Ayný þekilde Mart 2024 de de HRC fiyatý bu seviyeden fazlaymýþ ama EREGL grafiðe baktýðýmda çok olumlu bir þey göremedim, alýrlarsa da tepti alýmý olur bence!
Printable View
Temettü tarýhý hakkýnda tahmini olan,genel kurul yaný..
Ýki gün önce, Türkiye koþullarýndaki (borç, demografik yapý, jeopolitik, üretim yapýsý, gerçek döviz rezervleri vs.) bir ülke için kabul edilemez ölçüde olumsuz seyreden dýþ yatýrýmlara iliþkin bir hatýrlatma yaptým. Ertesi gün Çinlilerin otomotiv yatýrýmlarýna iliþkin haberler servis edildi. Piyasanýn hassasiyetlerini gayet iyi biliyorlar bu efendiler. Þubat ayý enflasyonu da yüksek bekleniyordu ama orada da bir þeyler yapýldý böylece piyasaya moral verecek bir faiz indirimi ihtimali yükseldi. Kamu maliyesi bu derece bozuk olmasa stopajý düþürüp onu da faiz indirimine katmalarýný isterdik. 2025 hesap döneminin birinci, ikinci ve üçüncü geçici vergi dönemlerinde kapsam dâhilindeki mükellefler, enflasyon düzeltmesi yapmayacaklar diye bir haber okumuþtum, etkileri üzerinde düþünmek lazým? Bankalar zaten muaf tutuldu.
Kredi piyasasý da fena deðil haberlere göre, özel sektör faizlerden ve deðerli TL'den þikayet ediyordu. Döviz kredileri tam bu derde deva niteliðinde (geçici olarak). Kýsa vadede döviz kredileri arttýkça hem daha düþük faizli krediye eriþim oluyor hem de kurlar döviz talebi nedeniyle yukarý çýkýyor. Yeter ki þok kýrýlmalar olmasýn!!! Bir kaç güzel haber gelme olasýlýðý daha var önümüzdeki günlerde.
EREGL Seanslýkta ve Günlükte hala SAT da, AL a dönmedi, KRDMD ýn peþinden gidiyor!
https://i.hizliresim.com/prw5krl.PNG
Eþleþme takasý, BofA 11 mlyn lot satýþ koymasýna ragmen 12 krþ yukarýdan eþleþti, anlaþýlmaz bir durum gerçekleþti! böylece toplam satýþý 21 mlyn oldu,
https://i.hizliresim.com/nnsl386.PNG
Yukarýdaki takas sadece eþleþme takasý ama günlük takas kadar iþlem oldu, BofA satýþý 10 mlyn du eþleþmeyede 11 mlyn satýþ koydu toplamda 21 mlyn oldu buna ragmen yukarýdan eþleþti! BofA sürekli yaptýðýný yaparsa bugün aldýðýný yarýn satar, bugün sattýðý EREGL yi yarýn alýr! bunu yaparken önceki gün yaptýðý açýklarýda kapatýyor,
EREGL günlük
https://r.resimlink.com/ZgLVlxwam.png
Rakamla belirtirsek, 100 milyar dolar satarak elde ettikleri 2,944 Trilyon TL parayý banka mevduatýna yatýranlarýn parasý %10 stopaj kesintisinden sonra 4,684 Trilyon TL’ye yükselmiþ olacak.
Peki, bu 4,684 Trilyon TL’yle yarýn gidip döviz satýn alýnsa kaç dolar satýn alýnabilir?
Cevap: Bir dolar = 36,44 varsayýmýyla tam 128,5 Milyar dolar satýn alýnabilir.
Hatýrlayalým, 1 ocak 2024’te 100 milyar dolar satýlmýþtý.
14 Ay sonra 100 milyar dolar 128 milyar dolara yükseliyor.
28,5 Milyar dolar vergisiz net kar.
Not : alýntýdýr
Trump yonetimi basta oldugu muddetce demir celik marjlari yukarida olacaktir. Adam tarifelerle yurtdisinndan ithal celige darbe vuruyor. Kendi uretiminin artmasini istiyor. Diger ulkelerde onun yolundan gidecektir. Herkes kendi celigini uretip kullanacak. Gidisat bu yonde.
Ekonomiye, siyasete yada dünyadaki geliþmeler gibi herhangi bir konuya iliþkin olumlu görüþ bildirmenin pek kolay olmadýðý bir dönemdeyiz ancak hem takip ettiðim verilerin mevcut durumuna hem de olaylarýn seyrine göre borsa yatýrýmcýsýnýn an itibarý ile dezavantajlý durumda olmadýðýný düþünüyorum. Deðerlendirme yaparken tek boyutlu ve yaratýcýlýktan uzak bakýþ açýlarýnýn dýþladýðý olasýlýklar hiç de küçümsenmeyecek oranda yüksek.
EREGL seanslýk ta hala SAT da AL a dönmedi,
https://i.hizliresim.com/iz6tmfd.PNG
EREGL günlük de ta hala SAT da AL a dönmedi,
Sistem AL a dönerse ilk hedefi 23.90-24.00 arasý olur, orayý da hacimli geçer ve kapanýþ yaparsa formasyon çalýþýr ve +%10 marj açýlýr!
https://i.hizliresim.com/9kuseff.PNG
oyaklama devam ediyor.önce tukaþlama yaptýlar .sonra hektaþlama , þimdi ereðlilenme baþladý.patron olmayýnca maaþlý elemanlarýn yönetiminde bu kadar oluyor.çok dramatik .acil kontrol edilmeli incelenmeli neler oluyor.tukþatan itibaren incelemeye alýnmalý .bu kararlarý kim nasýl alýyor.ereðli neden bu halde .birde þiþeleme var.lingo lingo þi,þeler .oda maaþlý elemanlarýn yönetimde o çok hýzlý yalnýz 35 milyar pazarlama ve yönetim gideri var. komedi mi drammý .böyle bir gider nasýl olur ?
0.21 kuruþ temettü,,bozdur bozdur harca:)
Yarýn çakarlar buna.
Yönetim tam da benim istediðimi yaptý.Hiç vermeseydi daha güzel olurdu aslýnda.
1.750.000.000 tl ye yazýk günah.
brüt 25 kuruþ temettü geldi
Temettü zengininden temettü fakirliðine geçiþ yaptýk :)... Þaka bir yana borcunu ödesin.
Demettüler ile emeklilik topla buralardan yeðenim hölülüöüh löllüühh. 10 sene önce 50.000 dolar olan yatýrým demettüler ile 1 milyon dolar hölüölüüü löllüüülüüü. fiyatý salla demettü var mý ondan haber verr yeðenimmm.
Hem geçen sene hem bu sene . Keþke hiç vermese idi. Bedelsiz yaptýk onun yerine iþte falan filan. Hem geçen sene hem bu sene Kabak gibi kabaca 300 500 milyon da devlete sakal , pardon stopaj ödedik.
Herhalde temettü endeksi falan ayaðýna canlarý sýkýldýðýnda anlaþtýklarý emeklilik fonlarýna mal yýkma þansýndan vazgeçmek istemiyorlar. :whistling:
EREGL günlük
https://r.resimlink.com/bIzu6YcZ.png
ÝSKENDERUN DEMÝR VE ÇELÝK A.Þ. nin 2025-03-26 10:00:00 da yapýlmasý planlanan olaðan toplantýsýna iliþkin toplantý çaðrýsý Elektronik Genel Kurul Sistemine eklenmiþtir. Söz konusu çaðrýya mkk.com.tr adresinden eriþebilirsiniz.
Ereðli de ayný tarihte
Bugün kimsenin tadý yok. Herkes neþesiz.
Herþey tamam da bu altýn rezervinden aylardýr bi haber çýkmadý
Siyasette "her devrin adamý" denen tipler vardýr. Bi bakmýþsýn demokrat bi bakmýþsýn sosyalist saðcý solcu falan . Burada da o tiplerden bolca var.
Demettü demettü , alýrým keyfime bakarým fiyat önemsiz topla biriktir diyen tipleri bi bakmýþsýn vermesin zaten yüzde 15 de vergi var!! borcunu ödesin!!! derken bulursun. Sanki temettü ödediði yýllarda borcu yokmuþ gibi.
2.5 dolarda eregl okþatan adamlarý kalkmýþ dökmeden götürmez derken görürsün. Þaka gibi iþte. Ama güzel indikatör oluyor genelde bu tipler. Övmeye baþladýlar mý kaç yermeye baþladýlar mý al falan iþte.
0,5 temettü .komedi gibi. diðeride þiþelemecam 0,6 temettü.ne tesadüf 2 þirket borsanýn bir zamanlar liderleri.þimdi maaþlý elemanlarýn yönetiminde ne hale getirildi.bu þirketlerden çok ana yönetim birimini sorgulamak lazým .oyaklama , iþsandýklama ,
tukaþlama hektaþlama derken sýraya ereðli girdi. , diðeri iþfinanslama derken þiþeleme devreye sokuldu 20+15 milyar pazarlama ve yönetim gideri böyle bir gider hiç bir yerde yok . ya herro ya merro gibi .kafalar yanmýþ vaziyette .ereðli ve þiþe cam neler oluyo acil araþtýrýlmalý .
Ben isdmr yatýrýmcýsýyým ama isdmr/eregl paritesini yakýndan takip ediyorum... Bu aralar iyi fýrsat vercek gibi :)
Evladým Mathias, hep mi buradasýn sen?
Bir selam vereyim dedim ama þimdi hiç polemiðe girecek halim de yok, yazýný da göremiyorum engellisin diye...
Neyse yazma bir þey...
Herkese selamlar... SN Memoli aðabey, SN human, SN patrick, SN berkimcans,SN freedým, SN YSFKRM, SN Olimpik Forum... Saygýlar Sevgiler.
Sana da SN Mathias...
Ne yaptým... Hisse fonundayým %5 -10 arasý zarar kaldý. Efeste zararým hala duruyor çok az ekleme yaptým bekliyorum. %50 ye yakýn zarar var..
Baþka para sokmadým Temmuz'dan beri borsaya, efes e bir kaç ufak ekleme dýþýnda... Dýþarda da pek param yok, araba aldým.
Mathias oo araba alackmýþ borsayý býrakýp diye dalga geçiyordu, satmýþtým 2022'de. Aralýkta araba aldým, ha iþte adý çeþitlendirme mi öyle birþey diyelim... Arabaya ihtiyacým vardý zaten.
Terfi aldým, ooo bak bak diye dalga geçiyordu Mathias, evet aldým o yüzden vaktim olmuyor zaten heyecan da kalmadý, temettüsü o su busu, hissesi borsasý...
Bu memlekette aldýðýmýz her nefes ALTIN deðerinde, bizden sonrakiler onu bulamayacak çünkü... Saðlýðýmýz iyi olsun, þükür...
Peder maþallah, nazar deðmesin, al sata devam. Dün %9 küsürden verdi garantileri þimdi izliyor... Geçen sefer Ýþ bankasýnda aynýný yaptý, arkasýndan baktý, her zaman olmuyor tabii. Ama sonuçta öyle yada böyle, al sat ile PARA kazanabiliyor... Bereket versin!
Niye anlatýyorum bunlarý, burada yýllar içinde paylaþtýðým hikayeler uydurma deðildi o yüzden... Yaþadýðýmýzý yazdýk hep, umduðumuz gibi olmadý iþler, ne yapalým. ÖLECEK HALÝMÝZ YOK... ALLAH bize ve memlekete bu günlerini aratmasýn...
Herkese saðlýklý, bol kazançlý günler diliyorum.
Tþk ettim hg @fedoramca,
BofA 2 günde EREGL da 29 mlyn mal sattý,
https://i.hizliresim.com/a6a9hlv.PNG
Abi selam, yok pek deðiþiklik yok. 5'de bir Efes, kalaný da iki farklý hisse fonunda. Fon'da iþte bakmadým en son %5- %10 arasý kalmýþ olabilir zarar.
Yani hemen hemen sattýðým Ereðli'ler ile ayný seviyedeyim... Yoðun çalýþtýðým için ilgilenemiyorum da...
Sende saðlýk sýhhat her þey yolundadýr umarým, iyi bakýn kendinize..