fon larına giriş dusuyorum ,tabi zamanlama onemli ,1-2 gun de yonu belli olur
Printable View
Bence kaydi hesaptan sonra en makul alan ama daha cok kısa vade spekülatif yatırıma uygun ve bu sebeple tahta profili de öyle. Hatta bunlardan bir kaçı forumda da aktif :) Sert hareketlerde likit olması icin tercih sebebi ama fon kurucusu dengeleme hareketini cok iyi beceremedigi zamanlar oluyor ZGOLD da dahi olabiliyor malesef. Makas açan banka refleksinden farklı olmuyor.
Orta/uzun dönem için bazi bankalar BSMV henuz binde2 iken daha makul.
3 aydir gumus biriktiriyorum acikcasi boyle bir sonuc beklemiyordum.Fakat 3 ay once almasaydim simdiki haberlere bakip da bir gram bile almazdim.
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Forumda baktım, borsa bölümünde dahi kimsenin konuşmadığı bir şey var. USD bazında Bist 100 grafiği dün 15 yıllık düşeni kırıp bugün de üstünde kapatmak niyetinde. Doların düşmesiyle oldu bu, 158'lere geldiğinden değil. Bu haftayı böyle kapatırsa kırmaya çok yakın olacağından ve 7.11'den gün içi dönen doları da hesaba kattığımızdan, eğer kırmasını istemezler ise sağlam satışlar olacaktır. Bu da alım fırsatı verir. Olur da kırarsa bu sefer gerçek ralli başlayacağından, yine borsa alternatiflerine oranla en sağlam yatırım aracına dönüşecek.
bu sebeple, gelecek haftayı beklemek lazım. zaten sanmıyorum haftaya cumaya kadar fırsatların kaçacağını. 209'u kırarsa -ki şu an 211 civarında, önce 300'ler sonra 500'ler konuşuluyor. cumaya olsa olsa 215 olur o. *
parayı daha az kazandıracak enstrumanlara bağlamamak, satış valörü hesaba katıldığında, mantıklı olur.
gümüşün de 27'yi kırdığında 30'lara, 36'lara çıkacağı bekleniyor ama inişleri sert olduğundan ve 27 altına sarkarsa %20 kayıplar dahi yaşatabileceğinden, yine kendi adıma emtia yerine borsayı gözlemeyi tercih ediyorum.
bakalım dolar savaşı nereye kadar sürecek.
* 215'i 225 yapalım, endeksin 158, doların 7 olduğu iyimser bir senaryoda.
DXY de 91'i geçti.
işte, göstermelik mi bu çıkış sahici mi anlayacağız. Tek anlayamadığım, eğer olur da düşeni kırar isek, bunu sıfır ekonomi ile nasıl başaracak olduğumuz. maddi refahın olmadığı bir ülkede borsa neyin üstüne şahlanacak onu anlamlandırabilmiş değilim. şahlanırsa yatırımcılar kazanır, evet, ama halkın genelinin refah içinde yaşamadığı bir ülkede paranın çoğu yine yabancıya akacakken kendi adıma "türk parası, ekonomisi değer kazanıyor" kabilinden başlıkları içime sindiremiyorum.
bu ülkenin gençlere emanet edilip adamakıllı yönetilmesi lazım. üretmesi lazım. olmayan şeyler üzerine başarı hikayesi yazarak halkın ceplerini dolduramazsınız.