bu sorumun cevabı değilki sn. Knox
Printable View
:kahkah: :kahkah: dostum hisselerin büyük bir çoğunluğu o durumdadır..dikkat ederseniz dün dahi silverline 2,41 i gün içinde görmesine rağmen akşam kapanışını 2,37 den yaptı...böylece dün güzel bir yerden maliyet yapma fırsatı verdi...
hisselerin genelinde satacaksan sabah sat..alacaksan akşam al...çıkacaksan cuma günü borsadan çıktır...
sayın kitapçının sorusunun cevabını tam olarak bilemiyorum..ama bildiğimiz kadarıyla daha çok satacak lot var...ama işin ilginç yanı hisseler satıldıkça fiyat yukarı çıkıyor...yanlış hatırlamıyorsam şu ana kadar 450 bin civarı satılmış olarak hatırlıyorum...
Toplamda ve koparmada; 800 K civarı satıldı, an itibariyle,
Teşekkürler sn.knox.sn. Keko. Sn. Izci....
Rica ederim.
Ancak bu süreç gösterdiki vatandaştan kaynaklanan satış baskısı önceden tahmin ettiğimizden daha az bir etki gösterdi.
Ha bazı arkadaşların tahminine göre cep to cep yapı yorsa bilemem.
Dün akşama kadar satışı nerdeyse yoktu.Seansın sonlarına doğru 186 bin satıldı ama kağıt ne dün akşam nede bugün negatif bir görüntü sergilemedi.
Belki böyle düşünelim istendiğinden bir senaryodur ama bunu hiç bir zaman bilemeyeceğiz.
Artık alın (tabiki tavsiye değil haddimede değil tavsiye vermek) dememin sebebide bu.
Kolunuzu keserken ,satış basksı bitmeden toparlanmaz dediğinizi hatırlıyorum.
Demek istediğim pek bir etkisi olmadı gözüken.
YTD
Aranızdayım arkadaşlar
SİLVER-CAN SORU/CEVAP KÖŞESİ
SORU:
-Abi, Ekonomi partneriniz Sn. İnhibitor, size bir soru sordu. Siz ona cevap vermediniz, sebebini de şöyle açıkladınız; Bu sorunun cevabından tüm SİLVER-CAN takımı yararlansın, onların da haberi olsun, forumda yayınlayacağım dediniz.
CEVAP:
-Evet, dedim. Çünkü güzel bir soruydu, cevabını herkes bilsin istedim.
SORU:
-Geçen ki gibi olmasın abi, hani 5 lira hakkında meraklanmıştık, ardından cevabınız; Aşk ve Mavi dizisiyle ilgili çıkmıştı.
CEVAP:
-Bu sefer ki öyle değil. Fazla meraklandırmadan konuya geçeyim; Sn. İnhibitor özel mesaj ile sordu, dedi ki, çözümü pazarlama ile birleşmede buluyorsunuz, oysa birleşme patronlar için ekonomik kayıptır. Niçin bu çarkı kaybetmek istesinler diye sordu. Güzel bir soruydu. Cevabı şöyle arkadaşlar;
-Sn. İnhibitor; Sizin dediğiniz gibi, pazarlama ile birleşince mutlaka patronların ceplerine daha az para girecek, öyle olunca da para kendi cepleri yerine, şirketin kasasında kalacak. Buraya kadar patronun ciddi zararı var, hem fikiriz. Fakat bundan sonrası çok önemli. Görelim sonrasını; Böylece birleşmeyle şirket yüksek karlar açıklamaya başlayacak, çünkü giderler kısılmış, şirkete yatırımcı güveni gelmiş, bankalar ve yatırım fonları tarafından şirketin kredibilitesi artmış, şirket kurumsallık ilkesiyle her yönüyle sınıf atlamış olacaktır. Ardından kısa bir süre içinde, şirketin piyasa değeri ciddi yükselmeye başlayacak, yükseldikçe de hissedarların portföyleri değer kazanacaktır. İlk başlangıçta patron için kayıp olan bedel, zamanla yüksek kazançlara dönüşecektir. Çünkü patron demek, baş hissedar demek olduğundan, hissenin piyasa değeri arttıkça en fazla kazanç patronun olacaktır. Birleşme ile kaybettikleri aylık 10-15 bin TL harçlıkların yerini Milyon TL kazançlar alacaktır. Eğer süreci yönetmede şahsımızdan destek almak isterlerse, her zaman olduğu gibi göreve hazır olduğumuzu beyan etmek isterim.
Bugünün netleri
SatıcılarımıZ
1nci Ata 100.500
2nci Deniz 100.000
3ncü Ziraat 77.320
Alıcılarımız
İş 153.000
Vakıf 59.000
Burada büyük üstadlar var ben sadece sizleri okuyacağım , yalnız takas saklamayı imkanı olanlar günlük paylaşsa güzel olur, birilerinin toplayıp toplamadığını takip ederiz...:cool:
teşekkürler dostum bunun gibi birçok oran var...ben bunların daha önemli olduğunu düşünüyorum...
borsada değerini bulamayan o kadar hisse var ki, bunlara odaklanmak zamanımızı kaybettirir..
silvr için demiyorum bunları, çünkü silvr sanırım kopmaya yakın gibi...ytd
2,40 alışta kalan 175.000 lot yarın için + ihtimalini kuvvetlendirdi, bu satış haberi korkuyu fazlaca köpürttü sanki, hedef küçülmedi sadece gecikti kanımca..
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...422da5cc17.jpg
SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...bd4eacffb3.jpg
SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Finansal okuryazarlığı olan bir arkadaş şunu cevaplayabilir mi?
2016/12 hasılat 161 milyon brüt kar 10 milyon
2017/9 hasılat 174 milyon brüt kar 21 milyon
hasılat rakamında arada 13 milyon fark var yani
%8 civarı hasılat artışı varken brüt kar nasıl oluyorda
%100 artıyor.
https://i.hizliresim.com/RnBNBn.png
birde yıl sonu finansman giderleri kalemi artıyor buraya dikkat.
terse yatırmasınlar 12 aylık bilançoda?
https://i.hizliresim.com/3EPMEO.png
Normal şartlar altında şirketlerın 3. ve 9.aylardakı ınceleme raporları denetıme tabı degıldır. sadece 12.ay ve 6. ay ınceleme raporları denetıme tabıdır. dolayısıyla sadece 6. ve 12. aylarda denetım raporu cıkar. 3. ve 9. aylardakı raporlar daha sınırlı ara donem ve yıl sonlarındakı raporlar ıse daha kapsamlı hazırlanır. denetım sırketlerı de ılgılı dıpnot detaylarını verırken ıstege baglı olarak nıtelıklerıne gore gıder detaylarını kırarlar ve detayını acıklarlar. sırketın 12. ay raporuna bakınca genel yonetım gıderlerı , pazarlama satıs dagıtım gıderlerı ve arastırma gıderlerının detayını gorebılıyoruz. ancak ıs satılan malın malıyetı dıpnotunun detayına gelınce orada cok fazla detay goremıyoruz. dedıgım gıbı ıstege baglı. uluslararası fınansal raporlama standartlarına gore satılan malın malıyetı dıpnotu verılırken amortısman gıderı tutarı verılerek dıger kalan kısım satılan mamul malıyetı olarak gosterılebılır.
dıger bazı sırketler ıse bunun detayını hammadde gıderlerı , ıscılık gıderlerı , enerjı gıderlerı , elektrık gıderlerı , amortısman gıderlerı olarak bolebılırler.dedıgım gıbı ıstege baglı.
gelelım sızın sorunuza. rapordan bu verılerın detayını goremedıgımıze gore gerıye tek bır sans kalıyor, yorum . benım yorumum su sekılde.
brut kar marjı neden arttı ?
bırkac sebebı olabılır.
1) satıs arttıgı ıcın uretılen ve satılan bırım urun basına dusen amortısman gıderı azalmıs olacagı ıcın , brut kartı artmıstır.
2) urun basına elektrık gıderı degısmemelı cunku , elektrık degısken bır gıderdır ve uretılen urunun sayısına gore artıs ya da azalıs gosterır
3) sırketın kıra gıderı vardır , urun basına smm den dusen kıra gıderı azalır .. neden . daha fazla mal uretıyosundur. sabıt gıderdır, gıder sabıt kalır ancak urun basına olan tutarı azalır.
4) verımlılık artmıs olabılır.
5) amortısman suresı bıten bazı makıneler olmus olabılır. gecen yıl aslında amortısman gıderı yazılmıstır buyuk bır makıneden . ancak bu yıl o makıne amortı olmustur ve amortısman gıderı azalmıstır.
6) ve gelelım en onemlı kaleme, hammadde gıderlerı , dusuk malıyet ıle stoga gıren celık 2017 nın ılk aylarında satılmıstır ve bu yuzden de karlılık artmıs olabılır.2016 - 2017 yıllarında celık fıyatlarında cıddı dalgalanmalar meydana geldı
7) usd try nın dususune paralel olarak hammadde fıyatları azalacagından ve satıs fıyatı sabıt kaldıgından dolayı , bırım urun basına duzen hammadde malıyetı azalmıs olabılır.
hepsı bırer varsayım..
12 aylık bılancoda ılla kı fınansal gıderler artacak dıye bır kaıde yoktur.
sırketın fınansman gıderlerı ıkı kalemden olusur,
kur farkı gıderlerı ve faız gıderlerı .
tıcarı alacak ve borclardan kaynaklanan kur farkı gıderlerı oncekı yıllarda fınansman gıderlerı ıcınde gosterılırdı ancak 3-4 yıl once gosterım degıstı ve tıcarı alacak ve borclardan kaynaklanan kur farkı gıderlerı fınansman gıderlerınde degıl , faalıyet karından once "esas faalıyetlerden dıger gelır ve gıderler " kalemının altında gosterılmeye baslandı.
gelelım gelır tablosundakı fınansman gıderlerı kalemıne.
2016 yılında fınansman gıderlerının arttıgını belırtmıssınız. detayını ıncelemedım ancak aklıma gelen ılk durum su ...
2015 yılı sonunda 2.90 olan usd try kuru 2016 yılı sonunda 3,54 gıbı bır rakama ulasmıs. yanı %22 lık bır artıs var. eur da da aynı sekılde artıs var.
yanı bu ne demek . sırketın net dovız pozısyonu eksıde ıse - kı bunu spk raporundan parasal pozısyon dıpnotundan analız edebılırsınız , usd try veya eur try kurunun artması sırketın kur farkı gıderı yazmasına neden olacaktır. ayrıca eur ya da usd kredısı var ıse sırketın odedıgıbı faız gıderlerının de tl bazında artmasına neden olacaktır.
bu yıl ıse durum farklı
2016 yılı sonunda 3,54 olan usd try kuru 2017 yılı sonunda 3,80 gıbı bır rakama ulastı . yanı aradakı fark %7.
dolayısıyla gecen yıl tl karsısında %22 oranında artan bır kurdan bu yıl ıse %7 oranında artan bır kurdan bahsedıyoruz. dolayısıyla dedıgım gıbı ılk bakısta bu yıl cok fazla fınansman gıderı beklemıyorum . detaylı ıncelemem lazım .
varmak ıstedıgım nokta su , yıl sonlarında fınansman gıderı artar gıbı bır genellemeye varamayız.
saygılar
İnhibitor kardes tesekurler
PRA-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Abi ne haber ya geçen bir arkadaş, varsa bir tane daha bunun gibi hisse söyleyin diye çok iddiali bir şey demişti
Eee hatırladım demişti
Ne yaptın bulabildinmi
Yok valla bulamadım
E senin elinde bir hisse vardı , onuda çok güzel diyordun
Evet oda güzel
İki dilber arasında seçim yapmak gibi gir şey oldu , ben fazla dile düşmemiş olanı seçtim
Anlamadım abi ama galiba elindeki hisseyi satmış gibisin
Evet öyle yaptım
Yatırımcı dediğin hızlı karar vermeli gözü pek olmalı , at üstünde koşan avı vurabilmeyi başarabilmelidir , yoksa hep av kovalar durur eve eli boş döner
E koşan av diyorsunda bu da koşmuyorki
Yok bu koşmak üzereyden gözlerine güçlü bir ışık , (avcılarda olur lamba )tutulmuş tavşanı düşün , onun gibi gözleri kamaşmış , yakalaması kolay oldu
Abi hep tam benim anladığım tarzda konuşuyorsunda , bizde bir laf vardır ' Erken öten horozun başını keserler
Yok ben yaş tahtaya basarak o kadar düşüp kalktım ki , artık akıllandım
E bari şu hisseyi anlat aklıma yatarsa bende alayım
Bak eski hissemde anlatmıştım temel analiz yapmak , ucuz bulduğunu almak , sonra onun ucuz olduğunu büyük yatırımcıların görmesini beklemek felan
Hatırlıyorum abi
Bunu öyle çok beklemeye gerek yok fazla sırıtıyor , kabak gibi mi desem , gökteki yıldız gibi mi bilemedim
O kadar yani
Evet o kadar bak ben sana kısaca şunu söyleyeyim, hani piyasada belli kriterler vardır, onlara bakarak ucuzu bulursun demiştim
Demiştin abi bunda ucuz olarak en çarpıcı şeyi söyle bari
Bakkal hesabı yapalım , bir firmanın yıllık cirosu ne kadarsa o kadar piyasa değerine ulaşır ,bu hissenin 2017 cirosu en kötü ihtimalle 220.mn'a ulaşır, hisse 80/ 85 mn. arası bir piyasa değerinde dolaşıyor , kabaca 3 te 1 bu haliyle ucuz, birde bu adamlar üç yılda 1 milyar ciroya ulaşacağız diyorlar
Abi kafamda şöyle bir hesap yaptımda çok manyakça bir rakam çıktı, 80. mn. nere, 1 milyar nere
Sen 1milyar piyasa değerini boş ver . 3'de bir piyasa değerini hesapla , ne gördün bak
Abi ben bu hisseyi alırım
Ben sana bakkal hesabı yaptım, forumda İZCİ dostuma kafana takılan soruları sorabilirsin, anlaşılır bir dille anlatır hiç üşenmiyor mübarek, çıkarı neyse anlamadım , birde arkadaşlarla birlikte kazanırsınız demesi varki çok bilinmeyenli denklem
Başka kimler var abi
knoks var. Bugün alacacaksan bugün al cümlesiyle, ve bir soruma cevap vermesiyle tanıştıtk, daha birçok kişi var , forumda görünce anlarsın derin finansal analiz yapıyorlar
Birde finansal okur yazarlığın varsa KEKO dostumu tanıyorum çok iyi hisseleri çok önceden yakalamasıyla tanırım kendisini , onun gibi finansal anallz yapan çok arkadaş var henüz kendilerini tanımıyorum , tanışacağız inşaALLAH
Ben yolculuk yaparken hep koridor tarafını seçiyorum neresi müsaitse teker üstü olmasın yeter , her molada sigara içmeye iniyorum ,kolay olsun yanımdaki bana yol verirken rahatsız olmasın diye....
Haydi bana eyvallah ....... görelim mevla neyler , neylerse güzel eyler...YTD
26 Ocak 2018 - 09:15 www.borsagundem.com
TweetlePaylaş+1LinkedinWhatsApp
BofA Merrill Lynch'in raporuna göre hisse senetleri, 2013'ten bu yana görülen en güçlü satış sinyalini veriyor
Yatırımcılar, bilanço döneminin olumlu bir başlangıç yapması ve küresel hisselerin zirve görmeyi sürdürmesi ile, geçtiğimiz hafta hisse senedi fonlarına rekor düzeyde giriş gerçekleştirdi. Bir göstergeye göre bu durum 2013'ten beri görülen en güçlü satış sinyaline katkı sağlıyor.
Bank of America Merrill Lych'in (BofA) EPFR Global verilerine dayandırdığı araştırma raporuna göre yatırımcılar, 24 Ocak ile biten bir haftalık sürede hisse senetlerine 3.2 milyar dolarlık giriş gerçekleştirdi. Aktif yönetilen hisse senedi portföyleri, teknoloji fonları ve enflaasyon korumalı hazine tahvilleri rekor düzeydeki sermaye girişinden payını aldı.
BofA'ya göre ABD hisselerine 7 milyar dolarlık giriş olurken Avrupa hisse senetlerine 4.6 milyar dolarlık (37 haftanın en yükseği) yatırım yapıldı. Gelişen piyasa hisse senetleri 8.1 milyar dolarlık fon çekerek veri setindeki en yüksek ikinci giriş oldu.
BofA stratejistleri riskli varlıklara yönelik güçlü talebin etkisiyle uyarıda bulunuyor. Stratejistleri hisse senedi piyasasında -en azından S&P 500 Endeksi'nde- ilk çeyrekte “taktiksel çekilme†öngörüyor.
Rapora göre bankanın “Bull &Bear†göstergesi 2013 yılından bu yana görülen en güçlü satış sinyalini veriyor.
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
Soyledıgınıze gore arena bılgısayarın 48 TL olması gerekır. satısı kadar pıyasa degerı olması lazım savı her zaman dogru olmayabılır. ozellıkle elektronık toptan ısınde....
Kod Kapanış (TL) satısı kadar pd olursa
ARENA 4,32 47,81
ARMDA 6,47 52,92
BIZIM 7,88 38,00
BMEKS 0,29 2,41
DOAS 8,58 49,17
SARKY 3,32 17,75
TKNSA 5,66 26,73
ULUUN 2,81 15,06
Bugün hareket iyi
harekat başladı mı yoksa???
Sn kitapci0 Sn İzciden sonra sizinde bu türlü paylaşımlarınızı okumak gerçekten çok keyif verici.
Sevgili knox, Son durum alabilir miyiz. Müsait olduğunda.
Alista tacir 96 finans 32 is 22 global 19 ak 17 satışta gedik 50 garanti 27 marbaş 12 vakıf 7
SM-N900 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.