Originally Posted by
bitpire
yoo ben bu forumda çok eskiyim, mandrakeyi de biliyorum. bir çok ülkede ev fiyatları anormal yüksek. türkiyede hala 100-150 bin dolara gayet yeterli ev alınabilyor.
istanbul metropolitan nüfusu çok yüksek, kayıtdışı para çok. ordaki burdaki toplamdaki yüzdesi oldukça düşük 2-3-5 milyon liralık evlere bakıp durursan algılar eğilir. hele bazı evler var zaten m2 sini 2-3000 usdden (inşaat maliyeti) dünyanın hiçbir yerinde maledemezsin.
herkes en iyi yerde ben oturayım en lüksünde oturayım, havuz fitness, otopark, koşu parkuru tenis kortu olsun hem de fiyatlar düşecek en ucuzu olsun diyor içinden herhalde. milletin bir kısmı canavar gibi şu fiyata gelsin de alayım psikolojisinde oldukça fiyatlar kolay kolay düşmez. sadece düzeltme olur.
ha çok büyük olaylar olur usd 10 lira olur altyapılar çöker günde 3 saat elektrik verilir, ülkede imalat durma noktasına gelir karışıklıklar çıkar vs ona birşey demem. şu anda kadıköyden kartala kadar bölgede gayet uygun evler var.200bin usdye kadar.
abd ile karşılaştırmak manasız orada arsa ucuz, abdde avrupada bizdeki gibi iç göç yok, nüfus dağılım oranları akılcı sınırlarda. yoğun nüfus hareketleri yok, sanayi dağılımı düzgün vs vs vs.
birde şu eski çok güzeldi romanslarını anlamıyorum. ben 20 yıl oldu istanbula ilk geleli belli yerleri zaten çok çirkindi, hala da belli bir iki yeri güzel gerisi leş gibi insanın içi kalkıyor.. fikirtepe vs zaten berbat gecekondu mahallesidi vs vs. ha yeşil katliamı olmadı mı oldu. orman morman bırakmadı bu adamlar ona birşey demem ama birçok yeri çok çirkindi hala öyle.