ben ortalama 2,36 ye yakin sattım, simdi ,2,30 geldi 5 kademe kar gördüğün gibi, simdi 2,30 olur pazartesi 2,20 göstermişti ya oraya gelir, ne olduğunu hic anlamaz büyülenmiş gibi bakarsın sadece. Egerki galibin adamı değil sen tabiki...
Printable View
dun 2,40 önceki gün 2,44 bugün 2,32, ve pazartesi şimdiden diyeyim 2,20 ye kadar gösterirler kağıdı tepki verdirirler 2,30 üstüne ve kapanış 2,30 altında kapatırlar...hep aynı senaryo... Yazık millete.sanırım herkes halinden memnun , kimsenin seside çıkmıyor zaten.
Şirketimiz 09/06/2017 tarihli Yönetim Kurulu Kararı ile;
1- 21.12.2016 tarihinde KAP' ta duyurulmuş olan Mülkiyeti bağlı ortağımız Metro Turizm Otelcilik ve Petrol Ürünleri Tic. A.Ş.'ye ait olan Edirne ili, Merkez ilçesi Kirişhane Mahallesi Soğukkuyu Mevkiinde kain 2261 Ada E17d-13a-4b Pafta 15 parselde kayıtlı 21.538,00 m2'lik arsa üzerinde ortak olarak gerçekleştirilecek Otel-Yurt-AVM projesi başta olmak üzere şirketimiz yatırımlarında kullanılmak amacıyla şirket Esas Sözleşmesi'nin 6. maddesinin vermiş olduğu yetkiye istinaden, Şirketimizin 225.000.000- TL (İkiyüz yirmi beş milyon Türk Lirası) kayıtlı sermaye tavanı içerisinde, 45.000.000-TL (Kırkbeşmilyon Türk Lirası) olan çıkarılmış sermayesinin, tamamı nakden karşılanmak suretiyle 45.000.000 -TL (Kırkbeş milyon Türk Lirası) nakit artırılarak (%100 bedelli) 90.000.000 -TL (Doksanmilyon Türk Lirası)'ye çıkarılmasına,
2- Mevcut ortakların yeni pay alma haklarını (rüçhan hakkı) kısıtlanmayarak hali hazırda mevcut nominal değeri 1,00 TL olan payların, yeni pay alma hakkının nominal değeri olan 1,00 TL üzerinden kullandırılmak üzere rüçhan hakkı sahibi ortakların yüklenimine açılmasına,
3- Yapılacak sermaye artırımı sonucu ihraç edilecek sermaye karşılığında (A) grubu pay sahiplerine (A) grubu, (B) grubu pay sahiplerine (B) grubu pay verilmesine,
4- Yeni pay alma hakkı kullanım süresinin 15 (onbeş) gün olarak belirlenmesine, bu sürenin son gününün resmi tatile rastlaması halinde, yeni pay alma hakkı kullanım süresinin, izleyen iş günü akşamı sona ermesine,
5- Yeni pay alma haklarının kullandırılmasından sonra kalan payların B grubu olarak; 2 işgünü süreyle nominal değerden düşük olmamak üzere Borsa İstanbul AŞ Birincil Piyasa'da oluşacak fiyat üzerinden Borsada tasarruf sahiplerinin yüklenimine açılmasına,
6- Halka arz işlemlerinde Metro Yatırım Menkul Değerler A.Ş.'den en iyi gayret esası ile aracılık hizmeti alınmasına ve bu amaçla gerekli sözleşmenin akdedilmesine,
7- Sermaye Piyasası Kurulu' ndan alınacak izin için gerekli evrakların hazırlanmasına,
8- İşbu karar kapsamında her türlü iş ve işlemin ifası için Yönetime yetki verilmesine,
karar verilmiştir.
Kamuoyuna duyururuz.
Saygılarımızla.
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/611881
%100 bedelli
Psilotosopher yorum ?
SM-A320F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kapta haber geldi bedelli sermaye artirim haberi galip efendi oyuzden ne var ne yok satmis
Lenovo A6020a41 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bir bu eksikti bedelli sermaye artırımı ve rücan hakkı ...
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Galip efendi bedelliden ruchanlari 1 tl nominal alicak alsana ucuzdqn hisse topla adam bosuna parasut satmamis.
Vay be Galip ağa hisseyi 1.2 lerden 8 TL civarına taşıdı orada ufaktan ufaktan yedirdi ve şu son dönemde şelale düşüşü ile gelene gidene yedirdi ardından %100 BEDELLİ. Hem malına hem mıkına vurdu resmen. Bu adam vicdansız arkadaş. Atlas tada bedelli açıklamıştı ardından buna.. sırada hangisi var merak ediyorum. MUhtemelen AVGYO da da benzer bir operasyon yapabilir. Adam kendi hisselerinde operasyon yaptı doymadı gidip şirketlerin hisselerini kaldırıp veriyor. Gerçekten acımasız... Yurda dönmesi bence kötü oldu. Hissede olan arkadaşlara sabırlar diliyorum. Galip ağa 6-7 yılda bu tür operasyonlar yapıyor. İlk yükselirken binip tepe noktasını görmeden kaçarsan çok güzel kazanırsın. Eğer Tepe noktasına kadar gidip hisseyi boşaltmaya başladığında kaçabilirsen ne ala. Kaçamazsan böyle 2. darbe indirip milleti dahada perişan eder. Neyse Hissede olan arkadaşlara bol sabırlar diliyorum.
Genelde inşaat ile ılgili bedelliler olumlu yansır. Hisseye ama galip bu ne olcağı belli olmaz
en azından yatırım yapacak şirketin değeri artacak söylendiği gibi 1 masa 1 sandalye 1 bilgisayarı olan şirketlikten çıkacak
eee hangi babayiit by bunları olumlu görüp galipin kağıdına girecek orası muamma
ha birde kaçırmamak için pztesi sabah yukarı yaparmı onuda hiç bilemedim ...
Herkes sattı a..k haberi geldi ıyi mi
LG-D802TR cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kısaca hissede olanların donuna kadar alacağım diyor açıkçası turkce meali bu.
Basit hesapla elinde 1 000 lot olup 8 civarı maliyetlenen ve sonrasında satmaya cesaret edemeyen bir KY için bedeliye katılması durumunda elinde 2 000 lot olacak ve bölünme sonrası maliyeti ise 4,5 TL olacak.... Bu arada kağıt nereden bölünecek....
Şu anki kapanış fiyatı itibarıyla 2,32/2 = 1,16 ....Yaklaşık...
Makina takım 1 tl dem bedelli yaptı. Kâğıt 3 lere gitti. Bakalım galip napacak?
http://www.borsagundem.com/haber/met...ylandi/1172677
120 milyon maliyet, 325 milyon gelir beklentisi demişler. fifty fifty avgyo ile gelir paylaşımı yapılacakmış, bilemiyoruz :)
Pazartesi herşey belli olur hissenin yönü açısından,kimsenin aklına bedelli gelmedi,demekki amaçları buymuş,adamlar 8 tl cıvarına kadar çıkrttı sonra bu rakamlara bastı...hisseyi 5 misli çıkarttılar 4 misli düşürdüler...iyiki az almışız güvenmediğimiz için,zaten düştükçe ilave ediyorduk...geldiği nokta 1.40-50 arası,yani tilki dükkanı :)...bakalım tilki dükkanını yokluyacakmı,yoksa bedelliyi olumlumu algılayacak :)
Bu haber zaten bekleniyordu.haberi yoksa coktan satin alirlardi.kagidi yukari cekerlerdi.asil ky bedelliye katilmaz onu biliyor bedelliye katilmak icin hesapta para lazim kydada olmucaginida biliyor sif bedelli yapip ruchanlarla satdigi tum mali ordan alicak dusuncem.
bu genel kurulda itiraz edeni 2,01 den alırım falan diyede bir muhabbet vardı
bunu şartı koymasından belliydi zaten bi haltlar olacağı ama neyse..
ben olumlu görüyorum orta vadede şuanki zarar çok az zaten az lot var elimde basarsa aşağıya gözünün ,gözümün yaşına bakmam satar giderim..
evet , evet , evet
benim yazılarımı okursanız , bir seçenek bedelli ihtimali var diye yazdım .....
hazırlık süreci , spk müracaatı , yaklaşık bir aylık onay süreci .....yani bir buçuk ay sonra ....1
bedelli yani 1 tl nin SPK tarafından onay alması için hissenin fiyatının uygun olması gerekiyor ........önemli nokta...2
bedelli aslında tam zamanında cıkan ve olumlu bir durum ..... 3
parası olmayanlar katılamayacak , bu hisseleri borsada satmaya calışacak ... en az 2 ay sonra .....4
yatırım yapması ve sezon haraketliliği de düşünülünce ..... sakin sakin izlemek lazım .....5
hayırlısı olsun elinde olanlara ..... son söz
iyi olacak derim
Pazartesi tavanı 2.78-tabanı ise 1.86...bakalım hangisi gerçekleşecek...eskiden bedelli,bedelsiz olumlu algılanırdı,şimdi tam tersi :(
Büyükler alır bence eski çeyrek altın olana yeni çeyrek altın veriyorlar . Hemde 1 liraya
1000 lotu olanın 2000 lota çıkar ama üstüne 1000 lot için bin yuz altmış lira ödemesi gerekiyor, yani ayni hesap mis falan yok.
Şimdi de eskiden de bedelli olumsuz bedelsiz olumlu algılanırdı. Benim bildiğim budur
Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
1000 hissesi olan ne yapacak? Basit anlatın.İlk kez karşılaşacağım.
Bedelli 1 TL nominal fiyattan yapılıyor... Bunun anlamı gelecek her bir lot için 1 TL ödenmesi demek değil mi ? Daha önce bir çok kez bedelliye katıldım.... 1 TL nominal bedelli sermaye arttırımlarında her seferinde 1 pay için 1 TL ödedim...Yani bu kağıt için 1 000 lot için 1 000 tL ödenmesi gerekmiyor mu ?
1000 lotun varsa 1000 tl. Verip toplam 2000 lotun olacak. Toplam yaptırdığın parayı toplam lot sayısına böl. Senin maliyetin