Evet 1 milyar dolar demiştim, yuvarlak 4.1 milyar tl yapar, onlar da aynen bu kadarlık bir bedelli açıklamışlar, demek ki baz aldıkları rakam benim tahmin ettiğim gibi 1 milyar dolar imiş.
Printable View
Bugün banka hisselerinde gördüğümüz sert satışların arkasında YKBNK'nin açıkladığı bedelli olabilir, malum bu haber önceden sızmıştır. Diğer bankaların da bu kervana katılacağı beklentisi satışlara yol açmıştır. Bakıyoruz AKBNK ile GARAN sırasıyla 1.71 milyar ile 2 milyar tl 1Ç kârlarını açıkladılar ve beklentilerin çok üzerinde rakamlar ortaya çıktı. Ayrıca genelde endeks o kadar da satış baskısı altında değil idi bugün, nitekim sadece binde 3 ekside kapadı günü. Ama buna rağmen AKBNK GARAN HALKB ciddi satışlar yedi. Demek ki YKBNK bedellisi önceden haber alınmış ve bu bedelli girişiminin diğer bankalara sıçrayacağı düşünülmüş.
onu boşverelimde bizene ykb den bizim halka negatif bir etki yaparmı bu ykb bedellisi yarın için th
Şahsen YKBNK hissesinin bu bedelli haberinden fazla etkilenmesini beklemiyorum. Böyle bir olasılık halihazırda satıldı zaten. Bu hissenin hisse başına defter değeri 30.1 : 4.45 = yuvarlak 7 tl dir (bugünkü kapanış 4.13 tl), piyasa değeri bugün itibariyle 18 milyar tl dir, 2017 net kârı 3.6 milyar tl dir. Sonuçta da PD/DD oranı %60 gibi ve %40 iskontolu işlem görüyor. 2017 F/K sı ise 18 : 3.6=5 olup gayet ucuz bir seviyededir. 2018 F/K'sı tahminen 4.4 gibidir. Hissenin işlem gördüğü seviyeler ciddi iskontolu seviyeler olup bedelli riskinin halihazırda bertaraf edildiğini ve satıldığını söylüyor. Özetlersem, bedelli haberi halihazırda iskonto edilmiş gözüküyor ve bu yüzden hisse pek satış yemez derim. Bu yorum sadece TH'nın tahminidir, sonuçta aksiyonu piyasa belirliyor.
nası bi memlekette yaşıyoruz hergün bişey çıkıyo be kardeşim ne halkbankmış be aldığımıza alacağımıza pisman etti