyon TL ediyor. boyner için çok iyi para. Tutsaydı bunu her yıl yapardı.
boyner ceza almadı. Normalde o şirketi batırma noktasına getirecek ceza alması gerekirdi. Ceza almadı.
O ceza almayınca. Suç cezasız kalınca arkası geldi. Ülkemizdeki büyük şirketler her yıl düzenli olarak topluca kazık atmaya başladılar. Şu an artık normalleşti.
.