TL logaritmik aselsan
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...a283877134.jpg
Sent from my iPhone using Tapatalk
Printable View
TL logaritmik aselsan
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...a283877134.jpg
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...35d7303412.jpg
Son bölümün yakın haline bakarsanız
Üst bant onayını da almış
Pull-back ini tamamlayıp
Yeni ufuklara yelken açmış aselsan’ı görebilirsiniz.
Aslında görmek isteyen için her şey gayet net.
Asla ytd
Borsadaki fiyat hareketliliği elbette bir aşağı bir yukarı yerelde ve globaldeki durumlara göre oynaklık gösterecektir, gündemi güncel doğru okuyanlar kısa vadede, globali geniş sürede okuyabilen uzun vadede kazanır.
Türkiye'nin silah sanayisindeki yükselişi Doğu paktının varlığı devam ettiği süre boyunca devam edecektir. Global konjektör değişmedikçe duruma ne iktidar ne muhalefet nede bunların dışında ileride gelecek yönetim engel olamaz. Üretilen tüm silah sistemlerini uzak doğuya kılçıksız satabiliyoruz, bu durumu ingiltere abd de destekliyor.
Rusya'nın bir kaç yıl daha savaşı kaldırabilecek ekonomik gücü kaldı mı bilemiyorum. Rusyanın ekonomik gücü iyice azaldığında ingiltere iran meselesinide çözmüş olur ( ya parçalar ya kendine bağlar) çin tamamen yanlızlaştığında pimi çekerler, ozamana kadar silaha ve teknolojisine yatırım yapan herkes bir şekilde kazanır.
https://www.haberturk.com/abd-disisl...yaniti-3557846
KAP: ASELS [ ] ASELSAN ELEKTRONİK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Kayıtlı Sermaye Tavanı İşlemlerine İlişkin Bildirim
Orjinal Link:
https://www.kap.org.tr/Bildirim/1103330
Dosyalar:
https://www.kap.org.tr/ek-indir/4028...85ca766c294138
https://www.kap.org.tr/ek-indir/4028...85ca766c2e4139
Kayıtlı Sermaye Tavanı İşlemlerine İlişkin BildirimÖzet Bilgi Kayıtlı Sermaye Tavan Artırımı için SPK başvurusu
Spk başvurusu da ivedilikle yapılmış bu ada olumlu.
Teşekkürler sayın Junge güzel bir bakış açısı. Savunma sanayiimiz iyi olmazsa bizi bu coğrafyada rahat bırakmazlar.
Herkes dünyayı 20 yıl önceki durumda sanıyor ama değil. Hele Türkiye için hiç değil. Şöyle haritada çevremizde olanlara bakanlar Askeri olarak güçlü olmazsak neler olabileceğini az çok anlar. Askeri olarak güçlü olabilmek içinde iyi bir savunma sanayisi şart. Bunun da belkemiği ASELSAN.
TSE ve ASELSAN, ithal olarak temin edilen ürünlerin yerli imkanlarla üretilip belgelendirilmesine yönelik "millileştirme" faaliyetlerinin yaygınlaştırılması amacıyla işbirliği yaptı
Türk Standardları Enstitüsü (TSE) ile ASELSAN, ithal olarak temin edilen ürünlerin yerli imkanlarla üretilip belgelendirilmesine yönelik "millileştirme" faaliyetlerinin yaygınlaştırılması amacıyla işbirliği yaptı.
TSE'den yapılan açıklamaya göre, Türkiye'nin sanayisini güçlendirecek, ithal edilen ürünlerin yerli olanaklarla üretilmesinin önünü açacak "raylı sistemler ve diğer konuları içeren çerçeve işbirliği protokolü", TSE Başkanı Mahmut Sami Şahin, ASELSAN Genel Müdürü Haluk Görgün, ASELSAN Ulaşım Güvenlik Enerji ve Sağlık Sektör Başkanı ve Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Çelik ile ASELSAN Tedarik Zinciri Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Nuh Yılmaz tarafından imzalandı.
TSE Başkanı Şahin, imza töreninde yaptığı konuşmada, Enstitü ve ASELSAN'ın kuruluş amacı, misyonları ve hedefleri açısından ortak noktaya sahip olduğunu bildirdi.
Bunun sanayide ve teknolojide dışa bağımlılığı azaltmak ve küresel aktör olmak için yapıldığını vurgulayan Şahin, ASELSAN'ın, ülkenin gözbebeği ve gurur kaynağı kuruluşlarından biri olduğunun altını çizdi. Şahin, şunları belirtti:
"Enstitümüzün temel faaliyet alanları olan standardizasyon, uygunluk değerlendirme ve eğitim alanları tüm sektörleri yatay olarak kesmektedir. Dolayısıyla Enstitü olarak temel amaçlarımızdan biri, sanayicimizin uygunluk değerlendirme ve eğitim alanındaki ihtiyaçları konusunda altyapımızı güçlendirerek sanayicimizin maliyetlerini düşürüp kalite seviyesini yükseltmek, aynı zamanda da uygunluk değerlendirme sektöründeki dışa bağımlılığı azaltıp yerlileşmeyi ve yerlilik oranını artırmaktır. Bu doğrultuda Enstitümüzün en temel paydaşlarından biri de ASELSAN'dır."
ASELSAN ve TSE'nin işbirliğini daha stratejik ve sistemli hale getirmek için protokol imzaladığına işaret eden Şahin, şu değerlendirmede bulundu:
"Bu protokol vasıtasıyla ASELSAN'ın yurt içinde ve dışındaki enerji, ulaşım, savunma, güvenlik, sağlık, bilgi teknolojileri, haberleşme gibi sektörlerde yürüttüğü program ve projelerde standardizasyon, belgelendirme, gözetim, muayene, test, laboratuvar faaliyetleri, mühendislik ile millileştirme, tedarikçi geliştirme, kaynak bulma, oluşturma faaliyetlerinde birlikte hareket etmeyi amaçlıyoruz. Öncelik vereceğimiz alanlar, rüzgar enerjisi, demir yolu sistemleri, alt sistemler ve aksamları, araç homologasyon, kamera test, belgelendirme, laboratuvar altyapılarının kullanılması ve tedarikçi değerlendirme alanlarıdır."
- "Bilgi birikimimizi aktarmak için sorumluluk taşıyoruz"
ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Görgün de Türkiye'nin batıya göre en büyük avantajlarından birinin insan kaynağı olduğunu belirtti.
Bir ürünün standardizasyon, sertifikasyon, çevre koşulları, kalite testleri sonrasında değerinin artarak kilogramı 1000 dolar olabilecek bir sisteminin parçası olduğunu aktaran Görgün, "Türkiye'nin şu anda ihracatı kilogram başına 1,5 dolar civarında. ASELSAN'ın kilogram başı ihracatı 1000 dolar civarında. Onun için bazen sahadaki alt yüklenicilerimize ve beraber çalıştığımız firmalara ek olarak yeni oyuncular katmak adına, teşvik etmek için de bunları söylüyorum, herkes savunma sanayinin parçası olabilir." ifadelerini kullandı.
Savunma sanayisinde elde edilen bilgi birikimiyle Türkiye'nin sivil alandaki teknolojik ihtiyaçlarını karşılayabilmek adına da sorumluluk taşıdıklarını vurgulayan Görgün, şunları kaydetti:
"Bu birlikteliği çok anlamlı buluyorum. Birlikte yapacağımız çok işler var. Bizim çalışanlarımız iyi mühendislerdir. İyi okullardan çıkmış, Türkiye'nin en güzide kurumunda çalışmış, yıllarca gözde olan projelerde alın teri, akıl teri dökmüş arkadaşlarımızdır. Sizlerin de çok önemli saha tecrübeniz var. Bu tecrübeyle birlikte ülkemize hizmet edeceğiz. Dilerim ki bu yaklaşımlar diğer güzide firmalara da örnek olur, devamı gelir."
Protokolle, TSE ve ASELSAN, rüzgar enerjisi, demir yolu sistemleri, alt sistemleri, aksamları, araç homologasyon, kamera test/belgelendirme, laboratuvar altyapılarının kullanılması ve tedarikçi değerlendirme konularında ortak çalışma yapacak.
ASELSAN'ın tedarik ekosisteminin güçlendirilmesi adına yan sanayi faaliyet alanlarında mevcut ve potansiyel firmalar denetlenecek, yetkinlik değerlendirmesi ve belgelenmesi adına işbirlikleri yapılacak. İthal olarak temin edilen ürünlerin yerli imkanlarla üretilmesine yönelik yürütülen "millileştirme" faaliyetlerinin yaygınlaştırılması ve yeni firmaların tespit edilmesi alanında ortak çalışma gerçekleştirilecek.
Kaynak : Anadolu Ajansı
TUSAŞ 2022 yılını 520 milyon dolar ihracaat ile kapatmış......Artık 2023 de minimum bir 500 papel ihracat da Aselsandan bekliyoruz.........4-5 yıl sonra İhracat alanında Baykar da dahill Aselsanın tüm özel ve kamu şirketlerini geçmesini bekliyorum.....İhracat satışları %50 net kar marjından aşağı değilidr..
Hayal dünyasında yaşıyorsun sayın Kahırlı.
ASELSAN yabancı oranı 19 Oca 2023 % 23,88. 18 Ocak 2023 % 24,46.
Fark % -0,58. Hisse kapanış 61,70 TL (Kaynak İş Yatırım).
Sabır acı kökleri, fakat çok tatlı meyveleri olan bir ağaçtır.
Sanırım turizm ve tekstil sektöründen, hakkında bilgi sahibi olmadıkları savunma sektörüne gelen bazı taze çömez yatırımcılar var.... Bundan dolayı bu kadar saçmaliyorlar herhalde.....
Tavan yapacak çok bir durum yok. Hatta daha önce söylemiştim, sosyal medyada yüzde dörtyüz bedelsiz olacak gibi saçma sapan muhabbetler dönünce hisseye atlayan küçük yatırımcı bile oldu ve bu iyi değildi.
Yönetim istese bir kereye mahsus sermaye tavanı yükseltmedende bedelsiz sermaye artırımı yapabilirdi zaten.
Bu yapılan rutin bir işlem. Enflasyon yüzde beşyüz gibi düşün. Bu enflaayonda sermaye erimişti tavanı artırdılar. İlle sermaye artırımı yapacaklar diye birşey yok yada bu sene olmdı seneye yapılacak diyede birşey yok. Yönetimin zorunda kalmasa yatırımcıyı korumaya yönelik zaten niyetide pek yoktu ama ısrarla bahsettiğim son dönem baykar tartışmalarından sonra benim ümidim çoğaldı tabiki.
Ne Hazirandan bu yana olan yükselişin BAYKAR iş ilişkisi ile alakası var ne de bundan sonraki fiyat gelişmelerinin alakası olacak.
Benden tahtacıya selam söyleyin kredililer ya da viopcuları belki döker ama bundan sonra yatırımcıya çektirdiklerinin bedelini ödeme zamanı.Gerisini anlamam.
Bende % 400 bedelsiz beklemiyorum ama olur mu olur? Ama bu sene içinde bir bedelsiz olacaktır. Olmazsa bu da beklenti yaratıp başka işler çevrilmiş gibi olur bence olmaz-olmamalı. O zaman bende yönetimi dibine kadar eleştiririm.
Tahtacının kafasında giyotin gibi durması da yeterlidir.
Sermaye tavanı aşarak bedelsiz olmazdı çünkü zaten söylentiler ayyuka çıkmış bu söylentileri daha da artırır ve yönetimi
daha da zan altında bırakırdı.
Büyük sermaye ile işler daha rahat olur demek başka sanki sermaye artırımı olmasa şirkette finansal sorunlar var ve sermaye artırımı olmasa halolması zor anlamında konuşmak başka ve yanlış. ASELSAN bu boru değil.
Gerisi herkesin anladığı kadar gerisi özellikle yatırımcı için haziran ayından bu yana fazlası ile yazdım.Bundan sonrasını pek konuşmam.
Herkese hayırlı bol kazançlar dilerim.
Bu saatten sonra endeks yorumu da her kişinin harcı değil. Sosyal medya şu bu oradaki çoğu Hüstad bu kadar karışık bir endeksi analiz edecek alt yapıda ve tecrübede değil.
Hani bu kişilerin peşlerinde geleceğinize ipotek koymayın.
Ne ironi yapacam, atla deve değil Aselsan in yaptigi
Komponent olduktan sonra ürün çıkarmak kolay
Ayrıca ASL'de ibrikcilik yapan çok fazla mühendis var
Sartnameyi alıp taşerona veriyor, urune logo basıp müşteriye kabul ettiriyor
Markaysa marka, Baykar kralini yapar...
Aselsan in en büyük korkusu da bu avantayi kaptirmaktir
aselsan ne ki aese radar sinyalizasyon mr cihazı radar optik göz milgem eloktronik yazılım sida aklıma gelen bir kaçı boşuna yatırım yapmışız aselsana yazık :)
bir şeyi çok merak ediyorum baykar neden cats eloktro optik sensör sistemini aselsandan aldı bayraktar aselsandan çokkkk büyük firma kendi üretebilirdi dimi ? :) YATIRIM TEKLİFİ DEĞİLDİR...
1 tane delil ile 30 tane akıllı insanı ikna edebilirsiniz...
Ancak ...
Bir aptalı 30 tane delil ile bile ikna edemezsiniz...
Ben diyorum baykar gibi aşırı özeller yüzünden aselsan gibi bir dev engelleniyor, biriside aselsan kim orda ibrikçiler var baykar kralını yapar diyor. Ağzı olan konuşuyor işte ne yapacaksın
Biri de var herkese gerekeni söylüyor..... O kısmını atlamışsın.
Sayın Kahırlı ile yeni tanıştınız o bir öyle bir böyle yazar hepinizin devrelerini yakar ben söylemiş olayımda.
Kanada'nin uyguladigi yaptirim ve acil ihtiyac sebebiyle altyuklenici degerlendirmesinde aselsan on plana cikmis olabilir
Ancak orta vadede Baykar icin dogru olan altyuklenicilerine rekabet kosullari olusturarak kaliteyi arttirmak ve maliyeti asagi cekmektir.
Yoksa gereksinimleri karsiladiktan sonra A firmasi yapmis S firmasi yapmis cok bir onemi yok alt birlesenin.
Biriside var takmış bana ne söylesem itiraz laf sokmalar..... :)))
Kahırlı kardeş ,sen ne dediğin farkında mısın arkadaş ??? 2500 yıllık devlet geleneği olan bir milletin son senelerde yarattığı uzak ara en muazzam stratejik böyle bir değere rekabet koşulları yaratarak değerlendirme yapıyorsun.!!!!
Bu bağımsızlık mücadelesinin temel dayanağı kardeş.. Burada ticaret az kalır, bu devlet projesidir ve illaki bizlere de fazlasıyla ekmek yedirecek helalinden..
Bakma biz söyleniyoruz o tahtacılar yüzünden. Benim o denli gücüm olsa sorarım hesabını o çakallardan da o al sat (trade) aleminde.. Eminim oraya yem etmeyecek yönetim bizi. Geçen genel kurulda Başkan İsmail Demir sabredin güzel şeyler bizi bekliyor dedi...Zaman zaman kızıyoruz ama yatırımcı da illaki fazlasıyla hakkını alacak.. İnanıyoruz..
Estağfurullah biz ona serzenişte bulunmak diyelim. :) Herşeyi de tadında kararınca yapmak lazım.
benim sanayide tanıdığım çok iyi demirci ve pimapen ustaları var bizde savunma sanayi için uçak sida gemi mesela milgem gibi yapabiliriz matkabın kralı var ustalarda civatada bol kardeşiminde internet cafe de çok iyi savaş oyunları oynayan arkadaşları var onlarda yazılım donanım eloktronik gibi basit işleri yaparlar olur biter.... FAZLACA İRONİ İÇERİR:) YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.... MASUMCA HAYAL BENİM Kİ:)
ASELSAN yabancı oranı 19 Oca 2023 % 23,88. 20 Ocak 2023 % 24,78.
Fark % 0,90. Hisse kapanış 62,45 TL (Kaynak İş Yatırım).
benim öngörün yönetim kurula yetki verildimi bilmiyorum verildi ise
sermaye arttırımı genel kuruldan önce şubat mart olabilir bence
yoksa 5 yada 6 ay da genel kurul toplantısına kalır
YTD
ASELSAN yabancı oranı 23 Oca 2023 % 23,78. 20 Ocak 2023 % 24,78.
Fark % -1,00. Hisse kapanış 60,90 TL (Kaynak İş Yatırım).
Bugünkü hareketlere ne diyorsunuz ?
Seans sonuna doğru hareketlenmesi ???
Ytd
Borsa toparlayacak diye düşünüyorum bunlar önceden hareket ediyorlar , bilgileri oluyor sanıyorum ( şahsi fikirlerim )
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Herkes bilgi vermeden süper olacak şöyle olacak böyle olacak seçimden önce yükselecek diyor. Pozitif olmak güzeldir ama ortada bir tablo var. yabancı oranı bir ay önce yüzde otuzlara yaklaşırken şu an yüzde yirmilere doğru gidiyor gibi. Seçim belirsizliği kenarda beklyeen sayısını artıracak benziyor. Yönetim yine aynı tas aynı hamam. Şu son çeyrek bilanço da gelsin bakalım neler olmuş tam görürüz ama yüzde dörtyüz bedelsiz geliyor uçuyoruz kaçıyoruz lafları eğer bilgisizlikten kaynaklı değilse manipülasyon yada mal boşaltmak için kullanılıyordur bence dikkat edin fazla gaza gelmeyin.