Sayfa 75/1032 İlkİlk ... 2565737475767785125175575 ... SonSon
Arama sonucu : 8252 madde; 593 - 600 arası.

Konu: HALK Cafe - I

1.  Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    1 milyar dolar dedin 4.1 Milyar eder o da..

Tehlikeli adamsın vesselam bak yüzüne karşı söylüyorum..

Not..:İyi manada..Yanlış anlama..

Not 2.. Bende bedelli bekliyordum bu arada.. TH dan da onay gelince bu iş kesin dedim..Ama bu kadar çabuk beklemiyordum..
    Evet 1 milyar dolar demiştim, yuvarlak 4.1 milyar tl yapar, onlar da aynen bu kadarlık bir bedelli açıklamışlar, demek ki baz aldıkları rakam benim tahmin ettiğim gibi 1 milyar dolar imiş.
    3 Eylül 2025 de PPF den (%100 nakitten) çıkıp 29.30 dan YKBNK aldım. Tek kağıt, portföyün tamamı YKBNK.

2. Bugün banka hisselerinde gördüğümüz sert satışların arkasında YKBNK'nin açıkladığı bedelli olabilir, malum bu haber önceden sızmıştır. Diğer bankaların da bu kervana katılacağı beklentisi satışlara yol açmıştır. Bakıyoruz AKBNK ile GARAN sırasıyla 1.71 milyar ile 2 milyar tl 1Ç kârlarını açıkladılar ve beklentilerin çok üzerinde rakamlar ortaya çıktı. Ayrıca genelde endeks o kadar da satış baskısı altında değil idi bugün, nitekim sadece binde 3 ekside kapadı günü. Ama buna rağmen AKBNK GARAN HALKB ciddi satışlar yedi. Demek ki YKBNK bedellisi önceden haber alınmış ve bu bedelli girişiminin diğer bankalara sıçrayacağı düşünülmüş.
    3 Eylül 2025 de PPF den (%100 nakitten) çıkıp 29.30 dan YKBNK aldım. Tek kağıt, portföyün tamamı YKBNK.

3. onu boşverelimde bizene ykb den bizim halka negatif bir etki yaparmı bu ykb bedellisi yarın için th

4. Şahsen YKBNK hissesinin bu bedelli haberinden fazla etkilenmesini beklemiyorum. Böyle bir olasılık halihazırda satıldı zaten. Bu hissenin hisse başına defter değeri 30.1 : 4.45 = yuvarlak 7 tl dir (bugünkü kapanış 4.13 tl), piyasa değeri bugün itibariyle 18 milyar tl dir, 2017 net kârı 3.6 milyar tl dir. Sonuçta da PD/DD oranı %60 gibi ve %40 iskontolu işlem görüyor. 2017 F/K sı ise 18 : 3.6=5 olup gayet ucuz bir seviyededir. 2018 F/K'sı tahminen 4.4 gibidir. Hissenin işlem gördüğü seviyeler ciddi iskontolu seviyeler olup bedelli riskinin halihazırda bertaraf edildiğini ve satıldığını söylüyor. Özetlersem, bedelli haberi halihazırda iskonto edilmiş gözüküyor ve bu yüzden hisse pek satış yemez derim. Bu yorum sadece TH'nın tahminidir, sonuçta aksiyonu piyasa belirliyor.

5.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Evet 1 milyar dolar demiştim, yuvarlak 4.1 milyar tl yapar, onlar da aynen bu kadarlık bir bedelli açıklamışlar, demek ki baz aldıkları rakam benim tahmin ettiğim gibi 1 milyar dolar imiş.
    Yani sayın TH , tebrikler size. Piyasaya tam hakimsiniz. Çok isterdim TV kanalında görmeyi sizi. Resmen biz Cumhura danışman oldunuz. 10 bin adet hisse senedini örneklerseniz nasıl bir safahat olur bu süreçte ? Teşekkürler paylaşımlarınız için..

6.  Alıntı Originally Posted by tranatula Yazıyı Oku
    onu boşverelimde bizene ykb den bizim halka negatif bir etki yaparmı bu ykb bedellisi yarın için th

Bugünkü satışların arkasında bu YKBNK bedellisi vardı zaten.
    Tahtadaki satışların öncülüğünü de yerli kurum olan Deniz Yatırım yaptı. Garanti yatırım da "yancılık" fonksiyonunu üstlendi.

7. nası bi memlekette yaşıyoruz hergün bişey çıkıyo be kardeşim ne halkbankmış be aldığımıza alacağımıza pisman etti

8.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    HALKB'ye dönersek, banka acil bir sermaye artırımına ihtiyaç duyuyor bu bir gerçek. Son 17 yıldır sermaye artırılmadı 2001 Nisan ayından bu yana. Neden böyle bir ihtiyaç var? 321 milyar tl lik aktiflere oranla 1.25 milyar tl lik bir sermaye kifayetsizdir. Yurtdışında tahvil arzı yaparken, sendikasyon kredisi alırken bu düşük sermaye sorun olur, yetersiz görülür. HALKB de pekala bir bedelli açıklayabilir ancak %51.1 lik hisseye sahip ana hissedar TVF buna muhtemelen karşı çıkar çünkü elinde buna ayıracağı serbest bir fon mevcut değil.
    bedelliye ne gerek var her yıl 30 krş temetü ödüyor ve yıllardır. her yıl %30 temettü yerine hisse ödesin hem semaye güçlenir hem yatırımcısı memnun olur

Sayfa 75/1032 İlkİlk ... 2565737475767785125175575 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •