Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Oylayan
344. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir

102 29.65%
  • dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı

23 6.69%
  • faizler insin, şimdi almak mantıklı değil

21 6.10%
  • ömür boyu alacak param olmayacak

16 4.65%
  • Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.

130 37.79%
  • İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.

52 15.12%
Sayfa 753/1014 İlkİlk ... 253653703743751752753754755763803853 ... SonSon
Arama sonucu : 8108 madde; 6,017 - 6,024 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

1. Konut satışları kasımda da düştü
    Ekim ayında yüzde 5,7 oranında azalma kaydeden konut satışları, kasım ayında yüzde 7,5 oranında düştü.

https://www.dunya.com/ekonomi/konut-...-haberi-395508

2.  Alıntı Originally Posted by watcher46 Yazıyı Oku
    Bu gün ben de bu haberi okudum,evet özellikle büyük şehirlerde arsa payları çok fahiş rakamlara ulaşabiliyor,ama lütfen sektörün içindeki bir üye varsa bizi aydınlatsın;bu inşaat maliyet rakamları bana hiç gerçekçi gelmiyor,geçen gün bir üye paylaşmıştı,Esenyurt da eski Sovyet toplu konutları gibi bir blokta yaklaşık 300-500 arası tavuk kümesi gibi daire,yahu bunların maliyeti ne olabilir? o yüzden bence bu daire fiyatları hala çok yüksek,bence nitelikli ve konum açısından değerli yerler hariç,Esenyurt gibi garabet yapılaşma olan yerlerde fiyatlar tl üzerinden bile daha çok düşecektir.(bulunduğum kurumda son iki yılımda yaklaşık 600 toplu konutun işletmeciliğini yapmıştım,o yüzden inşaat girdileri hakkında bir miktar bilgim var,o dönemde bile şahsi çabalarımızla aynı m2 ortalamalı bazı park-bahçe düzenlemelerini,2 yıl evvel mütahhite verilen ihalenin net yarısına mal etmiştik)Tabi bilmediğimiz ekstra girdiler olabilir,örneğin İYİ Parti başkanı dün: bir ilçe başkanına ait 1500 konut var demişti....
    ben sektörün içindeyim. inşaat maliyeti dediğiniz şey çok bilinmeyenli denklemdir. bahsedilen rakamlar doğrudur ama özellikle premium konut diyebileceğiniz modelde maliyet sınırı yoktur. o esenyurttaki konutlara kim izin veriyor neden veriyor kim alıyor bilmiyorum.

ben şükür ki hiç tr de çalışmadım çalışmak da istemem. ama bazı 1-2 milyon istenen evi gördüm malzeme kalitesi yerlerdeydi berbattı. bazılarında da adam hakkını vermiş dedirtti. bunu normal standart alıcının anlaması çok zor. daha da fenası o yeni konutları yapanların çoğu mühendis-mimar değil. kalfalarla uyduruk bir üniversiteden mezun 20 yaşında mühendisle inşaatlar yapılıyor. bu çok tehlikeli. kıçı başı ayrı oynayan kirli sakallı bağrı açık beyaz gömlekli güneş gözlüklü tipler müteahhitlik yapıyor. denetim yok gibi birşey.

buradaki maliyeti etkileyen en önemli nokta arsa payı. bu inşaatların bir kısmı imarsız arazilerin çok ucuza alınıp imar çıkartılmasıyla yapıldığı için çok çetrefilli.

kadıköyde %35-65 çalışan dürüst müteahhit mühendisler asıl güme gidenler, örnek vermek gerekirse.. kadıköydeki evlerin fiyatlarının yüksek olması normal, o adam başka türlü para kazanamaz.

millet sağdan soldan birşey duymuş öğrenmiş bozuk plak gibi tekrarlayıp duruyor 100 e mal ediyorlar 1 milyona satıyorlar diye. yok öyle birşey. duyduğum en cahilce laflar bunlar.

ha o bedavaya yakın imarsızı alıp imar çıkarttırıp köşeyi dönenlerin allah bin belasını versin. onlara yorum bile yapmak istemiyorum.

ama bir şekilde istanbulun düzelmesi, "dikey yapılaşma" ile yeşil alanları artırması, lazım şu noktada. artık olan olmuş ve canına okunan yerin zaten canına okunmuş. artık zaten yatay yapılaşma yapamazsın. yani son söz bu iş içinden çıkılmaz hale gelmiştir bana göre.

daha sayfalarca yazarım da vaktim yok.

3.  Alıntı Originally Posted by sadecegrafik Yazıyı Oku
    Konut satışları kasımda da düştü
    Ekim ayında yüzde 5,7 oranında azalma kaydeden konut satışları, kasım ayında yüzde 7,5 oranında düştü.

https://www.dunya.com/ekonomi/konut-...-haberi-395508
    Bu haber de aynı siteden..

https://m.dunya.com/ekonomi/gayrimen...-haberi-395472

SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Burada yazılanlar hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi olarak algılanmamalı.Yazılarım kişisel görüşlerimden ibaret olup size uygun olmayabilir.

4.  Alıntı Originally Posted by riko66 Yazıyı Oku
    Konut satışlarında sert düşüş

Türkiye'nin lokomotif sektörü olarak gösterilen inşaat alarm veriyor. Türkiye genelinde konut satışları 2017 Kasım ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 7,5 oranında azalarak 122 bin 732 oldu.

http://www.sozcu.com.tr/2017/emlak/k...dusus-2142316/
    Aynı gazeteden 2 ay önceki haber..

http://www.sozcu.com.tr/2017/emlak/k...artis-2061024/

Burada yazılanlar hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi olarak algılanmamalı.Yazılarım kişisel görüşlerimden ibaret olup size uygun olmayabilir.

5.  Alıntı Originally Posted by bitpire Yazıyı Oku
    ben sektörün içindeyim. inşaat maliyeti dediğiniz şey çok bilinmeyenli denklemdir. bahsedilen rakamlar doğrudur ama özellikle premium konut diyebileceğiniz modelde maliyet sınırı yoktur. o esenyurttaki konutlara kim izin veriyor neden veriyor kim alıyor bilmiyorum.

ben şükür ki hiç tr de çalışmadım çalışmak da istemem. ama bazı 1-2 milyon istenen evi gördüm malzeme kalitesi yerlerdeydi berbattı. bazılarında da adam hakkını vermiş dedirtti. bunu normal standart alıcının anlaması çok zor. daha da fenası o yeni konutları yapanların çoğu mühendis-mimar değil. kalfalarla uyduruk bir üniversiteden mezun 20 yaşında mühendisle inşaatlar yapılıyor. bu çok tehlikeli. kıçı başı ayrı oynayan kirli sakallı bağrı açık beyaz gömlekli güneş gözlüklü tipler müteahhitlik yapıyor. denetim yok gibi birşey.

buradaki maliyeti etkileyen en önemli nokta arsa payı. bu inşaatların bir kısmı imarsız arazilerin çok ucuza alınıp imar çıkartılmasıyla yapıldığı için çok çetrefilli.

kadıköyde %35-65 çalışan dürüst müteahhit mühendisler asıl güme gidenler, örnek vermek gerekirse.. kadıköydeki evlerin fiyatlarının yüksek olması normal, o adam başka türlü para kazanamaz.

millet sağdan soldan birşey duymuş öğrenmiş bozuk plak gibi tekrarlayıp duruyor 100 e mal ediyorlar 1 milyona satıyorlar diye. yok öyle birşey. duyduğum en cahilce laflar bunlar.

ha o bedavaya yakın imarsızı alıp imar çıkarttırıp köşeyi dönenlerin allah bin belasını versin. onlara yorum bile yapmak istemiyorum.

ama bir şekilde istanbulun düzelmesi, "dikey yapılaşma" ile yeşil alanları artırması, lazım şu noktada. artık olan olmuş ve canına okunan yerin zaten canına okunmuş. artık zaten yatay yapılaşma yapamazsın. yani son söz bu iş içinden çıkılmaz hale gelmiştir bana göre.

daha sayfalarca yazarım da vaktim yok.
    Çok güzel bir yazı emeğinize sağlık,dedikleriniz çok doğru bu işin sonu yok kalite ve görsellik açısından, ancak yapı marketlerde satılan en beter malzemeleri banyosunda kullanıp,ilanı süper lüks daire diye verenler,başlangıç fiyatlandırma açısından enflasyon ve tüketici güvensizliği yaratıyor diye düşünüyorum....

Alıntı Originally Posted by brsci Yazıyı Oku
    Aynı gazeteden 2 ay önceki haber..

http://www.sozcu.com.tr/2017/emlak/k...artis-2061024/

tezat gibi görünen haberleri dikaktimize sunuyorsun !! ancak bir tezat yok. emlakta cidd bir sıkıntı var.

ekonomik modelin temeli haline getirilmiş bir sektör bu.

insanların gelirinin ne kadar arttıgından bağımsız biçimde havada uçuşan fiyatlamalar yapıldı bu arada şehrin de ırzına geçildi (istanbul) her açıdan.

ancak bu hem kanunsuzluk yapılan hem de hormonlu büyümenin olduğu bir dönemdi. artık zafer çığlıkları atacak bir emlak fiyatlaması zor gözüküyor. ayrıca gazetelerde zaman zaman "konut satışları arttı" denilebilir ancak detaylara bakmak gerek: mesela ipotekli satışlar ne alemde. ciddi bir düşüş gösterdi örneğin son zamanlarda.

ama tüm bunları geçtim: artık bir şehir değil bir köy var. fiyatlamalarda artık bu köy haline gelmenin gundeme getirdiği her turlü negatif unsurda var (trafik, beton yıgını olması her yerin, yeşil alanın yok edilmesi, talan ve yağma, aşırı yogunluk vb).

diğer yandan mesela yeşil alan gibi nefes alacak yerlerin civarda varlığı fiyatlarda önemli değil diyorsan sadece kümes alma peşinde koşulması olarak görüyorsun demektir emlak yatırımını. ama sanmıyorum, yeşile önem verirsiniz. artık toplum rafineleşiyor beklentiler konusunda.
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

7.  Alıntı Originally Posted by watcher46 Yazıyı Oku
    Çok güzel bir yazı emeğinize sağlık,dedikleriniz çok doğru bu işin sonu yok kalite ve görsellik açısından, ancak yapı marketlerde satılan en beter malzemeleri banyosunda kullanıp,ilanı süper lüks daire diye verenler,başlangıç fiyatlandırma açısından enflasyon ve tüketici güvensizliği yaratıyor diye düşünüyorum....
    bence asıl balon istanbulda değil. istanbulun çeperleri hariç, bağdat caddesinde, ataşehirde, sarıyerde, ortaköyde fiyatlar sadece biraz düzelir.

yine bana göre çoğunuza tuhaf gelebilir ama istanbuldaki ev fiyatları şu anda çok çok yüksek falan değildir.

yukarıda imarsız alanların alah belasını versin demiştim. bunun daha doğrusu bu adamların mahkemede bedelini ödemeleridir yaptklarından dolayı. yani suç cezasız kalmamlı. beni ilgilendiren yönü kalite ve rüşvetle çevrilen dolaplar. kendimce 2 evim var başka ev almaya niyetim ya da param yok zaten paralar borsada

yoksa paranız varsa almayı düşündüğünüz yerdeki ev aklınıza yattıysa evi alın derim. zira ev yiyecek gibi temel ihtiyaçtır. dünyanın her yerinde de yatırımdır.

Sayfa 753/1014 İlkİlk ... 253653703743751752753754755763803853 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •