evet size göre ama bunu söylerken de bir kriteriniz olmalı. mandrake kriterlerini mi uyguluyorsunuz ? eğer forumda yeniyseniz "mandrake kriterlerini" ben veya diğer arkadaşlar açıklayabilir..
Printable View
yemin ediyorum saka gibi insanlarsiniz
senin vatandasin copten yemek topluyor senin vatandasin yurtdisina kacip (hic abartmiyorum) 20 senesini tuvalet temizleyerek geciriyor (gozumle gordum) sende butceden gidip suriyeliye yardim ediyorsun.
Yemin ediyorum saka gibi insanlarsiniz. Egitim diyicem ama egitim kelimesine hakaret olacak.
mevcut durumdaki yuksek ve sürdürülemez fiyatlar artık yanlış olduğu bilinen emsal artışları ve evlerin yapılışının nasıl finanse edildiği ile alakalı. uzay mekiği yapmıyorsun. kentsel dönüşümde genel eğilim mevcut dairelerin neredeyse SIFIR lira ile evlerini yenilemesine neden oluyor. ayrıca emsal artışı ile evdeki daire ve kat sayısı arttırılıyor.
bu haksız ve YANLIŞ sistem neticesinde müteahhit kendisine kalan projedeki %40 mertebesindeki evleri fahiş fiyatlara satmaya çalışıyor. doğal bir fiyatlama mekanizması yok. bu nedenle yıllarca ittirebildiklerini ittirdiler ama artık yapamıyorlar. bu model nedeniyle şu anda bağdat caddesi ve kadıköy emlak çöplüğüne dönmüş durumda. sayısız proje durma noktasında. ayrıca satılamayan çok sayıda ev var. fiyatlama modeli kesin olarak yanlış.
Capital ve Ekonomist dergileri tarafından düzenlenen "Perakendede İnovasyon Forumu ve Ödülleri" başlıklı etkinlikte "Duayenler ve İnovasyon" panelinde konuşma yapan Kiğılı Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kiğılı AVM sektörünü sert bir dille eleştirdi. Kiğılı, "Türkiye'de AVM bitti" dedi.
https://emlakkulisi.com/turkiyede-avm-bitti/556929
Okuduğunuzu anlama probleminiz var sanırım....
SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
yoo ben bu forumda çok eskiyim, mandrakeyi de biliyorum. bir çok ülkede ev fiyatları anormal yüksek. türkiyede hala 100-150 bin dolara gayet yeterli ev alınabilyor.
istanbul metropolitan nüfusu çok yüksek, kayıtdışı para çok. ordaki burdaki toplamdaki yüzdesi oldukça düşük 2-3-5 milyon liralık evlere bakıp durursan algılar eğilir. hele bazı evler var zaten m2 sini 2-3000 usdden (inşaat maliyeti) dünyanın hiçbir yerinde maledemezsin.
herkes en iyi yerde ben oturayım en lüksünde oturayım, havuz fitness, otopark, koşu parkuru tenis kortu olsun hem de fiyatlar düşecek en ucuzu olsun diyor içinden herhalde. milletin bir kısmı canavar gibi şu fiyata gelsin de alayım psikolojisinde oldukça fiyatlar kolay kolay düşmez. sadece düzeltme olur.
ha çok büyük olaylar olur usd 10 lira olur altyapılar çöker günde 3 saat elektrik verilir, ülkede imalat durma noktasına gelir karışıklıklar çıkar vs ona birşey demem. şu anda kadıköyden kartala kadar bölgede gayet uygun evler var.200bin usdye kadar.
abd ile karşılaştırmak manasız orada arsa ucuz, abdde avrupada bizdeki gibi iç göç yok, nüfus dağılım oranları akılcı sınırlarda. yoğun nüfus hareketleri yok, sanayi dağılımı düzgün vs vs vs.
birde şu eski çok güzeldi romanslarını anlamıyorum. ben 20 yıl oldu istanbula ilk geleli belli yerleri zaten çok çirkindi, hala da belli bir iki yeri güzel gerisi leş gibi insanın içi kalkıyor.. fikirtepe vs zaten berbat gecekondu mahallesidi vs vs. ha yeşil katliamı olmadı mı oldu. orman morman bırakmadı bu adamlar ona birşey demem ama birçok yeri çok çirkindi hala öyle.