Sayfa 75/637 İlkİlk ... 2565737475767785125175575 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 593 - 600 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

1.  Alıntı Originally Posted by ctugrul Yazıyı Oku
    Evet sanırım öyle.
    Doğru anladıysam örneğin 1 kg altın koyuyorsan, getirisi TL. Anası olan 1 kg altın yine aynı.

SM-G920F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Evet aynen öyle ama hiç mantıklı değil.. USD mevduatta TL faiz ödeseler olur mu
    Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.

2.  Alıntı Originally Posted by diproyal Yazıyı Oku
    Anaparayı da mı TL olarak ödüyorlar? Anaparayı altın ödüyorlar diye biliyordum...
    Anapara isterseniz hesabınıza kaydi olarak gram altın, isterseniz belli katlarda olacak şekilde fiziki altın (külçe), isterseniz o günkü altın değeri olarak TL olarak ödenir. Seçim sizin.

Ben altını fiziki tutmaktan yanayım. Sigorta poliçesi gibi. Bu arada portföy hesabını TL'ye göremi dövize göre mi hesaplamak mantıklı ?

hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    O egeli ben değilim

4. ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Endeks ile tek tek hisse karsilastirirsan endekse haksizlik etmis olursun.
    Tek tek hisselerde grafik geriye donuk temettu, bedelli, bedelsiz oraninda duzeltiliyor ama endekste duzeltilmiyor.
    Imkb 30 yerine ben imkb 10 da duzenli alim oneriyorum.
    O 10 senedi bulmak icin de olmazsa olmaz ilk iki kriteri yazdim.
    3. kriter de aylik 20 yillik grafikte 45 derecelik aci ararim.
    Bu 3 kriteri ayni anda saglayabilenleri cikarin getirin bakalim.
    Syg,
    Bencede çok haklısınız,
    endeksle hisseyi karşılaştırmak çok mantıksız amatör bir yaklaşım olur.

misal suriye içsavaşından dolayı iyi bir performans göstermeyen adana çimentoyu baz alalım

Kasım 2012 de hisse 3,74tl
    ekim 2017 de 6,20
    Yıllık ortalama getiri %10,7 civarında

Temettüyü eklersek ;bu süre içerisinde 2,3tl temettü vermiş
    Yıllık ortalama getiri %18e çıkar

Temettü vermediğini düşünelim bu kağıdı 8,5tl olarak görecektik grafikte
    5yılda %65 değil
    %113 artış olarak görecektik ;)

Sent from my iPhone using hisse.net mobile app

5. 2013 nisandan beri fiziki altın tutuyorum..dün ziraat şube müdürü devlet bankanızdaki bu altın tahviline vergi koyarsa bunu bana öder misiniz dedim kesinlikle olmaz dedi.. Devlet yıllık 1.2 faiz vercek diye kim çil çil altını verir allah aşkına..VADE SONUNA KADAR BOZULMUYOMUŞ..MAL SAHİBİ BİZİZ..ŞARTLARI DA BİZ BELİRLERİZ..

Alıntı Originally Posted by Sercanhan Yazıyı Oku
    2013 nisandan beri fiziki altın tutuyorum..dün ziraat şube müdürü devlet bankanızdaki bu altın tahviline vergi koyarsa bunu bana öder misiniz dedim kesinlikle olmaz dedi.. Devlet yıllık 1.2 faiz vercek diye kim çil çil altını verir allah aşkına..VADE SONUNA KADAR BOZULMUYOMUŞ..MAL SAHİBİ BİZİZ..ŞARTLARI DA BİZ BELİRLERİZ..
    Vade sonu beklenirse fiziki altın alınıyor. Eğer öncesinde isterse nakit alınıyor. Diye biliyorum.
    Annemle babam eski kuşak geçmiş dönemde devlet hep hayal kırıklığına uğratmış onları. O nedenle hayatta bulaşmam diyorlar.
    http://www.businessht.com.tr/piyasal...ra-sertifikasi

7.  Alıntı Originally Posted by Egeli Yazıyı Oku
    Ben altını fiziki tutmaktan yanayım. Sigorta poliçesi gibi. Bu arada portföy hesabını TL'ye göremi dövize göre mi hesaplamak mantıklı ?

hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    dövize göre
    Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.

8.  Alıntı Originally Posted by syılmaz Yazıyı Oku
    Güncel portföyümü de paylaşayım,

%29 Soda, %28 Arçelik, %16 Tüpraş, %13 Petkim, %9 Ford Oto, %5 Kordsa, Kordsa'yı yeni toplamaya başladım almaya devam edeceğim. Birazcıkta Ford ilave edeceğim.
    Kordsayı bende izliyorum. Argeye ağırlık veriyor olmalılar üniversiteden (kafası basan) bir kaç arkadaşım bu şirkete geçti son 1yıl içinde...

Petrol fiyatları artınca hisse düşüyor acaba havayolu şirketi gibi hedge politikası izliyorlar mı? Borçluluğu yüksek onun dışında pozitif baktığım bir şirket.
    Otomotive çok fazla yüzde ayırmamanızı beğendim çünkü 2016üretim adetleri bir süre daha rekor olarak olacak..

YTD

Sent from my iPhone using hisse.net mobile app

Sayfa 75/637 İlkİlk ... 2565737475767785125175575 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •