Evet aynen öyle ama hiç mantıklı değil.. USD mevduatta TL faiz ödeseler olur mu :)
Printable View
Ben altını fiziki tutmaktan yanayım. Sigorta poliçesi gibi. Bu arada portföy hesabını TL'ye göremi dövize göre mi hesaplamak mantıklı ?
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Bencede çok haklısınız,
endeksle hisseyi karşılaştırmak çok mantıksız amatör bir yaklaşım olur.
misal suriye içsavaşından dolayı iyi bir performans göstermeyen adana çimentoyu baz alalım
Kasım 2012 de hisse 3,74tl
ekim 2017 de 6,20
Yıllık ortalama getiri %10,7 civarında
Temettüyü eklersek ;bu süre içerisinde 2,3tl temettü vermiş
Yıllık ortalama getiri %18e çıkar
Temettü vermediğini düşünelim bu kağıdı 8,5tl olarak görecektik grafikte
5yılda %65 değil
%113 artış olarak görecektik ;)
Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
2013 nisandan beri fiziki altın tutuyorum..dün ziraat şube müdürü devlet bankanızdaki bu altın tahviline vergi koyarsa bunu bana öder misiniz dedim kesinlikle olmaz dedi.. Devlet yıllık 1.2 faiz vercek diye kim çil çil altını verir allah aşkına..VADE SONUNA KADAR BOZULMUYOMUŞ..MAL SAHİBİ BİZİZ..ŞARTLARI DA BİZ BELİRLERİZ..
Vade sonu beklenirse fiziki altın alınıyor. Eğer öncesinde isterse nakit alınıyor. Diye biliyorum.
Annemle babam eski kuşak geçmiş dönemde devlet hep hayal kırıklığına uğratmış onları. O nedenle hayatta bulaşmam diyorlar.
http://www.businessht.com.tr/piyasal...ra-sertifikasi
Kordsayı bende izliyorum. Argeye ağırlık veriyor olmalılar üniversiteden (kafası basan) bir kaç arkadaşım bu şirkete geçti son 1yıl içinde...
Petrol fiyatları artınca hisse düşüyor acaba havayolu şirketi gibi hedge politikası izliyorlar mı? Borçluluğu yüksek onun dışında pozitif baktığım bir şirket.
Otomotive çok fazla yüzde ayırmamanızı beğendim çünkü 2016üretim adetleri bir süre daha rekor olarak olacak..
YTD
Sent from my iPhone using hisse.net mobile app