Sayın Depeche mode kusura bakmayın ben yukarıdaki yazılarınıza fransız kaldım. Açıklayıcı bilgi verirseniz sevinirim.
Printable View
Sayın Depeche mode kusura bakmayın ben yukarıdaki yazılarınıza fransız kaldım. Açıklayıcı bilgi verirseniz sevinirim.
İllaki teknik çalışacak.
Bofa İşc de hedef fiyat 26.15 endeks altı getiri vermiş.
Türkiye'nin AB’ye (Avrupa Birliği) katılım sürecinin "mevcut şartlar içinde" yeniden başlatılamayacağının belirtildiği rapor, AP’ta (Avrupa Parlamentosu) kabul edildi.
AP'nin Türkiye raportörü Nacho Sanchez Amor tarafından hazırlanan rapor, AP Genel Kurulu'nda 18'e karşı 434 oyla kabul edildi ve 152 milletvekili çekimser oy kullandı.
Raporda temel haklar, hukukun üstünlüğü gibi konularda eleştirilere yer verilirken, Türkiye'nin üyelik sürecine yönelik perspektif işbirliği odaklı olarak aktarıldı. Üyelik müzakerelerinin sonlandırılması önergesi ise 460 oyla reddedildi ve rapora dahil edilmedi.
eyyy avrupa, eyyy ameriga bizi kıskanıyorsunuz biliyoruz. adamlar seni kapısında kuyruk yapmış bekletiyor sen hala beni al diyorsun, bence tez vakitte gümrük birliğinden ve avrupa birliği adaylığından çekilmemiz elzemdir. bizim avrupaya ihtiyacımız olduğu kadar onlarında bize ihtiyacı var. Türkiye gibi büyük bir pazarı kimse göz ardı edemez.
Dususlerden yararlanmak icin elindekinin bir kismini vermeyi de deneyebilirsin. %30 mesela. Olur da kaptirirsan ilerde bakarsin o kismina. Benim stratejim oyle idi.
Daha iyi bugun. http://share.matriksdata.com/Images/...1045084155.png
Nereye değdirecekse bir an önce değdirsin de yolumuza bakalım.
Grup Vitaminden gelsin palaya:
https://youtu.be/IcP3qLdN5KI?si=Wpbdpf3dhzoUeBAu
Yerli Yatirimci
https://www.youtube.com/watch?v=dCEnXSFxgsY
bu da Yabanci
https://www.youtube.com/watch?v=hOuCdNJlAr4
piyasanın tekrar güç toplaması için negatif paylaşımlara karşı göstereceği direnç sağlık işaretidir.. her gün yükselen piyasa kumdan kale gibidir.. şuana kadar piyasa dengeli gidiyor.. TCMB faiz beklentisine kadar piyasayı etkileyebilecek çok sağlam bir veri görünmüyor.. ama burası Türkiye.. her an gündemi değiştirebilecek potansiyel barındırıyor:).. yatırım tavsiyesi değildir...
İşbankası greeneco enerjinin %50 hissesini 130 milyon USD olarak almış. Yapmış olduğum hesaplara göre yatırımın geri dönüşü 6 yıl olarak baz alınırsa bu şirketin yıllık ortalama 500 milyon Kwh elektrik üretmesi gerekir. Sitelerini incelediğimde ürettikleri yıllık enerji miktarını gösterir bir rakam görmedim.
Hisse başına ödenecek tutar yaklaşık 72 tl. Yıllık enerji üretiminin kwh olarak değerini bilmek önemli bu durumda daha sağlıklı hesaplamalar yapılabilir.
Ayrıca edinilen şirketin finansal tablolarındaki özkaynaklarının değeride çok önemli.
İzmirli Hoca şu senin BTCIM yakınlarında bir arazi vardı bayağı değerlenmiştir satıp yukarıdaki analize kaldıraçlı bassana.
Hatırladın mı bir ara piyasayı bitirmiştin millete akıllar veriyordun.Gömdüğün o piyasa Süper Grand Cycle cinsinden bir bull market yapmış sen hala aynı riw riwleri ediyorsun bu topiclerde yorulmadın mı artık. Zira çok biliyor olsan önce bu yükselişi öngörürdün. O zaman ettiğin riw riw leri de etmezdin.Sen de ancak olmuşu yorumlayacak teknik analiz bilgisi var hiçbir zaman daha fazlası olmadı olmayacak.....
Bundan sonrası çok iyi bir beyin cerrahı cinsinden bilgi yetenek kabiliyet gerektirir. Çok zorlama kendini.
Bankadan Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yapılan açıklamada yönetim kurulu tarafından, Greeneco Enerji Elektrik Üretim A.Ş.'nin Acarsan Makarna Grubu'na ait olan yüzde 50 oranındaki payının; yaklaşık 50 milyon dolar tutarındaki kısmının, Acarsan Makarna Grubu'na kredi sözleşmeleri kapsamındaki bankanın alacaklarından mahsup edilmek üzere, yaklaşık 130 milyon dolar bedelle banka tarafından devralınması için yetki verildiği belirtildi.
İş bankası burada gönüllü bir yatırım amacıyla bu hisseyi devir almıyor diye anlıyorum.. Şirketin bankaya bir borcu var ve ödeyememiş, banka da bu borca karşılık mahsup edilmek üzere şirketin hissesini devir alıyor, hepsi bu...Yukarıdaki yorumlarda sanki banka yönetim kurulu toplanmış ve enerji şirketine yatırım yapmaya karar vermiş gibi algı oluşturulmuş. Ben bu şekilde yorumlamadım, yorumcu arkadaşlardan özür dilerim. Banka için olumlu bir şey mi ? tabi en azından verdiği kredi batık değilmiş.. Doğru işletilir veya rehabilite edilip satılırsa bankaya fayda sağlar.. Yatırım tavsiyesi değildir...
Ondan mı bir çuval para verip bilmem kaçtan KONTR alıyor.Ya da İSMEN de bazı yazılar var okuyun biraz orada da zamanında birini kurtarmışlar ki bence çökebilirlerdi de yapılmamış.Şimdi ederi ne? Zorunlu da kalsa ne olursa olsun o sektör arkasında bu grubun gücüyle elmas gibi parlar. Bir dost.
Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada , "Avrupa Birliği, Türkiye'den kopmanın gayreti içerisinde. AB'nin Türkiye'den kopuş hamleleri yaptığı bu dönem içerisinde değerlendirmelerimizi yaparız. Bu değerlendirmeleri yaparız bu değerlendirmelerden sonra da AB'den gerekirse yolları ayırabiliriz" diye konuştu.
Düşüş için pazartesi güzel bir malzeme geldi....
Avrupa birliğinin bizi almayacağı bilinen birşey zaten iki tarafta oynuyor.
Avrupa birliğinin ilerde dağılması yüksek bir olasılık.
Belki benim ömrüm bunu görmeye yetmez ama tahminim bu yönde.
Şeref yoksunu Kıbrıs Rum kesimini almakla hata ettik diyorlar.
Barışa bile bu tür kararlar ile darbe vuruyorlar.
Sagliklar
gümrük birliğinden acilen çıkmamız lazım.. avrupa birliğine üye olmadan önce gümrük birliğini kabul eden tek ülke biziz.. bu bizim elimizi açık edip karşı tarafın elini güçlendirmektedir. Türkiye Cumhuriyeti sömürge değildir...Eşit şartlarda masada oturmadıktan sonra bu işin devam etmesi bize zarar verirken onlarında bizi bir pazar olarak kullanmalarını kolaylaştırmaktadır..kıbrısı toptan avrupa birliğine almak yerine sadece rum kesimini aldılar ve biz buna karşı çıkamadık.. şimdi isveçin nato üyeliğini kabul etmemizi istiyorlar... buna da karşı çıkamazsak artık bağımsız bir ülke olduğumuzu kimse iddia edemez.. son söz.. Bağımsızlık benim karakterimdir, ya istiklak ya ölüm.. K. Atatürk...
Enflasyon iki ay arka arkaya %10 toplamda % 20 ye ulaşması sonucu bu ay Merkez bankasının faizleri minimum % 30 lara çekme gereğini doğurmuştur. % 30 ve üstü borsa ve ekonomi için kaçınılmazdır. Bisti bu hafta 7400 lere kesin olmamakla birlikte değdirebilirler sonrasında beklenen faiz rakamı beklentileri karlıarsa Bankacılığın öncülüğünde tekrar 8000 üstüne gelme ihtimali yüksektir. Bankaların KKM den dolayı uğrayacağı zararların telafisinin önlenmesi için gösterge faizinin mutlaka % 30 ve üstü olmak zorundadır. Yılın sonunda gösterge faizi % 40 civarına ulaşması durumunda KKM de ciddi çözülmeler döviz tarafında ise durağanlık yaşanacaktır. Böyle bir senaryoda Bist te yeni ralliler , enflasyonda geri çekilmeler , iç piyasada daralmalar yaşanması kaçınılmaz olacaktır. Tek kurtuluş ihracat odaklı ekonomi anlayışıdır. Mevcut durumda tüm ülkeler AB , ABD , Uzak doğu dahil resesyon ve enflasyon tehlikes ile karı karşıya hatta bilakis bu durumu yaşıyorlar. Çin ise deflasyonla mücadele etmekte ( Durgunlukta fiyatların düşmesi). Çin ekonomisi o eski şaşalı dönemlerini geride bıraktı. Çin Hükümetinin rezervleri yüklü olduğu için şu an üreticilerini hem iç hemde dış piyasaya karşı sübvanse edebiliyor. Yeni varyant sonucunda hiç bir Ülkenin tekrar kapanma riskini alacağını düşünmüyorum.
Dünyada rekabet gücümüzü ve aynı zamanda halkın refahını artırabilmenin olmazsa olmazı üretim girdilerimizin en büyük kalemlerini oluşturan hammadde , enerji ve teknolojide kendi kendimize yeterli Ülke olmaktan geçiyor. Bunu başaramaz isek daha çok havanda su döveriz.
Biz şu an fason üretici pozisyonunda bir Ülkeyiz. Ne zaman kendi teknolojimiz ve hammaddemiz ile üretim yaparsak o zaman piyasayı domine eden söz sahibi bir Ülke pozisyonuna geçeriz level atlarız.
Son zamanlarda enerji üretimi anlamında kayda değer gelişmeler yaşıyoruz ama bu yetmez. Teknolojimizi ve hammaddemizide üretir duruma gelmeliyiz.
Bir üretim hattını son teknoloji ile kurduğunuzda bunun geri dönüşümü yaklaşık 8-10 yılı buluyor. Bu süreç sonunda zaten kurmuş olduğunuz hat ekonomik ömrünü yitiriyor çünkü daha üst üretim teknolojisi Dünyada boy gösteriyor ve ona ulaşmak için tekrar yeni yatırımlara başlıyorsunuz. Sonuç olarak fason üretimi yapan zihniyet olarak kalıyorsunuz. Adam bir makine satıyor siz o makinenin maliyetini çıkarmak için o adama yaklaşık 10 yıl bedel ödüyorsunuz. Bu iş değil. Ne zaman kendi teknolojimiz ile üretim yaparsak o zaman gelişmiş Ülke oluruz. Aksi halde Dünyanın işçisi pızisyonundan kurtulamayız.
İşbankasını diğer bankalardan ayıran en büyük özellik üretim yapan sanayi ve hizmet kuruluşlarına sahip olmasıdır. Bu tür şirketlerini bir çatı altında toplayıp iyi bir sinerji yakalaması halinde hem Ülke ekonomisi hemde yatırımcısı anlamında çok pozitif sonuçlar doğuracaktır. Bunun meyvelerini görmek içşn elbette biraz zamana ihtiyaç var.
İş bankasının kredi mahsup ederek %50 sini aldığı Green Eco ENERJİ ŞİRKETİ 106 MW gücünde ağırlıklı Jeotermal enerji santrallerinden oluşuyor
Egerki bu şirketten olan alacağı 130 milyon dolar şüpheli alacak olarak gözüküyor ise
Bu sefer blancoda kar olarak gözükecektir.
25.08 te bölünme işlemi açıklaması üzerinden 23 gün geçmesine rağmen hiçbir kururuma müracaat ettik haberi gelmedi.
Koç Grubu gibi bunlar da inşallah vazgeçmez
Yy.tv.degikdir
Sagliklar
REKOR | #Reedr halka arzına 4.208.278 yatırımcı katıldı.
•Bireysele 43-44 lot dağıtıldı.
9 liradan 44 lot! 4 milyon yatirimci! Bu hesaplarin hepsi duzmecedir.
sise`yi kiriyorlar
nasilsa geri alim var diye atlayanlara